Meesterscout De Visser biedt helpende hand in Eredivisie: ‘Heb meerdere tips’

Vrijdag, 23 november 2018 om

Piet de Visser was in het verleden verantwoordelijk voor de doorbraak van spelers als Alex, David Luiz, Michael Essien en Jefferson Farfán en de ‘meesterscout’ kan er op 84-jarige leeftijd nog steeds geen genoeg van krijgen. De Visser, die nog altijd onder contract staat bij Chelsea en ook een voetbalschool heeft in Ghana, gaat de komende tijd namelijk De Graafschap de helpende hand bieden, zo werd donderdagavond bekendgemaakt.

De ervaren talentenontdekker zal de Superboeren kosteloos helpen: “Ik heb meerdere tips voor ze. Het is aan hen of ze daar iets mee doen”, vertelt hij vrijdag in gesprek met de Gelderlander. De Achterhoekers staan momenteel op de zeventiende positie in de Eredivisie en De Visser ziet de noodzaak voor winterse versterkingen.

De fans van de Doetinchemmers hoeven echter geen huurspelers van Chelsea te verwachten, terwijl het ook lastig wordt om jonge spelers uit Afrika op De Vijverberg onder te brengen: “Ik zou zo een paar talenten uit Ghana bij De Graafschap durven stallen, maar dat is financieel een kansloos verhaal”, wijst hij op de hoge salarissen die spelers van buiten de Europese Unie moeten ontvangen.

“Een Afrikaan moet vier keer zoveel verdienen als een speler uit de EU. Een voetballer van twintig jaar kost zo vier ton. Ze zullen het vooral van mijn Europese netwerk moeten hebben. Het zou mooi zijn als ik De Graafschap een beetje kan helpen om in de Eredivisie te blijven”, sluit hij af. De ploeg van trainer Henk de Jong speelt zijn eerste wedstrijd zondag, als er afgereisd wordt naar De Galgenwaard voor een duel met FC Utrecht.


Poll

Denk jij dat De Graafschap dit seizoen rechtstreekse degradatie weet te ontlopen?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door marchant)

Een man van 84 die de graafschap uit de degradatie zorgen moet halen...

23 november 2018 om 10:53

Die nog steeds onder contract bij Chelsea staat en een eigen voetbalschool bezit.. deze man heeft een immens groot netwerk.. weet altijd talenten te vinden.. dus niet zo denigrerend jegens piet de visser

23 november 2018 om 12:00

Absoluut denigrerend tegen Piet de Visser die we alleen horen over die 10 spelers die hij wel ontdekt heeft en niet over de rotzooi die heeft aanbevolen wat niks geworden is. Die man heeft PSV wat geld gekost zegt. Maar ja, hij heeft ook 5 leuke spelers daar naartoe gebracht.

23 november 2018 om 19:07

Ronaldo was redelijk.

23 november 2018 om 10:54

Een man met een ongelooflijk groot netwerk en flinke voetbalvisie die de graafschap uit de degradatie moet halen...

23 november 2018 om 10:55

Voor een scout zegt leeftijd me niet zoveel. Tenzij iemand aan het dementeren is en de adviezen hierdoor minder worden, maar voor de rest kan iemand van 84 nog altijd een meesterscout zijn.

23 november 2018 om 10:55

Ik zou me bij die beste man niet richten op zijn leeftijd maar op zijn kwaliteiten. Daarnaast geeft hij aan dat hij de Graafschap een beetje wil helpen, niet dat hij de verlosser moet zijn.

23 november 2018 om 10:57

Piet is ook de man die ons in 1973 voor de eerste keer naar de Eredivisie heeft gebracht (als traniner)!

23 november 2018 om 13:18

Het is juist geweldig dat deze mensen nog actief zijn. Als ik zie bij de voetbalclub van mijn zoontje hoe de oudere ervaren mensen over het spelletje praten is het duidelijk dat we nog veel van ze kunnen leren

23 november 2018 om 18:36

Piet moet eerst z'n huiswerk doen als hij beweert dat een speler van 20 4 ton moet verdienen.

"voor niet-EU-spelers van negentien en twintig jaar geldt een soepeler regime. Zij mogen tekenen als ze minimaal 211 duizend euro opstrijken."

23 november 2018 om 18:38

En beste Piet,
een 'afrikaan' van boven de 20 moet niet "vier keer meer verdienen" dan een speler uit de Eu:

"komend seizoen moeten exotische aanwinsten ... een salaris ontvangen van minstens 422 duizend euro per jaar. "

Hij heeft inderdaad goede spelers ontdekt, maar de rij mislukkingen is minstens zo lang. Ik kan me alleen al een hele lading Brazilianen bij PSV herinneren (tijdje terug); Jorginho, de spits Marcelo, Claudio.

23 november 2018 om 11:06

Inderdaad. De Visser heeft altijd wel z'n mond vol over alle talenten die hij ontdekt heeft, maar ik vraag me wel af hoe het nu gaat met al die Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse jongens die door hem als tiener moederziel alleen in Europa zijn gedropt en die het niet hebben gered in het voetbal. Daar zitten ongetwijfeld genoeg schrijnende verhalen bij.

23 november 2018 om 11:13

Kom dan ook met concrete voorbeelden hoe slecht die jongens het wel niet hebben gehad cabinessence. Iemand zo zwart maken op basis van onderbuikgevoelens kan je niet maken.

23 november 2018 om 12:05

Oke reds voor jou dan het lijstje rotzooi dat Piet de Visser naar Eindhoven heeft gebracht en waar wij hem nooit meer over horen:

Leandro, Marquinho, Edson, Vonlanthen, Edno, Lapic, Stojanovic, Ferreyra, Carrizo, Robert, Tardelli, Jonathan, Fagner, Alcides en Rajkovic. Meesterscout? Meester charlatan zal je bedoelen.

23 november 2018 om 12:07

Het gaat mij er niet om of er spelers zijn die het niet hebben geredt maar om de schrijnende verhalen van spelers die moederziel in Europa zijn gedropt.

23 november 2018 om 12:16

Sluit me bij reds aan, als je dan met aantijgingen aankomt onderbouw het dan ook. Dat de spelers kut waren lijkt me duidelijk, maar hoe schrijnend is hun verhaal...?? Crimineel geworden? Uitgebuit? Valse beloftes? Anything

23 november 2018 om 12:20

Master D

Jij doet net of iedereen die de Visser scout de nieuwe Romario moet zijn. Meer dan de helft van de spelers die jij opnoemt hebben een prima carriere gehad, sommige zijn zeker van waarde geweest voor hun club en een aantal heeft zelfs het nationale elftal gehaald.

23 november 2018 om 12:24

Bedoel je de Tardelli die na PSV definitief doorbrak in zijn vaderland en veertien interlands voor Brazilië speelde? En de Fagner die sinds 2017 ook onderdeel uitmaakt van de nationale selectie?

Complete rotzooi inderdaad.

23 november 2018 om 13:20

@reds1965:

Piet de Visser heeft jongens van elf, twaalf jaar naar Europa gehaald. Dat is een feit. We kennen allemaal de verhalen van de spelers die vervolgens succesvol werden, maar er moeten er ook een hoop geflopt zijn, dan kan niet anders. Tot zover nog met me eens? Dan ben je dus een minderjarige jongen die duizenden kilometers van je huis en familie zit, in een vreemde cultuur. En dan krijg je te horen dat je droom, je toekomst, de hele reden waarom je naar Europa bent gekomen, ineens weg is. Dat kan nooit goed zijn voor een kind. Ik weet niet in hoeverre Piet de Visser nog iets heeft gedaan voor die gevallen, maar het zit me gewoon niet lekker dat hij steeds zo loopt te koketteren met al zijn successen, terwijl het gewoon onvermijdelijk is dat hij ook genoeg jongens in een hele lastige situatie heeft gestort. Dat is de duistere kant die onlosmakelijk ook bij zijn beroep hoort, maar waar ik hem nooit over hoor.

Oftewel: ik denk niet per se dat De Visser een hele nare man is, ik heb alleen een beetje een nare smaak bij het feit dat hij net doet alsof elke voetballer die hij ontdekt heeft rijk en beroemd is geworden, terwijl wat hij doet gewoon niet kan bestaan zonder een aanzienlijke schaduwzijde.

23 november 2018 om 17:56

Nogmaals, kom dan eens met verhalen van spelers met wie het slecht is afgelopen. De enige 11-jarige die ik mij kan herinneren is Leonardo en die heeft hier een carrière op kunnen bouwen. Kan best zijn dat er meerdere gevallen waren bij wie het minder goed is afgelopen maar dat kun je niet stellen zonder bewijzen. Daarnaast is het maar de vraag in hoeverre een scout verantwoordelijk is voor hoe hij in Nederland terecht komt. Daar is de club in mijn ogen het meest verantwoordelijk voor.

23 november 2018 om 21:03

Wat een onzin! Moest hijbook namens hen het veld op dan? Tardelli en Alcides waren overigens prima

23 november 2018 om 22:04

Ondanks dat grote netwerk , had hij bv die talenten die Ajax uit Z-Amerika heeft gehaald niet aanbevolen aan een of andere club. Of die Mexicanen die PSV heeft gehaald. .
Ik krijg meer het idee dat deze man uit een hele grote vijver kan vissen en ja dan is de kans groot dat er een talent bij zit...

Denk dat Piet wat goede spelers in zijn school heeft die hij wil onderbrengen

23 november 2018 om 17:17

nee niet uit zijn school want buiten EU verdienen ze 4x zoveel dat zegt hij juist in het stuk dat die niet haalbaar zijn voor De Graafschap, wel het stuk goed lezen he

25 november 2018 om 09:46

Dat las ik inderdaad anders ... my bad

Is momenteel niet elke speler uit die op de bank of in de jeugd zit bij A-divisie landen een versterking?
Alleen verborgen talenten als een Haller destijds zou De Graafschap wat aan hebben

De beste man heeft denk ik ongeveer 50 jaar ervaring in de voetbalwereld. Als een man met zo'n netwerk zijn hulp aanbied op wat voor manier dan ook dan zou je stom zijn als je daar niks meee doet. Ik geloof dat Beenhakker en Hiddink de Graafschap ook hebben geholpen en daar waren de fans geloof ik wel heel blij mee. Tegen zulke voetbaliconen zeg je gewoon geen nee.

Heeft hij recent nog goede spelers ontdekt?

23 november 2018 om 21:37

Bij Willem II loopt nu Palacios rond, is op advies van de Visser dit seizoen door Willem II gehuurd. Wel redelijke speler zoals het nu lijkt maar is er naar mijn idee nog te kort om over te oordelen. De Visser volgt hem al vanaf zijn 14e.

23 november 2018 om 22:01

Bedankt voor de informatie.. Het zal moeten blijken of deze jongen voor Nederlandse begrippen een topper zal worden.

Beenhakker en Hiddink? hoe hebben zij De Graafschap concreet geholpen dan? en wat heeft dat voor succes opgeleverd? En waar zijn de fans van De Graafschap daar blij mee geweest? Ik heb namelijk dat gemist denk ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.FC Emmen32-32
16.Excelsior27-34
18.NAC Breda22-39
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van MieghemAanvaller311
H. de JongUnknown
N. BertramsDoelman80
H. JurjusDoelman220
J. RondeelDoelman00
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina De Graafschap.

32 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2014-2016 SC Cambuur
2013-2014 SC Cambuur
2013-2013 SC Cambuur

In de wandelgangen

Zondag 21 april
David Beckham wil winkelen bij Real Sociedad. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren