‘Neres had mij een paar keer getrapt, daarom moest ik hem even aanpakken’

Maandag, 26 november 2018 om 12:16Robin Bruggeman

Jethro Mashart maakte zaterdagavond tegen Ajax zijn debuut voor NAC Breda en voor de achttienjarige verdediger werd het een wedstrijd met twee gezichten. De linksback verloor zijn eerste duel in de hoofmacht namelijk met 0-3 en was door een eigen doelpunt zelf verantwoordelijk voor de openingstreffer van de Amsterdammers. Ondanks deze tegenvallers keek hij toch met een tevreden gevoel terug op zijn vuurdoop.

“Ik heb echt genoten. Mijn vader vroeg elke dag na de training: ‘En, ga je spelen, ga je spelen?’ Hij was echt trots toen hij het hoorde en zei: ‘Blijf rustig, speel zoals je bij Jong NAC speelt’”, vertelt Mashart in gesprek met BN/DeStem. De jonge verdediger wist met de Parel van het Zuiden de eerste veertig minuten stand te houden tegen Ajax, maar brak zelf vijf minuten voor rust de ban met een eigen doelpunt.

“Ik dacht dat de keeper (Benjamin van Leer, red.) de bal zou pakken, terwijl ik van Donny van de Beek een zetje in de rug kreeg. De bal kwam tegen mijn borst, ik kon er niks aan doen. Jammer, want verder ging het lekker”, reageert hij nuchter. Mashart maakt sinds twee weken deel uit van de selectie van de Bredanaars en kon door zijn debuut tegen Ajax meteen aan de bak. De vleugelverdediger vond het echter geen probleem om tegen een topclub te moeten debuteren en vocht enkele felle duels uit met David Neres.

“Hij had me een paar keer getrapt, daarom moest ik hem even aanpakken. Voor de wedstrijd dacht ik: ‘Oef, Neres.’ Ik had er echt zin in. Toen de scheids floot dacht ik alleen maar: maakt niet uit wie er tegenover me staat, gewoon spelen. Ik vind dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld. Sterk met een paar foutjes. Voor de rest vond ik het lekker gaan, zeker.”


Poll

Denk jij dat Jethro Mashart dit seizoen uit gaat groeien tot vaste waarde bij NAC Breda?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door rolo1984)

Eigen goal en 0-3 verliezen, maar lekker gewerkt hoor jongen, jij komt er wel!

26 november 2018 om 12:32

lekker kort door de bocht. laat het reageren aan de mensen die de wedstrijd wel 90min hebben gezien en niet 5min op Nos..

Speelde als debutant een puike pot tegen één van de beste flanken van NL. Beter als die 2 andere linksbacks die nu gewoon de bank mochten warmhouden.

26 november 2018 om 12:41

Hij speelde inderdaad prima. Neres zat niet in de wedstrijd (misschien kwam dat wel door deze debutant), maar er is ook wel sprake van een duidelijk krachtsverschil tussen een van de betere aanvallers van de ED en een jonge verdediger.

26 november 2018 om 13:32

Ik raak wat teleurgesteld in Neres. Vorig seizoen geweldige samba acties en tegenstanders doldraaien, maar dit seizoen op Bayern na herken ik hem niet meer. Ik had verwacht dat dit een hele grote zou worden, maar als hij zo doorgaat mag hij blij wezen dat Vitesse of zo hem oppikt.

26 november 2018 om 13:43

Hij kan het nog steeds wel maar je ziet dat hem wedstrijdritme ontbreekt. Hij zou wat mij betreft ook meer mogen spelen omdat ik hem ook een speler met diepgang vindt. Maar ja Ten Hag kiest voor andere spelers. En aangezien Ajax momenteel erg succesvol is kun je daar ook niets tegen in brengen.

26 november 2018 om 17:26

ah ja het ligt natuurlijk aan Ten hag dat Neres matig presteert. Als je de statistieken bekijkt dan zie je dat hij al 17x (en 22 incl invalberuten) dit seizoen in de basis is begonnen. Nee maar door ten hag heeft hij te weinig spelritme. Hoe groot moet de plaat voor je kop zijn? De Neres-fans zijn gewoon totaal niet reëel.

Vorig seizoen was het ook niet geweldig maar door een goal uit het niets, kon hij mooie statistieken overleggen maar als de statistieken uitblijven dan is Neres (nog) niet de topvoetballer, die iedereen zegt dat hij is.

Ik mis gewoon vaak een plan bij zijn akties. Dan heb je de linksback uitgetikt. Wat dan? Zaterdag ook dan speelt hij zijn man uit maar gaat wel richting de cornervlag en wordt zo opgesloten. Vaak heeft hij ook onnodig balverlies als hij terugkapt en terugloopt naar zijn eigen helft.

Eigen goal kon hij echt vrij weinig aan doen, verder vond ik ´m ook aardig goed spelen.

26 november 2018 om 13:00

Mwah. Beetje opengedraaid staan bij het verdedigen van een corner (gezicht naar de aanvaller ipv je rug) en je kan de bal van je eigen doel afwerken ipv hem erin werken. Met een aanvaller meelopen als verdediger loopt zelden goed af.

Mooi hoe hij blijft volhouden dat hij geduwd werd door Van de Beek. Zelfs na 24 herhalingen was in de verste verte geen duwtje te bekennen.

26 november 2018 om 12:31

Een mens kan zichzelf veel wijsmaken, dat blijkt maar weer.

26 november 2018 om 12:37

Sterker nog, de VAR heeft het doelpunt bekeken en goedgekeurd. Dus ook die heeft geen duw gezien. Maar misschien blijft hij het volhouden om zichzelf wijs te maken dat het niet zijn schuld was.

26 november 2018 om 12:37

Edit: ik vond het ook niet zijn schuld. Van Leer had de bal moeten hebben.

26 november 2018 om 14:08

Kyle66

"de VAR heeft het doelpunt bekeken en goedgekeurd. Dus ook die heeft geen duw gezien."

In dit geval zal dat zo zijn, maar een beroep op de VAR is niet altijd terecht als onderbouwing voor je standpunt over de beslissing die de scheidsrechter neemt. Een VAR kan en mag pas ingrijpen als die 100% de overtuiging heeft, op basis van de TV beelden, om een beslissing van de scheidsrechter te overrulen. Oftewel, als het op basis van de TV beelden niet 100% helder en duideljik is, dan kan je nooit een besluit dat door de scheids is genomen veranderen. En soms heb je nu eenmaal dat je het zelfs op TV beelden niet voor 100% zeker kunt vaststellen (bv bij buitenspel als de camera niet op éénlijn staat, wat in sommige stadions in de eredivisie door ruimtegebrek nu eenmaal een feit is), en dan moet de VAR dus altijd meegaan met het oorsprokelijke besluit van de scheidsrechter. Zo is het systeem nu eenmaal opgezet.

Dus dat betekent dat 'de Var heeft bekeken én goedgekeurd' niet in alle gevallen echt opgaat als rechtvaardiging.

26 november 2018 om 12:44

Hij voelde Van de Beek in zijn rug lopen. Dat kan bij hem voelen als een duwtje en dat is het feitelijk ook wel een beetje. Maar beide spelers duwde het lichaam in het duel tegen elkaar, Mashart naar achter, Van de Beek naar voren. Maar van een overtreding lijkt mij ook geen sprake. Het was natuurlijk überhaupt geen duw met de armen, zoals hij na het doelpunt plastisch uitbeeldde. Verder speelde hij een goede wedstrijd. Lekker fel en vol passie. Leuk spelertje.

26 november 2018 om 12:51

Hij werd misschien niet echt in z'n rug geduwd maar er zal heus wel contact geweest zijn. Niet elk contact is gelijk een overtreding natuurlijk. Verder kon hij weinig doen aan die goal...

Hij speelde best redelijk volgens mij. Die eigen goal kon hij niets aan doen, dat kwam volledig door van Leer. Die laat een vangballetje door zijn handen gaan en dus kon hij nooit meer reageren.

Dit zijn de leuke interviews.
Geen populair verhaal vertellen maar gewoon blij zijn.

Hij werd echt totaal niet geduwd door van de Beek. Viel me tijdens de herhalingen ook al op. Ik snap dat je jong bent en debuteert, maar hij gelooft wel heel erg in zijn eigen gedachte. Maar vond hem verder ook positief opvallen.

26 november 2018 om 13:01

Er was contact dat wel. Geen duw en dus terecht een goal. Aan dat doelpunt kon hij niet veel aan doen.

26 november 2018 om 13:29

Zegt hij dat de goal afgekeurd moest worden? Er was gewoon licht contact, maar idd niet voldoende voor een overtreding...

Hij had natuurlijk wel rugdekking van half NAC afgelopen zaterdag, was gewoon een 10 mans handbalverdediging. Volgende wedstrijd is volgens mij Groningen uit, daar zal hij met 1 op 1 duels krijgen met meer ruimte achter hem, hopelijk voor hem speelt hij dan ook overtuigend.

Voor iemand die zó knullig een eigen doelpunt heeft gemaakt heeft hij behoorlijk veel babbels. Wat een nono is dít zeg!

26 november 2018 om 17:37

Dan heb je duidelijk de wedstrijd niet gezien. Die babbels vallen wel mee als je het zo leest volgens mij. Die bal had van Leer gewoon nog moeten hebben. Waarom dit dan direct een nono is zegt meer over jezelf

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Excelsior6625
7.Jong Ajax6319
8.NAC Breda5915
10.VVV-Venlo48-14
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
N. OlijKeeper
M. AdiléhouVerdediger
R. LigeonVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren