Dortmund licht optie en hengelt Paco Alcácer definitief binnen

Vrijdag, 23 november 2018 om

Paco Alcácer maakt definitief de overstap van Barcelona naar Borussia Dortmund. Dat heeft de club uit de Bundesliga vrijdagmiddag wereldkundig gemaakt. De 25-jarige Spaanse spits werd afgelopen zomer op huurbasis, met optie tot koop, overgenomen door de huidige koploper van de Bundesliga. Hij maakte een dermate goede indruk dat Dortmund hem nu definitief heeft ingelijfd. Bovenop de 2 miljoen euro die Barcelona ontving, krijgt het nu een transfersom van 21 miljoen euro voor de aanvaller.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door sirius)

Goed gehandeld, heeft zich toch heel snel aangepast en is van grote waarde voor Dortmund dit jaar!

Kom nou niet met cliché dingen zoals weer een grote fout van Barca etc etc. Zelfs met zijn houdige vorm zou hij t niet redden bij Barca. Hij past nou eenmaal niet in het systeem. Verder wel leuk om te zien dat hij zijn juiste club gevonden heeft.

23 november 2018 om 16:20

De transfersom is wel aan de lage kant in de huidige markt, en Barcelona maakt nu toch een aardig verlies op hem.

23 november 2018 om 17:29

Nou ja, 30m gekocht, 21mplus 2m verkocht is niet heel catastrofaal.

24 november 2018 om 00:51

Kreeg hij geen salaris?

24 november 2018 om 13:12

Salaris is een kostenpost. Heeft niets met je brutowinstmarge te maken (inkoop 30 mio verkoop max 28 mio = negatieve bruto winstmarge).

23 november 2018 om 18:06

Dus ze kopen een spits voor 30miljoen, die totaal niet in het Barca systeem past. En dat mag je niet bestempelen als grote fout?

23 november 2018 om 18:18

Het is een grote fout inderdaad. Alcacer laat zijn klasse echt zien. Ik was laatst in het stadion en hij viel in. Heel de team kreeg een positieve impuls en Paco scoorde een hattrick. Dus een koopje.

Knap gehandel van Dortmund! 21miljoen is gewoon een relatief lage prijs, al helemaal als je nadenkt dat het een optie tot koop is.

23 november 2018 om 15:29

Echt een koopje in de huidige markt!

Goed nieuws voor Dortmund begon er uitstekend en lijkt zich meer op zijn plaats te voelen dan bij Barcelona wat logisch is een geweldenaar als Suarez en Messi speel je niet zo makellijk uit de basis. Hoop dat hij Dortmund aan de titel kan helpen is alweer te lang geleden dat 1 van de mooiste clubs uit Duitsland kampioen is geweest.

voor Barcelona helaas niet goed genoeg maar voor Dortmund wel een prima aanwinst, dat heeft hij denk ik wel bewezen dit seizoen

Goed gehandeld door Dortmund, slecht door Barcelona. Ondanks dat de transferbedragen steeds hoger worden, weet Barcelona nog verlies te maken op een jonge spits die ook nog Spaans international is... Daarnaast nu terug bij af qua vervanging voor Suarez op de lange termijn (wil niet suggereren dat Alcacer dat anders was geweest, maar toch in elk geval een optie).

Mooi koopje en wat grappig dat ze bij Barcelona ook aan 'black Friday' doen, zo goedkoop krijg je ze nergens

23 november 2018 om 18:38

Nu vind men hem een koopje, maar als hij straks een mindere periode krijgt (die gaat hij naar mijn mening zeker krijgen) zegt iedereen weer dat Barcelona het aardig gedaan heeft. Alcacer is nou niet bepaald de meest constante spits. Bovendien had Batshuayi vorig seizoen ook een opleving bij Dortmund. Inmiddels heeft hij slechts 2 doelpunten en is niet eens verzekerd van een basisplaats bij Valencia.

23 november 2018 om 18:51

Kom op man, gun die jonge nou het allerbeste. Speelt heerlijk bij BVB. “Hij gaat zeker mindere periodes krijgen”. Je weet maar nooit wie weet wint hij volgend jaar de Ballon D’Or. Al zou hij nu compleet falen imo is die zijn prijskaartje meer dan waard. Want door al die goals die hij nu al heeft gescoord kan je al zeggen dat Dortmund sowieso de top 4 gaat halen. Dat is zeker 21 miljoen waard!

23 november 2018 om 17:29

Werners contract loop 2020 af en wil niet verlengen. Brengt nu geld op! Hazard is Thorgen Hazard, broer van.

23 november 2018 om 18:19

Werner zijn situatie wist ik niet. Dus zou zomaar inderdaad kunnen, wil werner wel naar Dortmund? Verder wist k wel welke hazard jij op bedoelde, maar dan moeten ook een hele boel weg. Dordmund is verder genoeg buitenspelers en een super talent als spits achter de hand. Dus weet niet of de focus van dordmund in de voorhoede moet liggen..

23 november 2018 om 19:52

Pulisic wil niet bijtekenen en staat op het punt om in de winter of zomer verkocht te worden voor 80000000. Chelsea is grootste belangsteller.

Uiteraard een goede keuze maar waarom wachten ze niet tot het einde? Stel dat er nu iets uitzonderlijk gebeurt.

23 november 2018 om 17:31

Blijk van vertrouwen en eventuele kapers ben je ermee voor

Jammer dat hij weg is maar hij moet aan spelen komen. Twee seizoenen op de bank gezeten. Dan lijkt het me ook logisch wanneer je met verlies moet verkopen. Goeie spits waar Dortmund nog veel plezier aan kan beleven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Actuele wedstrijden

9 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Barcelona is bereid om acht miljoen euro op tafel te leggen voor Karim Adeyemi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren