‘Ik heb me nog rustig gehouden, maar tegen ADO barstte de bom’

Zaterdag, 24 november 2018 om

Lars Veldwijk werd vorig seizoen verguisd bij FC Groningen en vertrok uiteindelijk via de achterdeur. Onder trainer Henk Fraser is hij bij Sparta Rotterdam opgeleefd en mag hij zich topscorer van de Keuken Kampioen Divisie noemen. Na een moeizaam jaar in de Eredivisie, scoort hij regelmatig in de eerste divisie en is bij hem het besef gekomen dat hij bezig is aan zijn laatste kans om te slagen als profvoetballer, zo legt hij uit in een interview met De Telegraaf.

De 27-jarige aanvaller werd in de zomer van vorig jaar voor 375.000 euro door Groningen overgenomen van KV Kortrijk. Hij werd gehaald als eerste spits, maar zat regelmatig op de bank ten faveure van Tom van Weert. “Daar kon ik moeilijk mee omgaan. Ik werd er in de tweede wedstrijd al uitgehaald. Met het argument dat Tom verdedigend verder was dan ik… Waarom heb je me dan gehaald? Richting de winterstop was mijn relatie met de trainer al zo slecht”, legt Veldwijk uit. Met name de communicatie met trainer Ernest Faber verliep stroef. “Hij vermeed gesprekken met mij vooral. Eén keer liep hij boos weg, smeet de deur dicht. Met technisch manager Ron Jans erbij zei hij: ’Hij eruit of ik eruit’. Na de winterstop kreeg ik een dag voor de transferdeadline te horen dat ik moest worden verkocht. De directie wilde daar niet in mee. Je gaat elke dag naar de club, naar een man die je daar niet wilt hebben. Ik heb me nog twee weken rustig gehouden, maar tegen ADO barstte de bom.”

Veldwijk zou volgens de technische staf geweigerd hebben om in te vallen tegen ADO Den Haag. Hij werd daarom verbannen naar het tweede elftal. Veldwijk vertelt zijn kant van het verhaal: “Ik heb nooit geweigerd. Ik liep voor rust al warm en na 84 minuten nog steeds. Terwijl de trainer in de rust zei dat Mimoun Mahi (zijn vervanger, red.) maar zestig minuten kon spelen. Ik ben toen rustig naar de bank gelopen. Ze kunnen me kwalijk nemen dat ik ben gestopt met warmlopen. Ze zochten iets om me mee te pakken, helaas heb ik toegehapt. De trainer won. Er waren een stuk of tien trainersvacatures in de Eredivisie afgelopen zomer, maar hij is nu hoofd jeugdopleidingen bij PSV. Dat zegt ook iets.”

Veldwijk koos met Sparta Rotterdam voor een club uit de eerste divisie. Maar hoewel het niveau misschien wat minder is, heeft hij het onder Fraser enorm naar zijn zin. Hij en Fraser hebben respect voor elkaar, ook al zeggen de twee elkaar af en toe de waarheid. Toen Veldwijk een aantal wedstrijden achter elkaar niet had gescoord, botsten speler en trainer. “De volgende dag hadden we elkaar voorbij kunnen lopen, maar gaven we elkaar lachend een hand. Ik maakte twee goals. Ik denk dat dit de prikkel was die ik nodig had. Bedankt, appte ik hem na de wedstrijd. We weten van elkaar dat ze hem met een slechte spits een mindere trainer vinden en dat het voor mij de zoveelste keer is dat het ergens niet lukt. Als je elkaar zo aanvoelt en een band creëert, is dat top. Ik had het ook met Ron Jans bij PEC Zwolle. Sommigen hebben soms een schop onder hun kont nodig.”

Opta blikt vooruit: Haags kwartiertje is niet meer, standaardsituaties Feyenoord en dribbelkoning Idrissi
Meer video's


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door bolhuis17)

Wat een sukkel en al die andere dingen wat er gebeurt zegt hij niet het lag allemaal aan Groningen jahoor kijk eerst zelf even in de spiegel

24 november 2018 om 08:04

Nou.overval waar hij niets aan kon doen en waarop mahi hem doodwenste. En een vloggende vriendin..waarin hij vaak voorkwam (niet moeilijk als je onder 1 dak woont)

24 november 2018 om 08:09

Wij zijn hardstikke blij met hem. Fijne vent en topspits voor Sparta. Fraser is een trainer die weet hoe hij met zo iemand om moet gaan . Faber kon dat blijkbaar niet. Jammer voor Grunn, fijn voor Sparta

24 november 2018 om 08:18

Zo is het ook en helaas is Groningen al jaren lang heel slecht in omgaan met jongens met een sterke mening (of tikkeltje lastig gedrag). Terwijl het vaak ook gasten zijn die wat extra kunnen brengen. Ik heb altijd zijn verhaal gesteund en geroepen dat het klopt! Faber is een dikke vieze enge man! Ik zat die wedstrijd op uitnodiging toevallig achter de dug out en alles wat Lars zegt klopt. Hoekstra moest Faber zelfs attenderen dat Veldwijk was gaan zitten en toen stond hij gelijk op en riep hij Hrustic! Daarna zei die in de media dat hij hem geroepen had maar toen maar Hrustic moest vragen...Echt een vieze leugenaar die hem idd gelokt had..helaas was Faber toen de winnaar en was Veldwijk mentaal niet sterk geniet (toen). Meest ziekelijk en laffe vind ik dat vanuit Groningen er nooit wat mee gedaan is en al die kontlikkende journalisten er ook nooit op door gegaan zijn want ik kan nooit de enige zijn geweest die het opgevallen was! Want de wedstrijd zelf was echt geen donder aan! Tom en Mahi gingen op gegeven moment niet eens meer duels aan. Kan me er nog wel is druk om maken dat we hem zo makkelijk hebben laten gaan en dan zo lakse spits van Ajax huren om Veldmate te pleasen. Wens Veldwijk en Sparta beiden succes toe! Dat gaat prima tot nu toe👍🏻

24 november 2018 om 12:01

Het zegt eerder iets over het niveau van Veldwijk dan Faber....

24 november 2018 om 10:04

@BertBert Zo....dat is een lange zin!

Interessant om nu ook zijn kant van het verhaal te horen. Vond hem altijd een beetje als een lastpak overkomen, maar als het echt zo gebeurd is met Faber snap ik wel dat je zo reageert. Ik vond Ernest Faber sowieso altijd wel een beetje een engnek. Pedant mannetje.

24 november 2018 om 08:19

Ik ben geen fan van Faber, maar vind dit ook wat kinderachtig van Veldwijk. Tuurlijk slaat het nergens op om iemand zo lang te laten warmlopen, maar als dat één keer is gebeurd... niet het einde van de wereld, lijkt me.

24 november 2018 om 08:30

Heb je gelijk in hoor, maar als het een optelsom is zoals Veldwijk aangeeft kan ik het me ergens wel voorstellen. Constant gezocht worden en dan ook ten overstaan van je ploeggenoten en het hele stadion te kakken worden gezet.. dan snap ik dat je er even klaar mee bent.

24 november 2018 om 13:10

Ja dat was natuurlijk niet het enige er zijn meer dingen gebeurd waar beiden schuld hebben. Probleem is wel dat Faber uit eindelijk voor zijn eigen eer en trots gekozen heeft en niet gedacht heeft aan het club belang. Wat hij gedaan heeft is gewoon niet correct! En dat Lars daarna maanden gewoon keihard getraind heeft bij de beloften en nooit in de media gal is gaan spugen daar hoor je niemand over! Ik zeg niet dat Lars heilig is en die heeft ook domme fouten gemaakt zoals bijv zijn leuter uit de broek halen...Maar goed ze zijn beiden passanten en ze hebben zich beiden boven de club belangen gezet. En de club en Faber hebben dit beiden niet goed lopen managen. En dan denk ik had hem getergd terug laten komen onder Buys (die hem graag die kans wilde geven!) maar nee dan moeten ze loyaal aan Faber blijven...en dat is precies het bestuurlijke probleem van de FC.

Wat er in het verleden ook is gebeurd, Veldwijk hoeft niet met zo'n goedkope opmerking over Faber te komen. Dezelfde opmerking kan min of meer over hem gemaakt worden; 'er spelen achttien clubs in de Eredivisie, maar Veldwijk is actief in de KKD'.

Zeker van een aanvoerder verwacht je de volwassenheid om dit te kunnen laten rusten, maar blijkbaar zit het hem nog altijd hoog. En ja, ik begrijp dat de media hem er waarschijnlijk naar vroegen.

24 november 2018 om 08:19

Ik snap het wel hij is gewoon vies genaaid en niemand heeft hem ooit geloofd of het bevestigd en dat zal steken! Ik merk aan mezelf dat ik me er zelfs nog druk over kan maken! Ik heb het van dichtbij zien gebeuren en Faber is gewoon een hele enge viezerik die noet mans genoeg is maar dit heen sneaky gedaan heeft!

Faber was inderdaad geen goede trainer en ik had ook niks met hem. Maar dat geld ook voor veldwijk. Als je al over niet al teveel kwaliteiten beschikt en ook nog is helemaal niks doet in het veld niet eens een beetje druk zetten heb je niks te zoeken bij groningen. Wat heb ik me lopen ergeren aan veldwijk in het veld ook nog tal van kansen missen. Fijn dat die wel weet te scoren in de keukenkampioen divisie

Man man hoe vaak gaan we dit gelul nu nog horen Veldwijk?
Constant maar weer het gezeik wat je bij Groningen hebt mee gemaakt.
Je hebt niets maar dan ook niets laten zien Veldwijk.
Je had het te druk met Monica en je leuter op sociaal media laten zien....
Alle wedstrijden dat je er in stond heb je legio kansen gehad die er in te pissen waren maar je miste keer op keer!
Kleppie dicht Veldwijk en je kans pakken bij Sparta!

25 november 2018 om 00:15

Als er geen vertrouwen is van de trainer dan kunnen spelers of willen over compenseren of aanzich zelf gaan twijfelen. Nu heeft die een trainer die in zijn kwaliteiten gelooft en wakker schud. Fraser haalt het beste uit zijn spelers. Maakt hun bewust. Heeft vaak een haat liefde verhouding met zijn spelers. Complimenteert ze maar schud ze ook weer wakker als ze laks worden.

Godsgeschenk voor ons in de spits, net als Fraser trouwens. Eindelijk ook zijn kant van het verhaal gehoord. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Sparta profiteerd hier nu van

Heel erg jammer dat deze klasbak niet meer voor PEC speelt, echt genoten van deze spits. Daarmee ook onbegrijpelijk dat hij het niet heeft gered bij Groningen, maar tja wat moet je ook als je na 2 wedstrijden al weer wordt vervangen. Die man had er gewoon standaard 15/18 voor je in kunnen schieten per seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Actuele wedstrijden

8 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 december
Chelsea wil de portemonnee trekken voor Isco: een transfersom van 75 miljoen euro en een weeksalaris van 270000 euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren