‘Noem mij één speler van PSV die gisteren goed heeft gespeeld’

Maandag, 3 december 2018 om

PSV werd zondag met name op felheid afgetroefd door Feyenoord. “Feyenoord ging met 2-0 de rust in, maar het had net zo goed 4-0 kunnen zijn”, schrijft Willen van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. Hij constateert dat de slag op het middenveld werd gewonnen door het team uit Rotterdam.

Tonny Vilhena en Jordy Clasie heersten daar. Pablo Rosario was matig, maar wat Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro in De Kuip lieten zien, was ronduit belabberd. Feyenoord had de wedstrijd vanaf de start helemaal in handen”, aldus De Kromme, die niet van mening is dat er een gelijkspel had ingezeten voor PSV.

Mark van Bommel zei bijvoorbeeld dat PSV in de tweede helft ‘voetballend beter’ was en de 2-2 had moeten maken, terwijl Luuk de Jong zich hardop afvroeg of Feyenoord de zege wel ten volle verdiende. Van Hanegem constateert dat PSV te weinig liet zien en te weinig creëerde om aanspraak te maken op ten minste een punt.

“Het was allemaal veel te pover voor een ploeg die zo wordt geroemd voor de prestaties in de Eredivisie en de volwassen manier van spelen in Europa. Noem mij één speler van PSV die gisteren goed heeft gespeeld.” PSV staat nog wel altijd op de eerste plaats in de Eredivisie en geniet een voorsprong van twee punten op Ajax.


Poll

Ben jij het met Willem van Hanegem eens?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door bender)

De zege voor Feyenoord was terecht, maar er was wel een groot verschil tussen de 1e en 2e helft, waarbij het in de tweede helft een meer gelijkopgande wedstrijd was. De zege voor Feyenoord is obv de 1e helft echter volledig verdiend.

3 december 2018 om 07:10

Als je de kansen opteld was het best mogelijk dat PSV had gewonnen. Of PSV beter was of dat de uitslag terecht was geweest doet er dan niet toe. Wel erg goed gevoetbald van Feyenoord! Niet gedacht dat die dat nu zouden kunnen.

3 december 2018 om 07:18

@Tipptopp Welke PSV kansen heb jij dan allemaal gezien, 1 kans voor Bergwijn, een kansje voor Lozano in de 1ste helft en in de tweede helft nog een kans voor Bergwijn en 2 halve kansjes voor Malen that's it. De eerste helft alleen had Feyenoord al meer kansen dus nee als je de kansen opteld had PSV nog steeds niet gewonnen.

3 december 2018 om 07:41

Welke serieuze kansen dan? Ik vond het reuze meevallen.
Lozano eerste helft en Bergwijn na zijn goal waren de enige 2 serieuze kansen.
Malen kwam een paar keer goed door, maar koelbloedig en rustig in zijn hoofd is hij niet.
Dat waren prima mogelijkheden en echt niet meer dan dat.
Feyenoord kreeg zat kansen op de 1-0 en ook een zeer serieuze kans op de 3-0.

het verschil tussen eerste en tweede helft vond ik het uitvallen van de Feyenoord spits Jorgensen en later ook Clasie (die overal goed tussen zat). Jorgensen hield bijna iedere bal goed vast en won heel wat duels, waardoor Larson en Berghuis goed konden aansluiten. Met Vente die het leuk deed was dat veel minder het geval.

Ayoub viel waardeloos in. Zie alleen al die 2-1. Hier moet Ayoub gewoon de overtreding maken op Guti. Geel pakken en klaar. Maar goed achteraf is het uiteraard altijd makkelijker blerren voor mezelf.

3 december 2018 om 07:43

PSV had een xG lager dan 1. 3 goals of meer was echt geflatteerd geweest

3 december 2018 om 07:59

Feitelijk heeft PSV ons echt bedonderd door Luuk en Lozano de hemel in te prijzen,terwijl ze op topnivo enorm tekort komen. Wie bij PSV is eigenlijk de man die het team draagt als het er echt op aankomt ? Niemand ! of het moet trainer v Bommel zijn die zichzelf continu een quasi toptrainer uitstraling aanmeet en PSV doet lijken alsof ze top zijn. dit blijkt dus niet zo te zijn.

3 december 2018 om 08:10

Je kunt niet ontkennen dat Luuk en lozano PSV vaak genoeg hebben gedragen als het echt nodig was. Gisteren alleen niet.

3 december 2018 om 10:43

Ik wil niet beweren dat het terecht is en wil ook niet beweren dat het serieuze onmisbare kansen waren. Feit is dat Feyenoord er 2 heeft gemaakt. Daartegenover staat 1 doelpunt en enkele kansen van PSV. Heel clean gekeken had PSV er nog 1 of 2 in kunnen schieten. Was onterecht geweest en niet erg waarschijnlijk maar toch. Voetbal is vaak onterecht en de betere wint niet altijd. PSV is in het algemeen behoorlijk efficiënt. Zij hebben de kwaliteiten en dan is het mogelijk om een opleving te hebben en onterecht te winnen! Let wel, ik ben blij met de uitslag en vindt hem terecht, maar er gebeuren wel vaker vreemde dingen in het voetbal!

3 december 2018 om 08:31

Het probleem voor Feyenoord was het uitvallen van Clasie. Toen werd het allemaal veel minder bij Feyenoord.

Verder heeft Willem gelijk. Er was geen een PSV-speler die zijn niveau haalde, ook Bergwijn niet. Daarbij vind ik dat ze de prestaties van PSV in Europa overdrijven. Een punt in 5 wedstrijden is gewoon slecht, er zat meer in en dat alleen zou zo goed van PSV zijn?

Hij heeft voor de eerste keer in al die tijd dat hij iets schrijft gelijk !!! Normaal gesproken blinkt hij uit om iedereen die beter is dan Feyenoord te kleineren, maar nu slaat hij de spijker op kop !!! Feyenoord steeg boven zich uit en versloeg terecht de zeer zwakke koploper. Voor de competitie is het natuurlijk prettig, maar Feyenoord moet nu niet denken dat ze opeens kanshebber zijn voor het kampioenschap.

3 december 2018 om 07:31

Waarom niet? Laat ze juist wel denken dat ze kans hebben! Goede motivatie om te blijven presteren lijkt me. En waarom niet, als PSV of Ajax in een dip komt, hebben ze misschien kan om in ieder geval voor een voorronde cl ticket te strijden.

Bergwijn scoorde de 2e helft een voldoende. Verder was het niet best van PSV zijde, maar door alleen te zeggen dat PSV zeer matig was, doe je Feyenoord volgens mij tekort. De tweede helft ging Feyenoord volgens mij vooral door het uitvallen van Jorgensen en Clasie minder voetballen, want ondanks dat PSV veel scherper uit de rust kwam, duurde het nog behoorlijk lang voordat er echte kansen kwamen.

3 december 2018 om 08:24

Een voldoende?! Bergwijn scoorde gewoon een dikke 8 over de hele wedstrijd. Vond hem met afstand de beste / meest getalenteerde speler op het veld!
Vind het trouwens ook knap dat hij zich nu ook aan het ontwikkelen is op rechts. Kan nu gewoon op beide flanken goed uit de voeten wat echt een luxe is.

4 december 2018 om 00:44

Een 8 en ook nog beste vh veld! Wat moet die Toornstra dan voor cijfer hebben? Een 11? Vond Bergwijn de beste PSV-er, maar de beste vh veld speelde, wat mij betreft, bij Feyenoord...

PSv had gisteren massaal Kuipvrees !! Inclusief Van Bommel...

Hij heeft gelijk als hij zegt dat het met rust 4-0 had kunnen staan en dat PSV op inzet de eerste helft werd afgetroefd maar de 2de helft had het zomaar 2-2 kunnen worden. Dat het middenveld heerste ja en nee want wat Clasie brengt vindt ik echt niets want wat is dat een matige speler zeg

3 december 2018 om 07:43

Grappig dat Feyenoord tot aan het wegvallen van Clasie beter was, en PSV er daarna opeens doorkwam. Ook het wegvallen van Jorgensen deed Feyenoord trouwens pijn

3 december 2018 om 07:56

Als jij het over Clasie hebt wil ik alleen maar zeggen dat ik het een matige speler vindt en niet alleen gisteren maar tot nu toe, het is niet de Clasie van vroeger

3 december 2018 om 11:16

Clasie is anders dan voorheen, maar zeker niet minder belangrijk. Ik had ook meer van hem verwacht, maar langzaam begint hij de oude vorm terug te krijgen. De splijtende passes van vroeger zie ik niet zo vaak meer, maar bijna alle passes komen aan en hij vertraagd het spel niet.
In de eerste helft was het volgens mij qua schoten 8 om 2, in de tweede helft had psv meer de bal, maar in totaal was het volgens mij tot in de 62 minuut balbezit voor Feyenoord met 52%. Psv had een paar kansen en kansen op een kans, bijvoorbeeld Malen. Uiteindelijk zijn dat niet eens schoten op doel. Zo veel druk zat er eigenlijk helemaal niet op het doel van Feyenoord, dus meer dan een terechte overwinning.

Ikzelf vond Bergwijn prima spelen hoor. Zeer dreigend en wat een goeie goal. In 1 actie zijn kwaliteiten laten zien. Een identiek moment kreeg hij niet zoveel later en toen verzuimde hij het tot mijn verbazing.
Voor de rest vond ik Zoet niet slecht en Malen vond ik prima invallen alleen is hij te wild voor de goal.

Tja, blijkt maar weer dat we een enorm fragiel middenveld hebben.... Pereiro gaf absoluut niet thuis en wanneer je veel druk op deze linie zet dan is Hendrix ook gezien. Dit middenveld is wel de zwakte van het elftal. Jammere was dat je steeds de vervangers laat banken. Er zit zoveel meer in met Guti en Malen....

3 december 2018 om 07:57

Zeg is eerlijk ik vindt die Hendrix echt een drama en snap nog steeds niet waarom van Bommel die Guti er niet in zet, zo'n goede voetballer wat hij tot nu toe heeft laten zien

3 december 2018 om 08:47

Omdat hendrix het moet opvangen als perreiro weer eens niet thuis geeft, en daar is Gutierrez de speler niet naar. Rosario wel, maar die kan dat niet alleen, dus dan is de balans weg

3 december 2018 om 09:40

Omdat je met 2 verdedigende middelvelders speelt.
Als je Hendrix vervangt voor Guti speel je met 2 aanvallende middenvelders en verander je het systeem.
Guti kan alleen een basisplaats krijgen als hij vervangen wordt voor Pereiro omdat je dan hetzelfde systeem behoud

3 december 2018 om 10:29

Lekker die Pereiro passeren. In die paar minuten tijd zag je al dat Guti veel meer kwaliteit heeft.

3 december 2018 om 10:30

Guti is helemaal geen aanvallende middenvelder. Het is gewoon een centrale middenvelder. Wat mij betreft mogen ze hem wisselen voor Hendrix, hij is verdedigend misschien niet zo sterk maar hij is wel een veel betere passer.

100% terecht wat Willem deze keer schrijft. 2-2 had zeker 'gekund'....maar echt aanspraak dat op maken deden ze niet! Daarvoor zat er veel te weinig voetbal in PSV gisteren. Bergwijn was indd de enige die zich daar aan onttrok.. PSV speelde absoluut onder hun kunnen, maar dit dramatische spel werd voor een zeer groot deel door Feyenoord afgedwongen. PSV is simpelweg voetbaltechnisch (vooral in de as) veel zwakker dan wordt voor gedaan. Swaab (wel goede mandekker!) Viergever, Rosario, Hendrix, Pereiro, Dumfries en de jong komen allen handelingssnelheid tekort. En op Pereiro na ook allemaal techniek tekort. Na een tijd onder druk te hebben gestaan durfde niemand de bal te vragen....dat is vaak een teken van tekort aan pure kwaliteiten in zo'n wedstrijd. Af en toe was het gemakzucht....Maar heel vaak ging het simpelweg voor veel spelers te snel en hadden ze geen idee wat te doen. De 2e helft bracht guti wel wat vernuft en kwam vooral bergwijn wat beter in zijn spel. Maar het 'verbeterde' spel kwam vooral door en vermoeid Feyenoord dan het afdwingen van PSV!

Overigens denk ik wel dat het een incident is, wetende wat de tegenstand in de ED is. Andere teams kunnen beter PSV laten voetballen en inzakken want dat ligt hen ook niet.

Bij psv was iedereen slecht, maar dat is natuurlijk altijd een wisselwerking met de tegenstander. Bij Feyenoord was iedereen goed. Bovendien vind ik het puntenaatal van psv echt een mirakel. Ik zie kwalitatief geen verschil met Feyenoord. Ajax heeft duidelijk de beste selectie.

Wat was die Lozano weer slecht zeg. Die gozer laat vrij weinig zien in topduels. Hij kan beter op hardlopen gaan want voor de rest kan hij niet veel

3 december 2018 om 10:02

Speelde in de laatste 2 duels tegen Ajax gewoon top. Beetje vroeg voor azijn net na het weekend.

3 december 2018 om 10:53

Dat is al even geleden vriend! Ik heb geen azijn op maar blijkbaar mag je niet zeggen dat Lozano voetballend helemaal niet zo goed is. Jah hij heeft wel bepaalde kwaliteiten hij is dodelijk in afronden en hij is super snel en heeft oog voor op de juiste momenten druk te zetten maar verder heeft hij helemaal niks wat hem bij barca zou moeten brengen. Ik vind het maar een aansteller die liever op de grond ligt. Neymar look a like light versie

3 december 2018 om 11:32

Ik was het eens tot je laatste zin. Het voetballend vermogen van Neymar ligt toch extreem veel hoger dan bij Lozano wat ,zoals je aangeeft, meer een hardloper is met een goede finish. Ik denk ook dat Malen en Bergwijn het verder gaan schoppen dan Lozano. Voor de rest geeft Lozano al een aantal wedstrijden op rij niet thuis, terwijl hij verdedigend niets hoeft te doen en in balbezit een vrije rol heeft. Dan is het uitermate teleurstellend wat hij laat zien.

feyenoord had gisteren in alle opzichten de wedstrijd van psv terecht gewonnen.
een veel gehoorde opmerking dat psv in de 2e helft "beter" was doet niets af aan de einduitslag en dit is nou waar het om gaat. beter in de 2e helft betekent wel of gelijkspelen of de wedstridj winnen. geen van de twee is het geval. en niet verwaarloosd mag worden dat door de uitvallen van jã³rgensen en clasie (wat waren die goed) feyenoord het wel zwaarder kreeg, te vergelijken met als lozano en bergwijn of luuk bij psv uit zouden vallen. psv verdiende een overwinning helemaal niet gisteren. ze speelden angstig, de spelers waren zichtbaar gespannen, ze verloren alle duels, zoet werd snel onder druk gezet, hun tactiek om bij balbezit via verre ballen naar voren luuk te bereiken mislukte helemaal, de waarde van lozano daalde met enkele miljoenen, de beide backs werden in hun offensieve daden gefrustreerd door de fanatieke inzet van de feyenoorders. ik denk dat de speelwijze van feyenoord door de de volgende tegenstanders van psv wordt overgenomen. psv bevestigde gisteren dat hun plaats in de cl-poule terecht was. psv miste de branie en de intelligentie om van zo'n moeilijke wedstrijd onderuit te komen. het zal zelfs niet ondenkbaar zijn dat psv de komende wedstrijden punten laat liggen. de 2 punten voorsprong op ajax is zeer miniem. bij een gelijkspel van psv en een ruime winst van ajax staat ajax bovenaan vanwege een beter doelsaldo. en feyenoorrd in goede doen komt steeds dichterbij de 2.

3 december 2018 om 11:23

Ik hoor iedereen over hoe goed de Feyenoorders waren, maar men vergeet de tactiek van Gio. Het is al eerder gezegd dat het gevaar bij PSV begint bij de backs en beide zijn de hele wedstrijd uit de wedstrijd gehaald. De terecht bekroonde Dumfries had het zichtbaar moeilijk en werd geen enkele ruimte gegeven aan hem en aan de andere kant. Hierdoor kon psv niet het eigen spel spelen. Druk op de backs en het middenveld met Vilhena en Clasie afjagen, ik zou zeggen ajax let op als je weer tegen ze moet spelen.
De eerste helft gisteren was toch echt even geweldig, kan er niets anders van maken. Mooi dat iedereen zo verbaasd is dat Feyenoord zo kan spelen. Dit proberen vast te houden en je kan heel misschien nog meedoen om het kampioenschap.

3 december 2018 om 11:35

Feyenoord stijgt dan ook boven zichzelf uit in de kuip. In Eindhoven zal Psv "gewoon"de wedstrijd winnen. Net zoals Ajax thuis wint van Psv. Wel waren Vilhena, Clasie en Toornstra gister fenomenaal en Berghuis blijft toch een geweldige speler om te zien. Ik heb het vaak voorbij zien komen, Ajax wordt het Bayern van Nederland. Dan mogen ze van mij beginnen met het aantrekken van Berghuis.

3 december 2018 om 12:45

En normaal gesproken is Feyenoord ook lastig te kloppen in de Kuip dus snapte voorafgaand aan de wedstrijd ook niet waar iedereen het over had. Tja de uitwedstrijd ervoor was inderdaad niet om aan te zien en als ze dat op de mat hadden gelegd dan had psv gisteren ook gewonnen, maar er is een wereld verschil tussen uit en thuis en tegen welke tegenstander. Tegen Groningen was niet iedereen gefocust vanaf het begin en dat was gisteren psv. Die hadden dit gewoon niet zien aankomen.
27 januari gaat een hele belangrijke worden, dat is nu wel duidelijk. Feyenoord zou dan zelfs tot 2 punten kunnen naderen.

3 december 2018 om 15:51

nl modric,
ik vond berghuis altijd al een goede vleugelspeler. hij is volwassener geworden in zijn spel, is balvast , heeft af en toe een goed schot in zijn linker, niet zo goed als robben, maar vppr oranje is hij zeker bruikbaar. de verleiding is groot om hem naar ajax te halen voor neres b.v. maar dit kan je feyenootd niet aan doen en het is niet meteen noodzakelijk.

3 december 2018 om 15:57

bender, in mijn mail heb ik al het volgende geschreven:

# de beide backs werden in hun offensieve daden gefrustreerd door de fanatieke inzet van de feyenoorders #

dus daar had gio verdomd goed op geanticipeerd. op een gegeven moment zag ik angelino wanhopig te kijken. verdienste van de taktiek van gio en dat mag wel eens vermeld worden.

3 december 2018 om 17:05

Dat zag ik juist bij Dumfries, veel complimenten gekregen, maar helemaal uit de wedstrijd gespeeld hij wist niet meer waar hij het moest zoeken. Vooral zo een blik van...wat gebeurd hier nu allemaal

Waren 2 totaal verschillende helften. Feyenoord heer en meester voor rust, PSV de betere in de tweede helft. De 2-2 zou zeker gemaakt zijn als het nog 10 minuutjes langer had geduurd. Echter een verdiende overwinning voor Feyenoord, zijn overklasten PSV meer voor rust dan dat PSV beter was in de 2e helft.

Als je 13 potjes achter elkaar wint is het natuurlijk mogelijk om een keer tegen een nederlaag aan te lopen. Zeker met een uitwedstrijd in de Kuip.
Denk alleen dat ze bij PSV toch licht geschrokken zijn van de manier waarop.
Als je er in het begin van de wedstrijd vol op klapt kun je ze dus behoorlijk in de problemen brengen. En ik heb het idee dat dat niet alleen voor Feijenoord is weggegeven.
Ik hoop dat het nog een lange en spannende strijd gaat worden.

Dit had je natuurlijk kunnen verwachten. PSV verliest zijn eerste wedstrijd in de competitie en het hele zooitje kan er ineens niets meer van. Hoort er allemaal bij tegenwoordig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

353 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 33 6 3 0
2017/2018 Feyenoord 33 11 3 0
2016/2017 Feyenoord 29 4 5 0
2015/2016 Feyenoord 27 5 4 0
2014/2015 Feyenoord 21 0 1 0

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Ryan Babel is niet de enige speler met een Eredivisie-verleden die in beeld is bij Galatasaray. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren