Vreven: ‘Wij maakten hem beter en PSV betaalde veel geld aan Man City’

Dinsdag, 20 november 2018 om 09:05Dominic Mostert • Laatste update: 09:17

De manier waarop de samenwerking tussen NAC Breda en Manchester City wordt ingevuld, was voor Stijn Vreven reden om na afloop van het vorige seizoen te vertrekken bij de Eredivisionist. De huidige trainer van Beerschot Wilrijk vond dat NAC te veel bezig was met het opleiden van spelers van the Citizens en is van mening dat de Bredanaars meer eisen moeten stellen aan hun Engelse samenwerkingspartner.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door sirius)

Geef Stijn hier volledig gelijk in. Maar bij een club zoals NAC weet je toch dat het er zo aan toe gaat. Garcia en Angelino waren ook eigenlijk de mindere keuze maar vielen positief op na intensief werken.
Om vervolgens te eisen dat de betere jongens naar Breda moeten komen ligt uiteindelijk helemaal bij City, die stippelen als het goed is een pad uit voor ieder talent en dan moeten de clubs wel in lijn zijn met die afspraken.

Het prijst Vreven wel dat ie principieel is en rechtlijnig maar uiteindelijk zat NAC zonder hun succes coach (hoewel de rek er volgens mij wel uit was).. Stijn is geen coach die je 5 jaar bij dezelfde club zal zien, die perst er in 1 á 2 jaar alles uit en vervolgens mag de nieuwe coach iedereen weer rust geven.

Niet meer dan zestig wat, voetbalzone? Overigens nog steeds bizar dat Vreven weg moest. Van der Gaag is een geweldige coach, slimme man, maar ik denk dat Vreven meer met de huidige selectie had kunnen doen. Langzame passjes en flauw drukzetten was onder Vreven uit den boze, mede door zijn eigen passie.

5 miljoen voor Angelino is echt een koopje gebleken. Top gehandeld!

Dit klinkt heel erg als jezelf meerdere schoudersklopjes geven. Doen alsof speler als angeliño en garcia ervoor niks van konden en hun er even voor gezorgd hebben dat ze een mooie transfer kregen. Angeliño speelde al in Amerika regelmatig en liet het in de beker een paar keer zien. Hetzelfde geld voor Garcia. Uiteraard heeft Nac hun beter gemaakt, maar dit is overdreven. Overigens wordt hier alleen maar na 1 kant van het verhaal gekeken. City moet kwalitatieve spelers sturen. Maar Nac moet ook eens presteren ermee.

Helemaal gelijk. Vind persoknlijk dit soort constructies en overeenkomsten altijd maar een beetje triest. Je moet niet willen dat 50% van jou elftal voor maar 1 seizoen in NL blijft. Wat nog wel grappigste is dat die Angelino nog word weggekocht door PSV, een concurrent in eigen land. Indirect help je andere clubs terwijl.je er bijna niks voor terug krijgt

20 november 2018 om 10:08

NAC heeft er zeker wel iets voor teruggekregen. Ze speelde nu echt niet in de eredivisie zonder Angelino en Garcia. Het is wel raar dat ze na 3 keer een speler succes beter gemaakt te hebben niemand terugkrijgen die ook weer van ongeveer dat niveau is. NAC is blijkbaar goed met groe talenten beter maken dus ik snap niet waarom ze nu een paar afdankertjes uit Manchester krijgen.

20 november 2018 om 15:47

Omdat de grotere talenten worden verhuurd aan betere clubs die op een hoger niveau spelen. Clubs als NAC krijgen ondanks de samenwerking uiteindelijk dat wat er overblijft. Ze moeten dus nog steeds hopen dat er nog iets tussenzit.

20 november 2018 om 15:45

Dankzij die spelers zit NAC nog in de Eredivisie, dus ze krijgen er wel degelijk iets voor terug. Echter zijn het korte-termijn-oplossingen. Het jaar erop moet je weer hopen dat je een paar aanwinsten krijgt en dat heeft NAC dit seizoen niet.

Tsja...dat is het gelul met spelers huren.
Voor een relatief lage huurprijs gaan de clubs waarvan je huurt bepalen hoeveel hij moet spelen etc...
Het enigste wat je ermee wint is dat je je team eredivisie waardig maakt en/of houd omdat je zelf die spelers niet in huis hebt of simpelweg te weinig geld in kas hebt om zulke spelers te kopen.
Dat is nu eenmaal de keerzijde van het verhaal.
Ik word wel een beetje misselijk van deze manier van de rijkere clubs hoe ze met de spelers omgaan, het is gewoon handel van spelers die ze aantrekken waarvan ze weten dat die het eerste van Manc waarschijnlijk toch niet gaan halen, maar puur goedkoop binnen te hengelen om er vervolgens veel aan te verdienen.
Kijk maar naar die jongen van Pec die ze van de zomer hebben aangetrokken,....waar die straks speelt en voor hoeveel.

"wij maakten hem beter"? Juist dankzij deze jongens ben je er vorig jaar in gebleven. Deze jongens maakten NAC vorig jaar beter. Dan vind ik het nogal egoistisch om jezelf een schouderklopje te geven.

Er is een reden waarom die balans er niet meer is. Dat is het risico als je afhankelijk bent van dit soort huurspelers. Ze houden je erin, worden vervolgens verkocht en dan moet je maar hopen dat de vervangers ook veel talent hebben.

Het grootste deel van de talenten die clubs als NAC ter beschikking krijgen van City, zijn de Agyepongs. Maar heel zelden heb je het geluk dat er een Angelino of een Unal tussenzit. Dat zie je nu ook bij NAC die het aanzienlijk zwaarder hebben dan afgelopen seizoen en toen was het al overleven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
C. KramerKeeper
N. OlijKeeper
M. VaitsKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

15 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
Tottenham Hotspur denkt nu aan voormalig Wolverhampton Wanderers-manager Nuno Espírito Santo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren