Nasri kan contract verdienen in Premier League: ‘Dan hopen we hem te houden’

Donderdag, 22 november 2018 om

Samir Nasri vertrok begin dit jaar met wederzijdse instemming bij Antalyaspor en kreeg in februari vervolgens te horen dat hij, nadat hij in 2016 via een infuus een vitaminepreparaat tot zich had genomen, tien maanden geschorst zou worden vanwege het overtreden van de dopingreglementen. Nasri zat daarna een periode thuis, maar traint inmiddels weer mee met West Ham United in de hoop daar een contract te verdienen.

De 41-voudig Frans international werd in een eerder stadium al medisch gekeurd door the Hammers, die hem toen echter niet fit genoeg vonden om hem meteen vast te leggen. Trainer Manuel Pellegrini hoopt dat Nasri zich in de komende weken wel kan bewijzen: “We zullen zien. Samir Nasri werkt nu bij ons na een lange schorsing”, wordt de Chileen geciteerd door Sky Sports.

“We geven hem de kans om terug te keren in de voetballerij. Ik hoop dat het hem lukt om voor het einde van het jaar fit te worden en als dat het geval is, hopen we hem bij West Ham te kunnen houden.” Pellegrini, die verder bevestigde weer over de herstelde Andy Carroll en Jack Wilshere te kunnen beschikken, bereidt zich met zijn ploeg voor op de wedstrijd tegen Manchester City van zaterdag.

De trainer koestert geen wrok jegens zijn oude werkgever, die hem twee jaar geleden inruilde voor Josep Guardiola: “Ik was niet teleurgesteld, omdat ik wist wat er zou gebeuren. Ik had voor drie jaar getekend bij Manchester City en die drie jaar heb ik volgemaakt. De club is elk jaar beter geworden. We hebben de Premier League gewonnen, twee keer de League Cup en we bereikten de halve finale van de Champions League. Ik heb mijn werk afgemaakt en ik wist vanaf de eerste dag dat ik er zat dat ze met Guardiola wilden werken.”


Poll

Denk jij dat Samir Nasri West Ham United beter gaat maken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Heb je niks meer aan. Is al jaren over the hill en zorgt altijd voor problemen. WHU kan zich beter richten op een solide centrale verdediger naast Diop. Aanvallend hebben ze al voldoende creativiteit met Anderson, Arnautovic, Lanzini (die er weer aan komt), Perez, Chicharito, Antonio en eventueel Snodgrass.

Had nooit moeten vertrekken bij Arsenal. Kon onder Wenger uitgroeien tot een betere versie van Hazard. Helaas heeft city met hun leuke salarisjes heel veel talenten verpest!

22 november 2018 om 17:10

Volgens mij kwam hij onder Mancini. Ik zou het dan eerder wijten aan Mancini dan aan City zelf. Een beetje hetzelfde als met Pogba en Mourinho: een aanvallend ingestelde speler en een defensieve coach. Gaat niet altijd even goed.

23 november 2018 om 07:44

Nee, daar was hij in de tijd van Arsenal al te traag voor. Eerder een verfijnde versie van fabregas.

Dit lijkt me niet het type speler die je aan je club verbonden wil hebben, zeker niet als West Ham zijnde. Een Nasri in Arsenal vorm is daarentegen wel een sportieve aanwinst alleen is de kans op zo'n revival nihil.

Als zijn voormalige trainer geeft Pellegrini Nasri de kans om zichzelf weer fit te krijgen en bij goede resultaten ook een contract binnen te slepen. Snap ik, is iets wat de meeste trainers met voormalige pupillen zouden doen. Ik ben geen fan van Nasri, maar hij heeft zijn straf uitgezeten en iedereen verdient een tweede kans.

Ik ben wél een aanhanger van Guardiola's werk bij zowel Barca, Bayern als City. Maar, ik vind het ronduit beschamend en teleurstellend hoe hij en City's bestuur te werk gingen toen Pellegrini er nog zat. Onbeschrijfelijk dat je iemand -vooral zo een keurige gentleman als Pellegrini- op zo een manier wegbonjourt.

Als ze Fabregas overnemen, dan hebben ze een Arsenal 2010-middenveld met Nasri, Fabregas en Wilshere.

22 november 2018 om 18:05

Was het middenveld niet Fabregas, Wilshere & Song/Diaby met Nasri & Walcott op de flanken en van Persie in de spits?

22 november 2018 om 20:15

Soms wel. Nasri speelde ook wel eens op 10, met Wilshere op DM. Soms speelde Denilson ook, al weet ik niet meer 100 procent zeker of dat nog dat seizoen was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

West Ham United

Stand
Actuele wedstrijden

38 fans
Coach, 66 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren