‘De club zet mij weg als de ‘bad guy’, alsof ik iets heel ergs heb gedaan’

Woensdag, 28 november 2018 om

NEC zette Kevin Jansen maandag op ‘disciplinaire gronden’ uit de selectie van NEC. De middenvelder heeft van Jack de Gier te horen gekregen dat een interview in De Gelderlander de reden is van zijn verbanning, maar daar begrijpt Jansen weinig van. Hij is ‘verbaasd’, zegt hij woensdag tegen diezelfde krant.

Jansen beklaagde zich in het interview over een gebrek aan speeltijd in Nijmegen. Hij zei een vertrek in januari te overwegen: “Ik kan wel elke keer met de trainer praten, maar dat heeft geen nut. Ik heb immers al aangegeven hoe ik erover denk. Als hij zegt dat hij me nodig heeft, dan blijf ik, en anders niet”, vertelde Jansen.

Volgens de controleur heeft De Gier zijn woorden ‘verkeerd geïnterpreteerd’: “Alsof ik de club afval. Ik heb uitgelegd dat dat niet zo is. Maar dat maakte niets uit. Ze hebben al zes maanden aangegeven dat ik mag uitkijken naar een andere club. Als ik dat dan zelf zeg, sturen ze me naar Jong NEC. Ik heb niet het gevoel dat ik iets verkeerds heb gezegd.” NEC heeft verder niet naar buiten gebracht wat de exacte reden is voor Jansens straf.

Jansen vindt dat ‘raar’: “De club zet mij nu weg als een bad guy. Het lijkt nu alsof ik iets heel ergs heb gedaan. Maar dat is totaal niet aan de orde. Dat wil ik rechtzetten. Ik ben klaar met mijn situatie bij NEC, maar niet met de club. Ik wil graag voor NEC spelen.’’ Jansen vindt het ‘overdreven’ dat hij is weggestuurd, maar benadrukt dat hij er niet ‘met de pet naar’ gooit en dat hij zich honderd procent blijft inzetten voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door nufc_u2)

Daar de club allesbehalve geweldig draait, worden er gemakkelijke slachtoffers gezocht...

Nou is Jansen ook geen topper en dan valt het niet mee om bij een kwakkelend elftal op te vallen.

Nou waarschijnlijk volgend jaar weer geen derby in de Eredivisie. Hierdoor groeien de clubs steeds verder uit elkaar....

28 november 2018 om 11:35

Een trainer in het nauw is altijd op zoek naar een zondebok. Iets wat in goede tijden heel anders wordt uitgelegd is nu inene het einde van een samenwerking. Het is een tekortkoming van een trainer, niet zozeer een speler. Je zou toch potverdorie een speler in je selectie hebben die zegt dat hij het heerlijk vind op de bank. Lekker centjes opstrijken en niet zoveel hoeven doen. Blijkbaar is dat wat de Gier wil. Vreemd, want zelf was hij ook niet op zijn mondje gevallen.

Kevin, los het eerst intern even op voordat je de weer media opzoekt. Zal je niet ten goede komen... zeker niet in de huidige situatie waarin de club zich bevindt

28 november 2018 om 10:01

waarom zou hij? De club speelt het ook niet netjes en hij heeft niks te verliezen speelt amper is al verbannen. Wat willen ze nog meer doen hem ontslaan?

28 november 2018 om 10:35

De wedstrijden die hij speelde was hij ook altijd onzichtbaar dus ik snap dat hij op de bank zit.

28 november 2018 om 10:20

Intern oplossen lukt kennelijk niet, gezien het feit dat hij is verbannen

28 november 2018 om 10:51

Intern oplossen? Voetbalclubs lijken we dictaturen. Voetballers worden als kinderen behandeld en mogen helemaal niets zeggen. Juist door deze houding zijn media zo en zoekt de media naar relletjes. Als je gewoon open bent als clubs en maling hebt aan de media dan heeft de media ook geen macht over je. Maar alles moet geheim en achter gesloten deuren. Als iemand er wat van zegt gelijk terugsturen naar de beloftes. Hier zou ds KNVB eens harder tegen moeten optreden tegen deze intimidatiepraktijken van clubs. Ik vind ook dat voetballers veel zeuren maar dat recht hebben ze.

28 november 2018 om 13:37

Dus wanneer de club niet aan de speler denkt maar alleen aan de club, moet een speler wel aan de club denken en niet aan zichzelf? Je bent toch niet zo’n supporter die in alles achter het bestuur, de trainer, etc. staat, ondanks dat het niet normaal of niet goed is voor de club? Jack de Gier is geen trainer die je terug gaat brengen naar de Eredivisie en hij heeft daarnaast niet eens chemie met zijn eigen selectie. NEC moet haar zaken op orde krijgen, niet Kevin Jansen, die klaarblijkelijk aangeeft intern al meerdere gesprekken gevoerd te hebben, dus exact geprobeerd heeft wat jij zegt

Het is gewoon afleiding, ff een zondebokje zoeken en zodoende hopen dat de aandacht wordt afgeleid van de gigantische puinhoop die Oversier en De Gier ervan maken. Qua financiële armslag tot de daadkrachtigste clubs van de competitie behoren en toch 10e staan. Dan zijn Romeny(18 jaar) en Jansen(reserve) natuurlijk makkelijke doelen. Andere spelers die uitspraken doen die in principe veel beschadigender zijn voor de trainer worden met rust gelaten, want die zijn aanvoerder en vice-aanvoerder.

28 november 2018 om 13:38

Ik dacht dat De Gier altijd een trainer met spierballen was, maar gezien de situatie(s) en de zondebokken die worden aangewezen, lijkt hij meer een pestkop dan een vent met spierballen. Tegen de grote jongens durft hij zo te horen niet. Zo’n trainer moet je zo snel mogelijk lozen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Telstar101
10.NEC92
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

Nederland
2 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren