Update: Egypte neemt organisatie Afrika Cup 2019 over van Kameroen

Dinsdag, 8 januari 2019 om

Kameroen zal volgend jaar niet de organisator zijn van de Afrika Cup. De Afrikaanse voetbalbond (CAF) heeft tijdens een buitengewone vergadering in Accra bekendgemaakt dat de veiligheid onvoldoende kan worden gewaarborgd en dat de infrastructuur in het land niet op niveau is.

Zes landen stelden zich in 2014 kandidaat voor de organisatie: Algerije, Congo-Kinshasa, Guinee, Ivoorkust, Zambia en Kameroen. In september van dat jaar werd Kameroen aangewezen als organisator, maar na een laatste inspectie onder leiding van onafhankelijk onderzoeker Roland Berger is de CAF tot de conclusie gekomen dat het toernooi elders afgewerkt zal moeten worden.

De loodzware taak voor Seedorf en Kluivert in het roerige Kameroen

Hoe zwaar is de taak voor Seedorf en Kluivert om Kameroen klaar te stomen voor de Afrika Cup van 2019? Wij schreven er vorige week dit verhaal over.Lees artikel

Andere landen hebben nu tot 31 december de tijd om zich kandidaat te stellen. Naar verluidt zijn Marokko, Egypte en Zuid-Afrika de grootste kanshebbers om de organisatie op zich te nemen. Het Kameroen van Patrick Kluivert en Clarence Seedorf was automatisch geplaatst, maar het valt nog te bezien of men die status behoudt nu Kameroen het toernooi niet meer zal organiseren.

CAF-voorzitter Ahmed Ahmed sprak in september al zijn zorgen uit: “Ik ben er niet zeker van dat Kameroen er klaar voor is om de Afrika Cup te organiseren. Er zijn nog veel dingen die moeten gebeuren en er is niet veel tijd meer.” Het zou voor Kameroen de eerste keer sinds 1972 zijn geweest dat men de Afrika Cup zou organiseren.

Update 8 januari 12.36 uur - Egypte neemt organisatie Afrika Cup 2019 over van Kameroen
Egypte heeft de organisatie van de Afrika Cup toegewezen gekregen. Kameroen zou het toernooi organiseren, maar in november van vorig jaar besloot de Afrikaanse voetbalbond een ander land aan te wijzen omdat Kameroen niet goed genoeg voorbereid was. De strijd om de organisatie ging uiteindelijk tussen Zuid-Afrika en Egypte.


Poll

Een verstandig besluit van de CAF?


Gerelateerd

65 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Marokko beste kandidaat, in mijn ogen.

30 november 2018 om 19:28

Marokkaanse ogen?

30 november 2018 om 19:32

Marokko heeft gewoon de beste stadions in Afrika.

30 november 2018 om 19:34

Zuid afrika dan?

30 november 2018 om 19:36

Volgens mij zijn de stadions niet het probleem. De infrastructuur en de veiligheid wel. Als Marokko dat wel op orde denkt te hebben, be my guest.

30 november 2018 om 19:57

Fifa had al lang moeten bijspringen door Kameroen te helpen hun infrastructuur te verbeteren. zo help je meteen het land en kweek je enorm veel goodwill.

30 november 2018 om 20:24

FIFA springt alleen bij als dat in eigenbelang is. Trouwens lekker dat je ze dit 4 jaar hebben laten lopen en nu een kort voor het toernooi wat anders moeten zoeken. Hadden ze ook al eerder kunnen constateren.

9 januari 2019 om 12:59

Onzin. Zuid Afrika heeft de meest moderne stadions en Egypte heeft 2 gigantische tempels. In Marokko ligt geen enkel nieuw stadion met meer dan 30.000 capaciteit.

30 november 2018 om 19:38

Ideale kans om hem dan weer een keer te winnen. Qua selectie is dit de beste van Afrika (over Senegal valt te twisten) en het thuisvoordeel zou het dan kunnen afmaken.

30 november 2018 om 22:02

Ik schat Senegal toch echt hoger in dan Marokko, met alle respect. Marokko is net wat sterker dan Egypte maar ook net wat zwakker dan Senegal

9 januari 2019 om 13:02

Egypte speelt thuis, net zoals in 2006 hadden zei op papier de mindere selectie ten opzichte van Ivoorkust, Senegal, Kameroen, Tunesie, Ghana en noem ze maar op. Het gaat in Afrika vaak om teamgeest.

30 november 2018 om 19:38

Totaal objectief natuurlijk.

30 november 2018 om 19:45

Ja, als Marokko Tunesië wegspeelt met een b team (Tunesië stond 21e, en was nummer 1 in Afrika) dan hoor je zeker tot de top 2. Enige die aan Marokko kan tippen is Senegal. Kwaliteit van Marokko komt ook door de beste coach van Afrika.

Volgens verschillende bronnen is de kans groot dat Marokko hem gaat organiseren.

30 november 2018 om 20:02

Zou toch wel eens terecht zijn. Willen al zo lang een eind toernooi organiseren. Van wat ik hoor is het daar kwa veiligheid en infrastructuur wel aardig op orde. Zou toch leuk zijn voor onze marokaanse vrienden.

30 november 2018 om 20:56

Gaat een groot feest worden😉 is wel in de zomer, dus dan is het wat rustiger hier haha!

1 december 2018 om 08:36

ik ben 100% nederlander maar ben 4 maanden lang in marokko geweest. de bedoeling was vooraf een wereldreis te maken maar toen ik in marokko kwam ben ik niet meer weggegaan.

ja je moet heel goed oppassen dat je niet word opgelicht maar als je van de straat uit de grote stad komt dan lukt dat niet zo makkelijk. en ik ben werkelijk verliefd geworden op marokko. ik stelde me voordat ik ging alleen kamelen en woestijn voor maar toen ik daar kwam was ik aangenaam verrast. de wegen zijn van het kaliber nederland overal in de grote steden. de infrastructuur is zelf vergelijkbaar met nederland ondanks het op een andere manier is opgelost. in nederland hebben we treinen en bussen en daar doe je alles met de taxi wat overigens geen drol kost als je je niet laat oplichten.

wat wel enorm schrikbarend was is het enorme verschil in rijkdom en armoede..
Veel europese marrokanen die rijk zijn geworden openen 5 sterren hotels en rijden ferraris. letterlijk voor dat 5 sterren hotel staan honderden kinderen te bedelen in amper fatsoenlijke kleding. Het probleem van marokko is de overheid.. je hebt er olie, goud, en nog veel meer waardevolle grondstoffen en zouden minstens zo rijk als UAE dubai etc kunnen zijn maar verneuken gewoon alles. de koning heeft alle touwtjes in handen en die loopt met horloges van 5 ton en 70% van de bevolking heeft amper te eten.

Ondanks dat allemaal is er heel weinig criminaliteit en staat er om elke wijk of woonhuis meerdere beveiligers. naar mijn idee puur om banen te creeeren.
ik durf na 4 maanden zelfs te beweren dat het in rotterdam of amsterdam minder veilig is dan in marokkkaanse steden als tanger en marrakesh.

de verschillen zijn gewoon enorm.. een pizza kost je 1 euro en een fles whiskey in de club 300 euro.... maar het is een enorm veilig land en de infrastructuur is dik in orde met ook ruim voldoende hotels etc. de afrika cup moet gewoon per direct naar marokko gaan. punt.

3 december 2018 om 14:57

je spreekt je zelf tegen. De goeie infrastructuur snelwegens nieuwe snelheids treinen en nieuwe trams in marokko komen juist door koning die investeert in zijn land. en al helemaal knap aangezien marokko geen olie goud bezit. Dus waar haal jij je onzin vandaan dat marokko olie heeft. En dat de koning een dure klokje draagt zijn zijn zaken aangezien die eigen bedrijven heeft zoals beaxtrix bezit. de grote multionationals in marokko vestigen zich juist in marokko omdat het volk meer te besteden heeft. In marokko zijn maar liefst 1,7 miljoen autos in 2017 verkocht en 77 procent van volk gebruikt mobiel internet de cijfers zijn even hoog als in zuid europa. de grote hotels btw als barcelo hilton worden gebouwd door arabieren uit marokko of qatar niet door die paar drugs dealers uit europa

Zuid-Afrika zou de beste keuze zijn omdat ze nog al die WK-stadions hebben staan, maar aan de andere kant zou Marokko dit het meest verdienen omdat ze 'm eigenlijk al in 2015 zouden organiseren, maar 'm uiteindelijk vrijwillig afstonden om de bevolking en bezoekers te beschermen tegen de ebola-crisis.

30 november 2018 om 19:28

De wk-stadions zijn toch gedeeltelijk afgebroken? Kan mij een iets herinneren dat de stations zijn overgeplaatst of iets in die richting.

1 december 2018 om 00:10

De capaciteiten zijn wat gereduceerd maar er zijn geen stadions afgebroken.

1 december 2018 om 11:03

Jawel toch?.. Er was een stadion waar een sloppenwijk voor opgeruimd moest worden dat na het WK weer zou worden afgebroken en vervolgens de sloppenwijk weer teruggeplaatst zou worden.. Tenminste zo staat me dat bij.. Maar ben te lui om het daadwerkelijk op te zoeken..

1 december 2018 om 16:41

Dan ben ik toch benieuwd welk stadion dat toch is.

8 januari 2019 om 12:52

Dat gebeurde wel bij de verbouwing van het Maracana in Brazilie. Maar dat was voor de bijbehorende parkeergarage geloof ik.

30 november 2018 om 19:42

Van mijn part wordt Zuid-Afrika van alle toernooien uitgesloten tot 2050. Wk 2010 was omgekocht, hij zou namelijk naar Marokko gaan. Enige die er echt recht op heeft is Marokko, ook aangezien die loting voor 2026 ook niet eerlijk verlopen is.

30 november 2018 om 19:58

Ah heb je bewijzen of suggereer je maar wat? De gene die het, het snelst kan organiseren lijkt me de beste kandidaat.

30 november 2018 om 20:08

Dat is echt gebeurd. De meerderheid van het 24-koppige comité van de Fifa dat mocht stemmen over de toewijzing van het WK 2010 koos voor Marokko (14 tegenover 10). Eén van de leden van dat comité heeft het later bekend en er zouden zelfs videotapes van zijn. De FBI die onderzoek deed hiernaar heeft ook geconcludeerd dat er sprake was van fraude. Er was zelfs een bedrag van tien miljoen dollar dat Zuid-Afrika via een officiële bankrekening van de Fifa overmaakte. Genoeg bewijzen dus.

30 november 2018 om 20:15

Dat zal wel, heb het over 2026. Hoe kan je iets roepen, zonder de wetenschap.

30 november 2018 om 20:28

2026 is wel wat transparanter verlopen dan 2010, omdat je toen precies kon zien op wie elk land heeft gestemd. Echter heeft Trump gedreigd dat de VS landen die niet op het bid stemmen niet meer zullen steunen. Dit terwijl volgens de regels regeringen zich afzijdig moeten houden. Ik denk dat dat best wel wat landen kan hebben beinvloed.

30 november 2018 om 20:51

Trump wilde graag dat WK naar amerika halen en wist dat de FBI de enige instantie is met genoeg daadkracht en middelen om achter de corruptie van de Fifa aan te gaan. Dat is ook in 2015 gebeurd waardoor Blatter uiteindelijk is opgestapt (volgens mij was dit de reden, correct me if im wrong). Misschien heeft Trump gewoon gezegd dat als dat WK niet naar Amerika zou gaan hij het stemmingsproces zou laten onderzoeken door de Fbi. Uiteraard zou dit corrupt gebeuren (al die kerels laten zich waarschijnlijk gewoon omkopen) en ze wilden de FBI niet op hun dak. De oplossing was het WK aan de VS geven.
Dit is hoe dat ik denk dat het is gegaan, maar goed het blijft gissen natuurlijk.

30 november 2018 om 20:57

Zoek even naar iftar party wc2026. Weet je genoeg

Uhm ok, zijn kwallificaties nog niet begonnen dan voor deze cup volgend jaar? Dat zou wel erg nadelig kunnen zijn voor Kameroen. Seedorf zit weer goed (not).

30 november 2018 om 19:30

Speedorf zit weer goed? Tuurlijk is dit een mindere situatie, maar laat hij naar eens zien dat die een goede trainer/coach is. Tot nu toe is er heel veel geluid uit gekomen, maar daden zijn er niet te vinden.

30 november 2018 om 19:32

Heeft het bij zowel Deportivo als Milan niet slecht gedaan toch? Neem aan dat je niet echt iets weet van hem als trainer inhoudelijk? Ik denk dat hij bij die twee clubs niet alleen om het resultaat in de competitie moet worden afgerekend.

30 november 2018 om 19:52

Je doet alsof Seedorf een soort Guardiola is? Seedorf heeft niet eens de trainerscarriere van Frank de Boer. Jij zegt dat hij bij Deportivo en Milan niet slecht heeft gedaan maar hij heeft bij beide clubs geen jaar volgehouden, als je dat al niet slecht vind dan heeft Marco van Basten een topcarriere gehad. Niet slecht bij NL elftal, niet slecht bij Ajax, niet slecht bij AZ.

30 november 2018 om 20:07

Ik wist niet dat het je zo zou raken. Ik denk niet dat mijn mening over de carrière iets zegt over de carrière van Van Basten. Mijn mening over zijn tijd bij Milan komt voort uit de verschrikkelijke periode die de club doormaakt. De andere trainers, die echt wel wat hebben laten zien, hebben het niet beter gedaan daar. Vandaar dat ik vind dat hij het niet zo slecht heeft gedaan daar. Deportivo stond toen hij binnenkwam ook al niet heel goed dacht ik, maar ik vond dat hij ze wel goed liet spelen.

30 november 2018 om 19:31

Jawel die zijn op een wedstrijdronde na al afgelopen. Kameroen heeft aan een gelijkspel tegen De Comoren voldoende.

30 november 2018 om 19:34

@Aadmaat: hoe kom je daarbij? Wat zal er gebeuren als Marokko niet gaat organiseren en ze eerste blijven?

30 november 2018 om 19:39

De eerste 2 in de poule kwalificeren zich voor de Afrika Cup. Kameroen staat 2e in de poule met nog één wedstrijd te spelen en een voorsprong van 3 punten op Comoren.

30 november 2018 om 19:40

Never mind, was ff vergeten dat er twee per poule doorgaan..

Wel slecht dat ze in die 4 jaar niet alles in orde hebben kunnen maken... Dan zal Marokko het nu wel mogen organiseren ga ik van uit. Even off-topic: Mario Been leest voetbalzone

Ook vreemd dat de infrastructuur niet in orde is. Dat hoor je toch al jaren van te voren weten en niet nu een paar maanden voordat het gaat beginnen. Marokko is op dit moment het meest logische: infrastructuur, veiligheid, voetbalgekke land.

30 november 2018 om 20:09

Ja, maar die bonden denken niet altijd even goed na voordat ze een beslissing nemen. Kijk maar naar het WK in Qatar die plots in de winter gespeeld moet worden.

Wel eerlijk als marokko hem nu krijgt,aangezien ze paar jaar geleden wegens ebola afhaakten,om het te organiseren.

Egypte is beste kanidaat!!! Schitternde land en een aantal goeie velden👍

Veiligheid en infra structuur, ligt het aan mij of kunnen ze dan gewoon alle 6 de kandidaten schrapen? Ben benieuwd waar het dan wel gespeeld gaat worden.

30 november 2018 om 20:56

De Afrika Cup wordt al sinds 1957 in Afrika gehouden zonder incidenten of problemen, dus ik gok dat dat ook dit keer het geval zal zijn.

30 november 2018 om 21:58

Het ligt aan jou. Marokko is het veiligst land van Afrika. Sterker nog, de kans is aanzienlijk groter dat je omkomt door een aanslag in West Europa dan in Marokko. Daarnaast beschikt Marokko inmiddels ook aan een degelijke infrastructuur. Laatst is er nog een hogesnelheidslijn gepresenteerd die van het noorden naar het zuiden van Marokko rijdt.

1 december 2018 om 14:11

Scherp blijven....ik heb het over de landen die zich kandidaat hadden gesteld en dus niet over Marokko.

'De veiligheid onvoldoende gewaarborgd kan worden'. Daar moet ik echt om lachen want dan had de FIFA ook het WK van Qatar moeten afpakken waar elke dag in de hitte veek arbeiders omkomen om stadions te bouwen. Maar ja geld gaat blijkbaar boven mensenlevens

8 januari 2019 om 13:43

En hoe zit het met de veiligheid in Egypte? Na de aanslag van vorige maand..

Wat betekent dit voor de geplaatste status van Kameroen?

30 november 2018 om 21:22

Dat ze tweede staan maar het er nu ook echt toe doet voor ze. Ze moeten minimaal gelijk spelen tegen de Comoren.

Jaaaa lekker hoor is zo mooi dat het in egypte wordt gehouden!!!

Mag kameroen nog wel mee doen aan het toernooi?

8 januari 2019 om 14:21

Als zij zich weten te kwalificeren.

8 januari 2019 om 15:04

Moet je je in afrika kwalificeren voor een toernooi in je eigen land? If deden ze tot de afzegging net als frankrijk in 2016 voor spek en bonen mee?

Er is anderhalve week geleden nog een bomaanslag gepleegd op een bus met toeristen bij de pyramides van Giza. Daarna zijn veertig terroristen gedood bij vuurgevechten. En er mogen in Egypte pas sinds 2018 weer toeschouwers aanwezig zijn bij competitiewedstrijden, nadat bij rellen tijdens de wedstrijd Al-Masry - Al-Ahly 74 supporters vermoord en 500 verwond werden.

En dat land mag nu het toernooi organiseren omdat Kameroen te onveilig is? Hoe onveilig is Kameroen dan wel niet?

9 januari 2019 om 13:05

Met alle respect, op islamitisch landgebied op de VAE na zijn bomaanslagen gewoon reeël. Terroristen trekken zich terug in alle mogelijke landen rondom het midden oosten en noord afrika.

Marokko heeft bedankt! Ze gaan dit niet doen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Kameroen

FIFA ranking: 54
9 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. Toko EkambiAanvaller20
J. ZouaAanvaller00
C. KameniDoelman
A. OnanaDoelman00
F. OndoaDoelman30
G. BongVerdediger
J. DawaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Kameroen.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Kameroen.

437 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2018- Kameroen
2014-2014 AC Milan
2012-2014 Botafogo
2002-2012 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Seedorf ziet prijzenswaardige aanpassing bij Ajax: ‘Dat moest veranderen’

Clarence Seedorf heeft genoten van de prestaties van Ajax in de Champions League dit seizoen. De Amsterdammers verrasten de gehele voetbalwereld door onder meer Real Madrid en Juventus uit te schakelen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Manchester City houdt rekening met een vertrek van Leroy Sané naar Bayern München en ziet Joao Félix als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren