Rol van Feyenoord-bankzitter lijkt ‘uitgespeeld’: ‘Dit zegt genoeg’

Dinsdag, 4 december 2018 om

Toen Jordy Clasie zondag geblesseerd uitviel in de wedstrijd tegen PSV (2-1), viel niet Renato Tapia, maar Yassin Ayoub in. Giovanni van Bronckhorst had kennelijk meer vertrouwen in de van FC Utrecht overgekomen middenvelder dan in de Peruviaan die al sinds de winterstop van 2016 onder contract staat in De Kuip.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Renato Tapia in januari bij Feyenoord vertrekt?


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Zelden tot nooit gespeeld op zijn eigen plaats, Jammer, geld weggegooid en een international verneukt als bankverwarming. Voor Tapia zou het dus beter zijn als hij vertrekt.

4 december 2018 om 08:19

ja zo heeft Gio eerder voetballers verknald, momenteel gebeurt het met Ayoub ook

4 december 2018 om 08:34

Valt ook wel mee. Ayoub laat tot nu toe niet echt zien waarom hij een basisplek moest hebben. Toen hij Clasie verving viel het middenveld uit een.

4 december 2018 om 08:41

@Jules; de invalbeurt was niet best idd, maar het middenveld was al uit elkaar gevallen voordat clasie vervangen werd. Vente kon voorin ook geen bal vasthouden, dat wordt lastig invallen.

4 december 2018 om 08:55

Ayoub gaat geen basisplaats veroveren. Hij was gratis en een leuke speler voor de breedte maar daar houd het ook op. Tapia had ik persoonlijk meer van verwacht. Leert niet van de simpele fouten die hij maakt en legt op zijn positie te verl risico in zijn spel. Ik denk dat tapia beter tot zijn recht komt in wedstrijden zoals er tegen psv werd gespeeld. Druk zetten, veroveren en direct de aanvallers zoeken.

4 december 2018 om 09:27

Gebeurd met Ayoub ook?
Wanneer heeft hij laten zien dat hij beter was dan wat er nu staat?

Clasie begon echt niet geweldig nee. Maar speelt de laatste tijd echt heel goed weer. Vilenha is onomstreden en terecht dus die staat e rook in.

En een 10 is hij niet! Daar spelen Toornstra en van Persie.

Sterker nog ik zou liever deze Tapia nog zien spelen dan Ayoub. Was tegen PSV bizar slecht en overal te laat bij. Snap niet dat veel mensen roepen om Ayoub, wat heeft hij ooit laten zien dat hij basis hoort?

4 december 2018 om 10:00

@capis; ik begrijp niet goed waarom je het terecht noemt dat vilhena onomstreden is. Zelfs Kuyt was dat niet onder Gio, maar ik heb Vilhena (net als vorig jaar van sept t/m nov weer heel veel zwakke wedstrijden af zien werken. Dan moet je toch kunnen en willen wisselen?

Destijds gehaald als vervanger voor de vertrekkende vilhena. Die ging echter alsnog niet. Ik vind het al knap dat Tapia al zo lang bankzitter is zonder wanklank, terwijl duidelijk is dat hij gewoon op het niveau van Feyenoord mee kan. Zet hem bij een Duitse middenmoter op het middenveld en ze hebben er een bruikbare speler bij, maar bij Feyenoord matcht het blijkbaar niet. Ik ben er ook geen fan van om spelers af te branden op een paar ingevallen minuten of basisplaatsen op voor hen vreemde posities (cv in geval van tapia ipv cm). Daarom vind ik het jammer dat we nooit echt de mogelijkheden van tapia hebben kunnen zien.

Tapie heeft het ondanks het toch soms matige spel van het middenveld ook niet afgedwongen. Los van afgelopen zondag vind ik Clasie ook niet goed genoeg eigenlijk. Vilhena zal wel weg gaan, die is toe aan een nieuwe stap.

4 december 2018 om 09:29

@kapitein:
Mwa Clasie begon niet bijzonder sterk nee.
Maar is nu toch echt al een paar weken lang 1 van de betere zelfs. Is weer heel dwingend en aanwezig. En heeft ook het felle afjagen van vroeger weer wat terug.

Tapia verdient beter. Dat vind ik altijd zo jammer. Voetballers die rustig blijven worden altijd t hardst genaaid. Ik hoop dat een leuke club voor hem komt. Net als serero, bij hem vond ik t ook schandalig hoe met hem omgegaan is.

Tapia en Ayoub in de winterstop laten vertrekken en Ritsu Doan ervoor terug.

4 december 2018 om 09:06

Ik zie hem graag komen maar dat zou wel de doodsteek voor jouw club (gezien je pica) zijn. Is de beste voetballer van Groningen.

4 december 2018 om 12:07

@greatest

Doan moet geloof ik 10 miljoen euro kosten en Tapia en Ayoub zullen bij elkaar misschien net 5 miljoen opleveren in het beste geval

4 december 2018 om 16:16

Misschien Tapia iets meer op basis van zijn interlands?

hij heeft ook nooit echt indruk gemaakt bij Feyenoord. ik heb hem zowel op het middenveld als in de verdediging zien spelen en het was altijd net niet helaas

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

9 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Feyenoord wacht de beslissing van Javi Gracia met betrekking tot Daryl Janmaat gespannen af. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren