Bouy slaat hard terug naar De Boer: ‘Dat weet hij diep vanbinnen ook’

Zondag, 25 november 2018 om 12:27Demen Bulbul • Laatste update: 15:58

Ouasim Bouy doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Ajax, maar debuteerde uiteindelijk nooit in de hoofdmacht van de Amsterdammers, doordat hij op jonge leeftijd al koos voor een overstap naar Juventus. Frank de Boer liet zich onlangs in De Tafel van Kees kritisch uit over die keuze van de inmiddels 25-jarige middenvelder, door te stellen dat hij 'graag vijf ton per jaar wilde verdienen bij Juventus'. Bouy slaat zondagochtend in hetzelfde het televisieprogramma hard terug naar zijn voormalig coach.

De middenvelder, die dit seizoen door Leeds United wordt verhuurd aan PEC Zwolle, zegt 'zijn twijfels te hebben' bij de uitlatingen van De Boer, die tussen 2010 en 2016 de scepter zwaaide bij Ajax. "Als je spreekt op televisie, hoop ik dat je ook van de feiten bewust bent. Als je nummers gaat noemen, is het niet netjes, zeker niet van een persoon van zijn leeftijd en met zijn ervaring", aldus Bouy, die in 2012 op achttienjarige leeftijd Ajax verruilde voor Juventus.

De voormalig jeugdinternational brak echter nooit door bij de Italiaanse grootmacht en koos in 2017, na diverse verhuurdperiodes, uiteindelijk voor een definitief vertrek naar Leeds United. Voor die club maakte hij sindsdien nog helemaal geen minuten. Dat carrièreverloop kwam Bouy op kritiek van De Boer te staan, die de vergelijking trok met generatiegenoot Davy Klaassen. "Hij wilde graag vijf ton verdienen per jaar bij Juventus. Klaassen is aanvoerder van Ajax geworden, heeft het Nederlands elftal gehaald, heeft in de Champions League gespeeld en speelde een Europa League-finale. Dat wil je op die leeftijd. Hij heeft overal gezworven, is verhuurd aan PEC Zwolle en valt daar nu in. In mijn ogen had hij bijna dezelfde kwaliteiten als Klaassen", zo zei de momenteel clubloze coach vorige maand.

De uitlatingen van De Boer hebben Bouy teleurgesteld. "Ik heb altijd respect gehouden en dat zou ik ook altijd doen. Als trainer kan hij een speler beter maken, maar op een ander gebied... En dat weet hij diep vanbinnen ook", vervolgt de middenvelder, die dit seizoen namens PEC pas tweemaal aan de aftrap verscheen in de Eredivisie. "Ik zat bij Ajax, goed, had niks te klagen, was vijftien en toen spraken we al over het eerste contract. Ik tekende op mijn zestiende en geld was allerminst mijn drijfveer. Als dat zo was, had ik toen al een stap gemaakt. Ik heb zelfs nog een gesprek gehad, waarin ze vroegen: wil je een verbeterd contract?"

Bouy zag echter een zeker 'patroon' bij Ajax en koos derhalve voor een vertrek. "Er werden beloften gedaan die niet werden nagekomen. Ik moest van de beloften terug naar de A1, maar dat vond ik prima. Als er bepaalde spelers weg zouden gaan, zou ik doorstromen. Ik heb altijd geduld gehad, gaf nooit op, maar maak zo'n beslissing niet zomaar."


Poll

Ouasim Bouy had op dit moment verder kunnen zijn in zijn ontwikkeling


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door bo)

Hmm... Dus hij ging naar Juventus omdat hij bij Ajax geen kansen kreeg? Waarom zeggen zo weinig voetballers dat ze voor het geld kiezen? Als ik bij een andere werkgever 100 euro meer kan verdienen teken ik gelijk! Laat staan als we het over tonnen meer hebben!

25 november 2018 om 12:50

idd. Bouy; wie? dat talentje. Kishna, wie? El Ghazi, wie? Bazoer?
(kluivert?)

Allemaal in potentie aardige jongens, maar hebben gewoon voor geld gekozen. Verder stellen ze in voetballand werkelijk niets voor.
Op zich niet erg: als je jezelf behoorlijk veilig kan stellen financieel, en eigenlijk ook weet dat je geen wereldtop bent, nou dan is de keuze te begrijpen.

Maar het zou iemand sieren als ze er eens gewoon normaal voor uit zouden komen idd, helemaal mee eens. Wat is er mis mee door te zeggen dat je aan de toekomst en familie wilde denken, en verder aangeeft dat je niet tot de top behoort?

25 november 2018 om 13:03

Denk je nou echt dat een Franse degradatiekandidaat als Lille veel beter betaalt dan Ajax?

25 november 2018 om 15:16

Los van t feit of FdB gelijk heeft of niet het is ongepast om zoiets naar buiten te brengen. Een blinde kan zien dat t carriere verloop veel beter had kunnen lopen maar om dan als volwassen man zo goedkoop uit te halen, getuigd gewoon van weinig klasse. Dit terwijl FdB zelf ook keihard is gefaald in Engeland door letterlijk 0 punten en 0 goals te pakken. En laten we Inter niet vergeten. Zijn mislukte karakter zorgt ervoor dat hij niet kan omgaan met "moeilijke" jongens met een andere achtergrond.

25 november 2018 om 15:18

Het lijk wel alsof Ronald alle positieve energie heeft en Frank al de negatieve. Alleen al in hun gezichten kun je dat zien. Frank is altijd verongelijkt en geïrriteerd. Alsof die voortdurende constipatie heeft.

25 november 2018 om 12:50

Ik hoop dat je het dan over 100 per dag hebt en niet in totaal.. Want voor 100 euro in de maand meer ga ik niet zomaar ergens anders heen. Hebben we het over tonnen dan is het natuurlijk een geheel ander verhaal.

On: Bij Bouy vond ik toch dat ie zich in vreemde bochten wrong om zen gelijk te halen. Gewoon geen handige keuze, kan gebeuren maar geef dat dan ook gewoon toe. Had op een heel ander niveau kunnen staan.

25 november 2018 om 12:54

Dat lijkt me vrij simpel. Ik heb een paar maanden geleden een contract getekend bij een nieuwe werkgever voor een leuke loonsverhoging. Op geen enkel moment hebben aanhangers van mijn vorige werkgever mij of mijn familieleden lastig gevallen of bedreigd, via social media of op straat. Ook zingen mensen geen nare dingen over me wanneer ik eens langs ga bij mijn oude werkgever. Ik begrijp wel dat je geen zin hebt in dat soort gezeik.

25 november 2018 om 14:34

Fcu75 dat komt waarschijnlijk omdat niemand jou kent, als je in the picture staat is het niet meer dan logisch dat je bekritiseerd word, als je dan ook nog eens domme beslissingen neemt zoals deze jongen kun je er helemaal op wachten. Al gaan bedreigingen zoals jij stelt natuurlijk veel te ver.

25 november 2018 om 12:57

Mee eens. Er mag door voetballers meer over geld gepraat worden in mijn ogen. Maar ik vind ook dat er door ons toeschouwers minder aannames moeten worden gemaakt op het gebied van geld. L Bouy was 15. Misschien wat ongeduldig. Als ik op mn 15e bij een internationale grootmacht kon tekenen had ik dat ook meteen gedaan. Misschien werd hem aangepraat dat hij echt wel het eerste zou halen. Nogmaals: hij was 15. Je kan zulke jongens alles aanpraten

25 november 2018 om 12:57

Moet er ook bij zeggen dat Bouy natuurlijk heel veel pech heeft gehad met zijn kruisbandblessure. Want hij begon best aardig bij Juve.

25 november 2018 om 13:41

Voor 100 euro ga ik iig niet mijn vaste aanstelling met 21 dienstjaren opgeven.
Ten eerste heb ik deze zekerheid nergens meer, en ten tweede is dit gegeven meer waard dan 100 euro meer om mij los te weken.
Daar moet toch een mimimale verhoging van 300 tot 400 euro aan vastzitten.

25 november 2018 om 17:40

Bouy is gewoon te trots om toe te geven dat hij de verkeerde keuzes heeft gemaakt en met de verkeerde zaakwaarnemer in zee is gegaan. Ik hoop oprecht dat hij zuinig is geweest op zijn in Turijn verdiende centen, want de kans is groot dat hij zulke bedragen nooit meer gaat verdienen.

Overigens zit jij, @samson, als werknemer met een (zeer waarschijnlijk) onder modaal inkomen(want je hebt het over peanuts(100 euro)) niet in het zelfde schuitje als Bouy. Bij profvoetballers is het van levensbelang dat ze zich jong razendsnel ontwikkelen om zo op latere leeftijd financiele klappers te gaan maken. Dat zegt FdB hier niet bij, maar Klaassen hoeft zich waarschijnlijk nooit meer zorgen te maken, tenzij hij de verkeerde risicovolle investeringen heeft gedaan, en voetbalt zichzelf nu financieel onafhankelijk. Dat had er ook ingezeten voor Bouy, die ietsje meer talent had dan Klaassen.

Bouy weet diep van binnen dat ie een fout heeft gemaakt om met raiola in zee te gaan

25 november 2018 om 12:48

Iets wat Justin over een tijdje ook zal beseffen als hij terugkeert bij pak hem beet Psv, Utrecht of Vitesse.

25 november 2018 om 13:01

Kluivert zal nooit voor een Utrecht of Vitesse spelen. Dit is echt weer pure afgunst van een gefrustreerde supporter. Kluivert heeft dusdanige kwaliteiten dat, mocht hij geen grootheid worden bij Roma, hij de rest van z’n carrière bij clubs als Betis, Marseille, West Ham, Schalke etc zal spelen. Sneu om te zien dat zoveel mensen hopen dat hij faalt en bij Utrecht of Vitesse zal eindigen.

25 november 2018 om 13:07

Bouy had ook dusdanige kwaliteiten, maar je moet ook mentaal uit het juiste hout gesneden zijn en Justin heeft tot op heden bewezen dat hij dat (nog) niet is.

Jouw verhaal interesseert me verder geen bal, een gefrustreerde supporter? Ik geniet vollop van mijn cluppie en ben bij dat ik niet meer naar die misplaatst arrogante opmerkingen hoef te luisteren in interviews, want dat was bij vlagen schrijnend de afgelopen anderhalf jaar.

Wat pas echt sneu is is dat jij hier uitspraken doet alsof je precies weet wat ik vind en hoe ik er over denk en dat allemaal gebaseerd op 1 zin, een zin die ontegenzeggelijk waarheid bevat, aangezien tientallen jonge talenten voor hem ook met de staart tussen de benen terugkeerde in Nederland en dat waren allemaal jongens die ook talent werd toegedicht (bouy, Kishna, Malen, Labyad, enz).

25 november 2018 om 13:16

Op basis waarvan heeft Kluivert laten blijken dag hij mentaal niet uit het juiste hout is gesneden dan? Volgens mij hoop je vooral dat hij dat niet is. Vooralsnog doet hij het prima als 19-jarige speler bij Roma, lezen we regelmatig dat iconen van de club blij zijn dat hij er is en hebben ze alle vertrouwen in hem. Wanneer hij niet in de basis staat of op de tribune zit horen we hem ook niet. Volgens mij zit dat ventje prima in elkaar. Hij is overtuigd van z’n eigen kwaliteiten. Iets waar Nederlanders maar moeilijk mee kunnen dealen en al snel als arrogant bestempelen. Verder reageerde ik alleen op jouw reactie. En je geeft nu weer aan dat die zin ontegenzeggelijk veel waarheid bevat.. dus omdat anderen gefaald hebben gaat hij ook falen? Bouy en Malen gingen als kinderen naar de wereldtop. Kishna heeft nooit heel veel talent gehad. Bij Labyad zal het puur een mentale kwestie zijn geweest. De voorbeelden die je noemt zijn m.i. dus weinig relevant voor Kluivert.

25 november 2018 om 13:29

??? Kluivert is zeker wel arrogant en dat siert helemaal niemand. Als je overtuigd bent van je kwaliteiten dan weet je ook waar ze eindigen en kun je realistisch commentaar geven over jezelf, over je team en over de wedstrijd

25 november 2018 om 13:09

Het is weer zover ... 'de schuld van Raiola!' worden jullie niet moe? Een verhaal heeft 2 kanten en jullie slikken het verhaal van FdB/Ajax meteen als zoete koek. Bouy geeft ook aan dat er afspraken zijn gemaakt die NIET nagekomen werden. Volgens mij zeiden JK en o.a Kishna dat ook bij hun vertrek. Kortom: jullie mogen best wel wat objectiever zijn hoor - zo'n vertrek beslissing maak je niet op een 123. Wat een ideale wereld hebben jullie, de club heeft altijd gelijk maakt ook geen fouten, iedere ex speler met kritiek deugt zelf 'gewoon' niet en diens argumenten gaan 1 oor in de ander weer uit.

25 november 2018 om 18:13

"bouy weet diep van binnen dat ie een fout heeft gemaakt om met raiola in zee te gaan"

Een hele alinea schrijf je vol, gebaseerd op "de schuld van Raiola" Maar waar staat dat dan?

Die paar geflopte spelers die spreken over afspraken die niet nagekomen zijn, zijn uitermate vaag over die zogenaamde beloftes. Het enige wat ik uit het verhaal van Bouy kan halen, is dat hij een paar wedstrijdjes in de A1 heeft moeten spelen nadat hij voor Jong Ajax was uitgekomen. Goh, wat erg! Hij was pas 18! Die zogenaamde argumenten stellen nooit een ruk voor, zeker niet omdat dergelijke snotapen nog geen basisplaats in het eerste hebben verdient. Een beetje bij zichzelf te raden gaan zit er nooit in bij die gasten. Dat komt altijd pas achteraf, nadat de carriere er (bijna) opzit.

Daarnaast is dit van mijnerzijds geen rancune naar die talenten toe, maar juist teleurstelling dat ze geflopt zijn, omdat ik erg genoten heb van die jongens in de jeugd en dat ik ze het heel erg gunde da ze het gingen maken.

Overigens snap ik wel wat Bouy bedoelt met wat FdB diep van binnen zou weten, namelijk die verbetenheid om altijd te willen winnen en voor het hoogst haalbare gaan. Mensen die er niet vol voor gaan de huid vol schelden als ze verzaken. Frank en Ronald scholden elkaar zelfs de huid vol tijdens voetvolley toernooitjes op de Nederlandse Antillen; en daarna weer even goede vrienden. Topsportmentaliteit; zelfs met Klaverjassen en Ganzenborden altijd willen winnen. Dat is iets wat de JvT niet begrijpt.

Volgens mij was het probleem dat je geen half jaar wilde wachten. Dan hadden ze je zeer waarschijnlijk gewoon bij de selectie gehaald. Dus je had te weinig geduld. En je koos een verkeerde zaakwaarnemer.

25 november 2018 om 12:56

Dit is onzin. Klaassen werd overgeheveld naar het eerste, terwijl bouy er als verdedigende mid 48 in had liggen bij de beloften

25 november 2018 om 14:21

Want? Klaassen was ook een verdedigende middenvelder? Nee, dus andere positie. Dus had Bouy gewoon een half jaar moeten wachten. En vooralsnog bewijst hij zelf dat Ajax een terechte keus gemaakt heeft destijds.

25 november 2018 om 18:41

FdB had in die periode nauwelijks behoorlijke aanvallers en aanvallende spelers in zijn selectie; daarom debuteerde Klaassen nota bene in de CL in de spits. En jij hebt het over een verdedigende middenvelder?

De Boer heeft gewoon gelijk, het gaat allemaal om geld, of het nu om het loon van Bouy ging of om de poen die zijn zaakwaarnemers aan al die deals moest verdienen, poen was het enige motief en zijn carriere pad is echt diep en diep triest, nergens geen enkele zinnige sportieve actie, ook niet zijn vertrek naar Leeds, zelfs daar speelt hij nooit, hoe treurig wil je het hebben. Bouy is nu gewoon rancuneus en ja de Boer zal er ook een beetje last van hebben, maar dat zal vooral te maken hebben met zijn zaakwaarnemer die het liefst al zijn spelers zo snel mogelijk weg haalt bij Ajax, omdat hij een hetze tegen Ajax voert.

hand in eigen boezem steken is lastig het was eerder de schuld van Ajax die niet tijdig zijn talenten onderkenden..

Waarschijnlijk heeft hij zijn hoofd op hol laten brengen door de centen en misschien wel de uitstraling van Juventus of door de raadgeving in zijn directe omgeving.
Om dan te zeggen dat Frank respectloos is omdat hij vind dat hij beter een ander pad had kunnen nemen is enigszins overdreven.
Voor mijn gevoel weer een speler met veel te lange tenen die zichzelf beter inschat dan dat hij daadwerkelijk is geworden, het bewijs is dat hij wisselspeler bij (met alle respect) Zwolle is.

Laten we gewoon eerlijk zijn... achteraf was dit een uitstekende keus gebleken. Hij kwam/komt kwaliteit tekort voor een topclub en heeft zijn zakken goed gevuld. Je krijgt maar weinig kansen om op zo'n jonge leeftijd zo veel geld te verdienen zonder vooraf te weten of je uberhaupt gaat slagen bij Ajax.

25 november 2018 om 13:00

Ik denk juist dat hij zijn talent vergooit heeft en zeker wel de top had kunnen halen, maar dan moet je wel spelen in de cruciale jaren en vooral ook steeds op een hoger niveau, ipv dat je steeds op een lager niveau (serieb, terug naar middenmoot eredivisie, enz) bij weer een nieuwe club je moet zien te bewijzen.

Stabiliteit in omgeving is ook gewoon bepalend voor het al dan niet uitgroeien tot een topvoetballer.

Hahaha ik heb dit stuk gezien. Duurde iets van 10 minuten. In die 10 minuten was Bouy ongeveer 9 minuten aan het woord en ik vraag me nog steeds af wat hij nou inhoudelijk heeft gezegd....

25 november 2018 om 13:08

Idd, maar er zat meer achter maar durfde het niet uit te gooien. Zo leek het althans.

25 november 2018 om 22:57

Als je niets durft te zeggen moet je niet bij zo'n tafel gaan zitten.

De keuze van dit soort jonge spelers is niet bepaald slim. Word maar eerst een gewaardeerde speler bij je club / in je land. Op de lange termijn kan je juist veel meer verdienen door de geleidelijke weg dan de snelle weg. Wanneer je in 1x voor het grote geld gaat, word je gezien als geld wolf en snel niet meer serieus genomen, daarbij worden 9 van de 10 een flop door de banken warm te houden van de grote clubs. Kies je de rustige weg, door afwachtende houding en reëel te blijven, heb je kansen zat in de toekomst. Zo kan je uiteindelijk nog gewoon analist worden, of een trainer die serieus genomen word. De keuze in de jeugd blijft altijd aan je kleven en zal altijd benoemd worden in alles wat je doet. En een sneer naar de Boer als "ik heb altijd respect gehouden en dat zou ik ook altijd doen. Als trainer kan hij een speler beter maken, maar op een ander gebied… En dat weet hij diep vanbinnen ook" is ook niet bepaald wat lekker zal vallen bij je huidige coach en in de toekomst bij anderen.

De Boer kan er qua bedrag naast zitten, maar in de basis heeft hij gewoon gelijk. Zo'n jongen had op zijn allerminst kunnen wachten en een paar wedstrijden kunnen spelen voor Ajax. Want dacht hij werkelijk dat hij bij Juventus minuten zou krijgen?

Het feit dat Premierchip club Leeds hem nu verhuurd aan PEC Zwolle spreekt al voor zich en dan is verdere commentaar overbodig.

Diep van binnen weet de Boer dat hij samen met zijn broer voor geld Ajax voor de tuchtcommissie heeft gedaagd in 1998.. En nu heeft deze clown het over carriereplanning😂😂

25 november 2018 om 15:02

Clown? En hoe oud waren de Boertjes en hoe was was Bouy? Wat hadden de Boertjes gepresteerd en wat Bouy? Volgens mij heb jij niet helemaal goed begrepen wat het punt van de Boer is clown.

25 november 2018 om 15:05

Omdat jij graag persoonlijk word: Ik de clown laat je moer vaak lachen ja.. Ze vermaakt zich wel..

25 november 2018 om 15:30

Klopt. Mijn moeder las je post en moest er ook hard om lachen. Maar ook zij snapt nog steeds je vergelijking van de Boer zijn carrière planning tov die van Bouy niet. Goed verhaal man.

25 november 2018 om 16:23

Dom zijn is dus erfelijk...

Slaat hard terug, heb het interview gezien en hij zij eigenlijk niks. Alleen dat hij niet voor het geld ging en dat er afspraken niet nagekomen werden. Hij wilde bij Ajax spelen, maar dat gebeurde nog niet. Dan ga je niet naar Juve met het idee daar wel aan spelen toe te komen. Het is een zeer legitieme keuze, maar spreek het dan ook gewoon uit dat het je, om het geld te doen was.

Haalt uit? Eigenlijk zegt die toch gewoon niks? Als dit al uithalen is, dan heeft een schaap 6 poten.

Spelers als Bouy, Kishna, Tete en nu ook Justin hadden een betere sportieve carrière kunnen hebben als ze niet Raiola als hun zaakwaarnemer hadden.
Zelfs Pogba heeft de verkeerde keuze gemaakt door naar Raiola te luisteren door naar United te gaan ipv naar Real of Barca.

Ach Bouy, je lult compleet uit je nek. Mag al blij zijn dat onze TD in de zak zit bij Raiola anders zat je nu op de tribune in het pittoreske Leeds. Ongelofelijk dat wij weer in zee zijn gegaan met deze overschatte vetklep die net als Achahbar veel te zwaar binnenkwam en 0 mentaliteit toont. Het perfecte toonbeeld van de teloorgang van ons technische beleid, spelers als Bouy terughalen is de doodsteek.

Wat maakt het nou uit als een voetballer kiest voor het geld, dan kiest die maar voor geld. Geld is neutraal, waarom doen mensen alsof het vies is. Of het een slimme keuze is om als jonge jongen naar juve te gaan voor je voetbalcarrière is natuurlijk wat anders. Maar ja voor alles valt wat te zeggen en zijn keuze ook.

alsof De Boer zelf altijd de juiste keuzes heeft gemaakt, zijn trainerscarriere zit ook niet bepaald in de lift. dat is geen schande want iedereen maakt wel eens een verkeerde keuze maar ga dan ook niet de hele tijd die Buoy zijn keuzes zitten afkraken

lol hoor hier meerdere mensen zeggen dat het zou sieren als 'iemand' openlijke zou durven zeggen dat die voor het geld koos.. Ik herinner me Bogarde nog destijds bij Chelsea, kon op een gegeven moment bij Ajax terug keren maar verklaarde openlijk dat hij voor het geld in London bleef... en dat leverde hem alleen maar bakken van kritiek op.

Bij de grote gedeelte van de menigte zullen de keuzes van bepaalde spelers nooit goed, of als 'juist' worden bevonden.

En wat iedereen snel vergeet, als je op jonge leeftijd Ajax en Juventus op je cv hebt staan is dit een stuk bevorderend voor je carrière wat weer deuren naar andere clubs kan openen.

Ik zeg niet dat ik het eens ben met zijn keuzes, alleen vind ik het oordelende factor van de 'wijze' menigte soms te overdreven.

''slaat hard terug.''

Lekkere subjectieve titel weer.

Lekker helder verhaal was dat vanmorgen. Dat vloog werkelijk alle kanten uit. Geen touw aan vast te knopen! Je merkte ook echt dat hij maar door bleef lullen om moeilijke vragen te vermijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Utrecht21-2
11.PEC Zwolle20-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van DuinenAanvaller173
J. WestermanAanvaller00
X. MousKeeper00
M. ZettererKeeper180
D. BajselmaniVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Alejandro Gómez is heel dichtbij een overgang naar Sevilla. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren