ADO optimistisch over financiële situatie ondanks miljoenenverlies

Dinsdag, 27 november 2018 om

ADO Den Haag heeft afgelopen jaar een verlies van 3,1 miljoen euro geleden, zo maakt de club uit de Hofstad via de officiële kanalen bekend. Desondanks reageert men opgetogen op de resultaten, omdat het verlies lager is dan begroot. ADO had een negatief bedrijfsresultaat van 4,5 miljoen euro verwacht.

De bedrijfsopbrengsten bedroegen afgelopen seizoen zestien miljoen euro, wat een stijging van vijf procent ten opzichte van een jaar eerder betekent. De kosten zijn daarentegen gelijk gebleven, wat volgens ADO te maken heeft met het versterken van de selectie. De club uit de Hofstad verwacht dat de bedrijfsopbrengsten en het bedrijfsresultaat komend seizoen zullen stijgen. “ADO Den Haag leeft weer in de regio Haaglanden en daarbuiten”, zo valt op de website te lezen.

“Sponsoren willen weer verbonden zijn met de club. Tevens zullen door een hogere klassering op de ‘10 jaar ranglijst’ de mediagelden omhoog gaan. Afgelopen seizoen is een start gemaakt met de verbouwing van de hospitality ruimtes en een verbetering van de catering, de verkooppunten en het betaalsysteem in het Cars Jeans Stadion. Ook begint het beloftenelftal haar vruchten af te werpen, wat onderstreept wordt door het aantal talenten dat reeds een contract tekende. Tenslotte zullen de transferinkomsten omhoog gaan, onder meer door de transfer van Bjørn Johnsen”, stelt ADO.

Door de ‘constructieve samenwerking met China’ en de in het vooruitzicht gestelde kapitaalinjecties, kan ADO naar eigen zeggen ‘in alle rust kunnen bouwen aan een sterke selectie, een stabielere organisatie en een verbetering van de financiële basis’. De club zal ook in seizoen 2019/2020 nog gedeeltelijk afhankelijk zijn van de Chinese grootaandeelhouder United Vansen. “Zij hechten eraan te blijven benadrukken dat ze aandeelhouder is van ADO Den Haag voor de lange termijn.”


Poll

Snap jij het optimisme?


Gerelateerd

7 reacties (laatste reactie door utregwatcher)

Leuke club, maar lijkt nooit echt stappen te kunnen zetten. In potentie zouden ze toch top6 van Nederland kunnen spelen met als concurrenten AZ utrecht en Vitesse.

27 november 2018 om 18:22

in potentie kunnen wel 12 clubs top 6 kunnen spelen

Ajax, Psv, Feyenoord, AZ, Utrecht, Vitesse doen dat nu al een tijdje, maar ook een Heerenveen, (en voorheen Twente), een Groningen, Nac, Willem II en dan ADO kunnen dat ook

potentie hangt mede af van capaciteit stadion en skyboxen etc., toeschouwersaantallen en potentieel in de regio qua sponsoren en fans, en huidige begroting, organisatie etc.

ADO heeft niet de toeschouwersaantallen en heeft concurrerende voetbalclubs in de buurt, Willem II heeft dat ook en NAC op de toeschouwersaantallen na want die zijn in Breda goed.

AZ pakt de gehele regio boven Amsterdam in Noord Holland, Ajax is de enige club die in de buurt ligt, Utrecht heeft Ado, Feyenoord, Ajax, Vitesse als concurrenten in de buurt liggen., hebben wel capaciteit en redelijke goede toeschouwersaantallen, en speelt nu ook met een top 6 begroting na vele slechte jaren in schulden en spelen ook al paar jaar top 6.

top 3 heeft sowiso voorsprong in alles op de rest, Heerenveen heeft een grote regiofunctie en capaciteit net als Groningen. Twente is bekend wat daar is mis gegaan en zullen even moeten afhaken.

Vraag is wat zijn die Chinezen nu van plan met Ado, ze wilde voor top 5 gaan etc, maar nu een miljoenenverlies? en onderin spelend zoals al een paar jaar ,ik begrijp hun plan niet

27 november 2018 om 20:05

Denk dat ze kijken wat ADO per jaar oplevert en ze zullen er dan niet meer instoppen wat het oplevert. Anders kan ik het niet verklaren. Ze zouden bijvoorbeeld ook sponsers uit China kunnen aanleveren waardoor je meer inkomsten hebt. Weet niet of dit al gebeurd.

28 november 2018 om 07:45

In de Randstad wonen 8 miljoen mensen en in de regio Den Haag alleen al een miljoen. Ook op het gebied van het bedrijfsleven is er ruimte zat voor een club in de Randstad. Het is eigenlijk bizar dat zo’n grote regio zo weinig voetbalclubs heeft. Helemaal vergeleken met de rest van het land.

waarom hebben de Chinezen het overgenomen? Waarom willen ze niet verkopen en waarom dan nu miljoenen verlies? er zit geen logica in bij ze...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II44-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. ImmersMiddenvelder347
S. BeckerAanvaller337
T. NecidAanvaller269
T. GoppelAanvaller220
M. LorenzenAanvaller222
R. ZwinkelsDoelman220
T. BeugelsdijkVerdediger260
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Ryan Babel is niet de enige speler met een Eredivisie-verleden die in beeld is bij Galatasaray. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren