‘Ik denk dat hij nog beter kan worden dan Depay, hij heeft alles’

Woensdag, 5 december 2018 om

Steven Bergwijn ontwikkelt zich stormachtig bij PSV en maakte in oktober zijn debuut in Oranje. Berry van Aerle en Arnold Bruggink, oud-spelers van de Eindhovenaren, laten zich in onderstaande video lovend uit over de ontwikkeling van de 21-jarige vleugelaanvaller. "Bergwijn zal de Eredivisie binnenkort ontgroeid zijn."

Actuele video's

Tuchel: 'Ik verwacht een reactie van mijn spelers'

Tuchel: 'Neymar is erg ongeduldig'

Klopp: 'Dat je fit bent wil niet betekenen dat je ook speelt'


Poll

Denk jij dat Steven Bergwijn volgend seizoen nog bij PSV speelt?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door genghibli)

Misschien is Bergwijn mentaal en fysiek iets sterker dan Depay, maar die is veel en veel beter met de bal: beter met aannemen, passen, schieten en koppen. Nee, ik heb liever Depay dan Bergwijn, alhoewel Depay constanter moet worden, maar dat komt wel.

5 december 2018 om 11:17

Plus het rendement van Depay is natuurlijk veel hoger!

5 december 2018 om 12:19

Als je bergwijn vergelijkt met de Depay van PSV is bergwijn juist beter in aannemen en passen. Ik vond Depay toen der tijd echt meer een fysiek beest met een goed schot en een mooie techniek in de vorm van acties. Berwijn heeft naast een mooie techniek ook een functionele techniek. Iets wat ik toen der tijd minder vond bij Depay. Nu kies ik ook liever voor Depay maar dat is geen eerlijke vergelijking. Ik verwacht ook dat Berwijn verder gaat komen dan Depay.

5 december 2018 om 23:39

Ik vind Depay ook meer een spits, of valse 9. Komt daar veel beter tot zijn recht. Als hij van de kant moet komen op een hoger niveau is hij veel te voorspelbaar. Zijn sterke punten zijn toch vooral zijn fysiek en zijn traptechniek. Bergwijn is meer een echte winger. Die zie ik ook minder doelpunten maken als Depay. En dat zie je nu al eigenlijk.

5 december 2018 om 17:04

Bergwijn fysiek sterker dan Depay?...

5 december 2018 om 23:01

Zijn beide fysiek heel sterk.

Ik weet het niet. Hij heeft dat lakse over zich heen zoals Lens dat had. Depay had eigenlijk iets heel specials over zich heen al vanaf het begin dat je hem zag. Depay zijn schot was al zo ontzettend goed en hij maakte vanaf het begin al wonderschone doelpunten. Ik zie Bergwijn in de champions league ook niet fantastisch spelen. Hij moet zich echt nog heel veel ontwikkelen. Potentie zit erin. Maar dit gaat nog wel even duren voordat het goed genoeg is voor een volgende stap.

5 december 2018 om 11:22

Ik vind Bergwijn veel gecontroleerder. Denk meer na over zijn acties dan Depay dat deed in zijn PSV tijd. Die schoot alleen van alle standen op goal en idd regelmatig met succes. Ik vind Bergwijn nu beter in de kleine ruimte dan dat Depay dat was bij PSV. Depay kwam juist laks over maar wist veel goed te maken met zijn goals. Nu Depay er bij OL elke wedstrijd 90 minuten volle energie in legt is hij veel verbeterd en is het lastig te zeggen wie er beter gaat worden. Vanuit de jeugd werd Bergwijn iig altijd al meer talent toegedicht.

5 december 2018 om 13:10

Over die kleine ruimte: je haalt me de woorden uit m'n keyboard (ook een kleine ruimte trouwens, op m'n mobiel). Bergwijn zou zich zo maar eens kunnen gaan ontwikkelen in de richting van Bergkamp, hij is nog lang niet uitontwikkeld en verrast steeds weer (en ik bedoel niet slap lollig te zijn vanwege de naamsovereenkomst).

5 december 2018 om 15:58

Dat is wel heel erg overdreven. Bergkamp was sterkhouder bij op dat moment misschien wel de beste ploeg in Europa en groeide uit tot een absolute wereldtopper die nog steeds overal ter wereld bekend staat als een geweldenaar.

Bergwijn is nog maar 21 jaar en laat het vooralsnog alleen in de Eredivisie zien. In de Champions League en in Oranje was hij nog onzichtbaar. Dat zegt niet heel veel, maar dat zegt wel dat je hem nog lang niet kunt spiegelen aan spelers als Bergkamp.

5 december 2018 om 13:09

In hoeverre bedoel je laks? Zoals ik hem tegen Frankrijk en tegen Barca zag is het ook iemand die keihard werken niet schuwt.

Of vind je dat hij misschien nog soms wat teveel balverlies lijdt.

5 december 2018 om 16:00

Ik snap wel wat hij bedoelt. Inmiddels is het een harde werker aan het worden die voor elke meter vecht, maar bij PSV kwam hij inderdaad wat laks over en liep maar zelden een meter te veel in zijn laatste seizoen. Ook niet gek natuurlijk als je met 20 jaar de hele Eredivisie al aan gort speelt.

Depay had opdezelfde leeftijd 20 goals in de eredivisie, sloopte in zn eentje hele teams en speelde een prima WK en vertrok daarna naar Manchester united! Bergwijn vind ik nog niet op dezelfde level en heeft nog het fysiek van een pubertje. Maar wie weet vertrekt die na dit seizoen naar een topclub en wordt die daar basisspeler. Ik denk het niet maar wie weet!

5 december 2018 om 12:19

Fysiek van een pubertje is natuurlijk onzin, voor zijn lengte is die breed en sterk zat en daarnaast zal dat ook zijn explosiviteit niet ten goede komen als die nog meer kilo's moet meesluren.
Hij is 1.78 en tegen de 80 kilo, dat is gewoon meer dan prima.

Depay is volgens bronnen net zo zwaar alleen 2 centimeter kleiner, het oogt bij iedereen gewoon anders.

5 december 2018 om 12:21

Fysiek is nou juist het gene wat hij wel heeft..

5 december 2018 om 12:39

Weet je wie ook het fysiek van een pubertje hebben? Neymar Jr, Lionel Messi en Eden Hazard. De beste dribbelaars, buitenspelers en misschien zelfs de beste spelers per competitie (PL, Ligue 1 en Santander) ter wereld, dus dat is echt geen goed standpunt. Voor de rest ben ik het met je eens qua rendement.

5 december 2018 om 17:27

We hoeven dan niet eens te praten over Riyad Mahrez

Ik vond Depay toch een stuk verder hoor. Was in zijn eerste jaar basis 2013/2014 eigenlijk al minstens op het zelfde niveau als Bergwijn nu. Speelde en scoorde vervolgens op het WK en het seizoen erna was hij met afstand de beste doelpuntenmaker en wellicht zelfs speler van de Eredivisie (die toen nog van een hoger niveau was dan nu). Wellicht dat Bergwijn een zelfde soort ontwikkeling door gaat maken maar voorlopig vind ik de hype rondom hem wat overdreven. Laat het nu eigenlijk pas een jaar echt zien en nog steeds vind ik hem geen bijzonder rendement hebben noch een bijzondere dribbel of overzicht

5 december 2018 om 14:28

Was de eredivisie toen van hoger niveau? Niet helemaal met je eens.

7 december 2018 om 10:52

Ajax en PSV zijn nu beter dan destijds. De subtop en middenmoot waren destijds zeker sterker

Depay wordt hier zoals hierboven al meerdere malen genoemd wel erg onderschat zo lijkt het.
Was echt een geweldenaar, scoorde, jaagde af en verdiende een transfer naar Man United.
Vind Bergwijn goed hoor maar Depay is toch vele malen beter

Nee nog lang niet. Depay was echt verreweg de beste speler van PSV en ik was als Ajacied altijd bang voor zijn acties. Dit heb ik nog lang niet bij Bergwijn.

5 december 2018 om 23:04

Ook niet na de 3-0 in Eindhoven?

Lijkt me niet dat de Europese top al op deze Bergwijn zit te wachten. Zelfs in een goeddraaiend team als PSV vind ik hem nog te vaak onzichtbaar. Vind hem bovendien ook nergens in uitblinken.

De enigste reden waarom dat reeel is, is omdat Memphis een heel jaar op de bank/tribune heeft gezeten bij Manchester United en in zijn beginperiode bij Lyon eerst weer op z'n niveau moest komen. Memphis was namelijk echt al een stuk verder op de leeftijd van Bergwijn.

Bovendien vind ik Bergwijn vooralsnog bij Oranje en in de Champions League een vrij onzichtbare indruk achterlaten. Ik snap dat hij z'n verdedigende taken moet uitvoeren, maar aanvallend heeft hij vrij weinig laten zien en dat zegt mij wel dat hij voorzichtig moet zijn met zijn keuze voor een volgende stap.

Maar goed, Bergwijn is duidelijk nog steeds bezig om beter te worden en vooralsnog gaat dat 'm goed af. Het is lastig om nu te beoordelen waar zijn plafond ligt. Als hij de komende jaren gewoon een basisplaats heeft, denk ik wel dat hij richting een dergelijk niveau als dat van Memphis kan komen op dezelfde leeftijd. Ik wacht het allemaal nog even af.

Vindt dat Bergwijn nog heel veel moet leren. Qua snelheid valt er niet te discussiëren. Vind hem in grote wedstrijden juist tegenvallen en juist daar zou hij moeten laten zien. Lozano zelfde verhaal.

Steven Bergwijn is een hele goede voetballer die inderdaad de ED is ontgroeid.
PSV zonder hem scheelt wat procentjes in de aanval.
Bergwijn zal het goed in de PL doen, bij Manu bijvoorbeeld.

Bergwijn vind ik echt een hele goede voetballer. Zoveel snelheid aan de bal in combinatie met zijn passeractie maakt hem enorm gevaarlijk. Depay had een beter schot denk ik, maar de dribbel van en versnelling van Bergwijn zijn indrukwekkender. Ik had hem erg graag nog bij Ajax zien spelen.

Dit is wel een beetje overdreven hoor! De slager keurt zijn eigen vlees weer. Hij is de eredivisie nog lang niet ontgroeid. De vergelijking met Bergkamp slaat helemaal nergens op. Dat was een heel ander soort speler.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3026
H. LozanoAanvaller2817
D. MalenAanvaller277
C. GakpoAanvaller121
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman300
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

41 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 29 13 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
2014/2015 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel: ‘Dan denk je: ‘Potverdorie, hoe lang gaat dit nog duren?’’

PSV beleefde zondag een moeizame middag tegen De Graafschap en de Eindhovenaren slaagden er uiteindelijk toch in om een 0-1 achterstand bij de rust om te buigen in een 2-1 overwinning....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
Na de uitschakeling in de Champions League is er veel onvrede in de selectie van Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren