Dijkhuizen weet niets van eis City aan NAC: ‘Ik heb altijd de regie gehad’

Maandag, 19 november 2018 om 10:10Yanick Vos

NAC Breda moet de geleende spelers van Manchester City, waar enigszins mogelijk, minimaal vijftig procent van alle officiële wedstrijden laten spelen. Dat blijkt uit een onderzoek van het NRC op basis van gelekte documenten door klokkenluidersplatform Football Leaks. NAC leent dit seizoen met Erik Palmer-Brown, Luka Ilic en Paolo Fernandes drie spelers van de Engelse topclub. Marinus Dijkhuizen, ex-trainer van de Parel van het Zuiden, weet niets van dergelijke afspraken met the Citizens.

NAC heeft sinds een aantal jaar een samenwerkingsverband met Manchester City. De Premier League-club stalt jaarlijks meerdere spelers in Breda, om hen te laten rijpen op Eredivisie-niveau. Hoewel NAC volgens de gelekte documenten de spelers vijftig procent van alle wedstrijden in actie moet laten komen, is daar bij Dijkhuizen niets over bekend. "NAC had er natuurlijk een belang bij om ze te laten spelen, maar nooit is mij verplicht om een City-speler op te stellen”, laat hij in een reactie weten aan BN DeStem. “Ik heb altijd de regie gehad over de opstelling, anders was ik natuurlijk meteen gestopt.”

In een eerder stadium gaf ook Vreven al aan dat hij zich niet herkent in de genoemde afspraken. "Ashley Smith-Brown vonden wij niet goed genoeg, terwijl Brandon Barker ook vaak op de bank zat. Het is wel zo dat als een speler niet speelt, zoals met David Faupala, hij kan worden teruggehaald door City", reageert Dijkhuizen. NAC zou op zijn beurt met Helmond Sport hebben afgesproken dat de vijf huurlingen minimaal 75 procent van de wedstrijden moeten spelen. Bodi Brusselers, Jordan van der Gaag, Bart Meijers, Diego Snepvangers en Richelor Sprangers spelen op huurbasis bij de club uit Helmond.Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door joecartoon)

Kan me voorstellen dat zoiets vrij normaal is bij spelers die je verhuurt toch.. Vind het niet meer dan logisch dat je als verhurende club toch wel een eis kunt stellen over het aantal duels, positiebetc..

19 november 2018 om 11:18

Nee dat lijkt me niet vrij normaal, omdat de trainer de volledige zeggenschap hoort te hebben over zijn opstelling. Dat zou betekenen dat een speler er toch wel met de pet naar kan gooien omdat ze hem toch wel moeten opstellen.

Overigens geloof ik niet veel van het verhaal. Er zitten voor beide partijen teveel nadelen aan.

19 november 2018 om 12:17

Voor in het geval van Nac, een club zonder stootkracht op de transfermarkt, is het juist wel vrij normaal als zij een partnerschap willen dat er voorwaarden worden gesteld.

De City jeugd is één groot handelshuis, die spelers moeten beter worden door te voetballen. Wat heb je eraan als je spelers verhuurd en ze speler amper? Ik geloof best dat NAC heeft toegegeven aan een dergelijke eis om maar spelers te mogen huren (tegen gunstige financiële voorwaarden).

Bij City is het ook makkelijk, oh NAC wilt niet meedoen op onze condities, nou er zijn nog tientallen andere.

19 november 2018 om 14:09

Het lijkt mij dat een beetje zichzelf respecterende daar nooit in mee zal gaan om de reden die reds1965 al benoemde. De betreffende spelers kunnen er een potje van maken in de wetenschap dat ze toch wel opgesteld kunnen worden en dat lijkt mij uit den boze.

19 november 2018 om 15:04

Het klinkt natuurlijk lullig en alsof NAC gedwongen zou worden, maar zo is het natuurlijk niet. Die afspraak is er zodat City de huurling terug zou kunnen halen op het moment dat er niet aan voldaan wordt. Dat wil niet zeggen dat NAC die jongens ten alle tijde 50% van de officiele wedstrijden laat spelen.

Mocht het nou zijn dat spelers van City structureel Niet aan die 50% komen, dan kan City erover denken om spelers ergens anders te gaan stallen. Het is een afspraak, geen eis.

Eigenlijk is heel het gerucht al onktracht nadat er is gezegd "waar enigzins mogelijk" oftewel het is geen harde eis. Wel logisch dat city spelers terughaald indien ze niet genoeg spelen


Als dan ook nog beide coaches het ontkennen en voorbeelden weten te noemen is de nieuwswaarde er wel vanaf lijkt me.

19 november 2018 om 13:42

Precies, de verhuur kan gewoon vroegtijdig beëindigd worden bij weinig spelen. Geen druk op de trainer maar wel stoppen als het niet wordt wat men verwachtte. Gezond lijkt me.

Allemaal geen probleem meer vanaf volgend seizoen. Dan doet er in Breda niemand meer ervaring op in de eredivisie.

Mocht dit waar zijn trouwens, dan zou de KNVB direct moeten ingrijpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
N. OlijKeeper
M. AdilehouVerdediger
J. MashartVerdediger
M. MariaVerdediger
G. SiereveldVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

1 fan
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 4 augustus
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren