Finale Copa Libertadores ruim twee uur uitgesteld na bekogeling spelersbus

Zaterdag, 24 november 2018 om

De aanloop naar de return van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors verloopt behoorlijk tumultueus. De spelers van Boca Juniors zouden volgens verschillende Argentijnse media in aanraking zijn gekomen met traangas op weg naar het stadion. Verschillende spelers hebben bij hun aankomst in El Monumental moeten overgeven in de kleedkamer. De aftrap is ruim twee uur uitgesteld en staat nu gepland voor 23.15 uur Nederlandse tijd, zo communiceert de CONMEBOL.

Het is nog onduidelijk hoe de spelers van Boca in aanraking zijn gekomen met traangas. Op beelden is te zien dat de bus bij aankomst van het stadion van aartsrivaal River Plate bekogeld wordt met verschillende voorwerpen. Volgens een lezing is er daarbij ook traangas gegooid, als vergelding voor de actie van Boca-supporters in 2015. Destijds werd er pepperspray in de spelerstunnel gespoten, waarna de spelers van River Plate last kregen van de ogen.

Het duel werd destijds gestaakt, waarna Boca Juniors uit de Copa Libertadores werd gezet. Volgens een andere lezing is het traangas door de politie gebruikt om de weg vrij te maken voor de bus van Boca Juniors. Op die manier zouden de spelers in aanraking zijn gekomen met het traangas. Op beelden is te zien hoe Carlos Tévez ondersteund moet worden bij de aankomst in El Monumental. Boca Juniors heeft aan de CONMEBOL gevraagd of medici kunnen controleren of de spelers in staat zijn om te spelen. De aftrap wordt om die reden in ieder geval uitgesteld.

Het is überhaupt de vraag of de wedstrijd doorgaat. Drie spelers zouden naar het ziekenhuis gebracht zijn. Pablo Pérez heeft naar verluidt glas in zijn oog gekregen en ook andere spelers hebben snijwonden van het glas. Er wordt gesproken dat de return van de finale nu afgelast zal worden en doordeweeks ingehaald wordt, achter gesloten deuren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door koos busters)
24 november 2018 om 21:44

Nog geen beweging op het veld. Boca wil absoluut niet spelen (logischerwijs) en ik verwacht dat het eraf gaat

24 november 2018 om 21:49

Net riep de stadionspeaker iets en was er een hoop gefluit van de rrobune. Ik denk dat ze het gaan aflasten. Ook nog niemand op het veld.

24 november 2018 om 21:50

Bedankt siepie Wat een piepers die boca ga voetballe man en stel je niet zo aan...het is maar traangas en wat stenen😉

24 november 2018 om 21:52

Ze hebben net bekend gemaakt dat het om 23:15 gaat starten. Dus er werd gefloten vanwege de vertraging.

24 november 2018 om 21:52

Volgens mij lopen ze nu ook het stadion uit. Of ze moeten massaal pissen.

24 november 2018 om 21:53

O bedankt Siep

24 november 2018 om 21:53

Weer een uur uitgesteld

24 november 2018 om 21:54

Siepie je bent een held

24 november 2018 om 21:57

Wat een schande dat ze dit door laten gaan, terwijl aanvoerder Pablo Perez nu met scherven in zijn ogen in het ziekenhuis zit. Alles voor de commercie.. chapeau comnebol! 🤦🏻‍♂️

24 november 2018 om 22:04

Vorige wedstrijd leken alle 20 veldspelers met scherven in hun ogen te spelen sipie dus wie weet gaan ze er beter van voetballen⚽️

24 november 2018 om 22:12

Hahah.. Het niveau in de vorige wedstrijd was idd niet best. Ach we gaan het zien. Maar als River nu wint, is de glans er al vanaf omdat Boca spelers nu gehavend aan de start verschijnen.

24 november 2018 om 22:21

Het doktersrapport is zojuist uitgelekt en daarin geven de artsen aan dat uitstel van de wedstrijd de enige logische oplossing is. Maar het lijkt erop dat Infantino het doordrukt.

24 november 2018 om 22:29

Bedankt voor de info. AD nu ook meer info

24 november 2018 om 23:01

Inderdaad schandalig dat dit door gaat. Gewoon boca uitroepen tot winnaar en klaar. Als ik.bova was zou ik me lekker laten diskwalificeren, maar dat veld ging ik niet op met 3 spelers in het ziekenhuis.

Mooiste klassieker ter wereld, prachtig die rivaliteit. Zo kan het alleen in Zuid Amerika. En als er hier een keer wat geroepen wordt in een stadion is de wereld te klein.

24 november 2018 om 20:00

Zie je hier liever ook bussen die worden aangevallen en traangas naar spelers gegooid? Het is werkelijk waar te gek voor worden om je als fan zo te laten gaan. Die gasten van de harde kern daar slaan er zonder problemen op los en dan maakt het niet uit oud hoe oud je bent.

24 november 2018 om 20:02

Klopt, zeer triest dit. Wat ik bedoel te zeggen is dat alles daar geromantiseerd wordt, maar die harde kern groepen daar zijn gewoon gewoon georganiseerde misdaad.

24 november 2018 om 20:23

Als dat je punt is zou ik het toch anders verwoorden. Sarcasme gaat wel eens verloren in een geschreven reactie. Hier kun je Aadmaat moeilijk verwijten dat hij niet goed begrijpend leest.

24 november 2018 om 21:30

Dan snap ik bij deze jouw reactie en zijn we het 100% eens.

25 november 2018 om 07:37

Weet ik, daarom leg ik het nogmaals aan. Als je sarcasme gaat uitleggen in je eigen reactie gaat het sarcasme er een beetje af. Ik dacht zelf dat m'n laatste punt wel duidelijk maakte dat het sarcasme was, door het in een ander perspectief te plaatsen. Maar ik begrijp dat het ook anders gelezen kan worden.

24 november 2018 om 20:34

Prachtig inderdaad om bussen aan te vallen, ruiten in te gooien en traangas te gebruiken.heeft niks met rivaliteit te maken. Gewoon meteen uit die cup gooien die club.

24 november 2018 om 20:44

Want de spelers en club doen dit???

24 november 2018 om 20:50

Clubs worden altijd gestraft door wangedrag van de supporters. Waarom zou dat in dit geval anders zijn?

24 november 2018 om 20:54

Met geldboetes ja, niet met uitsluiting. Hoe vaak hebben we dit soort taferelen al gezien. Is er ooit ergens een club voor uitgesloten?

Ik weet eigenlijk niet wat ik stompzinniger vind, het feit dat er een bus bekogelt wordt of deze onzin die jij uitkraamt.

24 november 2018 om 21:09

@rugu

Feyenoord is in 06/07 gewoon uit de Europa League gehaald door de Uefa wegens wangedrag van de eigen supporters in Nancy. Dus de enige die stompzinniger is dan die idioten die een bus bekogelen ben jij met je gebrekkige geheugen.

24 november 2018 om 21:13

@Rugu, Het antwoord staat zelfs in de tekst. Boca werd na het pepperspray incident in 2015 ook uit de copa gegooid. Als ze dat nu bij River niet doen, meet de conmebol met twee maten. Van spelers blijf je gewoon af

24 november 2018 om 21:28

@ Ik had het over Zuid-Amerikaanse wedstrijden amigo. Daar zijn dit soort taferelen niks nieuws.

@ siepie,
Dat is een totaal andere situatie. Naar mijn weten was dit IN het stadion waar dat gebeurde, logisch dan ben je als club verantwoordelijk. Dit geval was buiten het stadion en vraag ik me af in hoeverre je een club juridisch daarvoor kan vervolgen. Dat zou lekker makkelijk zijn, gewoon als ''fan'' zijnde een shirtje van de rivaal aan doen, bakstenen naar je eigen bus gooien en binnen is die cup.

Verder blijf je natuurlijk van spelers af, daar mag geen misverstand over bestaan. Verder heb ik ook beelden gezien van Boca spelers in de bus die provocerende gebaren maakten naar de fans van River Plate, je kan daar wel je vraagtekens bij zetten dat als je de geschiedenis tussen deze twee clubs kent of het verstandig is om de boel nog meer op te stoken. Nogmaals, geweld zal ik nooit goed praten, maar als je om een klap vraagt is het ook niet zo gek dat je er een krijgt, ook als speler niet.

24 november 2018 om 21:31

Inderdaad niet de club straffen. Gewoon zonder publiek afwerken.

24 november 2018 om 21:40

Nu Rugu door 2 personen gecorrigeerd wordt gaat ie andere argumenten verzinnen.

Je had het over 'ooit' en 'ergens'. 2006/2007 valt in dit geval onder ooit en Europa valt onder ergens.

Elke situatie is anders, dus dat is een hele goedkope dooddoener. Dan nog even een drogreden erin gooien met een niet bestaand voorbeeld. En dan tegen mij beginnen over stompzinnige teksten.

Vervolgens vindt jij schijnbaar wel dat je spelers mag aanvallen, want die arme supporters zijn geprovoceerd door de spelers van Boca die gebaren in de bus zouden hebben gemaakt. Daar stel jij meer vraagtekens bij dan de stenen die door de ruiten vliegen. Weten we dat ook weer.

24 november 2018 om 21:56

@master D. Feyenoord werd uit Uefa Cup gezet vanwege dingen die in het stadion hebben plaatsgevonden. Volgens mij kan de bond Boca niet uit het toernooi gooien omdat het buiten het stadion heeft plaatsgevonden.

24 november 2018 om 21:59

Het is ook niet Boca, maar River die zich nu misdragen heeft

24 november 2018 om 22:00

of River dan..

24 november 2018 om 22:02

@siepie, juist en in de tekst staat dat het in de spelerstunnel was gebeurd dus in het stadion. De actie van River van vandaag (die ik laat ik vooropstellen niet goedkeur) is buiten het stadion gebeurd.

24 november 2018 om 22:12

Dan heb ik dat verwoord, er zijn in Europa wel meerdere voorbeelden te noemen van uitsluiting na misdragingen hoor, niet alleen Feyenoord. Maar inderdaad, nu ik het terug lees dan ben ik hier niet specifiek op ingegaan. Neemt overigens niet weg gaat jou teksten alsnog heel stompzinnig zijn en in mijn ogen niks bijdragen aan een logisch vervolg voor dit probleem. Dit is een kijk-mij-eens-even-harde-en-cordate-uitsproken-doe... Heb ik niet zoveel mee.

Ik heb volgens mij twee keer uitgesproken dat ik geweld niet afkeur. Ik vind dit alleen een logisch gevolg op een provocatie. Jij moet mij geen woorden in de mond leggen, volgens mij ben ik in dit geval vrij duidelijk met wat ik bedoel. Dan kan ik ook zeggen: dus jij vindt je slim van de spelers van Boca om te gaan provoceren in deze omstandigheden?

25 november 2018 om 02:05

Gast Boca werd uit de cup gegooid in 2015 na dat de supporters pepperspray gegooid hadden in de spelerstunnel. Dus klopt geen hol van wat jij zegt rugu

24 november 2018 om 20:46

Idd, hier gaan ze zeuren wanneer de uitploeg uitgefloten wordt hahaha

Godver, nu deze ook weer afgelast? Alweer MM competitie kijken grrrrr

24 november 2018 om 20:39

Nee uitstellen als later beginnen word er bedoeld. Stadion zit al vol, alles is geregeld. Dit kunnen ze niet meer af lasten zonder dat er oorlog daar uit breekt.

24 november 2018 om 20:44

Hadden ze maar niet de ruiten van de bus van de tegenstander moeten ingooien.

24 november 2018 om 20:47

Helaas is dat natuurlijk geen argument als de veiligheid van tienduizenden mensen op het spel staat.

24 november 2018 om 20:54

Ze gooiden daarmee hun eigen ruiten in

24 november 2018 om 21:07

Wel apart dat ze het enkel uitstellen. Dit moet je toch afgelasten? Die spelers presteren nooit optimaal meer vandaag.

24 november 2018 om 21:15

Klopt, maar het gaat allang niet meer over voetbal. Gaat alleen maar over geld.

24 november 2018 om 21:16

Precies. Zelfs als je het een uur later speelt, zullen ze nooit 100% zijn en daarmee hebben de fans hun zin.

24 november 2018 om 22:17

+ het feit dat de aanvoerder in het ziekenhuis is door een glasscherf die in zijn oog zit. Maar och we spelen gewoon door...

24 november 2018 om 22:21

@emmieslim zoveel pakt de winnaar niet van de Copa libertadores

24 november 2018 om 22:56

Klopt maar heb het over tv gelden enz.

24 november 2018 om 23:04

@KoosBusters.. Het gaat ook niet om het geld dat de teams pakken, want beide teams wilden niet spelen. Het is de bond en zelfs infantino persoonlijk die het doordrukken vanwege commerciële overwegingen.

24 november 2018 om 23:27

@siepie daar heb je gelijk in, had de comment verkeerd geinterpreteerd. Na de inmenging van Infantino en de bazen van de Conmebol is het wel duidelijk dat het geld hier de baas is. Wat een schandalige vertoning is dit aan het worden.

2 weken geleden vond het allemaal maar rustig en eigenlijk een beetje saai zonder de uit supporters, maar nu snap ik waar iedereen het over heeft. Ik hoop op een harde pot en dat Boca voor komt. Zodat wedstrijdje alleen maar harder gaat worden met dat publiek erbij. Zin in!!

Deze gasten nemen voetbal is oorlog iets te serieus, gewoon zonder publiek laten spelen

24 november 2018 om 21:01

Dit incident is ook buiten het stadion gebeurd. Ik denk dat ze dit alleen kunnen voorkomen als het op een geheime plek op een geheime datum gespeeld gaat worden.

24 november 2018 om 21:19

Of gewoon met een bus zonder een gigantisch boca logo

24 november 2018 om 21:29

waarom geen politie begeleiding bij de bus? Waarom werden de mensen niet op grotere afstand gehouden? Had zeker wel voorkomen kunnen worden.

24 november 2018 om 21:31

Zoveel bussen rijden het stadion niet binnen, dus ik denk dat ze de bus sowieso wel weten te identificeren.

24 november 2018 om 21:34

Alsof ze zonder logo niet weten welke bus van Boca is.. of denk je dat ze de spelers in een taxi brengen?

Nou de toon is gezet.

ik had toch wel het gevoel dat de ruit op de video wel erg snel brak. Je verwacht toch wel extra dikke glazen als zo een team door de straten vol met fans rijden.

Uitgesteld tot 2315 nu.. Wat een farce.

Op Fox zie je elke keer het beeld van de bus die komt aanscheuren, maar hier zijn toch wat fouten gemaakt. Ongelooflijk dat de river fans zo dicht bij de bus kunnen komen, ik zie geen politie begeleiding of iets. Zagen ze dit echt niet aankomen??

Die wedstrijd word wss niet meer vandaag afgewerkt. De aanvoerder van Boca kreeg glas in zijn ogen en word nu in het ziekenhuis onderzocht

De wedstrijd gaat waarschijnlijk niet door. Boca Juniors gaat waarschijnlijk zeggen dat de spelers trauma hebben of gewond zijn. En dan zal de bond wel de wedstrijd toewijzen aan Boca. Dat schijn in 2015 ook gebeurt te zijn.

Volgens mij hebben veel mensen hier op voetbalzone uitgekeken naar deze clash. Echt jammer.

24 november 2018 om 22:22

Lijkt mij ook wel een beetje redelijk. Dat of een return op neutraal terrein. Dit slaat natuurlijk helemaal nergens meer op.

24 november 2018 om 22:26

Ja ik vind dat zo een finale zowiezo maar 1 wedstrijd moet zijn en dan Neutraal. Nu is het nog spannen vanwege de gelijkspel. Als het 3-0 was geweest eerste wedstrijd dan is het ook veel minder aantrekkelijk. Maar als de wedstrijd van vandaag gestaakt wordt dan verwacht ik zeker geen andere datum maar een verlies voor River.

24 november 2018 om 22:31

Schijnt dus dat Infantino heeft gezegd dat mocht de wedstrijd niet doorgaan dan krijgt River automatisch de beker

24 november 2018 om 22:49

Dat is ook raar. Als er echt gewonden zijn gevallen dan is dat niet heel netjes.

24 november 2018 om 22:32

Ik denk het niet hoor. Hoewel het belachelijk is wat er gebeurd is, het is niet in het stadion zelf gebeurd. River is verantwoordelijk voor datgene wat binnen het stadion gebeurd. Toendertijd werd Boca gediskwalificeerd omdat het traangas gedoe in de spelerstunnel gebeurde, dus in het stadion.

Infantino wilt de wedstrijd vandaag nog door laten gaan anders word Boca gediskwalificeerd.....

24 november 2018 om 22:44

Nee joh meen je dat? De Copa Libertadores valt toch onder de CONMEBOL(Zuid-Amerikaanse bond).

24 november 2018 om 22:54

En die valt onder de FIFA....

24 november 2018 om 22:56

ah zo via waar kijk jij trouwens?

Die wachten gewoon tot de hele situatie een beetje bekoeld is en ze verzinnen een manier om iedereen fatsoenlijk uit het stadion te krijgen. Had dat direct gedaan en je had nog meer oorlog op straat.

Ben benieuwd waar dit eindigt. In het geval dat de wedstrijd toch doorgaat dan heb je een oneerlijke finale die eindigt in supportersrellen en als de wedstrijd niet doorgaat eindigt het ook in rellen waarschijnlijk. Dat gezegt hebbende kun je dus beter de wedstrijd nu aflassen. Dan heb je wel een eerlijke finale, uit de hand lopen doet het toch wel vanavond als ik de verhalen zo voorbij zie komen. Ik heb weleens mensen horen zeggen dat Nederlandse teams meer van dit soort fanatieke fans nodig heeft maar ik denk dat we heel blij mogen zijn dat wij maar kleine groepjes van dit soort fanatieke aanhang hebben.

24 november 2018 om 22:54

Juist. In ieder scenario zou ik vanavond geen politie agent in Buenos Aires willen zijn. Wat een achterlijke bende. Doe mij maar de dood saaie mickey mouse competitie.

'het verhaal gaat ook dat de wedstrijd mogelijk woensdag wordt afgewerkt achter gesloten deuren, maar daar zouden de zenders met de uitzendrechten en een gedeelte van de organisatie het niet mee eens zijn.'

its all 'bout the money

24 november 2018 om 22:47

Is ook niet helemaal zo vreemd toch? Gezien alle sponsoren die miljoenen betaald hebben. Ik heb er wel begrip voor. Bovendien is een wedstrijd op zaterdagavond een stuk interessanter dan een wedstrijd op woensdagavond.

24 november 2018 om 22:52

@rutgerrr de helden van de avond zijn het ziekenhuis in gejaagd. Dan is er geen sprake meer van een eerlijke wedstrijd. Is toch absurd dat de Bobo's nu bepalen dat dit door moet gaan en daarmee river plate de titel geven?

24 november 2018 om 22:55

kdenk dat het interessanter is voor de zender dat een finale met een vol stadion word gespeeld ipv een leeg stadion. Mocht de finale op woensdag worden gespeeld met publiek dan zouden ze geen bezwaar hebben.

24 november 2018 om 23:02

Dat is ook absurd, Dat ontken ik ook niet maar daar reageer ik ook niet op in je vorige reactie. Ik geef alleen aan dat het niet zo gek is dat de mensen die de uitzendrechten hebben ook eennstem hebben voor het besluit genomen wordt. Is overigens ook niets nieuws. Met de rest ben ik het gewoon met je eens hoor.

24 november 2018 om 23:14

Overigens zit Ik zelf in tweestrijd (niet dat ik er überhaupt iets over te zeggen heb haha). Ergens hoop ik dat de wedstrijd door gaat omdat ik woensdag niet kan kijken. Ergens hoop ik echter ook dat er een andere datum geprikt wordt. Boca de cup geven gaat mij te ver, het is immers buiten het stadion gebeurd. Hoe mooi zou het zijn dat Boca zo gewoon gaat spelen en wint? Al hoop ik persoonlijk op River Plate, maar lekker boeiend

24 november 2018 om 23:23

Als ramptoerist hoop ik ook gewoon dat er nu gespeeld wordt. Het hele verhaal wordt steeds beter. Schandalige fans, corrupte bonden en dan een Boca dat verliest (kan niet anders) of wint (stunt van de eeuw). Lees overigens net dat Perez toch gaat spelen.

Scheidsrechters warmen nu op. Fifa en Comnebol eisen dat er gespeeld gaat worden volgens directie van Boca. Geen van beide elftallen wil nu spelen. Schandalige vertoning dit.

Er staat wel al een opstelling op internet sinds 10 minuten. Ik zie ook al spelers opwarmen op het veld.

Pure schande dit als het nog doorgaat.

Kom op zeg. Ik heb beelden gezien dat het vooral met Tevez niet goed gaat, en één speler of twee, kreeg zelfs glas in hun ogen. Gekkigheid ten top dit.

Ik zie wel scheidsrechters hun warming up doen, en ik zie ook aan de rechterkant pionnen voor de warming up. Dus als het zal wel doorgaan.

Echt dom ook van de River Plate supporters. Waarom ook? Ik snap de rivaliteit, maar houdt je gewoon 1 keer rustig inplaats van de bus aan te vallen. Dan was de wedstrijd wel zo beetje klaar, en hadden jullie waarschijnlijk de beker in handen. Zo onnodig dit allemaal.

Uitgesteld naar morgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Boca Juniors

Stand
Actuele wedstrijden

80 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Nikola Milenkovic heeft over belangstelling niets te klagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren