Update: SC Heerenveen moet op zoek naar nieuwe algemeen directeur

Vrijdag, 7 december 2018 om

Er waait een 'gure wind' rond het Abe Lenstra Stadion, zo schrijft de Leeuwarder Courant dinsdag. De Friese krant heeft veel gesprekken gevoerd met personen binnen en rond de club en merkte daarbij breed gedeelde onvrede over de staat van de club. Heerenveen 'staat in alle opzichten stil'; sponsors, supporters, vrijwilligers en medewerkers maken zich ernstig zorgen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Luuc Eisenga een goede algemeen directeur voor sc Heerenveen?


Gerelateerd

14 reacties (laatste reactie door vries153)

Ach ja joh laten we de boel maar weer lekker opstoken en een volgende bestuursrevolutie ertegenaan gooien... die anderen sinds 2010 hebben de boel versterkt... Het zijn allemaal net kleine kinderen hier, krijgen we onze zin niet dan stoppen we met seizoenskaarten, sponsoring of andere clubgerelateerde zaken en maken we elkaar lekker kapot. Wat men volgens mij niet helemaal doorheeft is dat men alleen de club sc Heerenveen daar mee heeft, met als gevolg dat het alleen maar minder aan het worden is. Het zal eens tijd worden dat we met z'n allen er volle bak tegenaan, zowel als supporters als sponsoren. Nieuwnoord zal bijv. weer eens een keer een hele wedstrijd moeten gaan zingen ongeacht hoe het gaat, want een betere ambiance zal ook de 'vibe' op het veld en de tribunes versterken. Ik heb inmiddels meer dan genoeg van die zure mensen, ga je club eens steunen!

Groningen en Heerenveen zitten een beetje in hetzelfde schuitje.

Voor Heerenveen is het zaak creatief de selectie te versterken en herkenbaar voetbal te spelen. Olde Riekerink is ook niet echt een coach om over naar huis te schrijven.

Om de verdediging te versterken zou men eens kunnen kijken of Douglas nog fit te krijgen is. Voor de spitspositie Ruud Boymans (is die nou weer fit?) als sub halen want ze hebben niet eens een tweede spits.

Daarnaast zijn komende zomer transfervrij de volgende interessante Nederlandse spelers:
Narsingh, Sinkgraven, Maher, Huntelaar (zal wel niet haalbaar zijn), Van Rhijn, Verhaegh, Bradley de Nooijer

Probeer weer een identiteit op te bouwen en een team waar mensen graag naar komen kijken, bijvoorbeeld:

Hahn
Van Rhijn Douglas Pierie Sinkgraven
Thorsby Maher Vlap
Narsingh Boymans Zeneli

20 november 2018 om 12:34

Van Rhijn is zeker een optie. Leuke speler ook. Douglas is al oud en Hoegh is echt een prima verdediger. Hopelijk blijft hij dus.

Zeneli is één van de spelers die zal vertrekken. Voor zijn positie hebben wij Mihajlovic nog. Echt een hele bruikbare linksbuiten die het zeker kan gaan maken. Voor de rechterkant komt Van Bergen eraan en hebben we Rojas nog achter de hand. Een Narsingh, eveneens een oudere speler, lijkt mij een onnodige toevoeging.

Sinkgraven lijkt mij onhoudbaar. Hij heeft hier een mooie tijd gehad, maar vele clubs zullen nog voor hem op de loer liggen. Voetballen kan hij als geen ander. Het zou voor ons ook een prima toevoeging zijn (op het middenveld overigens). Maar daarvoor zullen wij alsnog te diep in de buidel moeten tasten. Hij verlengt vast wel zijn contract. Overigens heb ik vernomen dat hij naar de winterstop naar Groningen gaat, op huurbasis

20 november 2018 om 12:38

Leuk bedacht maar hoe gaat een club als Heerenveen het salaris van Narsingh ophoesten en om dan nog maar te zwijgen over de salarissen van Douglas en van Rhijn die ook niet misselijk zullen zijn.

Sinkgraven zal er ook wel een aardige financiële eis op nahouden ondanks zijn blessureleed.

Heerenveen heeft altijd goeie Scandinaviers gehad d.m.v. goed scouten, ze moeten gewoon weer terug gaan naar de basis en investeren in de jeugd en de scouting, clubs als Groningen en Heerenveen moeten het van dat hebben waardoor ze groot zijn geworden.

In Scandinavie hebben ze gewoon een goeie naam gezien de historie maar je moet ze wel in het juiste stadium scouten, anders kom je uit bij niet het tweede garnituur maar bij het derde of vierde garnituur.

20 november 2018 om 13:56

Vroeger deden de Nederlandse clubs nog serieus mee in Europa, dat is ook niet meer. Nee dat scouten waar jij op doelt in Scandinavië is ook moeilijker geworden nu zitten daar veel meer clubs dan vroeger te scouten.

Ja, je merkt het ook heel erg aan de sfeer op het Heerenveeforum en in het stadion. Alles is bijzonder negatief. Dit heeft te maken met de jaren die wij in het verleden hebben gehad. Het begon met Veenstra die de boel gewoonweg heeft belazerd. Schandalige periode is dat geweest. Sindsdien is er bestuurlijk veel meer rust gekomen, zeker nu de laatste jaren met Hamstra en Eisenga, maar nu is het voetballend ineens bijzonder pover. Onder Streppel was er al een bijzondere spelopvatting, maar dit seizoen is het zowaar nog een gradatie erger. JOR is naar mijn bescheiden mening toch een Streppel 2.0.
Door dit alles is bij elke doorgewinterde Heerenveensupporter 'de klad erin gekomen'. Bijna plichtsgewijs gaan kijken wij wekelijks naar ons cluppie. Er heerst een zeer negatieve sfeer. Ik denk dat het aan ons supporters is om hier weer uit te gaan komen. Wanneer wij met zijn allen achter onze club gaan staan, dan gaat het positivisme ook weer de boventoon voeren. Uitfluiten, sarcastisch geklap. Het komt tegenwoordig veel voor in ons stadion. Dit is niet het gewenste gedrag waarmee een sponsor wordt geassocieerd. Mocht een organisatie in het Noorden met een club in zee willen gaan, dan gaan zij momenteel sneller in zee met het sympathieke PEC of Heracles. .sympathie dat eerst naar onze mooie club ging.
Voor de rest ben ik het niet geheel eens met dit stuk. Er komt als het goed is een nieuw trainingscomplex. Is Heerenveen met jonge spelers weer de oude weg ingeslagen (dus deels visie) en ik denk dat het een kwestie van tijd is voor wij weer op de banken kunnen staan voor Heerenveen. Misschien is het ijdele hoop, maar vooralsnog noem ik het verwachtingen.

Ik vind het wel terecht dat er kritiek is op Heerenveen. Ze hebben een zeer matig elftal en spelers huren zoals Lammers heeft volgens mij geen zin. Op zijn leeftijd gaat hij er niet 20 inschieten. Ook aankopen als Bulthuis, Woudenberg en Rojas vind ik zeer matig. Als Heerenveen structureel en grondig in de KKD zou gaat scouten dan vind je waarschijnlijk betere en goedkopere spelers. Qua aankopen van de laatste jaren is alleen Zeneli een echte versterking. Jammer dat clubs als Heerenveen en ook Groningen zover terug gezakt zijn de laatste jaren.

Heb zelf jaren een seizoenkaart gehad. Maar ja als het voetbal niet echt leuk is en de wedstrijden elke week op een andere dag en tijdstip gespeeld worden en dan moet je wel een echte supporter zijn wil je nog blijven komen. Zelf ben ik een voetballiefhebber en natuurlijk hoop je dan dat Heerenveen het goed doet, maar dat is iets anders dan een echte supporter zijn. Het Heerenveenstadion heeft zich in het verleden in rap tempo uitgebreid en veel publiek getrokken zonder dat het echte supporters zijn.

Scoutingsmodel is vele malen gekopieerd en talentvolle jeugd zit bij internationale topclubs. Je moet naar ander model toe. Kijk naar samenwerking Sparta en Ajax bijv Eerste verloor laatst van Jong Ajax (grotendeels), als Ajax fors gaat investeren nadat pot met geld binnenkomt komen deze jongens niet meer ad bak. Mogelijkheden zat om gasten tussenstation te bieden lijkt me. Verder eigen jeugd sneller inpassen, verliezen gaat beter met eigen spelers dan met vreemdelingenlegioen. Enfin, lijkt me vrij helder plaatje

Een eigen vermogen van 20 miljoen euro, maar wel ieder jaar moeten korten op de begroting en zo'n matige selectie hebben? Vind je het dan gek dat supportersaantallen tegenvallen, dat sponsors huiverig zijn en dat de club stilstaat in z'n ontwikkeling? Dat is namelijk een doodgewoon gevolg.

En de hele teringzooi begint weer van voren af aan. Hou maar op met die directeuren tenzij je een echte aan kunt stellen.. type Hoogma ofzo. Rust in de tent. Maar dat lukt nooit meer zo.. zo vermoord je langzamerhand de club..doodzonde

8 december 2018 om 00:39

zolang de 3 kampen er zijn zul je dit gedoe telkens weer zien, nu is het weer een(kamp Sneek???) groep sponsors met investeerders ( niemand weet overigens wie of wat zeer vaag verhaal)

volgende keer zijn het de supporters of het andere kamp die beginnen te morren .
Deze sponsoren verkiezen eigenbelang boven club belang.

8 december 2018 om 11:35

Begrijp er niets van. Opgehouden met elkaar afbranden en focus op voetbal, hoe moeilijk kan t zijn.. Beroerd van

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
10.Willem II44-14
12.VVV-Venlo41-16
13.PEC Zwolle39-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
W. HahnDoelman340
M. VlapMiddenvelder3416
B. RienstraMiddenvelder324
D. HøeghVerdediger312
K. PierieVerdediger312
S. LammersAanvaller3116
M. van BergenAanvaller307
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren