Update: Return van Copa Libertadores-finale vindt doorgang in Madrid

Zaterdag, 8 december 2018 om

De return van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors wordt op zondag 9 december om 20.30 uur gespeeld in het Santiago Bernabéu, het stadion van Real Madrid. De Spaanse topclub speelt dat weekeinde een uitwedstrijd tegen Huesca. De CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, heeft donderdagavond laat via een officieel statement bekendgemaakt ook fikse straffen aan River Plate te hebben uitgedeeld.

De wedstrijd tussen River Plate en Boca Juniors zou afgelopen zaterdag plaatsvinden in het stadion van River Plate, maar werd afgelast na een aanval op de teambus van Boca Juniors. De bus werd bekogeld door supporters van River Plate en daarbij raakten meerdere spelers van Boca Juniors gewond. De wedstrijd tussen de aartsrivalen zou daarom op zondag alsnog worden gespeeld, maar werd vervolgens tot nader order uitgesteld.

De CONMEBOL heeft River Plate een boete van omgerekend 350.000 euro opgelegd. De club uit Buenos Aires moet bovendien de eerstvolgende twee door de Zuid-Amerikaanse voetbalbond georganiseerde duels zonder publiek afwerken. Boca Juniors had al laten weten beroep te zullen aantekenen en is bereid om zelfs bij het CAS aan te kloppen, in de hoop een formele nederlaag van River Plate te forceren. De CONMEBOL wil hier geen medewerking aan verlenen, zo laat men in een communiqué weten.

Het eerste duel tussen de twee ploegen uit Buenos Aires eindigde eerder deze maand in een 2-2-gelijkspel in La Bombonera, het stadion van Boca Juniors. De winnaar van de tweestrijd kan meteen door naar Abu Dhabi waar op 12 december het WK voor clubteams begint en waar ook de kampioen van Zuid-Amerika verwacht wordt. De winnaar van de Copa Libertadores stroomt pas in bij de halve finales op 18 december.

Update 8 december 10.35 uur - Boca Juniors stapt naar CAS en wil reglementaire overwinning
Boca Juniors speelt zondag in Madrid de tweede finale van de Copa Libertadores tegen River Plate. Ongeacht de uitslag meent Boca recht te hebben op de eindzege in het toernooi. De club is naar internationaal sporttribunaal CAS gestapt omdat men vanwege de ongeregeldheden rondom het eerste duel een reglementaire 3-0 overwinning toegewezen wil krijgen.

Update 8 december 14.37 uur - Return van Copa Libertadores-finale vindt doorgang in Madrid
De return van de Copa Libertadores-finale tussen Boca Juniors en River Plate gaat zondag door. Boca stapte naar internationaal sporttribunaal CAS in een poging om een reglementaire overwinning op te eisen, maar het CAS is niet meegegaan in de eis om de wedstrijd van zondag te schrappen. Het CAS kan op een later moment nog wel beslissen om River Plate te diskwalificeren, wat zou betekenen dat Boca ook bij een nederlaag de Copa Libertadores wint. Dat besluit wordt later genomen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door millonario)

Tegenvallend dat Boca beargumenteert dat wat buiten het stadion gebeurt op dezelfde manier (uitsluiting) moeten worden bestraft als datgene wat er paar jaar geleden in de spelerstunnel van Bombonera gebeurde... Mijns inziens Calimero gedrag. Vraag me af wat er met de kaartjes zal gebeuren en of er ook alleen maar river fans mogen zitten.

Mooie plek om de finale te voltooien. Vind ook dat Boca deze wedstrijd gewoon moet spelen.

Heb net een rib uit je lijf betaald voor een kaartje, moet je nu naar Madrid voor de wedstrijd.

30 november 2018 om 02:30

Even de tekst lezen.... Aankomende 2 wedstrijden moeten ze zonder publiek spelen, supporters van Boca waren sowieso al niet welkom. Dus die mensen hoeven niet naar Madrid. Zou leuk zijn als er op 1 of andere manier kaarten beschikbaar zouden komen, zou er graag bij zijn

30 november 2018 om 04:37

Iemand terechtwijzen en dan zelf niet goed lezen. Het is River die de eerstvolgende twee door de Conmebol georganiseerde duels zonder publiek moet afwerken. Dit duel dus nog niet.

Overigens zullen in beginsel de kaarten voor het gehele publiek beschikbaar zijn met, wellicht prioriteit voor River supporters die al in bezit waren van een kaartje voor hef duel in Argentinië. Hef wordt moeilijk om de kaarten te verkrijgen gezien de telefoon van de bond donderdagavond al overbelast was.

30 november 2018 om 07:49

Dit staat er noet duidelijk in. De 1ste 2 wedstrijden die georganiseerd worden door de organisatie. Je kan dit ook interperteren dat de wedstrijd van 9 dec hier bij hoort.

30 november 2018 om 10:39

Er staat heel duidelijk, eerstvolgende twee wedstrijden. Daarmee wordt bedoeld, de eerste twee wedstrijden na deze wedstrijd.

Hoe zit het dan nu met uit en thuis doelpunten? Aangezien er nu 1 ploeg niet thuis speelt? Of is dat de straf die ze krijgen voor de manier waarop het afgelopen zaterdag is gegaan?

29 november 2018 om 23:43

River speelt thuis. Maar uitdoelpunten telden sowieso niet dubbel. Bij een gelijkspel zal worden verlengd, óók bij 12-12 bij wijze van.

29 november 2018 om 23:54

Dat klopt niet. Dat is pas vanaf volgens jaar. Dit jaar tellen ze nog wel dubbel

30 november 2018 om 00:06

Is dit overal zo? Of alleen in de copa L?

30 november 2018 om 01:08

Nee, dit jaar tellen ze ook niet dubbel. Dat werd duidelijk uitgelegd aan het begin en tijdens de vorige wedstrijd.

30 november 2018 om 01:11

Fout, in de finale van DIT jaar is dat al zo, uit doelpunten tellen niet dubbel. Dus bij een gelijkspel in Madrid gaan we lekker verlengen, zoals het hoort als je het mij vraagt.

vfl_bmg heeft dus gewoon gelijk, Irriducibili42...moet zijn huiswerk beter doen

Wel grappig dat voor een of andere buitenlandse wedstrijd het Bernabeu wel beschikbaar is maar wanneer de Copa del Rey finale is zijn ze altijd aan het verbouwen.. En het blijft toch maar vreemd deze wedstrijd nu in Europa, niet eens ergens waar Argentijnen uit Argentinië nog een beetje makkelijk konden komen. Het stadion zal als nog zeker goed gevuld zijn met de vele Argentijnen die in Europa wonen en de nog veel meer Bobo’s die nu makkelijk de wedstrijd kunnen bezoeken.

29 november 2018 om 23:55

Ja echt verstandig hoor ergens anders in Argentinië zodat hooligans van een derde club erbij betrokken raken, top idea

30 november 2018 om 00:04

Ze hadden zich maar moeten gedragen in Argentinië. Dikke pech

30 november 2018 om 02:56

Wijnaard.

Ben je gek. Denk je dat Real Madrid wil zien hoe Barca in hun stadion kampioen worden. Is gewoon te pijnlijk.

1x heeft de voetbalbond besloten finale copa in Bernabue tussen Real en Atl Madrid en die avond is pijnlijkste avond voor Real en de fans.

Verloren van Atl MADRID

30 november 2018 om 04:38

Er zijn in 71 jaar 36 Copa del Rey finales in het bernabeu gespeeld. Houd toch eens op met dat kinderachtige gedrag.

8 december 2018 om 15:26

Barcelona stond de afgelopen 10 jaar 8 keer in de finale en raad eens: Geen een finale werd in de Bernabeu gespeeld.

30 november 2018 om 04:45

Verbouwen doe je dan ook niet midden in het seizoen, maar erna. En dan het liefst zo snel mogelijk gezien je de werkzaamheden graag voor het nieuwe seizoen afgerond hebt. Er zijn in de geschiedenis van hef Bernabeu 36 finales afgewerkt, dus het zal vooral jouw perceptie zijn dat een rol speelt.

Spanje heeft een enorm aantal Argentijnen, na Argentinië zelf wonen daar de meeste Argentijnen. De wedstrijd zal zeker goed bezocht zijn, met beide supportersgroepen, wat het extra interessant maakt gezien het enorme fanatisme van argentijnse supporters. Het zal kolken in het Bernabeu, en dat mag ook wel eens gebeuren.

30 november 2018 om 08:29

Het was juist de bedoeling om het zover mogelijk te spelen, zodat al die hooligans die elkaar de hersenpan inslaan en spelers van de tegenpartij terroriseren er niet bij kunnen zijn. De Argentijnen die hier wonen zullen denk ik niet zo ver gaan als de hooligans in Argentinië.

en beide supportersgroepen zijn welkom, beiden krijgen de helft van het aantal kaarten

Dit is gewoon een trucje. Die wedstrijd van zondag is gewoon afgelast om de wedstrijd naar Europa te kunnen zetten, om extra centen te krijgen. Hoe en wat ook, hoop dat Boca naar het CAS gaat en reglementeer de overwinning eist en wint. Ordinair geld moet gewoon verliezen.

30 november 2018 om 00:28

De wedstrijd is gecancelled door Boca; die wilde absoluut niet spelen en geef ze eens ongelijk. Daarnaast waren de getroffen spelers by far niet speelklaar. Dat dit nu gebeurt, staat daar helemaal los van, ook al was het wel te verwachten dat de wedstrijd naar Amerika of Europa zou gaan.

30 november 2018 om 00:52

Eens, maar tegen zulke onwetendheid kan je je niet wapenen... Niemand hier in Zuid Amerika wil hier zijn handen er nu aan branden... logisch dat die wedstrijd dan naar een ander continent gaat. Met WK clubteams in het Midden Oosten voor de boeg dan ook in de lijn der verwachting dat de wedstrijd dan in Europa gespeeld wordt, want ligt op de route en men heeft ervaring met dit soort partijen. Die quote van ordinair geld lijkt me ook niet ingegeven door kennis van zaken.

Deze wedstrijd blijft dus een thuiswedstrijd voor River Plate, maar dan in Bernabeu? Dus uit gescoorde doelpunten, van Boca, tellen dus nog steeds dubbel als t gelijk wordt? En hoe is het met de verdeling van de kaarten dan. Wel nog steeds meer River Plate fans of is het nu gewoon 50/50. Mooie straf zou dat zijn, in dat geval verzieken de supporters het voor zichzelf van River Plate, meer Boca fans bij de 2e wedstrijd haha

29 november 2018 om 23:58

Dit jaar nog wel, vanaf volgend seizoen tellen ze niet meer dubbel. Volgens mij weten ze het zelf ook niet. Ik denk ook niet veel Argentijnen in staat zullen zijn om zo snel de overtocht te maken. Aan de andere kant heb je veel Argentijnen in Spanje en Europa wonen maar hoe hou je dan die supporters groepen dan uit elkaar is mij ook een raadsel

29 november 2018 om 23:59

Uitdoelpunten telden hier toch al niet dubbel. Mocht het bv 1-1 worden, dan wordt heg gewoon verlengen. Verder krijg je nu vooral fans die in Europa wonen en die zijn al gematigder dan die van de barras bravas.

Coool daar wil ik heeen. Iemand die weet of er kaartjes beschhikbaar zijn? Ik heb twee Boca-shirts.

30 november 2018 om 07:01

de kaartjes zijn tussen de 400 en 700 euro. directe vliegtickets van zaterdag tot maandag inmiddels vanaf 250. ik sla deze over. ik denk echt dat deze wedstrijd niet eens gespeeld gaat worden. Boca gaat denk ik reglementair de overwinning toegewezen gekregen.

Belachelijke locatie, heeft alleen nog maar met geld te maken. Waarom spelen ze niet gewoon in het Mayday stadion in Noord Korea? Kunnen tenminste alle fans ernaartoe!

Wel lullig voor de mensen die niet naar de wedstrijd kunnen gaan hierdoor.

Als ik een beetje mag meedenken met de Conmebol zou ik zeggen de mensen die naar Spanje willen gaan tegemoet komen in hun ticket geld. Dit geld moet betaald worden met het prijzengeld van River(schat bij een verlies al een paar miljoen).en het resterende bedrag ook al boetegeld geven over meerdere jaren. De mensen die niet kunnen gaan hun ticket geld terug geven en een vrij kaart voor de eerst volgende derby tussen hun.

Klinkt zo gek nog niet hea als je ziet wat voor fratsen de Conmebol uithaalt.

30 november 2018 om 01:51

Meh.. Het klinkt eigenlijk wel erg logisch en doordacht. Niks voor de conmebol dus

Een van de mooiste wedstrijden in de wereld in het mooiste stadion van de wereld. Denk dat River Plate hier nog goed mee weg komt want de straf had erger kunnen zijn

30 november 2018 om 07:16

Plus 350000 boete en twee wedstrijden zonder publiek..

Het zal me niet verbazen als deze supporters massaal naar Madrid komen, dat zag je met het WK ook .
Toen kwamen bv de supporters van Uruguay,costa Rica en Peru ook met zeer grote aantalen naar Rusland..

Dit is natuurlijk niet goed te praten voor de fans. Er zijn genoeg stadions in Zuid Amerika beschikbaar om de finale te spelen. Maar het geld is natuurlijk belangrijker. Dit is precies hetzelfde als Barcelona ineens hun wedstrijd in China gaat spelen ipv. Spanje. Boycotten.

Uit spelersperspectief belachelijke keuze. Moeten lange trip naar Europa uitzitten en dan ook nog dealen met jetlag. Dit zijn geen optimale omstandigheden om je voor te bereiden, al helemaal niet als je kort geleden door hooligans bent aangevallen en er ook nog gewonden zojn gevallen.

Deze finale is gewoon verziekt en verpest. Het maakt me niet meer uit wie wint. Ik gun het beide teams want er is geen zak meer aan op deze manier. Ik ga niet eens de moeite nemen om nog te kijken.

Zullen wel veel scouts nu zitten van grote Europese clubs denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Boca Juniors

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. RussoUnknown
M. RoffoKeeper
A. RossiKeeper
G. ÁvilaVerdediger
J. BuffariniVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Boca Juniors.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren