Lof voor ‘weloverwogen stap’ van Kluivert: ‘Hij speelt steeds meer’

Dinsdag, 4 december 2018 om

Justin Kluivert was maandagavond present op het Ballon d’Or-gala in Parijs. De vleugelaanvaller van AS Roma eindigde in de verkiezing voor de Raymond Kopa Trofee, voor de beste speler onder de 21 jaar, als derde, achter Christian Pulisic en winnaar Kylian Mbappé. Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, noemt dit een teken dat Kluivert op de goede weg is.

“Hij weet zelf ook dat hij talent heeft, maar dat zegt niet alles. In de top moet je het elke week laten zien en hij is onderweg. Echt een liefhebber, hij gaat er vol voor”, zegt Van de Looi in gesprek met het Algemeen Dagblad. Kluivert verruilde Ajax afgelopen zomer voor een dienstverband bij AS Roma. “Een weloverwogen stap. Ook niet de weg van de minste weerstand, maar hij werkt er hard aan. Dat is hartstikke positief.”

Bij de meest recente interland van Jong Oranje droeg Kluivert de aanvoerdersband. “Hij speelt steeds meer. Dat geeft motivatie, want er komt veel op hem af in Rome. Wennen kost tijd. Ook op het veld. In Italië wordt meer gevraagd dan aanvallen. Je moet verdedigend werk verrichten, anders zit je bij de trainer op de bank”, stelt de keuzeheer van Jong Oranje. "Hij kan scoren, is tweebenig en is ongelooflijk snel. Het gaat erom hoe hij dat gaat inzetten.”

“Hij heeft de bereidheid, ik hoop dat hij zijn top gaat halen. De uitverkiezing deze week is daarin een mooie aanmoediging”, besluit Van de Looi. Kluivert speelde tot dusver twaalf wedstrijden in het shirt van AS Roma, waarin hij voor één doelpunt en één assist zorgde. De negentienjarige vleugelaanvaller stond tot dusver vijf keer aan de aftrap bij de Romeinen.


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

92 reacties (laatste reactie door tscheu la ling)

Kluivert bankt toch fulltime in Rome? Het lijkt mij dan persoonlijk beter om in de basis te staan van een club die na de winterstop nog volop meedoet in de CL, titel, beker en edivisie.

4 december 2018 om 21:21

Bedoel je nou serieus de edivisie als in Fifa?

4 december 2018 om 22:00

Jazeker. 22 goals in drie poulewedstrijden, de kans is levensgroot dat Ajax deze poule overleefd en in de knock-outs gaat strijden om het kampioenschap op de ps4.

4 december 2018 om 21:23

Full time ja? Dus jij beweert dat ie fulltime ( dus de hele tijd bankt ) waarom roep je zomaar dingen zonder enige kennis te hebben eerst over een situatie....

4 december 2018 om 21:49

Nou ja, er staat een vraagteken achter, corrigeer mij dan vooral. Word ik ook alleen maar wijzer van. Was overigens de indruk die ik heb gekregen aan de hand van de berichten hierop voetbalzone (dankbaar voor invalbeurten etc.).

4 december 2018 om 21:25

Volgens mij ben jij heel slecht ingevoerd. Hij staat zo nu en dan in de basis en komt regelmatig als invaller binnen de lijnen. Het is van den zotte om te verwachten dat hij iedere week in de basis staat, mits hij een talent a la Messi of Mbappe is. Hij mag het eerste halfjaar wennen aan Roma en zijn spelers en het niveau en in het tweede halfjaar mag hij ongetwijfeld meer spelen. Dat gebeurde bij Cengiz Under ook. Daarnaast is Roma dit jaar wat wisselvalliger dan vorig jaar door het gemis van Naingollan en Allisson. Ook is het zo dat er wat spelers bij Roma geblesseerd zijn en Roma heeft ook geen diepe bank. Het loopt dus nog niet fantastisch en dan val je terug op de ervaring in plaats van jonkies als Kluivert. Zijn ontwikkeling loopt een deukje op, maar wanneer iedereen fit is en wanneer het gaat draaien, zal Kluivert aan genoeg speeltijd komen.

4 december 2018 om 21:34

Je zegt het zelf al, het is van den zotte om te verwachten dat hij iedere week in de basis staat. Dat is dus al de bevestiging dat dit nooit de beste keus was voor hem.

Daarbij zit hij ook geregeld op de tribune en zijn z'n invalbeurten soms erg kort, als je zo onregelmatig speelt als hij dan is dat voor iedere speler lastig om in een ritme te komen, maar voor een jong talent helemaal en zeker aangezien hij ook nog eens in een totaal ander land terecht is gekomen als jonkie, dat is op zich al een uitdaging.

Dus wat iedereen ook wil roepen, hoe graag mensen je ook een hater willen noemen, als je gewoon reeel bent dan is er geen enkele andere conclussie te trekken dan dat hij niet de beste keuze gemaakt heeft, want dan had hij wel 2x per week bij Ajax in de basis gestaan en zodoende ook bij Oranje gezeten ipv nu bij jong Oranje de kantjes eraf te lopen.

4 december 2018 om 21:45

Haha zou interpreteer jij hem. Wat ik hiermee wil zeggen is dat Roma op een hoger niveau speelt en dus ook traint. Tevens speelt Roma in een sterkere competitie. Dit zijn allemaal dingen waar Justin aan moet wennen. Het is dus niet raar dat hij nu even een in een transitiefase zit. Net als Under vorig jaar en kijk hem nu eens goede wedstrijden op de mat leggen.

Tevens heeft Kluivert momenteel met mensen als El Sharaawy en Perotti gewoon betere spelers voor zich. Maar ik sluit niet uit dat hij ze op den duur voorbij streeft. Maar alles op zijn tijd en niet gaan roepen dat hij een vergissing heeft gemaakt zodra hij een keer niet speelt. Dan ben je gewoon een hater.

5 december 2018 om 08:55

@FoebeleVP Wat een onzin, je moet het voetbal iets meer volgen, als je transfer maakt als jonge speler naar het buitenland is het nooit standaard dat je meteen speelt , ze laten je altijd eerst wennen en brengen je langzaam. Meteen Roepen dat het niet de beste keus is, is niet juist. Je denkt toch niet echt dat als frenkie de jong naar Barcelona gaat dat hij meteen vanaf minuut 1 in de basis gaat starten, ook hij zou dan langzaam gebracht worden. Je kunt pas na een anderhalf jaar echt zeggen of het een slechte keus is geweest.

5 december 2018 om 10:15

Een keer op de tribune gezeten in het begin en de laatste keer dat hij een hele wedstrijd op de bank zat is ook al heel lang geleden. Duidelijk dat jij het voetbal niet volgt...

6 december 2018 om 15:59

Hoe kan je wennen aan een betere competitie als je zo weinig speelt.
Hij had in CL meer minuten gemaakt wat ik op mijn beurt weer een betere competitie noem.
Waarom constant dat gezoek naar excuses voor die jongen?
Hij heeft voor het geld gekozen, so what?
Dat is zijn goedrecht.

4 december 2018 om 21:32

Hij heeft in 9 wedstrijden in de Serie A gespeeld en 3 in de CL.. hoeveel minuten weet ik niet, maar van full time banken is zeker geen sprake!

4 december 2018 om 21:46

Justin zit in totaal op 590 minuten voetbal bij AS Roma. Zijn vervanger Tadic zit bij Ajax nu op 2134 minuten voetbal.

Het scheelt bijna een factor 4.

4 december 2018 om 22:05

Kluivert is zelf nog maar 19 en Tadic 30

4 december 2018 om 22:20

Nogal een verschil. Als Braziliaan naar Nederland of als Nederlander naar Italië waar je al vaker geweest bent. Lees anders even de reacties terug toen Neres weinig speelde in het eerste. Veel mensen spraken hier toen van een miskoop. Las zelfs dat Feyenoord er goed aan had gedaan om Larsson te kopen. Wat moest je nu met Neres? Neres kon in ieder geval wedstrijdritme houden bij Jong Ajax. In Italië kennen ze geen tweede elftallen.

4 december 2018 om 23:08

Uhhu, eredivisie en serie a verschillen zoveel dat inter twee keepers blunders nodig had om te winnen van PSV en verder de gehele wedstrijd minder waren. Het verschil is zelfs zo groot dat een broekie in de verdediging van Ajax, een gelouterde verdediger van inter uit de basis houdt bij het nationale elftal. En om nou te zeggen dat Koeman Ajax minded is gaat wel heel ver. Juventus is een factor 4 sterker dan de gehele eredivisie, de serie A als geheel toch zeker niet. Daarbij is de prijs totaal niet serieus te nemen als Kluivert bij de uitverkiezing boven de Ligt eindigt. De Ligt is namelijk een talent net onder het niveau Mbappe, Kluivert komt daar bij lange na niet in de buurt.

5 december 2018 om 07:51

Serie A is zwaarder als de Eredivisie SpeedyAFC totaal niet vergelijkbaar, het is moeilijk voor Justin als je Cengiz voor je hebt die een enorm talent is en al even meedraait met Roma.

5 december 2018 om 08:56

Deze moet ik even op me laten inwerken. de Ligt net onder niveau Mbappe. De Ligt een erg goede verdediger met veel potentie, maar Mbappe is buitencategorie daar kan de Ligt echt niet mee vergeleken worden.

5 december 2018 om 10:23

Roma vorig seizoen halve finale CL, Inter 8 jaar geleden nog de CL gewonnen. Het team van Juventus, Napoli, Inter en Roma en misschien Lazio en Milan hebben een betere team dan de top van de eredivisie... jij komt met twee voorbeelden wauw hoor... was City vorig seizoen niet een betere team dan Feyenoord toen ze thuis met 1-0 wonnen terwijl Feyenoord de betere kansen had? Of is Napoli niet zo top want ze verloren van Feyenoord thuis... goed man paar voorbeelden... De Ligt is een verdediger... hoe groot hij ook is aanvallers worden altijd meer gewaardeerd. Hoeveel verdedigers winnen individuele prijzen? Jij bent echt de grootste ramp in vergelijkingen maken....

4 december 2018 om 21:32

@koos busters

laatst is Kluivert nog Man of the Match geweest bij AS Roma in de Champions League. zeer knap dat hem dat vanaf de bank lukt

4 december 2018 om 21:55

@japie. Inmiddels weet ik dat Kluivert af en toe van de bank af komt om minuten bij elkaar te sprokkelen. Ik denk nog steeds dat hij voor zijn carrière beter serieuze minuten had kunnen maken bij Ajax. Hoeven we het verder niet over eens te worden.

4 december 2018 om 21:33

362 minuten in de competitie en 228 in de CL. Wat is fulltime voor jou?

4 december 2018 om 21:41

@kasteelheer.88

in verhouding nog best veel minuten. in een topcompetitie als de Serie A ontwikkel je je in 1 wedstrijd meer dan in pakweg 5 Eredivisiewedstrijden

4 december 2018 om 21:50

Bij Ajax had hij gewoon voorronde CL en CL gespeeld. En tegen clubs als Frosinone en Spal leert je echt minder dan tegen clubs als PSV of Feyenoord.

De serie A heeft een paar uitstekende clubs maar ook daar stelt het rechter rijtje niets voor.

Zijn vervanger Tadic zit nu op 2134 minuten voetbal, Kluivert op een kwart daarvan. Qua ontwikkeling had bij beter bij Ajax kunnen blijven. Het is niet voor niets dat hij in oranje zijn plek aan Bergwijn kwijt geraakt is.

4 december 2018 om 21:52

Dat is niet fulltime maar zijn ook niet genoeg minuten om 4 wedstrijden serie A te spelen. Valt bij mij wel over de noemer fulltime banken. Snap los van deze definitie kwestie niet dat je ook met de door jouw aangegeven minuten kunt spreken van een goede keuze of een terechte 3e plek.

4 december 2018 om 22:21

Japie.. tegen empoli? Chievo? Die kunnen er ook helemaal niks van man.

4 december 2018 om 22:40

Japie ben het vaak met je eens maar ontwikkeling heeft ook veel met ritme te maken. 3x in 10 dagen tijd je op kunnen laden om voor 150% te gaan en natuurlijk zijn het in Italië een stuk taaiere tegenstanders waar je sneller van leert. Maar onze Justin moet wel langzaam aan steeds meer gaan spelen en het vertrouwen van die trainer winnen, speeltijd is erg belangrijk voor zijn ontwikkeling op zijn leeftijd.

4 december 2018 om 22:44

@generaaltje

dat ben ik met je eens dat hij moet spelen om zich te ontwikkelen maar hij zit er nog geen half jaar en nu al trekken mensen conclusies. RvP speelde geloof ik zijn eerste 2 jaar amper bij Arsenal en kijk hoe ver die is gekomen

4 december 2018 om 23:16

Van Persie speelde de eerste 2 seizoen meer dan 70 wedstrijden voor Arsenal. Competitie, Europees en beker.

5 december 2018 om 06:49

Blackpool rn in de eredivisie tegen emmen, nac? Schat ik empoli en chievo toch een tikkeltje hoger in

5 december 2018 om 08:26

Ik schat Roma ook een tikkeltje hoger in dan Ajax.

5 december 2018 om 10:24

En tegen Inter leer je weer meer dan tegen Feyenoord en PSV....

4 december 2018 om 21:52

@Koos Busters je kletst echt uit je nek. Blinde haat voor JK - hij traint hoe dan ook al op een hoger niveau als bij Ajax met betere spelers. Had je verwacht dat ie al onbetwist basisspeler zou zijn ofzo ahaha ... je maakt jezelf belachelijk! Zou je toch moeten weten aangezien Ajax zelf ook spelers 'rustig brengt'.

4 december 2018 om 21:57

"blinde haat", geloof mij, zo belangrijk vind ik voetbal niet. Zal mij ook worst wezen hoe Kluivert zijn carrière inricht. Denk alleen dat hij beter onbetwiste basispakket bij Ajax kan zijn dan bankspeler bij Roma. Fijne avond nog!

4 december 2018 om 23:05

Waarom altijd beoordelen op fysieke ontwikkeling, spelen. Hij ontwikkelt zich mentaal enorm, het echte vechten zit in het karakter. Daar werkt ie aan, knokken naar een basisplaats en dat dan niet vanzelfsprekend vinden. Zeg nou, wat is daar mis mee?

4 december 2018 om 23:16

Nou, daar is niets mis mee maar om te doen alsof hij hier sportief een legendarisch goede keuze maakt is dan wel wat overdreven. Zo'n mentale ontwikkeling maakt de gemiddelde tiener vroeg of laat altijd wel mee, ook buiten het voetbal. De podiumplek vandaag zou toch ook niet vergeven moeten worden op basis van mentale ontwikkeling. Dit lyrische artikel kan ik ook niet plaatsen.

4 december 2018 om 23:36

Waarom wordt het Kluivert niet gegund? Zoveel afgunst als het om hem gaat. Vind hem leukste Nederlandse talent. Als het eruit komt wordt die beter als als Ribben.

5 december 2018 om 07:49

Ik gun hem zoveel meer dan wisselspeler zijn in Italië. Snap niet waar je het idee vandaan haalt dat ik Kluivert iets misgun. Het zou wel fair zijn als die jongen door iedereen (clubs, jury, coaches en supporters) op zijn voetbal kwaliteiten wordt beoordeeld en niet op zijn achternaam. De 3e plek bij de Uefa slaat dan helemaal nergens meer op.

5 december 2018 om 00:30

Kluivert stond bij ajax ook niet in de basis en speelt redelijk vaak bij AS Roma. Tot nu toe is het geeneens zo'n slechte stap.

Hij doet het goed, maar hij was nu verder geweest indien hij zijn contract bij Ajax had verlengd. Helaas liepen de onderhandelingen stuk, dat valt misschien de TD wel te verwijten maar ik denk dat Raiola schuldig daaraan is. Toch is Ajax met Tadic beter af en heeft Ajax een mooie som aan Kluivert verdient.

4 december 2018 om 21:25

Weet je niet..wie weet stopt de jong of de logt met ontwikkelen en wordt kluivert alsmaar beter etc. Je weet het gewoon niet tot je einde van je carrière en dan pas kan je lopen oordelen. Nu is het onmogelijk om te zeggen hoe wat en als. Genoeg talenten die bij Ajax bleven en hebbe nooit de top gered.

4 december 2018 om 21:30

Het is gewoon logisch, bij Ajax had hij vrijwel alles gespeeld, in de CL mee gedaan en zich ontwikkeld zoals we iedere speler zich zien ontwikkelen in dit Ajax, terwijl hij bij Roma af en aan eens mag spelen en dan weer op de tribune zit.

Ook vind ik het totaal geen feit dat het niveau bij Roma hoger ligt dan bij Ajax en de Serie A kent ook genoeg matige tegenstanders, de Serie A is ook niet meer de competitie die het ooit was, al is het natuurlijk wel een betere competitie dan de eredivisie, maar ja, hij speelt slechts af en toe.

En het is echt een mythe dat je beter wordt van het trainen met topspelers bij een grote club, van spelen leer je veel en veel meer en daarbij spelen zulke clubs en die topspelers zoveel wedstrijden dat ze echt niet iedere training op het scherpst van de snede trainen.

We hebben toch allang gezien dat jongens als Bruma, Rekik enz geen van allen echt beter is geworden van al die jaren trainen bij grote clubs en daarna verhuurd worden.

Nee, het is gewoon zeer aannemelijk dat Kluivert zich beter had ontwikkeld als hij dit jaar basisspeler bij Ajax zou zijn geweest en zodoende ook in de flow van het Nederlands elftal mee had gegaan, nu is hij bij Jong Oranje niet eens instaat indruk te maken en zit ie geregeld op de tribune in Rome, dat is nooit leerzamer dan spelen tegen Fortuna Sittard.

4 december 2018 om 21:35

Wie zegt dat hij bij Ajax een basisplaats had gehouden eigenlijk? Tadic was ook gekomen als Kluivert was gebleven.. je weet nooit hoe het ‘anders’ gelopen was..

4 december 2018 om 21:40

Hij had al een basisplek bij Ajax en jij zegt nou wel dat Ajax anders ook Tadic had gehaald, maar waar baseer je dat op? Ajax was al zo'n anderhalf jaar bezig met zijn contract, als er dan geen akkoord komt schakel je door ja, maar als hij gewoon had bijgetekend had Ajax andere keuzes gemaakt.

Nee, Kluivertje moest weg, want er was geen terug en had in dit goed draaiende Ajax ook een rol kunnen spelen, maar hij kon niet meer terug.

Blij dat ie weg is, Tadic heeft nu meer gescoord en assists gegeven dan Kluivert het hele vorige jaar bij elkaar op geteld en dan hebben we het nog niet eens over de vele positieve dingen die Tadic heeft gebracht als ervaren man die niet zo goed uit te drukken zijn in statistieken.

4 december 2018 om 21:40

Fijn dat jij de waarheid in pacht hebt. Spelen bij Ajax is blijkbaar het beste wat een speler kan overkomen. Dat dachten Rits, Fischer, Boilesen en Andersen ook. Je weet nooit hoe toptalenten zich ontwikkelen. Zal ik een rijtje toptalenten voor je maken die wel in de jeugd bij Ajax of Feyenoord zijn gebleven in plaats van te kiezen voor Engeland o.i.d. en die nu compleet vergeten zijn? Waarom is het aannemelijk dat Kluivert zich nu meer ontwikkeld had dan hoe hij er nu voor staat? Geef dan een reden!

4 december 2018 om 21:51

Beetje flauw om talentvolle spelers erbij te halen die extreem zwaar geblesseerd raakte. Daarnaast heeft een speler als Andersen van de Boer kansen gehad die niemand anders begreep, keer op keer kreeg hij de kans. Die had hij elders echt niet gekregen.

4 december 2018 om 21:51

@foebelevp, ga geen onzin roepen met: hij zit geregeld op de tribune. Hij heeft slechts een keer op de tribune gezeten, dat was de uitwedstrijd tegen Real Madrid

4 december 2018 om 21:51

Spelen is het beste wat je kan overkomen en bij Ajax had hij meer gespeeld, dat is een feit, hij had een basisplek en als hij zich aan Ajax had gecommiteerd door bij te tekenen had hij gewoon in de basis gestaan links of rechts buiten.

De reden dat er een hoop talenten afgebrand zijn bij Ajax is omdat de directie volledig doorgeslagen was en selecties samenstelde die hopeloos uit balans waren, veel te veel jeugd en een gebrek aan kwaliteit.

De jeugd moest zodoende veel te snel de druk op hun schouders dragen van de hoge verwachtingen van de fans, ze begonnen allemaal leuk, maar toen de verwachtingen kwamen zakte ze door hun hoeven.

Nu Ajax met Ziyech, Tadic, Blind, tagliafico en Schone meer ervaring in het team heeft rendeert de rest ook een stuk beter, een keer minder spelen valt nu niet meer op, want de kartrekkers staan er altijd en halen die druk weg bij de jeugd.

Daar had Kluivert dus optimaal van kunnen profiteren bij Ajax zoals bijv Mazraoui daar nu optimaal van profiteert.

Hier heb je je reden, en of je het er nu mee eens bent of niet interesseert me niet echt, ik weet dat ik gelijk heb, ik heb jouw goedkeuring niet nodig.

4 december 2018 om 22:08

@FoebeleVP je waardeert spelen in de ED met spelen in de Serie A als vrijwel gelijk. Schei toch uit, van alleen trainen leert ie al meer dan 90 minuten spelen tegen een Emmen of een VVV. Men redeneert alsof JK onbetwist basisspeler zou zijn bij Ajax. Tadic was dan misschien niet gekomen maar wel een andere concurrent aangezien Younes ook vertrok en er hoe dan ook een vleugelspeler bij gekomen zou zijn. Daarnaast is Cerny er ook nog. Kortom, een onzin redenatie. We kunnen nu niet oordelen of dit een juiste stap geweest is voor JK. Hahaha enige wedstrijden waar je significant van leert spelend bij een NLse topclub zijn: de top 2, Feyenoord Az en misschien tegen Vitesse. Tel daarbij de 6 tot 10 Europese wedstrijden bij (voorrondes meegerekend). Nou tel uit je winst. Spelend bij Roma: Inter, Juve, Milan, Napoli zijn al 8 topwedstrijden, tel daarbij het vele trainen met betere spelers en het vooruitzicht om verder te komen Europees. Roma vorig jaar halve finalist ... hoezo beter geweest om bij Ajax te zijn gebleven. Schei toch uit!

4 december 2018 om 22:50

Kan je wel alle topclubs uit Italië opnoemen maar meestal staat zo'n jonge speler er dan toch naast dus wat leert ie er dan van? In de CL speelt ie alleen in de poule fase basis tegen de makkelijkere tegenstanders net als in de Serie A het geval is

4 december 2018 om 23:20

Waarom komt iedereen met Fischer als voorbeeld. Die jongen is terug geworpen door blessures, niet door gebrek aan speeltijd. Dus neem dat soort talenten nou niet als voorbeeld. Van mij mag je best een rijtje maken met voorbeelden en doe dan maar grote talenten. Toptalenten hebben namelijk verdomd weinig met opleiden te maken. Een Cruijff was niet minder geweest als die bij NAC in de opleiding had gezeten. Een de Ligt was overal wel doorgebroken als mega talent. Nee het gaat om talenten van het niveau daar onder en dus niet gehypte talenten.

4 december 2018 om 21:32

Waarom was hij verder geweest dan? Omdat hij 14 wedstrijden in de eredivisie had gespeeld, waar er maar twee er toe doen? Ik hoop dat Kluivert een hoop mensen gaat verbazen en dat zelfs Ajacieden hem weer in hun armen sluiten net als ze met de broertjes de Boer hebben gedaan.

4 december 2018 om 21:36

Hij heeft de club proberen te beschadigen in de media door te roepen dat er 'dingen zijn gebeurd', een wanhoops poging van hem en zijn zaakwaarnemer om te proberen zoveel mogelijk geld bij Ajax los te weken, zo'n figuur sluiten we niet meer in onze armen, niemand is groter dan de club behalve Cruijff misschien.

4 december 2018 om 21:49

Waar er maar 2 wedstrijden er toe doen.. klopt, Ajax speelt eigenlijk in de competitie maar 4 topwedsrijden. Maar doen wedstrijden tegen bv Spal, Chievo, Empoli en Frosinone er wel toe? Nee. Je wilt spelen tegen Milan, Napoli, Lazio.. en laat Kluivert nou net tegen deze clubs 0 minuten hebben gemaakt. Aflopen weekend 20 minuten tegen Inter. Tegen deze grote clubs dus 20 minuten. Leer je vast heel veel van.

4 december 2018 om 21:55

Omdat hij dan zes wedstrijden CL voorronde en vijf CL wedstrijden gespeeld had. Omdat zijn vervanger dit jaar al bijna 2200 minuten voetbal gespeeld terwijl Justin nog geeneens de 600 haalt.

Ik wens Justin al het goeds toe maar als hij niet vaker gaat spelen, zou hij voor verhuur moeten gaan. Bergwijn is hem in oranje voorbij gegaan, die ontwikkeld zich nu veel sneller. Terwijl Justin mijn inziens meer talent heeft. Dus tellen speelminuten wel degelijk heel zwaar voor iemands ontwikkeling.

4 december 2018 om 22:01

Tadic is enorm bepalend geweest in die voorrondes. Wie zegt dat Ajax zonder Tadic de CL zou bereiken?

4 december 2018 om 23:15

@foebelevp

zeg nooit nooit. De broertjes De Boer speelden het nog veel smeriger als Kluivert toen ze een vertrek naar Barca forceerden en die zijn tegenwoordig weer helemaal geliefd bij een hoop Ajax supporters.

mocht Kluivert onverwachts de top internationale bereiken, een Robben carriere krijgen en terugkeren naar Ajax op zijn oude dag word hij waarschijnlijk weer met open armen ontvangen. zo opportunistisch zijn supporters vaak wel

4 december 2018 om 23:21

De broertjes De Boer hebben wel ietsjes meer krediet opgebouwd met titels, knvb bekers, Champions League, Uefa Cup, wereldbeker etc.

4 december 2018 om 23:33

Onzin, de broertjes de boer beschadigde de trainer, zijn uitgekotst en vrij diep door het stof gegaan voordat ze in genade zijn aangenomen. Daarbij hadden ze ook al het nodige voor Ajax betekend voor ze vertrokken en deed de club heel moeilijk over een vertrek (dat laatste was terecht) Kluivert heeft niets tot vrij weinig betekend voor Ajax. Pretendeerde anderhalf jaar een echte Ajacied te zijn, terwijl hij iedereen aan het lijntje hield. Ajax had nog geen enkele geïnteresseerde club nee verkocht. Kluivert komt met zijn verhaal in de krant, puur en alleen om drogreden te geven waarom hij weg wil anders dan geld (want ja die belachelijke eisen waar Ajax niet aan wilde voldoen, die geeft hij toe, alleen dan onder het mom van ik wilde ze terug pakken, want zij zijn geldeolven). En vertrekt naar Roma waar hij wel het gewenste salaris kreeg. Die moet echt hele speciale dingen doen wil die ooit vergeven worden. Vooral omdat hij geen eens als belangrijke Ajacied vertrekt.

4 december 2018 om 23:56

@blackpool

dus? dan is dat gedrag opeens wel acceptabel en als een andere voetballer het doet niet? veel of weinig prijzen, het principe blijft hetzelfde. je forceert een vertrek bij je club.

dan is Kluivert zogenaamd geen oer Ajacied en de broertjes De Boer die hun club in de steek laten wel. dat vind ik erg selectief en meten met twee maten. iemand beoordelen op hoe het dat moment uitkomt

5 december 2018 om 00:00

@japie_krekel

De Boertjes gingen weg bij Ajax op oudere leeftijd toen ze alles hadden gewonnen wat er maar te winnen viel. Zij kregen heel veel steun van supporters en hebben nooit het gevoel achtergelaten dat ze Ajax verraadden.

Justin, daarentegen, heeft in die korte periode bij Ajax 1 nog niets gewonnen en zat nog volop in zijn prille ontwikkelingsfase.
Op het veld gedroeg hij zich als een voorbeeldige Ajacied en met dat eeuwige kussen van het Ajax-logo richting supporters deed hij vermoeden dat hij nog wel een poosje zou blijven om succes met Ajax te boeken.

Uiteindelijk gaf hij een interview waarin hij zonder scrupules kon liegen over geldwolverij van Ajax' kant.
Zijn keuze voor Roma op jonge leeftijd is dus niet in goede aarde gevallen bij een deel van die supporters die hij altijd zocht om zijn goaltjes te vieren.

De boertjes hebben nooit zulk verraderlijk gedrag getoond.....

5 december 2018 om 05:46

Dat je de club wilt verlaten na vele jaren en prijzen kan ik inderdaad veel beter begrijpen dan als je net 2 ballen hoog heb gehouden in de pauze.

4 december 2018 om 23:53

Hoezo? Misschien had die juist deze prikkel nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen? Stel hij was bij ajax op de bank beland dan speel je veredelde potjes tegen fc eindhoven ja dat had super goed geweest voor hem denk

Heeft die Vd Looi aandelen in Justin ofso?? Vond/vind het een leuk spelertje die het vanwege het gedonder met Youness redelijk liet zien. Op echt hard werken heb ik hem iig niet kunnen betrappen. Zou mooi en knap zijn als ie het haalt bij Roma, maar ik heb nog niet wakker gelegen vanwege het vertrek..

4 december 2018 om 21:34

@veggiee

als aanvallers nu ook al hard moeten gaan werken, waarom stellen we dan nog waterdragers op in elk elftal? dan kan je die er beter uit halen want die hebben dan geen functie meer

4 december 2018 om 21:59

Zijn opvolger doet het meer dan behoorlijk, Ajax is dit jaar sterker dan ooit. Dus hoor je Ajacieden niet klagen dat hij er niet meer is, Tadic doet het gewoon prima.

Wens Justin niets dan goeds maar het is gewoon jammer dat hij nu ingehaald is door Bergwijn. Verleden jaar gaf de bondscoach nog de voorkeur aan Justin, de meeste mensen waren het er wel mee eens op een paar PSV supporters na. Nu is iedereen het er wel over eens dat Bergwijn zich veel sneller ontwikkeld en de voorkeur boven Justin verdiend.

4 december 2018 om 22:40

Ik zie niet een groot verschil tussen stevie en Justin.

4 december 2018 om 22:46

@othman04

ik ook niet eerlijk gezegd. Bergwijn doet het goed in de Eredivisie maar in de Champions League en Oranje heeft hij nog bar weinig laten zien

Denk dat zowel Kluivert als Ajax er goed aan hebben gedaan. Ajax had ook bij het aanblijven van Kluivert Tadic aangetrokken, omdat gedacht werd dat Ziyech weg zou gaan. Hierdoor zou Kluivert dus ook bij Ajax op de bank gezeten hebben. Nu heeft Ajax er een mooie som geld voor gekregen en geniet Kluivert van de Italiaanse zon.

4 december 2018 om 21:25

Er zijn maar twee winnaars in deze situatie, Ajax die voet bij stuk heeft gehouden en niet met zich heeft laten sollen en Raiola, die een talent een stap heeft laten zetten die zeker niet de beste voor hem was, maar Raiola verneukt liever de carriere van zijn clienten dan dat hij ooit gezichtsverlies zal lijden als zaakwaarnemer.

Als het een weloverwogen stap zou zijn dan zou dat niet iedere keer gezegd hoeven worden, iedereen weet dat Kluivert en Raiola Ajax onder druk zette in de hoop een belachelijk salaris en bizar hoog percentage van een toekomstige transfersom te proberen af te dwingen bij Ajax en toen Ajax niet toehapte en Kluivert en Co al hun kaarten overspeelt hadden konden ze niet anders dan vertrekken, want Ajax zou nooit mee werken aan zo'n salaris en Raiola zal nooit gezichtsverlies lijden voor een client.

Als Kluivertje namelijk toch akkoord had gegaan dan had Raiola hier in iedere toekomstige onderhandeling voor welke client dan ook problemen door gekregen, want dan had iedere club gezien dat je gewoon voet bij stuk moet houden en er dan gewoon bijgetekend wordt.

Dat wil Raiola niet, dus moest Kluivert verkocht worden en heeft Raiola dus voor eigen belang Kluivert een stap laten maken die helemaal niet de beste keus was voor hem en zeker niks te maken had met het maken van een weloverwogen keuze.

4 december 2018 om 21:37

@foebelevp

of het niet de juiste stap is moet nog blijken. als hij net als die Under volgend jaar in de basis staat en belangrijk is in de Serie A, zeggen we allemaal weer dat het wel een hele goede stap was

hij moet daar iig knokken voor zijn plek wat ook motiverend kan werken en waar door je mentaliteit kan kweken. in de Eredivisie ben na 6 goede wedstrijdjes tegen minimale tegenstand al rijp voor een overstap naar Barcelona

4 december 2018 om 21:45

Dat roepen we bij ieder talent wat te vroeg weg gaat, het moet allemaal nog blijken, bla, bla, bla.

We hebben de afgelopen decennia tientallen, zoniet honderden talenten weg zien gaan voor ze echt doorbraken in Nederland, de een na de ander heeft het daarna nooit waar gemaakt, sommige namen ken je niet eens omdat je niet eens wist dat ze vertrokken voor ze in het eerste speelde.

Jongens als Rekik en Bruma, waar zijn ze nu? Ze hebben vitale jaren verspeeld door niet te spelen maar alleen maar te trainen, daarna volgde steeds het verhuurtraject wat de doodsteek is voor je carriere.

Zie die Odegaard, was op zijn 16e het top talent, ging naar Madrid, speelde 1,5 jaar zwaar onder zijn niveau en prompt is hij zelfs in de eredivisie geen uitzonderlijke speler meer, puur omdat hij stil heeft gestaan en dus ineens niet meer zo exceptioneel was als dat hij leek te zijn toen hij op zijn 15e al in het nationale elftal speelde.

Nee, de statistieken zeggen genoeg, als Kluivert het onverhoopt wel redt dan is hij de uitzondering die de regel bevestigd, zo niet dan sluit hij aan in het rijtje namen van o.a Bouy, Kishna, Labyad, Bruma, Rekik, Bazoer, Riedewald, Malen, Vinent van de Berg, Jordy Brouwer, Quincy Owusu Abeyie, Gyliano van Velzen, Mark van den Boogaard, enz, enz, enz.

4 december 2018 om 21:53

@foebelevp

wat als al die talenten die jij noemt sowieso niet voorbestemd waren om de top te halen? in Nederland word alles wat een beetje redelijk tegen een bal kan trappen naar de Europese top geschreven. een talent Pogba stond op zijn 19e al bij Juventus in de basis, dan ben je een echt toptalent.

in Nederland word elk doorsnee talent gelijk neergezet als een supertalent wat soms echt nergens op slaat. als je goed genoeg bent breek je overal door, ook in de Europese top. soms rechtstreeks en soms via een omweg. daar zijn talenten als Gabriel Jesus, De Bruyne, Salah een mooi voorbeeld van bv

4 december 2018 om 22:07

Dit ja! Vooral als ik Vincent Brouwers naam voorbij zie komen als argument dat spelers niet te jong moeten gaan. Die jongen liep een maandje voor zijn 19e verjaardag! nog contractloos rond bij Ajax. Bij Ajax zijn spelers op deze leeftijd die contractloos zijn zeer zeldzaam. Zeker in die tijd zat Ajax echt dik op 70+ contractspelers.

4 december 2018 om 22:20

@primetime

precies als al die zogenaamde toptalenten uit Nederland ook daadwerkelijk de top hadden gehaald, hadden we bij Oranje nu uit 6 elftallen met internationale wereldsterren kunnen kiezen

4 december 2018 om 22:40

'Ze hebben vitale jaren verspeeld door niet te spelen maar alleen maar te trainen.'

Bruna was op 19-jarige leeftijd basisspeler bij HSV in de Bundesliga.
Rekik op 18-jarige leeftijd basisspeler bij PSV.
Beiden speelden dus gewoon volop in die vitale jaren.

Daarnaast is het onzin dat een verhuurtraject de doodsteek voor je carrière is. De nodige spelers die tot de besten ter wereld behoren zijn hun carrière middels een verhuurtraject gestart.

Verder wat flauw om spelers als Riesewald en Bazoer te noemen. Dat waren gasten die weg wilden omdat ze er bij Ajax al niet aan te pas kwamen. Hun carrière zat al in een dip voordat ze vertrokken.

Daarnaast kan je van het lijstje namen dat je geeft een vele malen groter lijstje met flops maken van spelers die in Nederland geen steek verder zijn gekomen. Zat talenten aangetrokken door onze topclubs wegens hun talent en die vervolgens niet zijn doorgebroken.

En natuurlijk is de lijst met spelers die lang in Nederland zijn gebleven en daarna in de Europese top furore hebben gemaakt ook niet bepaald lang te noemen. Dus waar baseren mensen dan op dat de spelers die vroeg vertrokken anders allemaal zo veel beter zouden zijn geworden ?

4 december 2018 om 21:44

Aha ja, Kluivert was ten tijde van die overstap natuurlijk compleet gehersenspoeld en werd plots wakker in Rome, zeker? Kluivert staat hier net zo goed achter en gezien zijn speeltijd en het vertrouwen wat ze daar in hem hebben kan je voorlopig niet zeggen dat het een slechte stap was.

4 december 2018 om 21:46

Ben je op de hoogte van wat er gebeurd is rond zijn contract onderhandelingen of klets je gewoon lukraak in het rond?

4 december 2018 om 21:53

Volgens mij zit het je behoorlijk dwars dat Kluivert weg is. Ik wil alleen maar zeggen dat Kluivert natuurlijk net zo goed naar Roma wilde en het niet alleen door Raiola komt (aangezien het volgens jou alleen in het belang van Raiola goed was). Die is enkel tussenpersoon en wil het beste eruit halen voor zijn client.

Zie dat je hierboven al een rijtje opsomt met spelers die naar het buitenland gingen en faalde, maar er zijn net zo goed toptalenten die in Nederland bleven en nu ook ergens in de vergetelheid spelen. Als ik het me goed herinner koos Kluivert ook voor deze stap om iedere week op hogere weerstand te spelen en trainen en dat kan ik hem niet kwalijk nemen. Wat uiteindelijk het beste is, blijft altijd gissen en achteraf zal blijken of het een goede keus was. Voorlopig lijkt het gezien zijn speeltijd, prestaties en het vertrouwen dat Roma in hem uitspreekt een goede stap.

4 december 2018 om 21:55

Geen slechte stap? Denk niet echt dat dit is wat hij er van verwachtte. Pas 3 basisplaatsen in de competitie en het is al december. En tegen de 4 grootste clubs waar Roma tot nu toe heeft gespeeld (Milan, Napoli, Lazio en Inter) heeft hij alleen tegen Inter 20 minuten mogen meedoen. Dat is wel heeeeeeeel erg rustig brengen.

4 december 2018 om 22:01

Tja, ik heb ook niet het idee dat Kluivert direct voor de basis gehaald was, jij wel? En volgens mij weet Kluivert ook heel goed wat ze met hem van plan zijn. Voorlopig speelt hij in elk geval al regelmatig mee. Maar goed, verschrikkelijk natuurlijk dat een 19-jarige gozer denkt dat dit beter voor hem is dan per se in Nederland blijven. Net als die andere talenten bij Roma die gehaald zijn, zijn ze na een half jaar al gedoemd te mislukken uiteraard.

4 december 2018 om 22:07

Nee hoor, ben blij dat hij weg is, ik zeg alleen hoe het is terwijl iedereen probeert te beweren dat het anders is en hij gewoon de beste keuze gemaakt heeft die weloverwogen genomen is.

5 december 2018 om 00:31

Het is uit den boze in Nederland om vroeg te vertrekken. Ik begrijp niet dat sommige mensen niet verder kijken dan hun neus lang is. Kluivert gaat het zeker redden. In de minuten die hij maakt, geeft hij een sterke indruk. Geef hem dit jaar om te wennen. Volgend jaar zal hij er staan.

5 december 2018 om 00:32

Laten we met ze allen hopen dat hij gewoon goed blijft presteren. We zitten in de voorhoede in Nederland niet heel breed met goede buitenspelers

5 december 2018 om 00:39

Inderdaad ja. Heb het gevoel dat heel veel mensen wrok als Genghis Khan koesteren bij hem omdat hij niet bij ajax bleef. Veel mensen hopen nu dat hij faalt en die zijn totaal niet objectief meer. Ik dacht eerlijk gezegt ook dat het een slechte stap was maar de feiten zeggen dat hij het daar best goed doet. Bij ajax had hij met deze brede selectie ook geen garantie op een basisplaats dus voor zijn ontwikkeling bleek deze stap toch niet verkeerd.

Toch wel knap van Justin om als 3e te mogen eindigen.
Dit betekent wel een erkenning voor zijn kwaliteiten en wel door de internationale jury.
Mooi.

Heeft hij bij het overwegen van die weloverwogen stap wel rekening ermee gehouden dat het niet vanzelfsprekend is dat hij bij as Roma in de basis zou staan, omdat hij in Nederland feitelijk nog niks had gepresteerd waarmee hij respect zou kunnen afdwingen bij zijn huidige trainer en medespelers. Hij is voornamelijk bekend vanwege zijn vaders achternaam, maar nog niet vanwege zijn uitmuntende statistieken en adembenemende rendement. 1 goal en 1 assist in 12 wedstrijden vind ik toch wel erg magertjes ook al begon hij de meeste van die wedstrijden op de bank. Je niveau gaat omhoog in een competitie met meer kwaliteit en weerstand, maar je leert nog altijd meer in de basis dan op de bank. Voor mij een teken dat zijn keuze toch niet zo weloverwogen was. Hij had beter nog 1 of 2 jaar bij Ajax kunnen blijven dan speelde hij meer dan dat hij nu doet en zat hij waarschijnlijk denk ik ook gewoon nog bij de grote jongens van Oranje. De zoveelste jonkie die denkt dat ze deze stappen wel even over kunnen slaan, maar zulke spelers missen echt een fundament.

Verschrikkelijk die bijna persoonlijke haat jegens de jonge Justin Kluivert, een anti-Kluivert verhaal zoals destijds ook zijn vader had moeten doorstaan. Justin kruist zijn eigen weg, wordt internationaal bewonderd en heeft nu al een status bereikt die hem in Nederland nooit zou worden gegund. Justin wordt een hele grote, accepteerd dat of niet is evenwel van onbelang. Typisch nederlandse taferelen, op het ergerlijke af, nederlanders op zijn kleinst..

Aan het spel van Justin Kluivert kan je zien dat hij goede voetbalpotentie heeft. Hij moet alleen iemand, een trainer bv, hebben die hem tot wasdom kan helpen. Zijn voorzetten en ook mee verdedigen kunnen beter. De keuze van Justin om bij Ajax te vertrekken is een goede keuze voor hem, omdat door de komst van Tadic, Justin niet veel aan spelen toe zal komen. Wel is de keuze voor de Serie A een foute, liever zie ik hem in de PL voetballen, daar is hij het type voor. Het Engelse publiek houdt van dat soort voetbal als die van Kluivert. Laat hij bijvoorbeeld eerst bij de subtop en dan omhoog naar de top 5 van de PL voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AC Milan6518
6.AS Roma6317
7.Torino6013
8.Lazio5912
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
B. CristanteMiddenvelder344
E. DžekoAanvaller329
S. NzonziMiddenvelder301
J. KluivertAanvaller291
N. ZanioloMiddenvelder274
R. OlsenDoelman270
S. El ShaarawyAanvaller2711
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

50 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 mei
Mauricio Pochettino heeft zijn jawoord gegeven aan Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren