Go Ahead krijgt Grolsch Veste stil; wereldgoal van Korpershoek

Zondag, 18 november 2018 om 16:22Gijs Freriks • Laatste update: 16:28

Go Ahead Eagles gaat ook na veertien speelronden aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Deventer rekende zondag met minimaal verschil af met FC Twente (0-1) en heeft nu één punt meer dan FC Den Bosch. De club uit Brabant was tegelijkertijd met 1-4 te sterk voor Telstar. Het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Frank Korpershoek van Telstar, die scoorde met een omhaal.

FC Twente - Go Ahead Eagles 0-1
In een kolkende De Grolsch Veste werd er in de reguliere speeltijd van de eerste helft niet gescoord, maar werd het publiek wel vermaakt. Al snel werd een treffer van Jaroslav Navratil vanwege buitenspel afgekeurd en na een kwartier voorkwam Joël Drommel dat een scherpe voorzet van diezelfde Navratil in zijn doel viel. Na mogelijkheden voor Richard van der Venne en tweemaal Navratil was het in de blessuretijd alsnog raak. Navratil kon na een fout van Ricardinho alleen op Drommel af en schoot bekwaam raak voor de 0-1.

FC Twente kwam voor het rustsignaal niet verder dan kansen voor Aitor Cantalapiedra en Javier Espinosa. Laatstgenoemde zorgde in de tweede helft voor het eerste gevaar, want de Spanjaard plaatste de bal na een fraaie dribbel tegen de lat. Hierna werden er nauwelijks grote kansen meer gecreëerd en dus sleepte Go Ahead de voorsprong over de streep. Dat deed men wel met tien man, want Julian Lelieveld pakte in het slot zijn tweede gele kaart.

Telstar - FC Den Bosch 1-4
FC Den Bosch boekte de achtste zege op rij in de Keuken Kampioen Divisie. De bezoekers kwamen via een intikker van Danny Holla relatief gauw op voorsprong, maar na een kwart wedstrijd kwam Telstar langszij. Korpershoek liet doelman Wouter van der Steen met een fantastische omhaal volstrekt kansloos. Stefano Beltrame en Holla kregen hierna kansen, maar het bleef gelijk. In de tweede helft liep FC Den Bosch weg van de tegenstander: Leo Väisänen scoorde na een vrije trap bij de tweede paal en even later moest Telstar met tien man verder door een rode kaart voor Rodny Lopes Cabral. Via Jort van der Sande en Danny Verbeek werd het nog 1-4.


Poll

Een terechte zege voor Go Ahead Eagles?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door tukkerred)

Hahah die Oosterwijk, en dat noemt zich een spits.

18 november 2018 om 16:28

Bij hem gaat dit 99/100x goed. Boere daarentegen..

18 november 2018 om 16:33

Jij en ik weten beide dat Oosterwijk een zeer zeer matige spits is. Die actie geeft gewoon de kwaliteit van Oosterwijk weer

18 november 2018 om 16:39

Kom op zeg, dat kon echt niet hoor...

18 november 2018 om 16:43

Ik zeg ook niet dat het kan. Maar Oosterwijk kan dit vaak wel. Verder is het idd niks

Gaat lekker zo... De aankomende weken moet er echt progressie geboekt gaan worden, anders moet Twente eens goed gaan nadenken wat ze willen met Pusic. Natuurlijk valt hem niet alles te verwijten maar bepaalde keuzes begrijp ik niet. Daarnaast word het spel gewoon niet beter. Misschien is Pusic wel helemaal niet geschikt als eindverantwoordelijke. Rutten is vrij, toch? .

18 november 2018 om 16:28

Rutten zat naast Van Leeuwen. Wie weet wat ze besproken hebben..

18 november 2018 om 16:30

Pusic kan er niks aan doen dat ze die bal er niet inschieten. Maar ja gooi de trainer er maar weer uit, de paniek begint zo langzamerhand weer toe te slaan in Enschede.

18 november 2018 om 16:33

Welke ballen heb je t over dan? Voor de rode kaart een schot op de lat en een op de voet van Verhulst... verder heeft Twente tot de rode kaart veel balbezit maar nauwelijks dreiging.

18 november 2018 om 16:33

En terecht Myloki, als je ziet hoeveel beter FCT is in de tweede helft, kansen niet benutten en zelf een bizarre fout maken, het is echt ongelooflijk. Dus dat er paniek ontstaat is heel normaal, het slaat helemaal nergens op dat je dit soort potjes verliest, GAE was echt niet best hoor.

18 november 2018 om 17:11

Natuurlijk kan pusic hier wel wat aan doen Hij laat weken achter elkaar die clown op de backpositie staan die ons wekelijks punten kost

18 november 2018 om 17:50

In de 2de helft toch echt 3 100% kansen gehad. Daar moet je er toch echt minimaal 1 van maken.

18 november 2018 om 18:53

Rutte het seizoen afmaken en wellicht het jaar daarop als ze dan nog geen ED spelen. Volgende Twente trainer gaat ten Hag worden, 100%.

18 november 2018 om 20:18

Tuurlijk, die gaat Ajax wat CL verlaten voor Enschede die in de KKD speelt. Hele hele logische zet!!!

Jaaaaaa!! Heerlijke overwinning van de Eagles. Typerend dat de treffer door een catastrofale fout kwam. Wat was die linksback slecht zeg. Twente drukte natuurlijk in de 2e helft en kreeg kans na kans maar wist de bal er niet in krijgen. De rode kaart aan Eagles zijde vond ik overdreven, verder spannende pot zonder hoogstaand voetbsl. Belangrijkste is gelukt, 3 punten mee naar huis..

18 november 2018 om 18:15

Vond het ook geen rood. De scheids zat er over en weer wel vaker naast. Je zegt het precies goed: geen hoogstaande wedstrijd, geen van beide hoorde te winnen. Twente veels Te veel kansen missen, eagles ook maar matig, geen echte kansen afgedwongen. Veel tijdrekken keeper, veel met 11 man terug. Maakten ook weinig indruk. Blij met de drie punten kan ik me voorstellen, maar het spel hield ook niet over.

Mooi! Gezond en verstandig beleid wint van een bij elkaar geraapt vreemdelingenlegioen... een hecht team vs. eenlingen. Sparta of go ahead wordt hierdoor kampioen... moet ik wel bij bekennen dat ik niets van den Bosch nog gezien heb.

18 november 2018 om 16:32

??? Wedstrijd niet gezien begrijp ik?? Dat GAE hier wint heeft niets met GAE te maken, als Twente gewoon scoort en de laatste man schiet die bal gewoon het stadion uit is er echt niets aan de hand. Twente was simpelweg beter en verdiende simpelweg meer.

18 november 2018 om 16:35

Eens, Twente had minimaal recht op een punt, gelukkig vandaag niet gekregen..

18 november 2018 om 16:36

Zeker wel! Als je goed gekeken hebt heb tot de rode kaart 1 bal op de lat gezien en 1 bal van aitor die de keeper met de voet pakt! Voetbal gaat om kansen, niet om balbezit en positiespel. Eagles liet dat positiespel namelijk ook toe. Daarmee zeg ik niet dat eagles de zege verdiende... maar wat Twente deed stelde 85 minuten lang niet veel voor!

18 november 2018 om 16:38

Zo is het Harmr, zat gewoon tegen vandaag vanuit ons perspectief en een keer mee vanuit Deventer.

18 november 2018 om 17:08

Go ahead kampioen? Hahahah die clib staat ver boven haar stand. Aan het einde van de competitie staan ze onder twente

18 november 2018 om 17:13

Moet ik nog zien Vind t dramatisch wat we wekelijks voor geschoteld krijgen en ben pessimistisch over de kansen van Twente

18 november 2018 om 17:18

Ik zie het wel zitten na de winterstop. Assaidi en Vuckic er weer bij. Kramer als spits misschien ophalen van die Israëlische club waar Rutten gewerkt heeft. En ze hebben gewoon het beste team van de kkd.

18 november 2018 om 18:35

Je staat 6e en jij begint over het beste team van de kkd. We moeten eens leren in Enschede onszelf niet te overschatten. Dat je denkt met Assaidi weer ineens favoriet te zijn.... Het is meer hoop dan ook maar ergens op gebaseerd. Deze Assaidi schiet er ook geen 20 in.

18 november 2018 om 18:39

Vond gae ook niet goed en ook geen hele goede ploeg, maar er zit wel iets meer lijn in dan bij ons. Je staat er gewoon 6 achter op hun. Eagles / Den Bosch en Sparta ze gaan niet alle drie opeens alles verliezen hoor. Je begint al aardig afhankelijk te worden van andere ploegen die boven je staan.

18 november 2018 om 18:17

Man man wees toch eens objectief, er was er maar 1 die niet hoorde te verliezen, dat was Twente. Zeg niet dat we de drie punten verdienden, maar dat deed de eagles ook niet. Gestolen overwinning en dan over het beleid beginnen, makkelijk.

Ik krijg toch iedere keer weer een glimlach op mijn gezicht als gezond beleid wint van de schimmige vreemdelingen legioenen. Zou het prachtig vinden als Sparta weer terugkeert in de eredivisie!

18 november 2018 om 16:40

Hear hear, altijd pro Sparta hier, tenzij het tegen dingen club is uiteraard.

18 november 2018 om 17:23

Gelukkig heeft Ajax een lekkere Hollandse ploeg. Die hebben geen Kameroenees op doel, een Argentijn als back, een Serviër en Braziliaan op de vleugels en een Deen een Marokkaan op het middenveld. Nee man, echt Hollandse ploeg. Maarja ‘vreemdelingenlegioen’ roepen scoort zo makkelijk hé.

18 november 2018 om 18:17

Precies, makkelijke reactie om duimpjes te krijgen.

Terrecht dat onze FC niet gewonnen heeft. Op 1 wedstrijd na is Holscher de aller aller slechste bij FC Twente dit seizoen. Maar Pusic blijft hem maar opstellen. Hij verdedigd niet mee, laat zijn man continu lopen, opbouwend werkt hij alleen maar vertragend en er is geen speler in het betaalde voetbal die minder balverlies heeft als hem.

En dan kan Pusic vandaag wel weer goede dingen gezien hebben. Maar ik vooral bij de Eagles die wel strijdlust hadden en een plan op het veld. Nee Pusic wisselt veel te laat. (oosterwijk stond al klaar en terwijl de bal al 2x over de zijlijn was geweest wachte Pusic nog met wisselen) En laat stoorzender Holscher gewoon staan. Zet daar toch desnoods van der Lely of Maria neer, maar dit kan echt niet meer. En wat is nu de gedachte van het spel van onze Fc?

En terwijl je achter staat nog te weinig spelers van Fc Twente in de 16 van de tegenstander. Vaak maar 1 of 2 spelers tegen 5 verdedigers. Wat is nu het plan van FC Twente op het veld. Ik zie het niet en helaas ook 0,0 progressie in het spel. Vrije trap of corner bij de tegenstander, hup alle spelers terug van Fc twente in de eigen 16. (is bovenwonder goed gegaan, maar dan Holscher in de eigen 16 Verheyd laten verdedigen?????)

Ja er moeten misschien spelers bij, maar er moeten er op de eerste plaats juist een paar verdwijnen. Pusic, Holscher en van der Heyden heel snel laten vertrekken anders kom je nooit meer in de eredivisie. Begroting van 18 miljoen en dan nu al 3x thuis verloren hebben. En niet eens onverdiend van de tegenstanders ook. Triest, triest, triest.

18 november 2018 om 18:20

Niet terecht dat je verliest, maar ook niet dat je zou winnen. Er was maar 1 ploeg die intentie had om naar voren te voetballen, hoe slecht ook was. Eagles zijn blij met drie punten, maar bakten er ook maar weinig van. Fout van ons nodig, maar goed dat telt ook.

Als twentefan heb ik een heerlijke middag gehad. Broodje warm vlees, patatje vooraf, biertje, wat reuring in vak en een leuk gevuld uitval met spandoeken... alleen de score.... maar kom op zeg. Dit is toch geen Twente waar ik naar kijk. Heb liever 9 beloften Brama en Smith... zo’n Jelle van Benthem bijvoorbeeld... hele jeugd doorlopen bij onze fct en dan komt het er op aan en wat denk je... tekent bij Heracles.... dus ik maak me er niet druk om... ik neem wel een puntzakje, biertje en gil een paar keer Come on Twente Enschedeeeeeej

18 november 2018 om 18:04

Puntzakje ja? Is het supportershome weer open bij jullie

18 november 2018 om 18:59

Weet ik niet. Niks te zoeken tussen die “supporters”

Man man man pusic....
Kun je zeggen dat het niet aan de trainer ligt, maar met het materiaal wat twente nu heeft, zouden ze gewoon bovenaan moeten staan. Mja de teamspirit ontbreekt en bij sommige spelers de inzet.
Ook zoals vandaag, die holscher, loopt als een oude speler die het al gemaakt heeft in zijn carriere rond op het veld. En dan de backs, dat die basis staan en je een speler hebt (vd lely) die 10x beter is dan hun gewoon vaak buiten de selectie laat, ja menig twente supporter snapt dit dan totaal niet.
Of dat je vandaag Dylan George 45 min laat warmlopen en uiteindelijk maar 1x wisselt.
JE Speelt de laatste 20 min alleen maar richting het doel van Go Ahead, en zij brengen aanvallend niks meer. Dan ga je toch die Holscher eruit halen, en een aanvaller erin doen of?
Of je speelt de laatste 5 min met lange ballen, kijk je goed, zie je dat go ahead niemand voorin heeft en twente gewoon alsof ze voor staan 5 man achter de bal houden... Ja oke, maar dan ga ik toch echt twijfelen of je als Trainer wel een gezond verstand hebt...
Maar hopen dat Pusic espinosa nooit meer op linksbuiten zet, en holscher er voortaan niet meer in zet. Voor de rest hopen dat assaidi en vuckic snel weer fit zijn.
Gestolen 3 punten voor GAE wel, gelijkspel was terecht geweest. Wel geweldige fans trouwens van GAE

18 november 2018 om 18:23

Zou ook met smith brama Espinosa op middenveld gaan spelen. Dat Holsscher week in week uitzag blijven staan is idd ongelooflijk. Geweldige fans? Kwamen niet verder dan het bekende Twente waar is je beker.

18 november 2018 om 18:58

Twente waar is je beker?? Die heb ik niet gehoord vandaag. 🤔

18 november 2018 om 19:23

Waar zijn je miljoenen blabla. Lekker origineel. Gedrukt doekje ook 🤮

Waar houdt het op voor Den Bosch. Ongelooflijk, hier zou ik niet voor hebben getekend aan het begin van het seizoen! Weer een uit overwinning, 9 wedstrijden gewonnen! Trouwens, ik vind die tegengoal niet eens heel bijzonder. Mooi hoor een omhaal en op die leeftijd, maar het was niet heel strak of hard.

Kunnen wel stellen dat Pusic gefaald heeft vandaag. Snap werkelijk waar niet waarom Lely steeds op de bank of tribune zit, het is niet de aller beste back, maar toch wel beter dan die Nacho of Ramos. Ricardinho was waardeloos vandaag, maar normaal gesproken een goede back. Tweede helft haal je hem er toch vanaf, zat totaal niet in de wedstrijd. Zelfde voor Holscher, maar die zit er al sinds het begin niet in. Ik snap niet hoe hij hem maar kan blijven opstellen, elke wedstrijd een 2 of lager.

18 november 2018 om 18:26

Wel cool dat FC Twente een Nacho en een Ramos in de verdediging heeft rondlopen. Dan krijg je toch een beetje dat Real Madrid gevoel. Wel jammer dat ze net even iets minder zijn dan de echte Nacho en Ramos. Verder ben ik het wel met je eens dat er weinig van klopte. Ik weet niet hoe het normaal is maar vandaag heb ik even gekeken en er was niet echt een idee ofzo.

18 november 2018 om 18:30

Eens, behalve met Nacho, deed het naar behoren, als CV op de rechtsback. Ricardinho die kan er helemaal niets van, vandaag? Week in week uit drama. Hij en Hollscher, je speelt gewoon met minimaal 1 man minder. Hollscher, die kan zijn tenue zo weer in de kast leggen, loopt erbij alsof het een modeshow is met zijn zweetbandjes en blauwe schoentjes. Bang om vies te worden. Mis bij Twente spelers die willen strijden. 30000 man die wederom trouw zijn, maar weer te kakken worden gezet. Fred pak je verantwoordelijkheid en ga het op de rails zetten. Deze Kroatische kwakzalver grijpt niet in.

Hoorde laatst dat spelers van FC Den Bosch nu 5000 euro krijgen per overwinning. Tikt lekker aan zo. Benieuwd hoe snel we die in de eredivisie gaan zien.

Van beide kanten een behoudende wedstrijd. Dat Eagles vlak voor rust op 0 1 komt maakt t, Dat ze gaan verdedigen. Twente verdiende mogelijk een gelijkspel, maar t was ook niet dat ze kans op kans stapelden. Eagles stond goed en het manco van Twente, dat ze niet een punt konden afdwingen (ook niet tegen 10 man).

18 november 2018 om 19:29

Eagles wel heel erg behoudend en achteruit hangen. Snap dat jullie blij zijn met 3 punten, maar dat jullie dat nu echt afdwongen. Voor de 0/1 ook reactievoetbal en maar weinig kansen. Bult tijdrekken, helaas wordt het anti voetbal ook nog beloond ook. Niet dat ik kapot ben van onze ploeg, maar van die van jullie ook niet. Vooralsnog 6 punten boven ons, maar kan me niet voorstellen dat jullie aan de top blijven met dit afbraakvoetbal.

18 november 2018 om 20:32

Eerste helft was go ahead gewoon de betere ploeg. Die mening was de heren analisten bij foxsports ook toegedaan. Tweede helft kwam go ahead er niet meer aan te pas en had twente misschien wel 80% balbezit, maar man, man, man, wat speelden ze dat slecht uit. Holscher speelt bij twente gelukkig even slecht als bij go ahead vorig jaar. Overigens is dit de eerste wedstrijd geweest dat go ahead 'anti-voetbal' speelde (2e helft). Dat is dan wel weer de verdienste van twente. Tegen sparta, nec, almere, roda, cambuur, etc was go ahead gewoon de ploeg die het spel maakte.

18 november 2018 om 20:51

Volgens mij tegen Cambuur thuis en Ik geloof Dordrecht thuis ben je niet de ploeg geweest die het spel maakte, 2 keer gelukkig weggekomen. Ook vandaag gelukkig weggekomen, dat blijft niet goed gaan. De eagles waren niet de betere in de eerste helft en ook in de tweede niet...de wens is de vader van de gedachte.

18 november 2018 om 20:59

Tegen Cambuur thuis waren we echt heer en meester. Goals vielen pas laat, maar dat was in mijn ogen juist de beste wedstrijd van go ahead dit seizoen. Tegen Dordrecht was een slechte wedstrijd en hadden we geluk, maar die wedstrijd parkeerde dordrecht de bus zoals go ahead dat vandaag de 2e helft deed (groot gelijk overigens). Ik zou de 1e helft nog eens terugkijken als ik jou was. 2e helft was twente idd veel beter, maar jij moet toch ook toegeven dat ze wel heel weinig deden met dat balbezit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper240
DaniloAanvaller2413
T. EbuehiVerdediger231
J. BoschMiddenvelder231
G. RoemeratoeMiddenvelder220
Q. MenigAanvaller228
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

4 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Twente 24 0 1 0
2019/2020 FC Twente 25 0 0 1
2018/2019 FC Twente 36 0 3 0
2017/2018 FC Twente 18 0 0 0
2016/2017 Jong Twente 12 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Cadeautje Hélène Hendriks bezorgt Heracles geen winst in Twentse derby

De Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. De ontmoeting in Erve Asito eindigde in 2-2 en daar schieten beide teams op de ranglijst relatief...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 1 maart
Bayern München heeft een bod van 45 miljoen euro uitgebracht op Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren