‘Bad boy’ bijt van zich af: ‘Ik drink en rook met een gerust gemoed’

Dinsdag, 27 november 2018 om

Radja Nainggolan begrijpt niet waarom er altijd zoveel rumoer rond zijn persoon heerst. De ervaren middenvelder van Internazionale hekelt de berichtgeving over zijn doen en laten. Zo vindt de dertigvoudig Belgisch international dat het helemaal niet vreemd is dat een voetballer af en toe alcohol drinkt en een sigaretje rookt.

“Ik kan je vertellen dat ik gewoon een normaal persoon ben en geen bad boy zoals veel mensen mij labelen”, zegt de dertigjarige middenvelder in een interview met France Football. “Ik kan gewoon in de slechtste buurten rondlopen en een normaal leven hebben. Ik accepteer ook de voordelen die voetballers hebben, maar dat betekent niet dat ik naar ze opzoek ben.”

“Ik ga langs bij de supermarkt, ik drink en rook met een gerust gemoed. Zelfs een voetballer kan roken, ook al hebben ze geen ‘normale’ baan”, benadrukt Nainggolan, die nog altijd dankbaar is voor het salaris dat hij krijgt. “In mijn vroege jaren bij Piacenza verdiende ik duizend euro per maand, maar voor mij en mijn familie was dat veel.”

“Ik probeerde ervoor te zorgen dat al mijn familieleden een goed leven konden hebben. Ik ben daarin geïnspireerd door mijn moeder. Zij was de belangrijkste persoon in mijn leven. Zij had niks en gaf mij alles door veel op te offeren”, aldus Nainggolan, die via Cagliari en AS Roma afgelopen zomer uiteindelijk terechtkwam bij Internazionale.


Poll

Begrijp jij de frustratie bij Radja Nainggolan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Al rookt hij een hele slof . Als hij presteert op het veld maakt geen enkele inter supporter dat uit hoor . Alleen de media probeert elke speler na beneden te halen .

27 november 2018 om 12:28

Misschien zou hij nog beter kunnen presteren als hij het zou laten. Maar goed, ik vind het mooi. Alcohol en af en toe een sigaretje kunnen je ook net de rust en ontspanning geven die je nodig hebt.

27 november 2018 om 13:07

Vroeger rookte en dronk de hele kleedkamer, maar dat is ook te zien als je de beelden naast elkaar legt. De voetbalsport is inmiddels geprofessionaliseerd en het spel gaat nu twee keer sneller. Spelers kunnen echt niet meer mee met een pakje peuken per dag en na de wedstrijd 2 dagen lamzuipen.

Ieder individu moet het zelf weten, maar de kans is groot dat men een glanzende carriere en een fortuin vergooid als men niet als een topsporter leeft, want de concurrent doet het helemaal niet.

Wat wel zo is, is dat je er niet te koop mee moet lopen, want je hebt een voorbeeldfunctie. Kinderen moeten nooit denken dat het normaal of stoer is omdat hun held het ook doet. Je ziet het aan jouw bagatelliserende reactie dat je niet helemaal door hebt wat het voor effect heeft. Ik vind het op zich een logische leven en laten leven reactie, maar een beetje ondoordacht.

27 november 2018 om 14:38

Donco tuurlijk als je de hele dag loopt te paffen dan presteer je niet omdat jenlichaam het gewoon niet aankan . Maar dat is toch oik helemaal niet aan de orde . Nainggolam wordt eens in de zoveel tijd en keer gezien met een sigaret of en drankje en dat wordt dan als probleem gezien terwijlhet gewoon heel menselijk is om af en toete ontspannen of om uit te gaan . Zelfdevoor Depay als hij wilt rappen en met een hoed wil lopen dan moet die dat lekker doen ,maar nee omdat het een voetballer is mag dat 'niet'

27 november 2018 om 14:42

@doncoxxx

Vreselijk dat mensen nog zo kinderlijk naief in het leven staan als jou.

Ik kom regelmatig in contact met de professionele voetbalwereld. En die gasten gebruiken enorm veel drugs, zuipen zich kapot en roken ongelooflijk veel.

Nainggolan is 1 van de beste spelers in de Serie A met overmatig alcoholgebruik en als verstokte roker. Doet dit bij jou dan geen belletje rinkelen wat de rest moet doen?

Ook voetballers moeten het lekker zelf weten. Als een club er problemen mee heeft moeten ze niet met hem in zee gaan, het lijkt hem bovendien niet te deren op het veld. Roken en drinken is niet super voor de gezondheid, maar anders dan anderen die het doen draait hij zelf op voor de gezondheidskosten.

27 november 2018 om 12:40

Ik neem aan dat de meeste clubs tegenwoordig in de contracten laten opnemen dat ze van spelers verwachten dat ze gezond leven en niet roken en drinken. Wellicht heeft Nainggolan dit van tevoren met Inter besproken. Aangezien hij dit openlijk bespreekt, zou je toch zeggen dat Inter het blijkbaar toestaat. Dan zie ik geen probleem.

27 november 2018 om 14:47

In de grootste competities zal er gemiddeld 1 speler per kern van 30 spelers zijn die niet veel drinkt. 29 op 30 drinken gewoon veel alcohol. Veel succes met je clausule.

Nou ik vind niet dat voetballers zelf mogen weten wat ze doen. Ze zijn een rolmodel en voorbeeld voor de jeugd.
Daarnaast zie je bijvoorbeeld in Nederland steeds meer initiatieven van 'rookvrije clubs' en dan zou het normaal zijn dat een voorbeeld voor veel jeugdspelers rookt.

27 november 2018 om 12:31

Jouw mening, ieder mens mag doen wat zij willen, het is tenslotte hun eigen leven die zij leiden. Zou wat zijn, niet kunnen doen wat je wilt en je gedragen als iemand wie je niet bent. Omdat je een “rolmodel” bent.

27 november 2018 om 12:40

Daar word je toch ook vorstelijk voor betaald? Dus sporters mogen helemaal laten en doen wat ze willen, omdat ze hun eigen leven mogen leiden? Dus drugs en alcohol maakt voor jou allemaal niks uit?

27 november 2018 om 12:46

Ze worden betaald om te presteren op het veld. Niet om een bepaalde levensstijl te leiden. En zolang hij nergens heeft getekent dat hij niet mag roken dan moet hij het zelf weten

27 november 2018 om 13:20

Le Pappilon

Ik denk dat je de voetbalwereld gewoon moet zien als de maatschappij waar spelers uit alle landen samen onderdeel van uitmaken. En net als in de ''gewone'' maatschappij lopen er mensen in rond die gezond leven er het beste uit proberen te halen en mensen die dat iets minder doen. Persoonlijk word ik een beetje moet van het woord ''rolmodel''. Men zegt dat je van goede mensen een beetje, maar van slechte mensen nog veel meer leert. En hiermee wil ik niet zeggen dat Naingolan een slecht mens of persoon is, integendeel. Ik vind juist dat wanneer je, je uit zoals je in werkelijkheid bent je het meest ontspannen bent en hierdoor ook minder kans hebt in conflicten te geraken wat de sfeer in zijn geheel verprettigd.. Kijk naar sommige landen waar mensen zich niet mogen uiten zoals ze zijn en in de pas moeten lopen. In dat soort landen is veelal de meeste ellende. Mensen willen kneden werkt juist averechts. Je zou ze moeten laten.

27 november 2018 om 13:38

Mee eens. Zolang het zijn prestaties op het veld niet belemmerd moet die zelf weten wat die doet. De clubs weten het ondertussen ook van Naingolan dus aan hen of ze er mee kunnen leven ja of nee.

27 november 2018 om 17:16

Vind het een tikkeltje overdreven, als hij eens in de zoveel tijd een pilsje drinkt en daar een peukkie bij rookt, wat maakt het uit?
En mensen in Hollywood hebben ook een voorbeeld functie, je ziet ook genoeg drank, drugs en roken in films. Ik had persoonlijk nou niet het idee nadat ik Scarface zag om een kilo coke op een hoop te gooien en in een keer op te snuiven.

27 november 2018 om 18:28

Grappig dat je Hollywood noemt. In de films die zij nu uitbrengen wordt bijna niet gerookt of gedronken. Scarface is van voor de politiek correcte tijden.

Ik vind het als topsporter niet kunnen.
Het is bekend dat roken en alcohol niet goed is voor je gezondheid.
Dan is niet erg handig als je miljoenen verdient om sportief een presatie te leveren.
Er wordt gerept dat het niet uit maakt omdat Naingolan presteert. Moet je nagaan als hij niet rookt en drinkt, dan kan hij nog veel meer laten zien.

27 november 2018 om 12:32

Klopt, dat is ook weer zo. Maar zijn leven en Ninja loopt toch over heel dat veld als een machine dus ja

27 november 2018 om 13:24

Ja of het werkt juist averechts. Die jongen kan zijn ei niet meer kwijt en gaat daardoor de meest gekke dingen doen. Ikzelf wordt ook chagrijnig als ik mijn ei niet kwijt kan. Als ik bijvoorbeeld mijn vrienden weer eens kan begroeten in mijn favoriete cafe kan ik er weer een week tegenaan. Het is gewoon een soort van uitlaatklep.

Het is allemaal hokjes plaatsen wat men doet. Je bent topsporter, dus moet je gezond leven. Roken en drinken is niet goed voor je gezondheid en dus ‘ hoort’ dat niet. Echter is 3 wedstrijden per week spelen, of 50 per seizoen, ook niet gezond voor je. Spelen op kunstgras ook niet. Constant de hele wereld rondvliegen, ritme verstoring, onder grote druk staan, ook niet. Maar omdat het ‘ normaal gevonden ‘ wordt, kan dat wel. Of wordt dat makkelijker geaccepteerd. Mensen zijn kudde dieren, de massa deelt dezelfde mening uit veiligheid en om er bij te horen. Ik rook en drink niet, maar oordeel ook niet over mensen die dat wel doen. Het maakt ze niet slechter of minder omdat ze er andere gewoonten op nahouden. Laat die jongen lekker doen waar hij zin in heeft, het is zijn leven en eventuele gevolgen zijn ook voor hem. Zolang werkgever en werknemer tevreden zijn over elkaar moet het niet veel uitmaken wat hij er aan alcoholconsumptie en rokerij aan overhoudt.

27 november 2018 om 13:32

Spelen op kunstgras is niet ongezond, kom niet met die onzin hier aanzetten om je mening kracht bij te zetten want het klopt gewoon niet. Los daarvan ben ik het met je eens.

27 november 2018 om 13:47

Kunstgras is wel zeker 'minder' gezond dan normaal gras. Ik merk zelf bijvoorbeeld ook bijna altijd dat mijn onder rug de volgende dag strak staat / pijn doet wanneer ik op kunstgras heb gespeeld en meer mensen (die net als ik lang zijn) hebben daar last van. Buiten dat om krijg je bij kunstgras ook vaak brandplekken van tackles die je normaal gesproken bij normaal gras niet zou hebben gehad.

Of refereer jij naar het gerucht dat kunstgras k***verwekkend zou zijn en dat als onzin bestempelt?

28 november 2018 om 06:00

Die geruchten zijn zogenaamd ontkracht door de RIVM maar het blijft raar dat er gespeeld wordt op vermalen autobanden. Van die autobanden weten we wel dat het smerige troep is, worden niet voor niets los ingezameld.

27 november 2018 om 13:46

Ik zou het niet beter kunnen verwoorden. 100% mee eens.

Als Naingolan ervoor kiest om te roken is dat zijn probleem. Hij zal z'n carriere er misschien wel een paar jaar mee verkorten maar als hij dat er voor over heeft prima. Hij heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat die rookt of af en toe drinkt dus de clubs weten het van te voren al met hem. Aan hen of ze het kunnen accepteren of niet.

Dat gezeik over voetballers die roken. Moeten ze lekker zelf weten, de supporters rekenen ze af op hun prestaties op het veld, en volgens mij is die Nainggolan geen verkeerde voetballer. Ook dat mensen nu weer over de sigaar van Depay beginnen, wat een onzin. Kan je beter wat zeggen over de kansloze teksten in zijn rap, dat hij loopt op te scheppen over hoeveel hij verdient etc. Dat is sneu, lijkt net alsof je dan een gigantisch minderwaardigheidscomplex hebt als je dat zo moet gaan verkondigen.

27 november 2018 om 13:25

@hoogindeconcen

Depay komt uit een achterstandswijk en heeft nooit echt de luxe van veel geld meegemaakt voor zijn voetbalcarriere. nu laat hij als voetballer zien dat je vanuit een moeilijke positie toch een mooi leven kan opbouwen en grootse dingen kan bereiken.

voor de jeugd uit die wijken kunnen dit soort teksten juist een motivatie zijn ook al nemen wij die teksten misschien amper serieus. de jongeren houden hiervan want ook een Boef doet het goed als rapper en die rapt ook alleen over materialistische dingen vaak

27 november 2018 om 14:22

Ja leuk bedacht Japie, maar ik kom uit Slotervaart, en ik vind het kansloos. Wat voor motivatie moet je hier uit halen? Boef is een nog kanslozer figuur.

27 november 2018 om 15:36

Maar boef verdient wel mensen hun maandsalaris met een showtje

27 november 2018 om 17:27

@hoogindeconcen

mooie reactie iig ik snap je standpunt maar die jonge gasten kijken vaak wel tegen dit soort figuren op

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1023 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Juventus3611
3.Lazio3321
4.Cagliari2912
5.AS Roma2911
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
R. LukakuAanvaller1510
L. MartínezAanvaller158
M. PolitanoAanvaller90
A. SánchezAanvaller31
K. AsamoahVerdediger80
A. BastoniVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

25 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Barcelona lijkt Juan Larios kwijt te raken aan Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren