Tévez: ‘We zijn niet in staat om te spelen, maar worden verplicht’

Zaterdag, 24 november 2018 om

Het lijkt erop dat de return van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors ‘gewoon’ doorgaat. Verschillende spelers van Boca Juniors raakten gewond bij een ‘aanval’, maar toch lijken de voorbereidingen op de warming-up te zijn begonnen. Carlos Tévez vertelt in gesprek met verschillende Argentijnse media dat Boca gedwongen wordt om de wedstrijd te spelen.

Na de gebeurtenissen rond de aankomst van de spelersbus bij El Monumental, heeft er crisisberaad plaatsgevonden tussen beide clubs, de CONMEBOL en de FIFA. Wegens de belangen en de veiligheid in het stadion zou men hebben besloten dat beide ploegen moeten spelen, ondanks dat River Plate had aangegeven het standpunt van Boca Juniors om niet te spelen te zullen volgen. “We zijn niet in staat om te spelen, maar worden verplicht”, zegt Tévez.

Tévez zegt verrast te zijn door de agressie rond de spelersbus van Boca Juniors. “We zijn een beetje verbaasd door de beslissing dat we moeten spelen. Veel jongens hadden moeite met ademhalen, er is heel veel gebeurd”, stelt de aanvaller. In 2015 werd er tijdens de Superclásico door een fan van Boca pepperspray in de spelerstunnel gespoten, wat problemen opleverde voor de spelers van River Plate. “Ik heb dat gezien op televisie en hoorde dat spelers van Boca toen naar die van River toegingen om te vragen hoe het ging.”

“Dat is vandaag niet gebeurd, zij hebben geen interesse getoond”, aldus Tévez. Fernando Gago sluit zich bij zijn ploeggenoot aan en vertelt dat de aanval voor verschillende problemen zorgde bij de spelers. “Ik had last van een allergische reactie, andere jongens hadden problemen met hun ademhaling. Het is onmogelijk om te spelen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door rugu)

Dat zou toch wel idioot zijn als ze verplicht moeten spelen. 2 kunnen er sowieso al niet spelen las ik net vanwege (oog)verwondingen.

Infantino laat vandaag zien geen haar beter te zijn dan Blatter. Deze wedstrijd had nooit door mogen gaan.

24 november 2018 om 23:16

Conmebol gaat over Zuid-Amerika

24 november 2018 om 23:19

Klopt, maar de FIFA is hier ook bij betrokken (zie tekst) en Infantino heeft gezegd dat als Boca niet speelt, ze gediskwalificeerd worden en daarmee de beker naar River gaat.

24 november 2018 om 23:36

De FIFA kan dat niet..Het enige is dat ze Boca weigeren bij WK clubteams..Dat is hun eigen toernooi

24 november 2018 om 23:25

Het is nu officiële afgelast! De enige juiste beslissing

24 november 2018 om 23:27

Dit heeft Infantino allang laten zien door totaal geen hervormingen door te voeren en het WK van 2022 in Qatar nu al het beste WK ooit te noemen terwijl er sprake is van pure dwangarbeid inclusief de doden die daarbij zijn gevallen. Infantino is een ziek mannetje, die net als Blatter en Platini maar aan 1 ding denkt: Geld.

Wat moet je hier van zeggen, Aan de ene kant onbegrijpelijk dat de keuze niet bij Boca Juniors ligt om deze wedstrijd wel of niet te spelen. Aan de andere kant heb ik makkelijk praten, het stadion zit vol en ik ben niet verantwoordelijk voor de veiligheid.

Ik hoop dat ze de adrenaline van deze gebeurtenis kunnen omzetten in een sportieve prestatie. Alle neutrale toeschouwers zullen achter Boca staan. Ik hoop dat de ze winnen, deze generatie verdient deze prijs.

24 november 2018 om 23:22

Zo is dat. Zelfs River sluit zich aan bij het standpunt van Boca.

24 november 2018 om 23:24

Ik snap ook wel dat River Plate zich aansluit bij Boca Juniors, ik denk dat je uit fatsoen ook niet zoveel anders kan. Nogmaals, ik heb geen verantwoordelijkheid, iedereen kan makkelijk van achter zijn computer roepen dat het een schande is dat de wedstrijd door gaat, als je verantwoordelijkheid draagt voor de veiligheid dan sta je daar anders in. Stel je voor de wedstrijd gaat niet door en het loopt uit op een veldslag met 100 doden tot gevolg waaronder 30 kinderen, dan zal iedereen zeggen ''had die wedstrijd nou maar uitgespeeld, er staan mensenlevens op het spel''.

24 november 2018 om 23:28

Maar dat zou ook zomaar kunnen als de wedstrijd wel word uitgespeeld en Boca pakt de beker van 1 van de belangrijkste toernooien in het clubvoetbal in het huis van de eeuwige rivaal. Het zal me niks verbazen als de Boca spelers dan gaan provoceren na wat zij hebben ondervonden. Dan kan het ook op een veldslag uitlopen. Hoe dan ook, het is/word een bizarre avond

24 november 2018 om 23:30

Is ook zo. Aan de andere kant hebben die verantwoordelijken voor de veiligheid al gefaald.

24 november 2018 om 23:33

@rugu

Welke beslissing je ook neemt, het wordt toch een puinhoop. Stel River wint. Dan willen die fans dat erin wrijven bij Boca en moet Boca ook nog dat stadion uit zien te komen. Je viert als fan de overwinning en er blijft altijd een groep over die rotzooi met politie gaat trappen.

Stel Boca wint. Dan zullen daar vandaan provocaties komen en moet Boca nog maar met die beker het stadion uit zien te komen en heb je ook een veldslag buiten met de politie.

Voor wat betreft die kinderen is het natuurlijk zeer schrijnend. Dan zie je dat een meisje vol met vuurwerk wordt behangen om dit maar het stadion in te smokkelen. Te triest voor woorden wat er allemaal gebeurd.

24 november 2018 om 23:34

Is definitief uitgesteld naar morgen middag inmiddels. Natuurlijk de beste oplossing mits de veiligheid gegarandeerd kan worden.

24 november 2018 om 23:36

@ Master D,

Ook daar valt zeker wat voor te zeggen, echter is dat een gegeven wat je zal blijven houden. Maar goed, ik ben verder ook geen expert in veiligheid, ik ga ervan uit dat de mensen die dat wel zijn de juiste beslissing hebben gemaakt.

Wat een onzin. Schande echt. Speel die wedstrijd volgende week lekker zonder publiek. Echt een schande zit. Je laat spelers die niet fit zijn door het toedoen van de fans van de andere club een wedstrijd spelen? Hoezo Matchfixing? Echt belachelijk. Hier moet je als wereldvoetbalbond tegenop treden.

25 november 2018 om 06:44

Ja raar dat Fifa juist pusht om de wedstrijd te spelen en dan ook nog zeggen voor de veiligheid. Snapt u het nog?

Wat een ambiance. Het mag en kan natuurlijk niet. Maar ik zit hier wel te smullen zeg. Wat een grootmachten en wat een geschiedenis. Vooral door het bezoek aan beide clubs de laatste tijd ben ik gewoon nerveus.

24 november 2018 om 23:53

Mafkezen zijn het

Wedstrijd blijkbaar nog niet begonnen? Hoop echt dat Boca wint als die wedstrijd doorgaat.

Gaat uitgesteld worden naar morgen, benieuwd of ze de supporters rustig weg kunnen krijgen.

Als deze wedstrijd doorgaat dan moet dit toch wel een van de hardste wedstrijden van het jaar worden. Als speler van Boca zou ik zo getergd zijn door het onrecht en agressie jegens hen.

Uitgesteld naar morgen

24 november 2018 om 23:27

Daar gaat men zaterdag avond..

Match suspended, en terecht. Ronduit schandalig dit. Houd toch alsjeblieft op met dat fanatisme van de fans zo op te hemelen, dit zijn gewoon totale idioten. Heb de hype rond deze wedstrijd sowieso nooit begrepen.

25 november 2018 om 11:18

Omdat je er niks mee te maken hebt gehad. Ik heb een maand of 8 in Argentinië gewoond, en het leeft daar zo erg. Naar meerdere wedstrijden van River Plate geweest, de sfeer daar is niet te vergelijken met welke Eredivisiewedstrijd ook. Wat hier gebeurd is, is natuurlijk belachelijk, al kan ik nu wel zeggen dat ik net als de Boca-spelers bekogeld ben met stenen door River-supporters, want als je een groepje gekke supporters tegenkomt die het stadion niet in mogen, reageren ze het af op de gringo

Als ik Boca Juniors was zou ik niet spelen. Na zo'n gebeurtenis kan je alleen maar verliezen. Ze zijn verzwakt, gewond of hebben een misschien wel een trauma. Waarom zouden ze dan nog 90 minuten voor 70.000 schreeuwende gekken gaan spelen. Ze zijn niet 100% fit dus winnen is bijna onmogelijk en als ze al winnen dan is het al gebleken dat de politie hun veiligheid niet kan garanderen. Door niet op te komen dagen zet je de bond voor schut, haal je de glans af van de eventuele winst van river plate en heb je nog een kans dat ze hem over laten spelen op een eerlijk tijdstip en op een veilige locatie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Boca Juniors

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. RussoUnknown
M. RoffoKeeper
A. RossiKeeper
G. ÁvilaVerdediger
J. BuffariniVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Boca Juniors.

80 fans
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren