Steijn laakt ‘willekeur’: ‘Lijkt dat topclubs bijna altijd vrijspraak krijgen'

Zondag, 25 november 2018 om

Peter van Ooijen ontving zondagmiddag een rode kaart in het duel tussen VVV-Venlo en AZ (2-2), na een harde tackle op Adam Maher. De middenvelder van de Limburgers is van mening dat hij te hard gestraft werd door scheidsrechter Jeroen Manschot. “Ik heb hem niet geraakt”, benadrukt Van Ooijen in gesprek met FOX Sports. Trainer Maurice Steijn zegt tegenover de NOS dat VVV in ieder geval niet naar de tuchtcommissie zal stappen.

“Ik maak een sliding, dat had ik niet moeten doen. Voor mijn gevoel raak ik hem niet, hij laat zich gewoon vallen. Maar nogmaals: ik vind dat het geen slimme overtreding is”, aldus Van Ooijen. Hij is van mening dat de VAR de beslissing van Manschot had moeten corrigeren. “Dat lijkt me wel. De een denkt dat ik 'm wel raak, de ander niet.” Eerder dit seizoen kwam van Ooijen nog weg na een charge op Frenkie de Jong.

“Dat was wél een overtreding. Als je mij kent als speler, weet je dat ik niet veel overtredingen heb gemaakt. Dit was geen slimme overtreding. Ik had daar geen sliding moeten maken, maar ik raak hem niet”, stelt de middenvelder. Ondanks zijn standpunt, is de kans klein dat VVV een eventuele schorsing zal aanvechten bij de tuchtcommissie. Trainer Maurice Steijn tegenover de NOS: “Ik ga er niks meer van vinden. Ze moeten er zelf maar wat van vinden. Ik zeg er helemaal niks meer over.”

“Wat er ook gebeurt, wij gaan voorlopig niet meer naar Zeist. Willekeur. Het lijkt dat de topclubs, Feyenoord is een goed voorbeeld, die hebben zo'n goede advocaat, bijna altijd vrijspraak krijgen. Dat is ons niet gegund. Naar een clubje van ons niveau wordt niet omgekeken. Dan vinden ze het wel prima”, aldus Steijn, wiens frustratie veroorzaakt wordt door de schorsing voor Roel Janssen. “Als ik zeg dat ik de tackle van Janssen onbesuisd vind en dom, maar niet met de intentie om iemand te blesseren, gebruikt de tuchtcommissie mijn woorden om Janssen zwaarder te straffen.”


Poll

Snap jij de frustratie van Maurice Steijn?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door boris19)

Laten we het erop houden dat de actie die van Ooijen inzette niets met voetbal van doen had en dat hij gelukkig zijn opponent schampte.

25 november 2018 om 20:47

Precies, helemaal mee eens Messino. “Ik raak hem niet.” Nee, maar hij had ook nul intentie om ook maar met zijn kleine teen de bal te raken. Als hij die jongen raakt schopt-ie ‘m kreupel.

Deze jongen heeft wel vaker zulke rare acties, wrm daar zo'n tackel?

Tja, als je niet naar Zeist gaat word je speler inderdaad niet vrijgesproken ook.

Feyenoord gaat er ook alleen maar heen omdat ze - en vaak dus terecht ook - het idee hebben dat de strafeis te zwaar is. Als je echt vindt dat het geen rood was, moet je erheen gaan ook. En dan met een goede jurist

Van Ooijen raakt hem niet maar al op zo'n manier inkomen is gewoon diep rood, wees blij dat je hem niet geraakt hebt want dan is Maher een paar maanden zoet en kan van Ooijen ook langdurig brommen.

25 november 2018 om 21:16

Maher heeft blijkbaar een zeer zeldzame aandoening, namelijk ogen in zijn rug.
Hij gaat natuurlijk nooit zo liggen als hij niet aangeraakt word, hij zag de speler immers niet aankomen vliegen.....of wel natuurlijk door de ogen op zijn rug.
Deze actie was uiteraard te dwaas voor woorden en zelfs als hij hem niet raakte was het alsnog donker rood vanwege de intentie van de vlucht.

Het zegt al genoeg over van Ooijen dat hij hem wil raken maar dat hij hem door zijn onkunde gewoon mist. Schandalige overtreding gewoon 4 wedstrijden geven.

25 november 2018 om 21:22

En zeker als je beseft dat van Ooijen ook al een aanslag op frenkie de jong had. Dan meldt deze man ook nog dat hij dit normaal gesproken niet zo doet...

25 november 2018 om 21:28

Nee dat zegt hij niet. Hij zegt dat de tackle op de Jon juist wel een overtreding was maar dat hij normaal niet veel overtredingen maakt. Dat is wat anders.

25 november 2018 om 21:28

De Jong *

Van Ooijen zijn commentaar snap ik niet. Hij vind het wel een overtreding, een niet zo slimme bovendien, maar hij raakt de tegenstander niet....

Ik was in deze wedstrijd 100% neutraal en ik vond de reactie van de verslaggever overdreven. Het was rood omdat het een tackel van achter was, zonder de bedoeling om de bal te spelen. Hij had Maher echter nooit kreupel kunnen schoppen omdat het geen schop richting enkels was, maar meer pootje haken. Het was rood, maar daar is ook alles mee gezegd.

Het blijft me verbazen hoe spelers hier nog tegen in durven te gaan

Sinds wanneer is AZ een topclub.....? Goeie club, maar om due nu te gebruiken als topclub in relatie tot de arbitrage.......

Volkomen terecht! KNVB durft alleen tegen clubs als VVV stoer te doen.

26 november 2018 om 01:01

De Knvb doet juist óã³k 'stoer' tegen de topclubs (en andere clubs) door onterechte kaarten uit te delen en straffen te geven. Een (onafhankelijke) tuchtcommissie daarentegen spreekt de spelers in dat geval vrij.

Maarja, als Steijn met het idee leeft dat alleen topclubs vrijgesproken worden, dan zal hij lang bij dat idee blijven als hij de straf niet of nooit meer wil gaan aanvechten.

Feyenoord is ook het enige voorbeeld Steijn. Kan me niet heugen dat van Ajax of PSV er ooit een speler genadig vanaf is gekomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.ADO Den Haag36-11
12.PEC Zwolle35-9
13.VVV-Venlo34-19
15.FC Emmen29-34
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. RöselerVerdediger301
M. RuttenVerdediger290
J. GrotAanvaller294
R. SeuntjensAanvaller281
L. UnnerstallDoelman290
J. OpokuMiddenvelder265
P. JoostenAanvaller266
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.

8 fans
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2014- VVV-Venlo
2011-2014 ADO Den Haag
2010-2010 ADO Den Haag
Laatste voetbalnieuws

Onvrede in Venlo: ‘Ik vind mezelf beter en vind dat ik hoor te spelen’

Ralf Seuntjens is niet te spreken over zijn reserverol bij VVV-Venlo. Na het gelijkspel bij Fortuna Sittard (1-1) liet de middenvelder annex aanvaller van de Limburgers zich uit over zijn plaats...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
De samenwerking tussen Heracles Almelo en Adrián Dalmau lijkt beperkt te blijven tot een seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren