‘Schaam je kapot!’ in Enschede: ‘Het is pijnlijk en beschamend’

Zaterdag, 1 december 2018 om

FC Twente kwam vrijdag gauw op voorsprong tegen de beloften van Ajax, maar ging toch nog met 2-5 onderuit. De supporters in De Grolsch Veste waren daar uitermate ontevreden over, lieten hevige fluitconcerten neerdalen op de grasmat en zongen kreten als ‘schaam je kapot!’.

“Dat is natuurlijk pijnlijk. Tijdens de wedstrijd hebben ze zich nog redelijk rustig gehouden, maar daarna krijg je een reactie die natuurlijk terecht is”, aldus middenvelder Wout Brama voor de camera van FOX Sports.

Dit bericht bekijken op Instagram

Gratis af te halen: Marino Pusic, trainer van FC Twente #pusic #fctwente #kkd #keukenkampioendivisie #marktplaats

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

“Eigenlijk mogen we thuis helemaal niet verliezen. Of het nou tegen Jong Ajax, TOP Oss of in de Eredivisie tegen AZ is”, besluit de 32-jarige Brama, die afgelopen zomer na een uitstapje bij Central Coast Mariners terugkeerde in Enschede.

Trainer Marino Pusic sprak van ‘een verschrikkelijke avond’: “Alle kritiek die we nu te verduren krijgen, is verdiend. Het is pijnlijk en beschamend. Niet alleen de nederlaag op zich, maar ook de manier waarop.” FC Twente verloor voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden.


Poll

Denk jij dat FC Twente in de top drie eindigt van de Keuken Kampioen Divisie?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door diablo73)

Tijd voor rutten en een paar versterkingen

1 december 2018 om 09:57

Ze hebben nog niet genoeg geld uitgegeven Met deze selectie moeten ze gewoon kampioen kunnen worden.

1 december 2018 om 10:02

We hebben inderdaad nog nauwelijks geld uitgegeven. Alleen maar transfervrije spelers en een paar huurlingen.

Wat mij betreft verzamelen we elke rooie cent die er nog in de club te vinden is om een fatsoenlijke spits te halen, want met Boere of Oosterwijk ga je zo nog in het rechter rijtje eindigen in de Kkd. Niet dat dat het enige zwakke punt van de selectie is, maar wel de meest opvallende en dringende. Die kunnen er allebei hélemaal niks van

1 december 2018 om 10:12

Salaris Brama is al €250.000,-. Hoeveel spelers in de KKD zullen er zijn met zo’n salaris denk jij? Of wat zal Assaidi pakken? Twente heeft veruit het hoogste spelers/salaris budget in de KKD.

1 december 2018 om 11:47

Met alle respect maar als je al je geld bij elkaar pakt zou ik me eerder versterken achterin. Als je er thuis 5! Tegen krijgt kun je het toch niet bij de spitsen neerleggen...Boere moet toch echt wel goed genoeg zijn voor de KK....

1 december 2018 om 13:49

@blackpool

Ik denk zelfs dat er genoeg clubs in de Eredivisie zijn met een lager salarishuis dan FC Twente. Ze betalen structureel te veel voor spelers en die spelers laten ook nog eens werkelijk niets zien.

1 december 2018 om 23:50

Jonge rappe aanvallers doen wonderen. laat ze opdraven uit jong Twente.jong ajax doet het toch ook met 16 jarigen.er kan heus wel een goede mix gesmeed worden met je beste talenten.er moet wat bij in eltal

Dit kan echt niet. Je mag niet al 3 thuiswedstrijden verloren hebben. Mag gewoon niet. Pusic lijkt er ook maar weinig van te kunnen. Natuurlijk, wij hebben geen toppers rondlopen. Maar maak er op z'n minst een team van! Dat is het gewoon niet. En het voetbal is al maanden slecht!

1 december 2018 om 10:06

Helemaal mee eens. Ik schreeuw normaal niet om trainerswissels maar gisteren was wel heel typisch voor Pusic dit seizoen. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat je die eerste helft bekijkt, en dan denkt 'gaat wel prima, laat ik maar niet wisselen'. Om nog maar niet te beginnen over de basisopstelling überhaupt, inmiddels ziet hij toch ook wel dat Espinosa op links niet werkt? Hij staat continu in de middencirkel. Vind je het gek dat de rechtsback van jong ajax scoort.

1 december 2018 om 13:47

Maar wat verwacht je van een Pusic? Dat is eigenlijk de derde assistent die bij toeval hoofdtrainer werd. Die heeft helemaal de ervaring niet om een club in de situatie van FC Twente uit het dal te helpen. Tactisch is het ook een onbenul die niet eens de beste spelers en het beste team opstelt.

Telkens ook het gezeur dat er in de jeugd niets rondloopt, maar slechter kan het eigenlijk niet. Als je dit niet eens rond hebt lopen, kun je de jeugdopleiding net zo goed opdoeken (bij wijze van spreken). Dan betaal je structureel 2,5 miljoen euro per jaar voor werkelijk niets.

Dag krijg je door een legioen van vreemde er neer te zetten. Men dacht bij Twente zo terug te zijn in de ED maar dat wordt op deze manier zwaar. Ik ga geen open deuren intrappen, maar het is natuurlijk wel beetje terecht dat het ze niet voor de wind gaat! Overigens geen paniek nu , want hoeveel punten is het? En denken jullie echt dat Fredje de boel kan doen kantelen?

1 december 2018 om 09:52

Je ziet het nu bij NAC en eerder bij o.a. Roda ook. Je kunt heel veel geluk hebben met veel vreemdelingen, maar voor het zelfde geld valt het gewoon heel erg tegen.
Ik heb gisteren maar delen van de wedstrijd gezien, maar ik had het gevoel dat er niet echt een eenheid stond. Vooral de rechtsbuiten heb ik meer gebaren naar zijn medespelers zien maken dan dat hij zelf voetballend of strijdend iets liet zien.

1 december 2018 om 10:11

Precies dat ja... al die gasten dachten zich wel even in de kijker te spelen, mooi niet dus! Tja ik denk dat er in de topklasse genoeg voetballers lopen die echt wel beter zijn! Maar ja... en volgens mij was die speler net als andere ook druk met het publiek ofzo. En die pannenkoek die rood kreeg, dat gezicht en vooral zijn uitdrukking het gelaten ontvangen van rood. Hij was er gewoon klaar voor ofzo

1 december 2018 om 13:42

Het probleem is dat FC Twente niet alleen qua selectie tekort schiet. De club haalt op elk aspect van een voetbalclub cijfermatig van 1 tot 10 een magere 3 en financieel een 1. Daarmee ga je geen resultaten halen en al helemaal niet met spelers die helemaal niet weten hoe het hier in Nederland werkt.

Wat er gisteren ook weer op het veld stond; dat -moet!!!- je in de jeugdopleiding ook wel rond hebben lopen, want slechter kan het gewoon niet. Is dat niet het geval, kun je de dure jeugdopleiding net zo goed opdoeken en langs de amateurvelden gaan staan met een winterjas en een schrijfblokje.

1 december 2018 om 19:21

Tja.... Vreemdelingelegioen, bij Roda hebben ze er schijnbaar wel van geleerd.

1 december 2018 om 10:08

Iemand met een gek mondje of een grote neus, of uuh een superkin.!die kan de boel wel redden daar. Perfecte trainer.

Pfff het kan verkeren in het voetbal.

Pak hem beet 10 jaar geleden met Ajax strijden om het landskampioenschap en nu zielloos ten onder op een niveau lager tegen de jonkies.

1 december 2018 om 11:03

Ook toen waren de mensen die wat verder doordenken verbaast wat Munsterman allemaal deed. Spelers bij Feyenoord kopen (Fer), dure buitenlandse spelers aantrekken en vasthouden, maar helaas lieten veel voetbaljournalisten zich verblinden door het klatergoud van de welbespraakte Munsterman, de fans vonden het prachtig (terecht, je zou als subtopper maar eens kampioen (kunnen) worden) maar de uitgestelde rekening met rente komt nu keihard aan. Wat voor de club het ergste is, 10 maar terug gunde heel Nederland (zelfs veel Ajax supporters) fc Twente het kampioenschap, maar nu merk ik door alle clubs heen heel veel terechte weerstand naar fc Twente en dat zal nog jarenlang blijven naebben. Het gevoel dat willens en wetens er list en bedrog is gebruikt heeft veel andere clubs in meer of mindere mate gedupeerd en dat zal fc Twente nog vaak pijn gaan doen.

1 december 2018 om 12:39

Je gevoel van de verschuiving van sympathie voor Twente tot antipathie herken ik.
Het is mooi dat een suptopper als Twente (of AZ) een keer de titel pakt; daar kan je als voetballiefhebber van genieten, maar inderdaad de duistere kant maakt nu ook dat ik ze niiet veel gun.

1 december 2018 om 15:55

Eens, toch denk ik dat het ook anders had kunnen gaan al had Munsterman betere mensen om hem heen verzameld en meer ingezet op lange termijn beleid. Meer op goede scouting en jeugdopleiding ipv veel te dure spelers (fer, Cabral etc. die keer op keer flopten). Wat dat betreft heeft hoe gek het ook klinkt Scheringa het bij AZ een stuk beter gedaan met het optuigen van de organisatie. Toen dat geldschip wegviel stond er al wel een uiterst goed georganiseerde club die dankzij kapitaal op het veld en een goede jeugdopleiding kon overleven zonder al te veel terug te vallen.

1 december 2018 om 16:08

Klopt helemaal wat je zegt. AZ moest wat spelers verkopen om de ontstane gaten die er plotseling vielen te dichten maar door de geduldig gebouwde stabiele organisatie was de club er heel snel overheen.

Hoe gaat het met assaidi? Speelt ie alweer

1 december 2018 om 10:44

Assaidi heeft nog niet gespeeld, hij gaat zelfs de start van de tweede seizoenshelft niet halen.

1 december 2018 om 11:00

Wat heeft hij dan precies? Verwachting was toch dat hij nu ongeveer weer zou kunnen spelen?

1 december 2018 om 13:52

Assaidi is in z'n tijd bij FC Twente nog nauwelijks fit geweest. Niet vreemd dat hij niet per se weg hoefde bij FC Twente. Een mooi salaris, maar hooguit een handjevol wedstrijden fit geweest. Voor Vuckic geldt eigenlijk hetzelfde. Beiden hebben een salaris waar een aantal spelers in de subtop van de Eredivisie nog blij mee is, maar wedstrijden spelen doen ze nauwelijks.

Ik zie t elke week slechter gaan met mn club.slechte spelers en een slechte trainer en de bestuurleden volgen elkaar in hoog tempo op en iedereen doet maar wat.geen duidelijk beleid enz. Gisteren werdt maar eens zeer duidelijk gemaakt dat we met deze selectie niets maar dan ook helemaal niets in de eredivisie te zoeken hebben.het is een drama.ik zie ons dit jaar niet promoveren en dan zie ik Twente als een kaartenhuis in elkaar storten.ik zit elke week naar een stelletje vreemdelingen te kijken die de kantjes eraf lopen en die te kijk worden gezet door de jeugd van Ajax.hoe lang is t geleden dat de hoofdmacht van Ajax nog de kriebels had als t naar Enschede moest?en dan zie ik Holscher nog beweren dat de mensen niet bang hoeven te zijn en dat t allemaal goed komt?misschien is deze nederlaag wel goed en zien ze bij Twente nu eens eindelijk in hoe groot de problemen zijn.want er presteert nog maar 1 groep in Twente en dat zijn de supporters Maar je zag gisteren dat ook aan hun geduld een einde komt.we zijn nu t lachertje van t Nederlandse voetbal geworden.

Elke realist ziet dat de club een wonder nodig heeft om te overleven. Het lijkt maar niet mogelijk om een capabel bestuur aan te stellen, de selectie is bijna een vreemdelingenlegioen dat elkaar niet begrijpt, de hoofdcoach is zeer onervaren en eigenlijk een derde assistent die toevallig hoofdtrainer werd. Financieel is de club de afgrond nabij.

Die man met baard na afloop in de samenvatting die het schaam je kapot scandeert? Das Vak104, Haha. Het zure is gewoon dat er geen enkel idee achter zit, Oss, Helmond, Jong AZ, ik zie ze allemaal met een bepaald idee het spelletje spelen, Pusic heeft niets bedacht, er is geen enkele lijn te ontdekken. Het is hopen op een bevlieging van Aitor, Smith of Espinoza of anders een corner of vrije trap, voor de rest hebben ze geen flauw idee wat ze aan het doen zijn. Bizar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.FC Twente8033
3.Jong PSV6318
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. DrommelDoelman360
P. BijenVerdediger356
Aitor CantalapiedraAanvaller3513
RicardinhoVerdediger341
M. SmithMiddenvelder342
C. GonzálezVerdediger330
Javier EspinosaMiddenvelder334
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

30 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Napoli heeft zich gemeld voor verdediger Nathaniel Clyne van Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren