Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Henk Fraser: ‘Ik vind de spelers tegenwoordig wel wat meer zeikerdjes’

Laatste update:

De ziekenboeg van Sparta Rotterdam is de afgelopen weken volgelopen. Na Bart Vriends en Royston Drenthe kan trainer Henk Fraser voorlopig ook niet over Bradley Martis beschikken. Laatstgenoemde heeft zijn voorste kruisband gescheurd en is maandenlang niet inzetbaar. Fraser denkt dat de blessure van Martis misschien voorkomen had kunnen worden. "Het blijft een gedeelde verantwoordelijkheid die je hebt met zo’n speler”, zegt hij tegen RTV Rijnmond.

De twintigjarige Martis raakte geblesseerd in de wedstrijd tegen Jong PSV. "Er zijn altijd mensen die moeten voelen wat ze zelf hadden kunnen doen. Ik als trainer, maar ook als zaakwaarnemers en ouders. Iedereen die betrokken is bij jonge spelers. Mijn angst in dit geval (blessure Martis, red.) waren de interlands met Curacao en het reizen”, aldus Fraser. “Dan baal je er van, omdat je het gevoel had dat je dit met een aantal mensen had kunnen voorkomen.”

Volgens Fraser moet een speler zelf kunnen aanvoelen of het verantwoord is om in actie te kunnen komen. De trainer vindt dat het spelen op het randje hoort bij het bedrijven van topsport. “Wij hebben allemaal wel eens een wedstrijd gespeeld, waarbij je je kan afvragen of het verantwoord is. Helaas kan het soms vervelend uitpakken, maar ik vind de spelers tegenwoordig wel wat meer zeikerdjes. Of ze dan juist niet professioneel met hun lichaam bezig zijn? Nee. Als je je lichaam professioneel verzorgt en je rust pakt, hebben ze gelijk. Maar dat is het in dit geval niet.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou het niet misschien kunnen zijn dat het voetbal over tijd geëvolueerd is en het tempo een stuk hoger ligt dan vroeger? Meer blessures zou een logisch gevolg hiervan zijn Fraser.
Ik kan mij moeilijk voorstellen dat profvoetballers niet serieus met hun eigen gezondheid omgaan.

29 november 2018 om 19:27

Denk je niet dat de materialen van tegenwoordig veel beter zijn en schema's veel beter in elkaar zitten dan ttoen

De spelers worden tegenwoordig van jong af aan al gepamperd met alles. Voeding, Vervoer , trainingsschema's, slaappatronen , geld etc etc.

Ik wil niet zeggen het 'vroeger' beter was, maar de mouwen opstroom cultuur is wel minder geworden.

29 november 2018 om 19:53

De intensiteit is stukken hoger maar ook onder betere randvoorwaarden ten opzichte van toen. De trainings faciliteiten en het monitoren van de sporter zijn/haar lichaam had je vroeger niet zoals nu. Wat zwaarder weegt durf ik niet te zeggen maar feit is wel dat je lichaam op en top verzorgd moet zijn om in de betere teams te kunnen spelen.

30 november 2018 om 00:21

Vertel mij eens wat het verbeteren van trainingsschema's doet met het feit dat er al tientallen jaren structureel teveel wedstrijden op de mat liggen. Maak geen vergissing, dit is nog veel erger in de premier League. Een mens is niet gemaakt voor de hoeveelheid belasting in de topsport van voetbal/basketbal/rugby etc etc. Ik ga je gelijk afkappen; er is geen alternatief. Men wilt elk weekend sport bekijken, atleten willen elk weekend sport beoefenen. Maar fysiologisch is een mens niet gemaakt voor elke dag urenlang topsport. Intensief trainen, "herstel trainen" explosief partijen, vervolgens een wedstrijd spelen met ontstekingsremmers, pijnstilling, preventief koelen. Puntje bij paaltje balt 90% met een chronische klacht .
Logisch is ook dat er pieken en dalen zijn in de hoeveelheid klachten, wat leidt tot conclusies die getrokken worden op basis van de trainingsopbouw. Maar blessures zijn van alle tijden, relatief onvoorspelbaar en onvermijdbaar in de topsport.

Grappig. Ik hoor al decennia lang, dat de jonge spelers van tegenwoordig minder inzet tonen en minder kunnen verdragen. Als dat zou kloppen, was er wel heel weinig over.

Ga maar terug naar "de patat generatie" . Rijkaard en co "daar ga je de oorlog niet mee winnen". En alles daarna was iedere 3-5 jaar weer minder.

Ach joh, zo heeft ieder generatie wel wat. Deze generatie kan niet omgaan met kritiek. De vorige generaties Rookten als een ketter. En de volgende generaties zijn allemaal te ijdel...

Spelers zijn zeikerdjes en de man raakt zelf maar niet uitgezeken over de interlandperiode en het missen van spelers. Niet zeiken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren