‘Niet weten hoe hij buiten het veld is, is een grote fout van Barcelona’

Vrijdag, 23 november 2018 om 08:04Daniel Cabot Kerkdijk

Ousmane Dembélé heeft moeite met de teamdiscipline bij Barcelona. Hij kwam vorig jaar zomer voor het astronomische bedrag van 105 miljoen euro over van Borussia Dortmund, maar hij heeft zich tot dusver vooral in negatieve zin kunnen onderscheiden. Zo kwam hij kortgeleden niet opdagen bij een training en hij arriveerde ook al eens te laat bij een teambespreking voor de wedstrijd in de Champions League tegen Internazionale.

Bernd Schuster snapt sowieso niet waarom Dembélé op de loonlijst van Barcelona staat. “Er zijn voetballers die het niveau van Barcelona aan kunnen en er zijn voetballers die niet goed genoeg zijn. Dat zie je al vanaf het begin. Daar heb je geen drie seizoenen voor nodig”, benadrukte de Duitser, die als enige voor Barcelona, Real Madrid én Atlético Madrid speelde, in gesprek met de Spaanse radiozender Onda Cero.

“Barcelona is een te grote club voor Dembélé. Er zijn voetballers die niet de mentaliteit hebben om voor zo’n club te mogen spelen en hij is er één van”, vervolgde de oud-international van Duitsland. “Bij Borussia Dortmund speelde hij in het begin geweldige wedstrijden, maar het viel uiteindelijk allemaal wel mee. Niet weten hoe Dembélé buiten het veld is, is een grote fout van Barcelona. Ze hadden zich daarin moeten verdiepen.”

Te laat komen is een doodzonde, oordeelt Schuster. “Als trainer van Real Madrid had ik ook een speler als Dembélé. Hij kwam altijd te laat en leerde nooit. Ik wees de aanvoerders, die er een uur eerder waren, erop dat ze met hem moesten praten. De tweede keer zou het mijn beurt zijn.” Xavi kan naar eigen zeggen niet goed oordelen over de situatie omtrent Dembélé. “Er zijn regels, maar ik ben al drie jaar weg bij Barcelona”, benadrukt de spelmaker, nu spelend voor Al-Sadd, in gesprek met Cadena SER.

“Hier spreken we een speler eropaan, als hij te laat komt. Bij Barcelona is men van trainer veranderd. Het is mijns inziens geen kwestie van persoonlijkheid, het is een kwestie van de regels naleven. In mijn tijd was ik voorstander van boetes, omdat er nou eenmaal normen en waarden zijn”, vervolgde Xavi. “Dembélé is jong en heeft moeite. Hij moet de dingen goed doen. Hij heeft in de Spaanse Super Cup voor het verschil gezorgd. Hij is 21 jaar. Een buitenlandse speler heeft minimaal een jaar nodig om zich aan te passen. Als hij zich misdraagt, wordt hij ongetwijfeld door de trainer of de captain tot de orde geroepen.”


Poll

Denk jij dat Ousmane Dembélé ooit belangrijk gaat worden voor Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door a iniesta8)

Dat wist Barcelona wel, want zelfs m'n buurman en ik konden op elke voetbal site lezen dat Dembele een rebel was door gewoon niet op trainingen van Dortmund te verschijnen en een soort staking te houden totdat hij z'n zin kreeg. Dan kan je beter spelers zoals Coutinho hebben, die gaan niet morren, spelen gewoon net zo goed, trainen net zo hard mee tot dat de club mee werkt. Dit kon iedereen al zien aankomen toch? Aan de andere kant zoekt de media hem ook wel op. Hij is net 21 geworden he? Toen ik 21 werd zat ik 8 uur per dag World of Warcraft te spelen en had ik ook overal maning aan. Die jongen heeft goede begeleiding nodig.

23 november 2018 om 08:32

Ag ga toch weg... Coutinho heeft het ook niet helemaal zuiver gespeeld. En dan laat ik even buiten beschouwing dat het misschien komt omdat ie door Barcelona onder druk is gezet(die clausule is er niet voor niks natuurlijk). Maar die had "ineens" een rugblessure maar kon wel interlands spelen. Heeft Liverpool de hele CL kwalificatie en het begin van het seizoen in de steek gelaten. Naderhand toen de transfermarkt gesloten was heeft die het inderdaad goed opgepakt. En is in de winter als nog vertrokken. Waarom weet niemand want Barcelona stond geloof ik al 12 punten los en hij was niet speelgerechtigd in de CL. Maar goed dat is weer een ander verhaal.

23 november 2018 om 08:48

Kijk ik snap volkomen dat je rekening moet houden met zijn leeftijd maar tegelijk kan jij jezelf niet vergelijken met Dembele, jij hebt geen miljoenen contract ondertekent en jij staat niet onder verplichtingen. Barcelona heeft miljoenen gepompt in deze jongen en verwachten er iets voor terug, maar hij laat het niet op het veld zien, noch naast het veld.

23 november 2018 om 08:54

Niemand zal dat ontkennen Medal, en ik ben het met je eens. Daarom zeg ik ook, die jongen heeft begeleiding nodig zodat hij het vertrouwen van de club terug kan betalen met prestaties en goed gedrag. Ik zeg niet dat Barcelona dat moet doen (per se), dat kan ook iemand uit z'n directe omgeving zijn, zoals zaakwaarnemer, vriend of familie.

23 november 2018 om 08:58

Dat zal Barcelona inderdaad moeten doen, althans Barcelona moet iets gaan doen om deze jongen nog te ‘redden’ ik denk eigenlijk dat een nieuwe coach hem ook veel goed zou doen maar Valverde ontslagen zou niet per direct slim zijn denk ik.

23 november 2018 om 09:27

Coutinho is nou juist een ander voorbeeld van iemand die wel ging morren en een vertrek bij Liverpool forceerde (wel een betere voetballer natuurlijk).

23 november 2018 om 09:55

Hangover

Coutinho is dan ook wel zeven of acht jaar in het profvoetbal. Die weet wel wat geld is en hoe je zo ver kan komen. Dembélé heeft nooit kunnen dromen van zulke bedragen en ik voorspel dat hij eind dit seizoen nog vertrekt.

Al wat Neymar ons heeft aangedaan als club en als fans, zie ik hem zeker nog graag terugkomen. Neymar is misschien een duiker en een kaartennaaier, maar voetballend gezien staan er maar twee boven hem. De Portugees en de kleine Argentijn. En dan vergeet ik nog dat Neymar in tegenstelling tot Dembélé wél gedisciplineerd is en gemotiveerd tot op het bot. Daar zit het verschil in. Niet buiten het veld maar op het veld.

23 november 2018 om 09:54

8 uur per dag wat een triest leven had je toen. Lijkt mij echt dat er Mischien wat meer aan de hand was dan zo nu en dan een spelletje spelen. De realiteit ontvluchten zelfs. Maar Dembélé is een speler die ze zo snel mogelijk moeten verkopen dit kan nooit goed zijn voor de groep.

23 november 2018 om 10:16

8 uur per dag was misschien nog wel bescheiden. Ik had last van angststoornissen en wist zelf niet wat er met me aan de hand was. Medicijnen hebben me uiteindelijk geholpen, daar na 2 jaar ook vanaf en sindsdien m'n leven opgebouwd. Nu woon ik lekker in Nieuw-Zeeland met mijn gezien aan de andere kant van de planeet.

23 november 2018 om 10:23

Naku

Weet niet of dat laatste een grap was of niet. Maar ik feliciteer je in ieder geval, voor je genezing en goede welzijn momenteel. Europa is stilletjes aan een vuilnisbelt geworden en de meesten die getroffen worden zijn de middelmatige burgers.

Belastingen worden extreem hoog, auto's kopen moet volgens een bepaalde norm, bevolkingsaantal neemt toe, Europa blijft maar vluchtelingen aannemen terwijl ze die mensen ook in het buitenland kunnen ondersteunen. Scheelt een hoop gezever en opleidings, beveiligingsmaatregelen,...
Diesel wordt elk jaar duurder, en dat met grote mate.

Geniet ervan kerel. Zouden de meesten ook moeten doen. Genoeg landen buiten Europa die leeg zijn en structureel, financieel en stabiel top zijn. Australië, NZ, Canada, Noorwegen, Zweden...

23 november 2018 om 10:23

8 per dag is niets. Je hebt duidelijk nooit WoW gespeeld

PS: wie rijdt er nou nog in een Diesel.

23 november 2018 om 10:27

Migi


Ik rij nog in een diesel! Haha acht uur is inderdaad helemaal niets. Ken sommigen die tegen de 17-20 uur zitten..

23 november 2018 om 10:33

Nooit WoW gespeeld? Mwa.. ooit van de guild Method gehoord? World first Vashj in Tbc. Daarna vond ik het welletjes geweest en ben ik werk gaan zoeken en m'n opleiding weer opgepakt.

Adelente: Ja, serieus. Mooi land hier hoor. Woon in Auckland nu.

23 november 2018 om 11:03

Adelante: lekker vertieft wereldbeeld heb jij zeg. Europa is een vuilnisbelt nog wel. Misschien toch even wat verder in de materie duiken dan de koppen snellen op nu.nl. Tenminste, ik mag hopen dat je daar je selectieve nieuwsgaring vandaan haalt en niet op iets als Geenstijl ofzo.

23 november 2018 om 10:52

Door zo'n kans kunnen mensen ook veranderen maar helaas tot hedendaags s dembele te stug om zich aan te passen

23 november 2018 om 10:59

Hij is ook gewoon simpel wg niet goed genoeg voor club als barcelona. Hij is heel erg houterig beheerst maar 1 actie en dat is die kapbeweging die hij zo vaak doet. Dat de verdedigers dat allemaal alng al weten. Hij is een speler die past bij een team die countert. Hij is 2 benig maar zelfs tegen een club als levante heeft hij het heel moeilijk. En in wedstrijden tegen top teams kan je hem maar beter banken. Geen excuus van ja hijs is pas 21 mbappe is jonger en speelt iedereen kapot.

Zwaar leven die dembele. Moet ook nog op tijd komen enz. Maar aan de wijze waarop hij afsloot bij BVB kon je wel zien dat het niet de meest verantwoordelijke jongen is. Aan de andere kant ga ik volgende week naar barca, hoop dat hij er 3 maakt, hoor je mij ook niet klagen. Wm

Dit is zo makkelijk!
Nu het niet zo lekker gaat met Dembele is hij natuurlijk een makkelijk doelwit en ook heel makkelijk om nu te zeggen dat men dit al kon voorzien.
Een Iniesta was ook 'pas' rond zijn 21ste een volwaardig selectiespeler en hij heeft de hele jeugd in en met Barcelona(spelers) gespeeld.
Dembele heeft een hele andere weg bewandeld en je kan mij niet vertellen dat die weg (zowel prive als zakelijk -voetballer) makkelijker is of gelijkwaardig als die van een Iniesta.

Laten we nou gewoon even wachten voordat we hem met z'n allen in de media gaan afbranden en laat die jongen even met rust.
Is dat zo lastig voor de o zo volwassen mannetjes die een jongen (want dat is hij nog) van 21 als schietschijf zien?

Tuurlijk mag er kritiek komen op de dingen die je doet, of juist niet doet. En zeker op je prestaties, maar laten we ook even proberen te relativeren en die jongen even rust te gunnen..

23 november 2018 om 08:52

Ousmane Dembele heeft Barcelona 115 miljoen euro gekost en deze bedrag kan oplopen tot 147(!) miljoen euro, je kan hem wel nou vergelijken met Iniesta maar Iniesta heeft niet zoveel geld gekost, Iniesta kreeg niet op zijn 20e een contract van 250.000 euro per week, alles draait om geld hij is voor heel veel geld aangekocht en moet presteren maar dat doet hij niet op het veld noch naast het veld.

23 november 2018 om 09:13

Dan begrijp ik ook wel en snap ook wel dat er kritiek komt als hij niet presteert, dat is nou eenmaal hoe het werkt. Zeker als je zoveel hebt gekost en verdient, maar je moet het toch met me eens zijn dat het wel heel treurig is om hem nu in de media te schofferen als 'volwassen' man?

Dat je vervolgens roept: "hij is niet goed genoeg, dat zag je van het begin al" is nou eenmaal niet waar en is gewoon supermakkelijk om te roepen als iemand niet rendeert. Juist ook omdat hij zoveel geld kost.
Als hij volgend seizoen bij zinnen is gekomen en zijn belofte weet in te lossen, staan de 'grote' mannen weer klaar om te vertellen dat "ik dit al zag toen hij nog een kleine jongen was"..

23 november 2018 om 10:02

Isco

Ik snap je wel. Een beetje alles erger maken, daar worden de kranten nu eenmaal voor betaald. Maar ik zal je nog iets vertellen. Als Dembélé z'n prestaties waren wat er van hem wordt verwacht, dan hoorde je niemand. Zelfs de kranten niet. Hoe komt het dat Neymar na z'n eerste seizoen, waarin hij 15(?) doelpunten scoorde toch nog geliefd was bij het publiek en de club? Omdat hij zich volledig inzetten voor de club en voor z'n carrière. Je zag het aan die jongen. Aan motivatie ligt het nooit bij Neymar.

Mensen denken dat Dembélé het slecht doet naast het veld. Dat is echter deels waar. Op het veld raakt ie geen knikker, tenminste niet voor een speler met zon prijskaartje. En dan het allerbelangrijkste: z'n houding op het veld. Hij mist agressie en motivatie. Hij loopt er maar wat bij. Dat ie goede statistieken heeft boeit me geen moer, het gaat erom dat hij geen moeite doet. Z'n techniek en individuele kwaliteiten kunnen z'n inzet en motivatie gebrek niet verbloemen. En daarom wil ik hem niet meer zien bij deze club. Z'n houding past niet bij ons.

Voordat mensen over Suarez beginnen en z'n incidenten: Suarez is de meest gemotiveerde speler op aarde samen met Ronaldo. Op z'n 20 of op z'n 40, het maakt hem niet uit. Daar kan Dembélé nog gigantisch veel van leren.

Ik las ergens dat dembele laatst nog ruim optijd was voor training. Dat lees ik nergens?

23 november 2018 om 08:38

Ik kom ook vaak ruim op tijd op werk en werk ongevraagd regelmatig over maar als ik structureel flink te laat kom op mijn vaste uren da benadeel ik mijn
Directe collega's en geef ook een slecht voorbeeld. Waarom zou je het moet lezen dat iemand ruim op tijd is dan? Het gaat erom dat dit basis normen en waarden zijn waarmee je niet alleen de club benadeelt maar ook je medespelers. Hij traint toch niet elke dag alleen?

23 november 2018 om 08:55

Idd wel knap van Dembélé. Ik hoorde laatst ook dat hij gewoon afrekent in de supermarkt en zelfs in de rij gaat staan.

Kom op man het is de bedoeling dat hij op tijd komt, als je dat al nieuwswaardig gaat noemen gaat het pas echt slecht met zn discipline.

23 november 2018 om 14:50

20 minuten voor de training begon. En dan moet je nog parkeren, omkleden alles. Het is een begin, maar dat is hoe mensen die 1 minuut voor tijd op de middelbare school binnen kwamen ernaar kijken. De serieuze mensen zijn 2x zo vroeg aanwezig.

23 november 2018 om 20:24

Dus als je twee minuten van tevoren aanwezig bent in plaats van één minuut, ben je serieus en anders niet? Op tijd is gewoon op tijd en het gaat erom wat je op de training laat zien, niet om wie het vroegst er kan zijn. Uit onderzoek is trouwens gebleken dat mensen die structureel te laat of net op tijd komen, intelligenter zijn. Maar dat terzijde.

24 november 2018 om 12:19

Eerder dat je 20 minuten voor tijd al klaar moet zijn om te trainen ipv dat je dan pas binnen rijdt.

De mensen die er als eerste zijn en als laatste weg gaan, zijn vaak ook de meest hardwerkende en productieve mensen. De Ronaldo's tegenover de Quaresma's. Bij PSV hebben ze ook een mantra dat hier op aansluit. Verschil is er wel degelijk en in een sportomgeving kan je het kaf van het koren scheiden door daarna te kijken. "Op tijd = Op tijd" is een instelling dat past bij mensen die niks extra's willen doen voor hun carrière. Houdt niet in dat het geldt voor iedereen. Maar Dembélé lijkt een van dat soort mensen te zijn.

Top dat er wel of niet ergens een onderzoek is dat aangeeft dat mensen die rond de grens ergens arriveren intelligenter zijn, maar ik zou er geen geld op durven te zetten dat Ousmane Dembélé een van die mensen is. En zelfs als hij dat wel is, dat gaat hem niet helpen in het voetbal.

Wie valt dit te verwijten dan Dembélé of de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze paniek aankoop? Ik denk beide evenveel.

Ruim 100 miljoen is geen grap en hoe slechter zijn wordt hoe moeilijker het wordt hem nog kwijt te raken voor een redelijk bedrag.

Als ze hem kwijt kunnwn voor 50-70 miljoen zou ik zeggen: pak je verlies en leer van deze fout

Miskoop van Barcelona, helemaal in paniek een aankoop gedaan nadat Neymar wegging en de Fransman gehaald voor een abnormaal bedrag. Ja hij was destijds de beste dribbelaar van Europa maar om dan 115 miljoen euro op tafel te leggen, dat nog is 30+ miljoen euro nog op kan bijlopen.. bizar slecht gedaan door Barcelona, maar men moet niet boos worden op de speler zelf hij is simpelweg onvolwassen en naar alle waarschijnlijk ongelukkig in Spanje, je moest hem beter scouten als Barcelona zijnde.

23 november 2018 om 09:20

Een ruildeal (die nooit plaats zal vinden) met bijbetaling Neymar vs. Dembele zou voor alle partijen beter zijn. Neymar, Dembele en Barcelona. De enige verliezer is PSG en daarom zal het helaas nooit gebeuren.

23 november 2018 om 10:04

Dembele plus 130 miljoen. Ik zou het doen. Extreem hoog bedrag maar ja, ik sta niet te wachten op de Asensio's en de Martial's.

4 reden waarom Barca hem heeft gekocht:

1- Barca had een een vervanger nodig voor Neymar.
2-100M kon Barca neerleggen want Barca had gecasht door de transfer van Neymar.
3- Transferwindow was toen al bijna afgelopen.
4- Hij is jong en talentvol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

Duitsland
4 fans
Coach, 61 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren