Chelsea lijdt eerste competitienederlaag tegen oppermachtig Tottenham

Chelsea heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden op bezoek bij Tottenham Hotspur. De ploeg van manager Mauricio Pochettino was oppermachtig, won afgetekend met 3-1 en passeert the Blues zo op de ranglijst van de Premier League. Dele Alli, Harry Kane, Heung-min Son en Olivier Giroud verzorgden de doelpunten in de Londense derby.

Voorafgaand aan het treffen op Wembley had Chelsea nog geen wedstrijd verloren in de Premier League. Concurrenten Manchester City en Liverpool wisten eerder op de dag al te winnen. Tottenham Hotspur zou de stadgenoot bij een zege passeren op de ranglijst en begon uitstekend aan het duel. De thuisploeg beloonde zichzelf na acht minuten spelen voor een sterke beginfase met de openingstreffer. Een vrije trap van Christian Eriksen werd door Alli met het hoofd gepromoveerd tot doelpunt.

Tottenham Hotspur bleef na het eerste doelpunt doorgaan en kreeg via Son tot twee keer toe de mogelijkheid om de score uit te breiden, maar de Zuid-Koreaan had het vizier in de eerste helft niet op scherp. Toch wist de thuisploeg al snel de marge te verdubbelen. Kane ontving de bal op de helft van Chelsea, kreeg de ruimte om weg te draaien en schoot van afstand raak: 2-0. The Blues mochten van geluk spreken dat de marge niet voor rust nog groeide. Juan Foyth en Son lieten na om in de eerste helft nog voor de 3-0 te zorgen.

De enige keer dat Chelsea in de eerste helft van zich deed spreken, was toen Eden Hazard in het strafschopgebied ten val werd gebracht door Foyth. Na rust maakte Son een einde aan de aspiraties van Chelsea op Wembley. De Zuid-Koreaan bekroonde een geweldige actie met de derde Spurs-treffer van de avond. Via Kane en Alli kreeg Tottenham nog grote kansen om de score uit te breiden, maar al met al was men nog genadig voor Chelsea. Vijf minuten voor tijd kopte Giroud nog een eretreffer binnen, waarmee hij de eindstand op 3-1 bepaalde.

Terechte uitslag?

1
2

Ik zeg het wel vaker maar man wat is David luiz matig. Altijd maar weer die lange matige ballen en hoe die verdedigt, lachwekkend gewoon. Geef alsjeblieft christensen een kans, voordat die vertrekt en het onwijs goed doet bij een andere club. Ondanks dat we zeker 1 penalty hadden moeten hebben waren de spurs veel en veel sterker. Het middenveld had echt een slechte dag. Kanté ligt echt niet lekker in die nieuwe rol en als Jorginho zo speelt als vandaag, kunnen ze beter omwisselen. De Spurs hadden echt veel meer kunnen/moeten scoren. Echt een onwijs pijnlijke avond.

24 november 2018 om 20:34

We hebben cahill, christensen en ampadu die niet minder zijn en toch start die prutser elke keer. En volgende week zal die waarschijnlijk weer starten.. En we hebben echt een probleem wanneer de tegenstander Jorginho issoleert. Daar moet Sarri ook wat aan doen.

24 november 2018 om 23:09

Ik kan het niet nog meer eens met je zijn

25 november 2018 om 01:30

Heb de wedstrijd gelukkig gemist, maar kijk net een samenvatting en wat is die Luiz in vredesnaam allemaal aan het doen? Gaat bij de 2-0 in ‘t zicht van Kepa staan ipv het schot te proberen te blokkeren, bij de 3-0 loopt hij Son gewoon voorbij terwijl ie laatste man was en bij andere grote kansen staat ie ook maar wat toe te kijken/weg te lopen. Die man kan echt niet verdedigen, waarom houdt hij Christensen in vredesnaam op de bank? Sarri gaf vorige week nog wel aan dat Luiz een geweldig persoon is en een leider van het team, die mag waarschijnlijk lekker door prutsen daar achterin terwijl je een topverdediger in Christensen hebt op de bank...

Dan mis je die tijden met Terry, Carvalho, Cole en Ivanovic.. wat was dit nou voor een verdediging

25 november 2018 om 01:31

Het is toch vooral 1/2 speler(s), azpi en Rudiger zijn prima verdedigers voor een topclub, Alonso is verdedigend zwak en Luiz heeft geen flauw benul van wat inzet en passie zijn op het veld, wat een slappe ongemotiveerde zoutzak

wat een rotweekend zeg, Iemand biertje voor mij?
Terechte overwinning van de spurs, ze waren op alle fronten beter en we moeten blij zijn dat het slecht 3-1 is.
Spurs was een klasse beter en we ware nergens, al hadden we wel recht op en penalty. Maar op basis van deze wedstrijd niet meer dan terechte overwinning voor de Spurs.

Spurs heeft Chelsea werkelijk compleet overklast. Wat een energie en dynamiek. In dit soort wedstrijden kunnen we eindeloos over tactiek praten, maar het team dat meeste energie levert en elk persoonlijk duel wint, wint de wedstrijd.

Die David Luiz zou ik ontslaan morgenochtend, wat is die zwak zeg

GEWELDIG! We mogen alleen ontevreden zijn over dat ene dielpunt en de kansen die we gemist hebben, maar wow. Wat was dit geweldig en met name dat doelpunt van son. Te mooi om eigenlijk woorden aan te verspillen. Nu vanavond nog barca winnen en mijn dag kan niet meer stuk. #coys

Helaas een terechte uitslag. (Buiten de niet gegeven penalty). Maar we kwamen er gewoon niet aan te pas. Jorginho helemaal buitenspel gezet en heel Chelsea volgt dan. Luiz ook verschrikkelijke wedstrijd.

Wat een geweldige speler is Son zeg. Hij speelde vandaag echt fantastisch.

Uitslag is niet terecht. Het werd 3-1, maar het had 7-1 moeten zijn. Tottenham vergat zichzelf te belonen. Buiten de drie punten natuurlijk. Dat is al een aardige beloning.

24 november 2018 om 21:02

Je spreekt jezelf aardig tegen in je bericht hahahaha. Meer dan een terechte overwinning van de Spurs. Alsjeblieft Sarri geen Luiz meer. Zet daar Christensen neer en wissel Kante en Jorginho van positie a.u.b. Een goede spits is ook geen overbodige luxe. Tottenham, Chelsea en Arsenal gaan uitmaken wie 3e, 4e en 5e worden. Dat gaat nog aardig spannend worden want deze teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Het is duidelijk dat City en Liverpool gaan uitmaken wie er kampioen wordt en ik heeft City de beste papieren.

25 november 2018 om 12:47

Nee bro, uitslag als in de score. 3-1 is dan niet terecht. Je wint met maar twee doelpunten verschil, maar het hadden er 4 moeten zijn of zelfs 5. Het resultaat, dus winst voor Tottenham, is absoluut terecht.

Qua top-4, ik ben het met je eens. City en Liverpool als titelkandidaten, Tottenham, Chelsea en Arsenal om top-4, al denk ik dat Arsenal spoedig zal wegvallen in deze strijd. United lijkt al klaar.

Belangrijk week goed begonnen , nu inter proberen te verslaan en dan arsenal .. in elk geval een fantastisch resultaat en het spel mocht er ook zijn. Foyth is een talentvolle verdediger doet me denken aan jan Vertonghen. COYS !!