Ex-spits van PSV moet vrezen na wending in Belgisch omkoopschandaal

Woensdag, 21 november 2018 om 10:04Chris Meijer

Dejan Veljkovic is dinsdag door de Belgische justitie vrijgelaten, nadat er een deal werd gesloten met de veelbesproken zaakwaarnemer. De Serviër is de spil in het omkoopschandaal dat het Belgische voetbal in zijn greep houdt. In ruil voor forse strafvermindering heeft Veljkovic beloofd alles te vertellen wat hij weet, wat slecht nieuws betekent voor onder meer Mateja Kezman.

Het Nieuwsblad schrijft dat tientallen bekende gezichten uit de voetbalwereld in de voorbije jaren zaken hebben gedaan met Veljkovic en daarom moeten vrezen voor wat hij de Belgische justitie gaat vertellen. Kezman, tegenwoordig zaakwaarnemer, zou zijn landgenoot geholpen hebben met het verduisteren van miljoenen. “De ex-spits van PSV en Chelsea wordt in Servië gezien als de spil in Operatie Propere Handen”, schrijft de Belgische krant.

“Hij wordt ervan verdacht als zakenpartner van Veljkovic ettelijke miljoenen verduisterd te hebben”, zo klinkt het. Verder zouden spelers als Sergej Milinkovic-Savic, Jordan Lukaku (allebei Lazio) en Mats Rits (Club Brugge) in een recent verleden zaken gedaan hebben met Veljkovic. Niet alleen KV Mechelen en Lokeren moeten vrezen voor de uitlatingen van Veljkovic, want ook onder meer Club Brugge en Standard Luik hebben zich ingelaten met de dubieuze belangenbehartiger.

“Afspreken met een trainer dat hij een speler op het einde van het seizoen nog een paar keer opstelt om zo aan twintig wedstrijden te komen zodat hij een verbeterd contract krijgt, is ook een vorm van matchfixing. Want dan speel je niet met je beste elf. Het gaat dus niet enkel over pure omkoping”, zei Kris Luyckx, advocaat van Veljkovic, over wat zijn cliënt te vertellen zou hebben aan de Belgische justitie tegenover de VTM.

Ook diverse scheidsrechters, journalisten, zakenpartners en trainers moeten vrezen voor wat Veljkovic aan de justitie kan vertellen. De Serviër koos er afgelopen week voor om een zogenoemde spijtoptant te worden, waardoor hij zowel van justitie als van de Belgische voetbalbond strafvermindering kan verwachten. Volgens Het Nieuwsblad komt Veljkovic er nu met een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar vanaf.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door nr1ro)

Ik zou er niet wakker van liggen als Kezman de bak ingaat. Hij wist zelf te vertellen dat God vindt dat homoseksualiteit een ziekte is die niet gepromoot mag worden. En dat Nederland op de rand staat van een spirituele instorting, omdat wij te ver van God af staan. Zou hij dan wel geloven dat God het goed vindt als je miljoenen euro's achterover drukt?

Ik kan niet zo goed tegen dat soort hypocrisie. Je belooft hele volksstammen hel en verdoemenis omdat ze niet leven zoals dat volgens jou moet van God, maar intussen ben je zelf gewoon een zware crimineel...

21 november 2018 om 10:29

Mee eens! Het begint natuurlijk al bij geloven in het lopen op water en het behouden van maagdelijkheid bij de geboorte van Jezus. Alhoewel deze ook in de schoot werd geworpen volgens gerespecteerde ('' '' ) teksten. Een ooievaar ofzoiets.

Vervolgens wel duistere praktijken erop na houden en op zondag weer netjes biechten? Nee als deze man hierin verwikkeld is mag hij flink gestraft worden. Goed als voetballer maar daarna van God los. Wat maakt men toch rare keuzes.

21 november 2018 om 10:52

Dit soort gasten antwoorden dan: (weet ik uit ervaring) belastingontduiking mag...Want stelen van een werelds systeem dat wij niet erkennen is toegestaan..

21 november 2018 om 19:00

Hij is wel de Sjaak als straks alles naar buiten komt. Maar hij zal ook wel weer iemand verlinken. Zou me niets verbazen als die zaakwaarnemer er opeens niet meer is om te getuigen. Hier is echt wel wat meer aan de hand dan alleen Kezman en een paar normale jongens uit de voetbalwereld.

pak je popcorn maar. Deze man had 15 jaar kunnen krijgen en men heeft het nu over een voorwaardelijke straf en een geldboete van 80k. DAt doet justitie echt alleen als hij echt iets te vertellen heeft.

21 november 2018 om 10:38

Of justitie had uiteindelijk minder om hem te pakken dan werd geacht. Mijn gevoel volgt jouw verhaal overigens. Ik denk dat we het hier in Nederland ook nog wel gaan voelen.

21 november 2018 om 10:53

Zaakwaarnemer Bandé ook verdacht lees ik net..

21 november 2018 om 11:42

Meestal combinatie van beide, als men kan beschikken over alle informatie dan is er geen reden om een deal te sluiten maar waarschijnlijk krijgen ze het op eigen kracht niet totaal rond.

Dan kiezen ze er nu voor om in ruil voor strafvermindering elke grote speler te pakken in plaats van een grote speler 15 jaar vast te zetten en de rest te laten lopen.

21 november 2018 om 14:13

Als ik me niet vergis is de geldboete (ook) voorwaardelijk en de celstraf aanzienlijk verminderd inderdaad.

Ben niet 100% geinformeerd, maar denkt dat die celstraf effectief is, weet ni juist hoeveel gevorderd wordt nu. (alles onder 3 jaar wordt in België niet uitgevoerd)

Ja . Dit was te verwachten dat er iemand gaat praten .zou me niets verbazen als er straks opeens een paar mensen in Servie van de aardbodem verdwijnen. Hier zit meer achter dan een paar normale gasten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

3 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren