‘Het is lekker om te horen dat Ajax mijn contract wil verlengen’

Maandag, 3 december 2018 om

Noussair Mazraoui kan zijn contract bij Ajax verlengen. De rechtsback ligt nu nog tot medio 2021 vast in de Johan Cruijff ArenA, maar directeur spelersbeleid Marc Overmars bevestigde op de aandeelhoudersvergadering reeds dat hij hem een nieuw contract had aangeboden. Daar is Mazraoui blij mee, vertelt hij in De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Noussair Mazraoui momenteel de beste rechtsback van Ajax?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door miccoli)

En terrecht den fenomenale voetballer. Na Reiziger misschien wel de betere zelf opgeleide rechtsback.

3 december 2018 om 08:30

Ik mag toch wel hopen dat Ajax ooit een betere back heeft opgeleid dan dit? Het is gewoon een afgekeurde middenvelder die leuk aan de bal, maar verdedigend is het gewoon niet heel veel. Ook wel mooi dat je 'zelf opgeleide rechtsback' zegt, maar hij helemaal geen eens als back is opgeleid.

3 december 2018 om 08:38

Je weet dat dat niet waar is? Hij speelde namelijk tot de A2 gewoon als rechtsback. Pas in A1 en Jong Ajax is hij gaan spelen als middenvelder. Iedereen op tv praat elkaar maar na dat hij niet als back id opgeleid, maar hij speelde tot de A2 gewoon rechtsback (al zat hij ook regelmatig op de bank).

Kijk maar eens in seizoen 2013-2014 op Ajaxshowtime. https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/77044/live-14-30-uur-b1-0-0-a1-0-0-.html

Daarnaast over het niet goed kunnen verdedigen. Met verdedigen had hij de 1ste wedstrijden moeilijk (voorronde CL). Tegenwoordig heeft hij elke buitenspeler eigenlijk vrij gemakkelijk in zijn broekzak, zelfs Ribery.

3 december 2018 om 09:18

Inderdaad, het is in feite geen back, was in de hele jeugd een middenvelder, maar moet zeggen dat hij dat rol uitstekend bekleedt. In het begin had hij nog van die foutjes, oogt af en toe nog beetje lakoniek waardoor er balverlies wordt geleid, maar hij wordt steeds beter, en ajax heeft op de back posities 2 spelers die verdedigend goed zijn en vooral aanvallend een extra wapen zijn.

3 december 2018 om 09:55

Mazraoui is zeker geen afgekeurde middenvelder. Er is op het middenveld door de sterke concurentie gewoon geen plek, waar er op de rechtsbackpositie wel een vacature openlag. Dat vult Nous nu gewoon meer dan uitstekend in.

Daarnaast is de rechtsbackpositie bij Ajax een bijna verkapte middenveldpositie. Zowel aanvallend als verdedigend moet je je mannetje staan als opkomende back. Dat doet hij uitstekend. Mazraoui is een perfect stabiele voetballer. Functioneel technisch een begaafde lopende speler, doorziet tactisch het spelletje, is positioneel defensief sterk, heeft een mooie trap en voorzet en blijft bovendien rustig voor de goal van de tegenstander.

Eigenlijk een complete voetballer, een voetballer, die zowel op het middenveld als op de backpositie terecht kan. In die hoedanigheid is hij feitelijk ook opgeleid. Als rechter middenvelder en rechtsback. Nu hij niet op het middenveld speelt door de grote concurrentie, wil niet zeggen dat hij een afgekeurde middenvelder is.

3 december 2018 om 10:38

"..was in de hele jeugd een middenvelder, maar moet zeggen dat hij dat rol uitstekend bekleedt."

Waarom zegt iedereen dit? Mazraoui heeft zo goed als heel de jeugd op de backpositie gespeeld. Ja, in de A1 speelde hij op het middenveld, maar dat betekent niet dat hij altijd al middenvelder was.

3 december 2018 om 10:49

In de A1 speelde hij middenvelder, in Jong Ajax meestal middenvelder, afwisselend back en soms zelfs als vleugelspits. Dat is in totaal bijna 3 seizoenen opleiding . Voor de A1 was hij verdediger. Het komt erop neer, dat hij als multi-functionele voetballer eigenlijk zowel een opleiding heeft genoten als rechtsback en als rechtermiddenvelder.

3 december 2018 om 08:32

je vergeet Sonny silooy helemaal man!

3 december 2018 om 10:09

Sonny Silooy zat vóór Reiziger, niet ná Reiziger. Tenminste, ik ga er vanuit dat Kluivert8 dat zo bedoelde.

3 december 2018 om 08:43

Doe even normaal joh. Silooy, Wim Suurbier, Reiziger, Gregory van der Wiel, etc. Er zijn er genoeg die eerder dit predicaat verdienen. Ik vind Mazraoui een prima oplossing, nu Veltman zo lang geblesseerd is, maar anders had ik die toch liever op die positie gezien.

3 december 2018 om 10:16

Ná Reiziger opgeleid... Van der Wiel vind ik persoonlijk eigenlijk niet beter dan Mazraoui op dezelfde leeftijd. Mazraoui is technisch en tactisch veel vaardiger en verfijnder, dan Greg was. Een veel betere ‘voetballer’ in mijn ogen.

3 december 2018 om 11:07

Vd Wiel was de (veel) betere verdediger en had een betere pass/voorzet in mijn ogen.

3 december 2018 om 11:33

Mhouw, ben ik niet met je eens. de passing en voorzetten van Mazraoui is een stuk zuiverder dan bij Van der Wiel op dezelfde leeftijd. De laatste was wel verdedigend beter. Maar de laatste seizoenen is de taakopdracht voor een back een totaal andere geworden dan 10 jaar geleden, toen Greg op z’n 20ste nog bij Ajax speelde.

De ontwikkeling van de moderne back heeft een grote vlucht genomen. De back van tegenwoordig is een aanvallend ingestelde speler, moet voetballende oplossingen en kwaliteiten in huis heeft en meer opkomt dat dat hij als pure mandekker fungeert.

Meer een speler, die de ook hele flank kan bestrijken en in de combinatie mee moet kunnen, afwisselend als klassieke back, opkomende middenvelder of valse rechtsbuiten. Daarmee schat ik Mazraoui met zijn allround-kwaliteiten toch hoger in dan jonge Van der Wiel rond 2008.

3 december 2018 om 11:58

Ja? Passing van Mazraoui is ok, maar zn voorzetten vind ik vaak erg matig, maar dat valt te trainen. De back van tegenwoordig is idd heel anders dan 10jr geleden en wat dat betreft is het voor Mazraoui n voordeel dat ie middenvelder is geweest.

3 december 2018 om 12:14

@buitenspelval, aanvallend doet Mazraoui het niet slecht, absoluut niet, maar verdedigend vind ik hem ondermaats. Hij mag blij zijn met De Ligt naast hem die eventuele fouten kan herstellen. Ik vind Veltman, mits fit en hersteld, verdedigend veel beter.

3 december 2018 om 10:17

En dan te bedenken dat hij pas 2 jaar geleden een contract gekregen heeft en daarom in de jeugd en bij Jong Ajax als amateur gespeeld heeft. 3 jaar lang is hij gratis op te halen geweest!

Ik snap overigens best dat mensen in verwarring zijn wat betreft zijn positie, want hij heeft in Jong Ajax op bijna elke positie gespeeld, behalve keeper

Verdedigend is hij niet de allerbeste, maar dat zijn de allerbeste moderne backs niet; die moeten het van aanvallen hebben. Dat verdedigen leert hij overigens steeds beter . Die verschrikkelijke fouten die hij tijdens Benfica thuis maakte, heb ik hem niet meer zien maken.

Ben ik nu de enige die totaal niet onder de indruk is van deze jongen? Aanvallend doet die soms leuk mee maar verdedigend simpelweg rampzalig. Uiteindelijk gaat die je punten kosten

3 december 2018 om 09:05

Dat roepem we inmiddels al maanden maar welke wedstrijden gaat deze jongen ons punten kosten?

3 december 2018 om 09:19

In de volgende Ronde CL, tegen PSG, hij wacht, iedere back heeft het moeilijk met Neymar...

3 december 2018 om 09:15

Vooralsnog heeft hij ons punten opgeleverd met twee belangrijke goals in de CL. Prima back. Geen uitblinker zoals Tagliafico, die vind ik zeker een stuk verder.. maar het is een uitstekende back.

3 december 2018 om 10:37

Ik ben ook geen groot fan van Mazraoui. Voor een rechtsback vind ik hem verdedigend niet goed genoeg en aanvallend brengt hij ook vrij weinig. Dit terwijl je juist verwacht van hem dat hij op dat vlak meer zou brengen. Er komt geen voorzet vanaf zijn kant, terwijl Tagliafico er aardig wat geeft bijvoorbeeld. Hij doet ook vrij weinig met de bal. Hij loopt een paar stappen en past de bal dan meestal weer opzij of terug.

Nee, ik heb liever Veltman op rechtsback. Hij is aanvallend ook niet geweldig, maar verdedigend staat hij wel zijn mannetje. Ik weet dat 90% van de mensen het hier waarschijnlijk niet mee eens zal zijn, maar toch vind ik Veltman stukken beter dan Mazraoui.

Ik ben hem wel enorm dankbaar voor zijn doelpunten in de Champions League! Maar op die twee doelpunten na heb ik hem daar ook nooit goed zien spelen.

3 december 2018 om 12:16

@Miccoli, ik ben het helemaal met jou eens! Ik heb liever ook Veltman, vanwege diens verdedigende kwaliteiten. Bij Mazraoui ben ik er zelden gerust op als zijn directe tegenstander aanvalt. Dat had ik zelden bij Veltman.

3 december 2018 om 12:41

We hebben 45 doelpunten voor en 6 doelpunten tegen. Daarmee hebben we de minst gepasseerde verdediging. Ik maak me dan ook totaal geen zorgen over de verdedigende kwaliteit van Mazraoui. Wel is het handig voor Ten Hag om met Veltman een ander type back achter de hand te hebben.

3 december 2018 om 13:27

Ik vind het altijd een beetje kul om te zeggen dat Mazraoui verdedigend wel goed moet zijn omdat Ajax maar weinig doelpunten tegen heeft. Dit gaat namelijk niet hand in hand. Mazraoui is verdedigend matig, maar naast hem staat Mathijs de Ligt en voor hem staat Ziyech. Deze twee hebben een enorme vechtlust en helpen 'm vaak uit de brand. Let maar eens op tijdens de komende wedstrijden.

Maar zoals ik al aangeef in mijn eerdere comment, ik vind hem aanvallend ook gewoon matig terwijl hij het daar juist van moet hebben volgens vele mensen. Hij geeft amper een bal voor en aan de bal doet hij ook weinig. Het is vaak een bal terug op de Ligt.

Mocht hij blijven staan als Veltman terug is, dan hoop ik dat hij hier aan gaat werken. Want tot nu toe vind ik het een grijze muis waar nog niet veel op gelet wordt vanwege de goede prestaties van Ajax.

3 december 2018 om 11:05

Nee hoor, vooral de laatste paar potjes zit ik af en toe tenenkrommend te kijken naar hoe ie verdedigt. Hij moet soms teveel met zn snelheid corrigeren omdat ie dan positioneel verkeerd staat. En ook aanvallend mag t beter, vooral directer. Let maar eens op hoe vaak Neres of Vd Beek de hoek induiken om de bal te krijgen, naar dan gaat de bal nog ff onder t voetje om uiteindelijk terug naar De Ligt te gaan.

Een absolute topper dit. Dit is zn eerste seizoen en maakt nu al nog amper fouten. Kan enorm veel corrigeren door zn snelheid en bewegelijkheid. In de opbouw is hij fantastisch vanwege zn techniek. Een extra aanvaller/middenvelder waardoor de aanval steeds soepel doorloopt. Zeker met Zyech ook op rechts. Onze eigen Dani Alves. Ik denk inmiddels een van de beste rechtsbacks op de Europese velden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 26 1 2 1
2017/2018 Ajax 8 0 0 0
2017/2018 Jong Ajax 22 6 2 0
2016/2017 Jong Ajax 33 6 3 0

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
De samenwerking tussen Heracles Almelo en Adrián Dalmau lijkt beperkt te blijven tot een seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren