‘Ik heb op mijn flikker gehad, ja, dat mag je gerust weten’

Vrijdag, 30 november 2018 om

FC Dordrecht besloot vorige week maandag om Gérard de Nooijer op non-actief te zetten. Technisch directeur Peter Drijver liet weten de trainer ‘te veeleisend en te professioneel’ voor zijn spelers te vinden, al legde hij later uit dat hij die woorden beter niet had kunnen kiezen. In gesprek met Voetbal International vertelt Drijver vrijdag dat hij de ‘verkeerde woordkeuze’ heeft gebruikt.

Drijver had het bij een verklaring kunnen laten waarin FC Dordrecht vanwege de teleurstellende sportieve resultaten afscheid zou nemen van De Nooijer. “Had gekund, maar dat is me te makkelijk. Het had een hoop ophef gescheeld, dat snap ik. Ik heb op mijn flikker gehad, ja, dat mag je gerust weten.”

Update: FC Dordrecht distantieert zich van uitspraak over De Nooijer

FC Dordrecht neemt in statement afstand van de lezing dat De Nooijer ‘te professioneel’ zou zijn geweest voor de spelersgroep.Lees artikel

FC Dordrecht gaat ‘zorgvuldig te werk’ als het gaat om het zoeken naar een nieuwe trainer. Drijver sluit niet uit dat er een tussenpaus wordt aangesteld om voor volgend seizoen ‘de juiste man’ binnen te halen. Momenteel neemt Scott Calderwood de honneurs waar in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

De 49-jarige De Nooijer was sinds juli 2016 werkzaam bij De Schapenkoppen en zei in gesprek met het weekblad met veel plezier bij de club te hebben gewerkt. “Ik heb alles gegeven. Als ze het niet voldoende vinden, is dat hun beslissing. Ik wil niet weg, de club wil van me af.” FC Dordrecht neemt het vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie op tegen RKC Waalwijk.Gerelateerd

5 reacties (laatste reactie door mgmv)

Zelf ontslaan die vent is niet veeleisend en professioneel genoeg om technisch directeur te zijn. Je wilt toch als club groeien en een topsport klimaat hebben!? Nou krijg ik het gevoel dat hij er liever een speeltuin van maakt.

30 november 2018 om 19:38

Nee, dat hoeft toch niet per se? De Nooijer was in zijn ogen dus een coach die te veel eiste van zijn spelers, terwijl de kwaliteiten van z'n selectie niet toereikend zijn om daaraan te voldoen. Dan gaat het dus niet boteren tussen coach/spelers en/of blijven resultaten - zoals Dordrecht dus al een tijd laat zien - uit. De club is veel meer gebaat bij een trainer die jonge spelers beter maakt. Wie weet is de Nooijer dus veel meer een trainer voor de top van de Divisie met zijn eisen.

Edit: Ah, zoals hieronder ook al wordt vermeld.

Op je flikker gehad?

Is dat niet vreselijk homofoob?

Moeten we daar niet een of andere commissie voor bijeen laten komen?

Heb je sponsors?

30 november 2018 om 18:31

ik voel een debat met de minister aankomen..

Wat de TD probeerde te zeggen volgens mij is dat de eisen die de trainer stelde aan de spelers niet reëel waren en niet paste bij hun kwaliteiten. Van spelers van Dordrecht kun je bijvoorbeeld niet eisen dat ze de bal altijd binnen 10 sec veroveren.

Als je die onrealistische eisen blijft stellen als trainer en niet kunt accepteren dat de spelers niet veel beter kunnen dan wekt dat op eeen gegeven moment frustratie op in de kleeedkamer.

De TD heeft de verkeerde woorden gekozen maar ik denk dat er wel iets te zeggen valt voor het ontslag. Soms kun je beter een type Beenhakker hebben die een arm om de schouder legt, vertrouwen geeft en voor een goexr sfeer zorgt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Telstar37-15
17.FC Dordrecht25-29
18.Jong AZ22-22
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Renze FijKeeper00
Nick WoltersKeeper00
Clarence BijlVerdediger00
Julius BliekVerdediger00
Kino DelorgeVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

1 fan
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 maart
Als Kylian Mbappé of Neymar wordt weggekaapt door Real Madrid, heeft Paris Saint-Germain al een alternatief op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren