Telefoon Björn Kuipers stond na Klassieker vol met 2.500 berichten

Zaterdag, 24 november 2018 om

Scheidsrechter Björn Kuipers heeft na de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord een nieuw telefoonnummer moeten nemen. De arbiter gaf Jeremiah St. Juste al vroeg in de wedstrijd een directe rode kaart na een harde charge op Ajacied Nicolás Tagliafico. Fans van Feyenoord waren boos en het duurde niet lang voordat het telefoonnummer van Kuipers op sociale media werd gedeeld. Hij kreeg in korte tijd 2.500 berichten en was in tientallen groepen toegevoegd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door alexdevidal)

Trieste supporters was een 1000% rode kaart. Die lompe schoppers mochter blij zijn dat ze na 5 minuten nog met 10 stonden.

24 november 2018 om 08:28

Inderdaad, wat een volk. Ondanks dat je supporter bent moet je toch gewoon realistisch naar de overtredingen kunnen kijken?

26 november 2018 om 09:48

Je slaat de plank een beetje mis, want het hele feit of het een rode kaart was is helemaal niet belangrijk. De scheidsrechter laat je gewoon met rust, hoe dan ook, punt uit.

Het is ook wel erg schandalig dat mensen zich nog zo kunnen laten gaan en dus de scheids prive gaan proberen te intimideren. Geen idee wat daar de lol van is? Wel jammer dat Kuipers niet toegeeft dat het een fout wasom geen rood te geven.. met als reden dat hij anders de wedstrijd killde, maar geeft enkele minuten later alsnog de rode kaart, waarmee hij alsnog de wedstrijd dood maakt, zoals hij het zelf ervaart.

24 november 2018 om 10:09

Het gaat niet puur om de rode kaart van St Juste. Dit gaat over de afgelopen jaren. Op een gegeven moment worden fans het zat. Dit is niet de juiste manier, maar Kuipers moet ook zelf in de spiegel kijken. De afgelopen jaren in de Arena is Feyenoord zwaar benadeeld door hem.

24 november 2018 om 10:13

Ach hou op. Als feyenoord naar de Arena komt maken ze nooit een schijn van kans.

24 november 2018 om 10:39

Ik lees ook al vaak dat Kuipers jullie altijd benadeelt tegen PSv. Het kan niet altijd aan de scheids liggen hoor?

24 november 2018 om 10:44

Want Kuipers fluit al de laatste 15 jaar alle klassiekers toch? Want Feyenoord is namelijk altijd kansloos tegen Ajax. Sterker nog, na Heracles heeft Ajax tegen Feyenoord de laatste 10 jaar meer punten gepakt dan tegen elke anders eredivisie tegenstander. Misschien moeten supporters zich daar zorgen over maken ipv over een scheidsrechter.

24 november 2018 om 10:56

Van de afgelopen 5 seizoen is er 1x gelijk gespeeld de rest gewonnen door ajax. Waarbij alleen dit seizoen met 3 doelpunten verschil werd verloren een maal 2 overige met 1.

24 november 2018 om 10:59

Weet je ook hoeveel jaar achter elkaar Ajax genaaid is in de kuip? Schwalbe Mols, pingel, Bahia die Suarez met 2 armen vasthoudt en niks, om voorbeeld te noemen? Het is maar net hoe ver je terug wil kijken. En hoe benadeeld je je wil voelen. Zijn geen supporters maar eencellige die meer haat hebben naar andere club dan dat ze hun eigen club steunen. Gewoon opsluiten die hap

Daders hard straffen. Ga maar vrijwilligerswerk in de arena doen. Vind trouwens de opmerking dat hij de wedstrijd killt na 2 minuten wanneer hij Toornstra rood geeft wat onzinnig. Dat geldt voor de gegeven rode kaart natuurlijk net zo goed. Vanuit dat oogpunt zou je die dan ook niet moeten geven.

24 november 2018 om 10:39

Datzelfde geldt natuurlijk niet als je 3 minuten later wéér zo'n achterlijke overtreding maakt. Bovendien gaf hij ook geel maar trad de VAR op.

Het is van de zotte dat een scheidsrechter z'n werk niet meer kan uitvoeren zonder bedreigd of beledigd te worden. Het zit opgesloten in de huidige maatschappij. Scheidsrechters worden bedreigd als ze iets in de ogen van sommige niet goed doen. Spelers worden bedreigd als ze een wedstrijd slecht spelen. Spelers worden bedreigd als ze overstappen naar een andere club.... Lang leve de mogelijkheid om anoniem je ongenoegen te kunnen uiten..... Maatschappij breed word er door vele geroepen "vrijheid van meningsuiting" tot het moment tot het een mening is die ze niet bevalt..... Maar goed dat is een andere discussie hoewel het intolerantie wel aan de basis ligt van dit soort onnozel gedrag.

Vind het bizar dat ie zegt dat de overtreding van Toornstra in slowmo rood is. Daarvoor is de VAR juist toch, om het nog eens te bekijken op een andere manier. Eigenlijk geeft hij aan dat je in zulke wedstrijden de eerste twee minuten moet proberen tegenstanders kapot te schoppen want rood krijg je toch niet, immers dan kill je de wedstrijd.

Kuipers verpest de klassieker niet dat deden Toornstra (wat gwn rood had moeten/kunnen zijn) en St Juste door domme overtredingen te maken. Op de scheids afgeven is altijd makkelijk, maar kijk eerst naar je eigen team. Tuurlijk speelt emotie een rol en mag je boos zijn maar maak dan niet het leven zuur voor een scheids buiten de wedstrijd. Hij doet ook zn werk en deed dat bij St Juste gwn goed door rood te geven

Die voetbalsupporters zijn ook vaak maar een stel zielepoten die het spelletje wel heel serieus nemen he. Maak je druk.

Walgelijk weer. Wat zijn het toch een stel malloten. Laat de scheids toch met rust en kijk eerder naar de domme beslissingen van je eigen spelers. Bizar dat zoiets gebeurt..

Rood is rood, in de 1e maar ook in de 90e minuut... wat n onzin om deze niet te geven omdat je de wedstrijd zou ‘killen’. Kuiper had die Facetime verzoeken moeten accepteren en printscreens moeten maken vd bellers 😆

Denk dat het ook een beetje het gevolg is van de laatste jaren dat hij Feyenoord fluit de laatste jaren in de toppers. hij fluit vaak tegen en die zijn meestal discutabel en beslissend. Kan zat momenten opnoemen waar hij bepalend is geweest en vaak onterecht. Is natuurlijk geen vrijbrief om dit te doen maar misschien moet hijzelf ook eens in de spiegel kijken.

24 november 2018 om 11:28

Even snel denkend kan ik alleen die vrijtrap in eerste secondes in kampioensjaar van Feyenoord ophalen. Supporters kunnen ook in de spiegel kijken en denken dat het team misschien kwalitatief minder is, of juist kritisch naar eigen spelers kijken.

Schijnbaar hoort dit er tegenwoordig bij als je een publiek figuur bent, Kuipers is de enige niet. Bij iemand als Sylvana Simons wordt het nota bene nog vaak met de mantel der liefde bedekt ook. Dit is de totale verloedering van de maatschappij. En wat kloppen we onszelf toch telkens hard op de borst omdat we zo tolerant zouden zijn. In dit geval lijkt me toch dat de telefoonnummers van die trieste idioten zeer gemakkelijk te traceren zouden moeten zijn. Daar moet dan toch een gepaste straf op kunnen volgen.

24 november 2018 om 11:17

Prepaid Lebara kaartje die anoniem is en daarna niet meer word gebruikt. Er zal dan eerst aangifte vanuit Kuipers moeten worden gedaan om de personen / daders een straf op te kunnen leggen.

24 november 2018 om 12:13

Zouden die mensen echt de moeite nemen om zo'n kaartje te kopen? Je kan best gelijk hebben, maar dat maakt het nog zieliger.

24 november 2018 om 12:19

Nee daar denken ze echt niet aan hoor. Tenzij ze Kuipers echt iets aan willen doen ga je niet zoveel moeite doen om anoniem te blijven. Zoals je goed zegt, het hoort er blijkbaar bij en dat denken de mensen die dit doen ook. Die hebben echt niet door dat ze fout zitten.

24 november 2018 om 23:13

Die kaartjes kan je gratis krijgen. Zo ook vaak met twitter en fb profielen. Een fake account en je gal spuwen. Een wedstrijdleiden is het moeilijkste wat er is. Je moet in splitsecond beslissen. En je doet het als scheidsrechter nooit goed. Het zijn mensen, en mensen maken fouten. Zo ook de spelers en trainers. Ik ben en blijf van mening dat je een wedstrijd niet wint of verliest door enkel een discutabel/verkeerde beoordeling van de scheidsrechter.

''als ik direct rood had gegeven na twee minuten, kill ik de wedstrijd meteen.''

Ik kan hier niet tegen.elke wedstrijd moet gelijk behandeld worden, rood is rood. Wat boeit het hem dat de wedstrijd dan al gedaan is? Waarom verdient Feyenoord het om in de wedstrijd te blijven?

De kijkcijfers zullen dalen (reclame inkomsten etc) maar dat mag geen effect hebben op hem, heeft hij niks mee te maken.of laat hij zich toch beinvloeden door de grote bazen?

Ajax vs Fey vs PSV dan mag er wel hard gespeeld geworden maar oh wee als dit tussen minder grote clubs gebeurt. Dan is het instant rood wat ook flauw ia. De ene keer mag er wel hard gespeeld worden en de andere keer niet.

24 november 2018 om 11:13

Wedstrijd management is ook onderdeel van de scheidsrechter. Situatie Toornstra kan er rood gegeven worden, maar geel volstaat. Interpretatie en naar oordeel van scheidsrechter. Hij staat zelf er kort op en heeft dan ook zelf goed kunnen oordelen. 2min later trekt hij wel rood voor St Juste na ingrijpen VAR. Dat de assistent het niet beoordeeld vind ik vreemd. St Juste springt met volle snelheid iets op met noppen naar voren. Dat ze consequenter mogen fluiten ben ik met je eens. Helemaal bij swalbes en het proberen kaart aan te naaien.

Kun je onderzoek doen na 't lekken van een telefoon nummer?? Is dat strafbaar?

24 november 2018 om 11:52

Ja, wat dacht je zelf?

24 november 2018 om 23:36

Telefoonnummers kan je opzoeken en achterhalen. Alleen de context waarin het word gepubliceerd kan onderzocht worden. Als er bijv alleen staat B. Kuijpers telnr: .. Is er juridisch geen strafbaarfeit gepleegd. Staat er bij bombarderen, stalken of iets dergelijk, dan weer wel. Want dan spoor je aan tot inbreuk van iemands privacy

Dit lijkt me dan meteen een mooie aanleiding om Kuipers geen wedstrijden van Feyenoord meer te laten fluiten.

24 november 2018 om 11:43

Omdat een stel malloten hem gaat lastig vallen? Daar staan de KNVB en Kuipers hopelijk ver boven. Niet toegeven aan die kinderachtige en trieste acties. Gewoon door blijven gaan met het goede werk.

24 november 2018 om 12:33

Blijkbaar vindt Kuipers het zelf niet leuk om Feyenoord te fluiten (getuige zijn gehuil in meerdere interviews), daarnaast vinden Feyenoordsupporters (de meesten) het niet leuk als Kuipers Feyenoord fluit, vanwege zijn beslissingen die heel vaak de kant van de tegenpartij op vallen. Dan weet ik een hele makkelijke oplossing voor beide problemen.

24 november 2018 om 13:25

Prima en dan ook nooit meer een wedstrijd van Ajax door Nijhuis laten fluiten. Elke club mag voortaan zijn eigen scheidsrechter kiezen.

En als de twee ploegen die tegen elkaar spelen er niet samen uitkomen, wat wil je dan doen? Ajax kiest Kuipers, Feyenoord kiest Bas 'alles mag' Nijhuis. Kiest dan de thuis spelende ploeg of gaan we loten?

24 november 2018 om 11:51

marocberkane,

Ik zou juist Kuipers meer op de wedstrijden zetten, om te laten zien dat intimidatie niet werkt.
Kuipers floot gewoon goed, had Feyenoord ook met 8 man kunnen laten eindigen...dus men mag niet klagen, wat men toch doet.

Het ligt niet aan de scheids dat Feyenoord verliest, maar aan de matige selectie. Dat is niet de fout van Kuipers, maar het beleid in het verleden van Feyenoord.

En zoals het er nu naar uitziet zal het gat alleen maar groter worden.

24 november 2018 om 23:26

Als je verliest ben je over het algemeen minder dan je tegenstander. En zo matig is de selectie van Feyenoord echt niet. Er was een gedegen plan om tegen Ajax ten strijden te treden. Het is Nb speler die er stupide met totaal geen intentie/mogelijkheid om de bal te spelen de wedstrijd na paar minuten zeer moeilijk maakt. Er word juist bij Feyenoord op moment slim beleid gevoerd. Aandelen VVE worden terug gekocht, grote deel van CL inkomsten is gestoken in vernieuwing trainingscomplex en jeugd opleiding. Er word mijns inziens ook verstandig met het geld omgegaan.

24 november 2018 om 11:54

En toegeven aan een groep hondsdolle hersenloze hooligans? Nee hoor, gewoon Ajax Feyenoord laten fluiten. Het is aan de kindjes om op te groeien, niet aan de leraar om te stoppen met les geven.

24 november 2018 om 12:49

Goed idee! Gaan de Ajacieden Nijhuis intimideren, PSV doet dit bij Makkelie etc. etc. Blijft er straks geen scheidsrechter meer over.

24 november 2018 om 23:32

Lijkt me juist niet. Zelfde als een kind jankt om een lolly en hem maar een lolly geeft om hem stil te krijgen. Ik zou die gasten uitdagen/eisen om een wedstrijd te fluiten. Het liefst een beladen derby.

Het is altijd triest om mensen te hebben die niet normaal hun emotie kunnen beheersen. Dat heb je bij elke club. Ik zou zeggen opsporen degene die een bericht sturen en als het kwalijk is wat er staat handelen.

Dit is niet specifiek iets voor Feyenoord, maar gewoon algemeen. Zielige figuren lopen er overal rond, die moet je niet teveel aandacht schenken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren