Veldwijk loopt record mis tijdens ‘schoolreisje’: ‘Maar we mogen tevreden zijn’

Zondag, 18 november 2018 om

Lars Veldwijk kwam zondag niet tot scoren voor Sparta Rotterdam tegen NEC (1-1), na trefzeker te zijn geweest in zeven opeenvolgende duels in de Keuken Kampioen Divisie. Hoewel Veldwijk een clubrecord misliep, is de aanvaller van Sparta tevreden met het punt. Hij erkent voor de camera van FOX Sports dat het spel van zijn team niet om over naar huis te schrijven was.

"Als ik vandaag had gescoord, had ik het record geëvenaard van Danny Koevermans bij Sparta. Maar dat maakt het punt niet minder mooi", aldus Veldwijk. "NEC begon goed en wij misten veel spelers." Sparta reisde door blessures en interlandverplichtingen inderdaad gehavend af naar Nijmegen. Henk Fraser kon geen beroep doen op Mohamed Rayhi, Bart Vriends, Ragnar Ache, Royston Drenthe, Janne Saksela, Bradley Martis, Suently Alberto, Halil Dervisoglu, Levi Bouwense en Youssef El Kachati.

De bank bestond voor een groot deel uit spelers van Jong Sparta, van wie Gianni dos Santos en Elayis Tavsan in de tweede helft hun debuut zouden maken. Tavsan, geboren op 30 april 2001, werd de eerste speler ooit van Sparta die na 1 januari 2000 het levenslicht zag. Veldwijk is blij voor de talenten. "Het was een klein schoolreisje voor ons, met een aantal jeugdspelers. Twee mochten er debuteren en dat is mooi voor die jongens"

"Je mag hier tevreden zijn met een punt. Ik denk dat NEC met een vervelender gevoel van het veld stapt dan wij", aldus Veldwijk, die het matige spel van zijn ploeg wijt aan de vele absenties en aan de entree van de onervaren spelers. "Ja, eigenlijk wel. Met alle respect voor de jongens, maar het was voor hen natuurlijk ook spannend. We hebben de formatie tijdens de wedstrijd drie keer moeten aanpassen door wissels."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Eerste training Sparta onder Fraser met Veldwijk en Drenthe
Meer video's


Gerelateerd

5 reacties (laatste reactie door twenteov)

Ik keek de opstelling maar Sparta miste van de vaste basis alleen Drenthe en Duarte toch? De vervangers waren jongens die wel vaker in de basis hebben gestaan. Sparta speelt het hele seizoen heel erg goed. Ik had bij aanvang van de KKD gedacht. 1.Twente 2:NEC 3: Roda 4: Sparta 5: Go head. Zit er mooi naaste gelukkig

18 november 2018 om 21:21

Nec-Sparta: Verhaar, Alhaft, Dabo, Breinburg, Wijnaldum staan normaal niet in de basis.

19 november 2018 om 13:18

We zijn er nog niet khalid, maar Twente had ik vooraf zeker niet op 1 gezet en na gisteren weten we ook waarom; een ernstig gebrek aan scorend vermogen.

Het lijkt mij sterk dat Tavsan de eerste speler ooit van Sparta is, die na 1 januari 2000 het levenslicht zag. Waarschijnlijk wel de eerste speler van Sparta die na 1 januari 2000 geboren is én zijn debuut maakt in een officiële wedstrijd.

Anyways, knap van Sparta dat ze een punt weten te pakken met zoveel afwezigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Actuele wedstrijden

8 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 december
Er komt per direct een einde aan de samenwerking tussen Pepe en Besiktas. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren