FC Utrecht werkt 3-0 achterstand rap weg in waar spektakelstuk

FC Utrecht heeft vrijdagavond een punt gepakt tegen Excelsior, nadat de ploeg van trainer Dick Advocaat ging rusten met een 3-0 achterstand. In de tweede helft rechtte Utrecht de rug en kwam het binnen tien minuten knap terug tot 3-3. Door de remise klimt Utrecht naar de vierde plek in de Eredivisie, terwijl Excelsior met zestien punten in de middenmoot blijft bivakkeren.

Excelsior beleefde een droomstart en na acht minuten stond het al 2-0 in het voordeel van de Kralingers. Na zes minuten ontstond er een onoverzichtelijke situatie voor het doel van David Jensen. Nadat de paal eerst nog redding bracht, kon Elías Már Ómarsson profiteren van het slechte wegwerken van de bal van Utrecht. Twee minuten later verdubbele Ryan Koolwijk met een droge knal de score. Luigi Bruins gaf een steekpass op de geheel vrijstaande middenvelder, die vanaf de zijkant van de zestien meter het leer in het doel werkte: 2-0.

De Kralingers kwamen zodoende op de snelste 2-0 voorsprong in een Eredivisie-duel sinds 14 oktober 1984, toen tegen PEC Zwolle (vier minuten). Na 25 minuten werd Utrecht verder op afstand gebracht nadat scheidsrechter Richard Martens een duwfout zag ten opzichte van Jeffry Fortes. Vanaf elf meter faalde Bruins niet: 3-0. Utrecht besefte dat het in de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen om met een goed resultaat huiswaarts te keren.

Gyrano Kerk bracht de Domstedelingen op het goede spoor door na 55 minuten te scoren na een goede aanval vanaf rechts. Even later tikte invaller Nick Venema van dichtbij ook nog de 3-2 tegen de touwen na geklungel in de defensie van Excelsior. De bezoekers leken halverwege de tweede helft een vrije trap mee te krijgen, maar na inmenging van de VAR wees Martens naar de stip. Simon Gustafson schoot vervolgens raak en completeerde de comeback.

Na de 3-3 had Utrecht ook de meeste aanspraak om er met de overwinning vandoor te gaan. Onder anderen Gustafson, Venema en Oussama Tannane hadden het vizier echter niet op scherp staan. Vijf minuten voor tijd moest Sean Klaiber inrukken van Martens, nadat hij zijn tweede gele kaart pakte door Bruins te vloeren. Daarna werd er echter niet meer gescoord, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Een terechte uitslag?

1
2

Wat een bar slechte wedstrijd van Utrecht. Hoogtepunt van de avond toch wel de 2e gele kaart van Klaiber, is ie er volgende week in ieder geval niet bij. En daar was ie weer hoor, Venome... oh nee, dat mogen we niet zeggen hier.

30 november 2018 om 22:14

Haha hij scoort wel weer. Ben benieuwd hoe lang die nog invaller blijft

Knotsgekke wedstrijd natuurlijk. Maar die scheidsrechter. ...... beide penalties waren natuurlijk cadeautjes. En de Var stemt daar mee in.

1 december 2018 om 01:47

En daar heeft die scheids voor getraind, vond het zelf wel penalties net zoals de scheids en de var. Stuk eerlijker zo

Normaal gesproken niet blij met een punt tegen Excelsior maar als je 3-0 achterstaat is het toch wat anders . Wedstrijd zelf niet gezien dus geen idee hoe goed/slecht we hebben gespeeld maar ga er van uit dan de 1e en 2e helft een wereld van verschil waren.

30 november 2018 om 22:41

Was in te janken Ben. Die Klaiber, man. Op helft van de tegenstander je 2e geel pakken terwijl van Overeem nog naast de counterende speler liep. Die gozer gaat het echt nooit zien.

1 december 2018 om 03:53

Bizar dat die Klaiber - met name door kranten - ineens naar Feyenoord werd geschreven. Leuk dat hij af en toe een mooie actie of goal heeft, maar over het algemeen? Zo bijzonder is het allemaal niet. Wel knap dat jullie nog een gelijkspel eruit hebben weten te slepen. Venomema maakt zijn belofte weer waar haha.

Als je zo slecht verdedigend in de eerste helft is het niet raar dat je tegen een leuk voetballende ploeg als Excelsior de ene naar de andere goal tegen krijgt. Aanvallend lag er in de eerste helft veel ruimte voor beide ploegen om wat te forceren. Utrecht had met vd Streek eigenlijk al na drie minuten op voorsprong moeten komen. Onder Ten Hag en zelfs JP ben ik ervan overtuigd dat hij die bal kei hard in had geschoten. Wat vertrouwen wel niet met een speler kan doen. In de minuten die daarna volgden, was het een grote gatenkaas in de verdediging van Utrecht, waar Klaiber dacht dat hij zijn verdedigende taken vandaag niet hoefde uit te voeren.

Pas in het tweede bedrijf snapt Advocaat dat hij een spits nodig heeft om een goal te maken. Venema liet dat vorige week al zien, maar Advocaat was de enige die het anders zag en vond hem niet genoeg voor de basis, maar Nick laat vandaag zien dat hij ook belangrijke goals kan maken. Utrecht kwam meer tot hun eigen spel in de tweede helft waardoor ze meer dan terecht terug kwamen van de 3-0 achterstand. Maar tot daar stopte ze ineens met voetballen. Zeker na de domme tweede gele kaart van de zo vaak opgefokte Klaiber (snel verkopen die gozer), moet je in de laatste minuten zelfs met 10 man verder. En ook in die minuten had Utrecht de wedstrijd kunnen winnen als Tannane niet zo egoã¯stisch was. In potentie is dat misschien de beste op het veld als hij meer voor het teambelang gaat denken. Het lag op sommige momenten helemaal open als Venema een bruikbare bal had gekregen.

Pff... weer een voorsprong weggegeven. We hadden zeker verdiend te winnen, maar een belachelijke strafschop hielp Utrecht in het zadel. Waardeloos.

30 november 2018 om 23:37

De strafschop die Excelsior kreeg was pas lachwekkend.

1 december 2018 om 00:41

Niet bij kunnen zijn, maar had me vast aan dat smerige bavaria vergrepen als ik naar de uitslag kijk.

Titel is overigens weer vervelend. Waarom niet iets als "beter Excelsior geeft overwinning weg"

1 december 2018 om 00:56

Strieder wordt het hele seizoen al gemist, hij is de onzichtbare verdedigende middenvelder van Utrecht die veel ballen weg haalt

wel knap om dan 3 goals te maken in 10 minuten terwijl daar juist de zwakte van Utrecht momenteel is , scorend vermogen

hunkeren naar de winterstop om spelers fit te krijgen als Bahebeck, en Strieder en spelers als Gortler en Dessers zien kwijt te raken en een scorende spits te halen

en in die tussentijd Venema eens een basisplaats geven

1 december 2018 om 00:58

ach in de 2e helft had Utrecht kunnen winnen, dus gelijkspel geeft goed de wedstrijd weer

Waren de VAR verantwoordelijken net koffie aan het halen?? Als je hier penalties voor geeft dan kunnen wij die VAR net zo goed opdoeken in NL. Dit zijn niet eens twijfelgevallen en er moet nu als scheidrechters korps echt eens worden gekeken hoe dit kan gebeuren. De scheidsrechter geeft naderhand zijn fout toe maar je hebt notabene een scherm tot je beschikking... Waarom maak je hier geen gebruik van?? Het is allemaal niet meer te begrijpen en laten we het er op houden dat er nog veel te verbeteren valt....

Serieus, ik ben geen fan van beide ploegen. Ik wil echt objectief zijn. Hoe kan de VAR tweemaal een pingel geven? Ik ben absoluut een voorstander van het gebruiken van camera's, snap dat er altijd discussie zal blijven bestaan, maar kom op zeg. Deze wedstrijd is geen goede reclame voor de VAR , voor de scheids die na afloop toegeeft dat hij de penalty voor Utrecht niet had mogen geven en voor de KNVB die echt mensen moet gaan opleiding voor het bestuderen van beelden.

Ik heb deze scheidsrechter meegemaakt bij PEC Zwolle - Willem II en aan het eind vloog iedereen elkaar in de haren door slechte leiding van deze man. Het verrast mij niet dat hij in de samenvatting weer in de spotlights weet te komen want hij bakt er weer niets van. Ik ga hem niet veroordelen op twee matige wedstrijden, maar tot nu toe maakt deze man een beroerde indruk op mij.