Galatasaray voelt zich bestolen na bizarre beslissing van scheidsrechter

Vrijdag, 23 november 2018 om 20:24Gijs Freriks • Laatste update: 20:48

Galatasaray heeft in de dertiende speelronde van de Süper Lig dure punten laten liggen. Het team van Fatih Terim leek vrijdag met 1-0 te winnen van Konyaspor, maar in de slotfase werd het nog gelijk. Cim Bom zal zich bestolen voelen, want de strafschop waaruit de tegenstander scoorde, had niet gegeven mogen worden. Cim Bom staat nu drie punten achter koploper Medipol Basaksehir.

Zonder de geschorsten Ryan Donk en Garry Mendes Rodrigues had Galatasaray in de eerste helft moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Verder dan een schotkans voor Fernando kwam men eigenlijk niet. De beste mogelijkheden waren voor Konyaspor, maar Adis Jahovic had het vizier tot tweemaal toe niet op scherp staan.

Vijf minuten voor rust kreeg Jahovic zijn beste kans, maar oog in oog met Fernando Muslera stuitte hij na een counter op de doelman. Na de pauze kwam het eerste gevaar opnieuw van Jahovic, maar de Macedoniër knalde in kansrijke positie over. Later knalde Ömer Ali Sahiner tegen de binnenkant van de paal. Konyaspor verdiende zo langzamerhand een doelpunt, maar Galatasaray ontsnapte en kwam halverwege het tweede bedrijf op voorsprong.

Na een voorzet van Mariano kopte Fallou Diagne tegen de rug van Ugur Demirok aan en daardoor werd het 1-0. Galatasaray gaf de voorsprong echter weg: Serdar Aziz zette in het eigen strafschopgebied een perfecte tackle in, maar de scheidsrechter legde de bal op de stip en stuurde de verdediger weg nadat-ie de bal naar de arbiter had gegooid. De scheids besloot om de VAR-beelden niet terug te kijken en bleef bij zijn besluit. Nejc Skubic maakte er vanaf elf meter 1-1 van.


Poll

Vond jij het een strafschop?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door zwaregast)

Dit is geen scheidsrechtelijke dwaling meer. Dit is gewoon bedrog. Men wilt gewoon niet dat Galatasaray kampioen wordt dit jaar. Wat een zwakke optreden van de scheids. Ik ben in tijden niet zo boos geweest. Galatasaray moet gewoon het ontslag van de TFF eisen. Dit kan echt gewoon niet verder.

Waarom kijkt de scheids gewoon niet naar de beelden? Waarom krijgt Serdar voor een perfecte tackle rood? Zelfs zijn reactie nadat de penalty gegeven was, was geen rood waard. Echt bizar. Waar is de VAR mee bezig?

Voor de rest was Galatasaray weer vanouds heel slecht. Maar toch, het maakt niet uit. We moesten vandaag gewoon de drie punten hebben.

23 november 2018 om 20:40

Dit is gewoon de bond die Gala terug pakt voor de "harde woorden" van de voorzitter en FT. Ik kan echt niets anders bedenken. Zo'n hoge schorsingen en zon beslissing van de scheidsrechter is echt ongeloofwaardig.

23 november 2018 om 20:45

Ik zal even iets voor jullie bedenken, TFF komt zometeen met uitsprak dat VAR na 90ste minuut niet meer werkte. Je kan dit anders niet toelichten gewoon te gek voor worden.

Schandalige beslissing van de scheidsrechter..! Meer ga ik geen woorden vuil maken.

Ik heb wekenlang niet gereageerd op Voetbalzone. Dit wordt tevens mijn laatste reactie, niet dat dat veel uitmaakt hoor. Galatasaray, trek jezelf uit de competitie. Er is hier geen eer meer te behalen. Recordkampioen, succesvolste voetbalclub van Turkije. Ga gewoon, neem een pauze voor de rest van het seizoen. Desnoods degradeer je. Hier heb ik geen zin in.

Wauw waar is de var voor als je hem niet gebruikt in zulke situaties. Serdar komt er gevaarlijk in maar raakt eerst de bal dan de speler. Niet dat we goed hebben gespeeld ofzo maar Galatasaray is bestolen van 2 punten en ik hoop dat ze hier werk van gaan maken.

Bestolen? Het is Konyaspor de eigen schuld dat ze maar 1 puntje hebben gepakt. verdomme zeg wat een kansen van Jahovic en Omer Ali. Stelletje amateurs voorin bij Konya.

23 november 2018 om 20:46

Ja, bestolen. Dat Konya niet kan scoren ligt puur aan hun kwaliteit, maar de penalty die we tegen krijgen daarmee zijn we zeker bestolen. Dit kan je toch geen penalty noemen, waar is de VAR eigenlijk goed voor? Als je in de replay niet eens kan zien dat hier niks aan de hand is...

23 november 2018 om 20:51

Emre is geen discussiewaardig persoon. Fenerli uit Konya.

23 november 2018 om 20:53

Die scheids waar ik mijn woorden niet aan vuil wil maken had niet eens de moeite genomen om terug te kijken naar de beelden. Schandalig gewoon.

23 november 2018 om 20:51

Hoe durf je nog zo’n reactie te plaatsen? Dat hun kansen gemist hebben hebben zij aan zichzelf te danken. Dat wij voorin niet effectief waren hebben wij ook aan ons zelf te danken. Vervolgens maken zij een eigendoelpunt. Verdiend of onverdiend, onze 2 punten zijn gewoon BESTOLEN! Niemand gaat mij ooit wijsmaken dat het een terechte penalty en rode kaart was. Zelfs jij als fenerli kan niet ontkennen dat dit een zwaar onterechte beslissing was. We zijn bestolen, we krijgen al weken lang absurde hoge straffen. Tff weet heel goed waar zij mee bezig zijn.

23 november 2018 om 20:51

Dus Galatasaray is niet bestolen? Een onterechte rode kaart en een penalty waardoor we de drie punten niet hebben kunnen pakken. Neen, Konya is bestolen, omdat ze zelf hun kansen niet afgewerkt hebben. Amai.

Je ziet toch duidelijk dat het geen penalty is maar alsnog geef je hem..? Corrupte zooi daar bij Tff.
Galatasaray moet gewoon Superlig verlaten.

Je gezin gaat naar de film Muslum. Jij zou ook gaan, maar je bent vergeten dat die ene club waar je toevallig geen één wedstrijd van mist moet spelen. Sorry gezin, ik hoor het wel. Vervolgens krijg je na de wedstrijd de neiging om een paar scheermesjes uit het laadje te toveren. Ik loop al lang mee. Te lang eigenlijk. Voetbalzone en zijn leden kennen mij in al mijn leuke en minder leuke kenmerken. Wat ik vandaag heb gezien is een regelrechte oorlogsverklaring van de Turkse voetbalbond aan Galatasaray. We weten allemaal dat (zeker in Turkije) wedstrijden worden beinvloedt. Maar toen kon je niet je vinger erop leggen, want hey, een scheidsrechter is ook maar een mens. Maar nu hebben we Var ! Yes ! Au revoir corruption(geen idee of je corruptie zo schrijft in het Frans) ! Maar nee ! Var discussieert 373 minuten met onze Huseyin, om vervolgens de 100 procent legale sliding van Serdar niet eens opnieuw te laten bekijken. Mag een Turk dan niet gewoon genieten van zijn Voetbalzone pensioen ? Al Pacino: "Just when I thought I was out, they pulled me back in"

23 november 2018 om 21:09

Aah Gangstarr. Ik maak graag een uitzondering voor mijn laatste-reactie-regel. Weet je wat ik het ergste vind? Dat de sliding van Serdar defensief zo perfect was, en zijn rode kaart. Nu moeten we met Ozan en Maicon naar Besiktas.

23 november 2018 om 21:15

Ik zeg je eerlijk dat is echt het laatste waar ik mij druk om maak. Voor mij is het seizoen in principe nu al afgelopen, wat je als Galatasaray zijnde kan doen is gewoon elke dag uitspraken doen over TFF laat ze maar iedereen straffen op een gegeven moment moet het ook hun teveel worden.

Ook vind ik dat alle supporters in dit opzicht 1 moeten worden, Demiroren en zijn mannen moeten samen met lucescu gewoon opstappen.

23 november 2018 om 21:17

Artiest. Canim Flacko. De competitie is niet meer serieus te nemen. We speelden zo slecht. Was niet eens blij bij de goal. Ik keek echt met nul interesse. Tot die scheids en var de oorlog verklaarde aan mijn cluppie. Ben altijd wel in voor een veldslag. Dan word ik nijdig. Dus een derby ? We missen die en zus en zo ? Interesseert mij niet meer. We zijn uitgedaagd door een organisatie dat dealtjes sluit. Dan is het tijd voor anarchie mijn vriend. Praten we niet meer over voetbal.

23 november 2018 om 21:38

Welkom back dan Gangstarr! Met veel plezier las ik altijd jouw comments over de wedstrijden van Gala. Met de belachelijke straffen voor Gala heeft de Turkse voetbalbond overduidelijk hun anti-Gala standpunt laten zien. Ook vandaag weer een penalty die die benaming niet eens waard is. Tijd voor een wisseling van de wacht bij de Turkse bond.

23 november 2018 om 21:44

Cimbomgala Thanks. Helaas word je in Turkije niet beoordeeld om je prestaties, maar om je connecties. Die Demiroren heeft gewoon acht jaar lang bij Besiktas voorzittertje mogen spelen en nu bij de TFF. Resultaat ? 1 kampioenschap en 1 ek in 16 jaar. Financiele malaise. Maar hey ! Hij kent die en die, dan zit je goed in onze mooie land.

23 november 2018 om 22:10

Ik ken je pijn broeder, precies hetzelfde in Marokko. Corruptie is in mijn ogen de 'k***' voor landen, het maakt ze kapot en verpest alles.

Penalty was natuurlijk geen penalty. Vandaag heeft Galatasaray recht om te zeuren (waar ze naar mijn mening hiervoor geen recht op hadden). Er is altijd een periode dat een bepaalde team de scheids tegenkrijgt. Fenerbahce heeft dat gehad, Besiktas heeft dat in het verleden ook vaak gehad en nu gebeurt dit bij Galatasaray. Niet om de beslissingen goed te praten maar zelfs Trabzon heeft niet zovaak geklaagd als dat Galatasaray dat heeft gedaan de afgelopen weken en Trabzon wordt al jarenlang kapotgemaakt door de scheids. Galatasaray speelt bagger en heeft de scheids tegen, dan ga je natuurlijk niet winnen. Ze zitten nu in de hoek waar de klappen vallen.

23 november 2018 om 21:22

Niemand zegt dat wij goed spelen. Met alle respect, maar als Var er niet was had ik nog gezegd 'scheids is ook maar een mens ' (waarschijnlijk had ik dat niet gezegd en als nog uitgescholden maar goed). Als die kerels in dat Var hokje niet eens het besluit laten heroverwegen, dan weet je dat er iets achter zit. Ridvan, Cakar, Ozen, Tugay, Evren zeggen allemaal 'zonder twijfel geen overtreding' maar het besluit is 'overtreding zonder twijfel' ? Ze spelen spelletjes met ons.

23 november 2018 om 21:27

Ik vind het ook raar, begrijp me niet verkeerd de beslissing is verkeerd en vandaag heeft Galatasaray alle recht om te zeuren maar ik had het ook over de voorgaande weken. Supporters van andere fans beginnen het ook wel zat te worden. Ik heb een week lang moeten horen dat de scheids expres tegen GS floot omdat hij een ingooi gaf aan FB ipv GS. Ik heb meegemaakt dat Melo(!) een seizoen afmaakte zonder dat hij rood kreeg (net zoals zijn andere teamgenoten tot de laatste speeldag), Besiktas dat zwaar werd geholpen de laatste twee seizoenen en toen werd er niet eens zoveel gezeurd net zoals GS dit doet. Jij zal er als GS fan waarschijnlijk anders naar kijken maar ik bekijk het vanuit het totale plaatje en vergelijk het met andere gevallen. Daarnaast is GS onder Yusuf Namoglu 4/5 x kampioen geworden en toen stond hij ook onder discussie maar toen hoorde je GS niet over de scheidsrechers.

23 november 2018 om 21:39

Bro met alle respect, het ging nooit om die ingooi. We stonden 2-0 voor tegen jullie, jullie hadden al opgegeven. Opeens een gratis penalty(bal was al gespeeld, Fener spelers protesteerden niet eens). Je zag gewoon de spelers de bal pakken en naar de corner rennen. Als je met zo een frustratie al ook nog eens een neppe ingooi tegen krijgt. Twee keer in vijf minuten, dan word je wel even gek he. Nu weer. Gaat nergens over dit. Cuneyt Cakir in de supercup finale met Dany. Opvallende dingen dit seizoen.

23 november 2018 om 21:39

Olumunefb alles wat hiervoor is gebeurt kan je nog wegdoen als scheidsrechterlijke dwalingen (gezien er geen VAR was) maar nu met Var kijken ze 4-5 keer terug hoe kan je dan bij Gs - Fb 2 ongeldige doelpunten (die van gs was geen corner en ingooi fener was van galatasaray). Basak - Fener elia scoort VAR werkt opeens niet. Supercup wedstrijd Galatasaray - Akhisar laatste man Dany haalt Rodriquez neer hij kreegt geen rood. Dit zijn 3 beslissingen die je zeer makkelijk als var zijnde kan verbeteren maar elke keer wordt er een foute beslissing genomen.

23 november 2018 om 21:58

Penalty kan je toch niet gratis noemen? Muslera komt gewoon lomp uit en kegelt Isla omver, niemand die iets tegen Muslera zegt. Genoeg analitici op tv die zeiden dat het penalty was. Dat was meer onkunde van Muslera dan van de scheids. En ik kan je er nog wel een paar noemen van Muslera dit seizoen waarin hij nauwelijks is bestraft. Jullie 2e goal hoorde trouwens geen corner maar een doeltrap te zijn. Als je dat wegstreept dan kom je gewoon uit op 1-1. Ik vind je niet objectief. Fatih Terim was wekenlang aan het klooien, gs heeft de derby weggeven en terim gooit zijn frustraties af op de scheids en de supporters gaan erin mee maar ik zie ze nauwelijks Terim bekritiseren vanwege het spel. Afijn, we zullen er waarschijnlijk niet uit komen want dat gaat teveel reacties kosten. Wel kan ik met je eens zijn dat het niveau van de scheidsrechters en het Turkse voetbal belachelijk laag is.

Deze voetbalbond is nog corrupter dan alle personages van de serie Gomorra bij elkaar, Ciro Di Marzio zou trots zijn. Als je denkt dat dit een 'ongeval' was of dat de scheidsrechter ook maar een 'mens' is ben je delusional; zoals gangstarr hierboven al vermeld is dit een pure oorlogsverklaring.

Was gewoon een penalty raakte eerst de been daarna pas de bal .

Altijd problemen in Turkije, de competitie dan haha. Aan de reacties van de Gala fans hier kan ik zien dat er al langere tijd pronlemen zijn met de Turkse bond en de club? Wat is er precies aan de hand dan? Laatst was er toch ook een VAR incident met Gala, of was dat een andere club?

23 november 2018 om 23:52

30 man kijken naar een scherm, waar je kan zien dat het op de bal is, waarom raadpleegt scheids de var niet?? denk daar maar is over na.

Geen penalty hij gaat voor de bal. De scheid negeert de VAR

Volgens mij had Konya hier hardcore kunnen winnen, laten we dat ajb niet vergeten. Galata kwam met de 1-0 nog bijna goed weg. En wat mij echt stoort is dat Gala supporters bij iedere dwaling weer hun pijlen richten op de bond of het scheidsrechterskorps. Alle clubs hebben last van fouten. Dat wordt constant vergeten.

24 november 2018 om 02:49

Idd begint echt irritant te worden dit

Weetje wat het is , die Serdar komt er ook zo onbesuisd in altijd, als scheids dat je hier een penalty voor geeft kan ik mee leven. Maarje hebt ook nog de VAR systeem en die beslist dan uiteindelijk dat het een penalty is. Tjaa wat moet je daarop zeggen. Gala fans schreeuwen al sinds na de derby om brand en moord jegens de voetbalbond. En het word alleen maar erger na zulke acties. Het mooie ervan is ik geloof niet eens meer dat het tegen een fener een gala of tegen Besiktas is. Die pannekoeken hebben to taaaaaal geen benul van voetbal. Ze snappen er echt helemaal niks van. Kan gewoon niet. Ondanks de VAR het aantal fouten dat er is gemaakt alleen al tegen mijn club? Sjeezus. Het word gewoon tijd dat fans van de grote 3 bij elkaar komen en alsnog tupcu van zijn positie sodemieteren.

Het is duidelijk, alles inzetten op een kampioenschap van Basaksehir. Walgelijk dit.

23 november 2018 om 23:07

Erdogan krijgt altijd wat hij wilt broer

23 november 2018 om 23:26

lekker zo een team zonder supporters

Ik volg de Turkse competitie eigenlijk niet. Maar wat ik hier zie ik echt lachwekkend het is namelijk duidelijk geen penalty, en als zelfs de VAR het een penalty vind dat klopt er geen reet van. Zelfs ik zonder scheidsrechter diploma kan zien dat de bal word gespeeld. Schijnbaar is er een hogere hand die niet wilt dat Gala kampioen word. Vanaf nu hoop ik dat Galatasaray wel kampioen word daar. Stelletje mafkezen.

Penalty was geen penalty, dat zeg ik als Besiktas supporter. Dat Demirören voorzitter van Besiktas is geweest zegt niks, wij zijn lang genoeg benadeeld. Schorsingen gehad, penalty’s tegen gehad..noem maar op!GS supporters treur niet dit is een seizoen dat het team van RTE kampioen gemaakt gaat worden..mark my words!Project team Basaksehir moet hoe dan ook slagen en daar doen ze alles voor!Iedereen wordt benadeelt behalve...Basaksehir!Geld in overvloedt waar de top-3 moeite heeft op financieel gebiedt..Elke keer krijgen ze voordeel van de twijfel..het is een spek&bonen seizoen voor de top-3 uit Istanbul..Niemand kan mij wijs maken dat dit niet zo is..het staat als paal boven water..ik kijk niet eens meer en ik ga mijn Beinsports abbonement ook opzeggen!

24 november 2018 om 01:15

Ik ben geen fan van Erdogan maar ga het falen van je club niet goedpraten door belachelijke theorien te verzinnen. Mensen zoals jij zijn de reden dat het Turks voetbal niet vooruit gaat. Basaksehir is ook benadeeld dit jaar. Glaszuivere doelpunt van hun is onterecht afgekeurt tegen Fener waardoor ze twee punten hebben gemist. Noem mij maar die momenten op dat ze de scheids mee hebben gekregen. Ze spelen gewoon verreweg het beste voetbal in Turkije en staan verdient eerste. Fener Besiktas en Galatasaray voeren wanbeleid en spelen hopeloos voetbal (voor zover je het voetbal kan noemen). Mensen zoals jij focussen op achterlijke complottheorien ipv op het wanbeleid van je eigen club.

24 november 2018 om 11:38

BJK2911 ik wil hier graag iets aan toevoegen. Ik ben het volledig met je eens over het feit dat ze willen dat het project van RTE moet slagen. Voor de mensen die denken dat dit misschien een "neppe" theorie is zal ik mijn best doen om dit te beargumenteren. RTE is iemand in Turkije die sinds de laatste verkiezingen eigenlijk "onschendbaar" is geworden. Ik kan niet begrijpen dat mensen voor een referendum kunnen stemmen als je weet dat alle macht naar 1 persoon gaat. Dus dan heb je de keuze van óf 550 hersenen die beslissen óf 1 stel hersenen die definitieve keuzes moet maken. Ook begrijp ik niet wrm in heel europa +/- 70 procent vóór heeft gestemd op het referendum terwijl ze niet eens in Turkije wonen en er alleen maar op vakantie gaan. Naja dan zullen jullie natuurlijk denken, wat heeft dit met het feit van voetbal te maken? Nou dat is eigenlijk dat wanneer RTE een project opstart in Turkije (zoals eerder vermeld Erdogan is "onschendbaar" van alles kan flikken. Dit is gwn precies een reden wat hij dus kan doen om bepaalde politieke spelletjes te spelen. De TFF komt zo mooi in beeld bij Erdogan en krijgt wat extra "bonusjes", of extra geld door hem zijn zin te geven. En los van dit feit vind ik dat verandering goed is voor de politiek. Want als je iemand ald president blijft behouden die er al 13 jaar zit, betekent dit sws dat die persoon nog met oude ideeën zit, en al zijn plannen wil uitvoeren. Maar om duidelijk te zijn, soms moet er gwn verandering komen, een ander persoon met een andere kijk op de politiek. Naja ik hoop hier genoeg redenen te hebben gegeven.

Leuk al die Galatasaray fans hier, maar als we er even onpartijdig naar kijken...
Ja het is discutabel, ja hij had op z'n minst met de VAR in overleg kunnen gaan, maar je kan hem geven.
Kwestie van interpretatie; het gebeurd op hoge snelheid en hij raakt ook het been van de tegenstander. In Engeland zou het geen penalty zijn, in NL wel.

Man man man, ga toch niet zeiken hier dat het geen penalty was enz enz, gala had deze weds dik moeten verliezen, wat zijn ze slecht zeg

Het is maar voetbal hoor. Trouwens, oprecht! Jammer dat er niks voetbal gerelateerde onderwerp besproken kan worden. Echt een wedstrijd op zeer laag niveau! Zelfs niet waardig voor de Turkse Super Liga. Daarom zou het helemaal niet slecht zijn als Galatasaray zich zou aanmelden voor de 2e liga

Je zou dit kunnen uitleggen als "sliding van achteren" dat mag niet, gewoon een regel.ik vind het persoonlijk twijfelachtig en die regel zal iets milder moeten worden (ivm snelheid wat al jaren omhoog gaat), maar de scheids hanteert hier de regels. Dat die de Var niet te hand neemt is discutabel maar dat ligt niet aan de scheids maar aan de Var, die moet een signaal afgeven.

24 november 2018 om 07:25

Hoe is dit een sliding van achteren??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas7037
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. KılınçMiddenvelder284
A. TuranMiddenvelder253
R. BabelAanvaller254
O. ÇağlayanAanvaller143
F. MusleraKeeper140
R. FalcaoAanvaller148
Ö. BayramVerdediger250
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

8 fans
Verdediger, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Galatasaray 26 2 3 1
2019/2020 Galatasaray 26 3 6 0
2018/2019 Galatasaray 22 2 3 0
2017/2018 Galatasaray 17 0 3 0
2016/2017 Real Betis 16 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Galatasaray stelt opnieuw teleur: doelpunt Babel, rode kaart Donk

Galatasaray heeft opnieuw niet kunnen winnen in de Süper Lig. Het team van trainer Fatih Terim kwam zaterdagavond niet verder dan een gelijkspel in eigen huis tegen Fatih Karagümrük: 1-1. Galatasaray...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren