Turkije faalt opnieuw en daalt voor eigen publiek af naar Divisie C

Zaterdag, 17 november 2018 om

Turkije is uitgespeeld in de Nations League. De formatie van de bekritiseerde Mircea Lucescu verloor zaterdagavond op eigen veld met 0-1 van Zweden en degradeert daardoor uit Divisie B. Sinds Lucescu in augustus 2017 in dienst trad bij de Turkse voetbalbond, won men in de zestien interlands onder leiding van de Roemeense oefenmeester slechts vier keer. Zweden is Turkije door de zege gepasseerd in de groep en kan dinsdagavond voor eigen publiek tegen Rusland promotie naar Divisie A veiligstellen: bij een zege nemen de Scandinaviërs de eerste plaats over op basis van het onderlinge resultaat.

De wedstrijd begon nochtans hoopgevend voor het thuispubliek. Turkije was de bovenliggende partij in de eerste helft. Het elftal van de Lucescu schoot in Konya furieus uit de startblokken en loste binnen de minuut het eerste schot op doel af. Cengiz Ünder trok vanaf de linkerkant van het veld naar binnen en beproefde vervolgens van grote afstand zijn geluk, maar zijn knal werd uiteindelijk uit het doel geranseld door Robin Olsen.

Ondanks het overwicht kwam Turkije halverwege de eerste helft bijzonder goed weg. Doelman Sinan Bolat blunderde opzichtig bij een hoge bal, maar Caglar Söyüncü voorkwam uiteindelijk dat Marcus Berg kon profiteren. Op slag van rust kreeg Hakan Calhanoglu nog een goede mogelijkheid: na goed voorbereidend werk van aanvalsleider Cenk Tosun schoot de middenvelder van AC Milan uit kansrijke positie op Olsen.

Vlak na de onderbreking kwam Turkije opnieuw met de schrik vrij, doordat Sebastian Larsson op aangeven van Martin Olsson een grote kopkans om zeep hielp. Zweden nam het initiatief in de tweede helft over van Turkije en kwam negentien minuten voor tijd verdiend op voorsprong. Okay Yokuslu beging in het strafschopgebied een overtreding op Berg, waarna de penalty onberispelijk werd benut door Andreas Granqvist. Met Oguzhan Özyakup en Ömer Bayram in de slotfase nog als invallers binnen de lijnen wist Turkije de wedstrijd niet meer te kantelen.


Poll

Mircea Lucescu is nog altijd de juiste bondscoach voor Turkije


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door brky55)

Volledig terecht en was al te verwachten. We weten hierbij dat we gewoon C garnituur zijn. Helaas niet meer niet minder. We hebben een leuke generatie gehad in de jaren 2000-2008, maar dat was het dan. Ik ben trouwens al lang gestopt me te irriteren aan de nederlagen, adviseer de andere Turken dit ook te doen. Ook op clubniveau trouwens, wat ook behoorlijk drama is

17 november 2018 om 20:28

Niet één speler van het EK 2016 stond opgesteld.. misschien zegt dat ook wel veel. Ik lees dat Turkije wil verjongen, maar dan zo rigoureus? De resultaten liegen er niet om. Tja en dan ook nog Terim ontslaan, game over bij voorbaat.

17 november 2018 om 20:39

Laten we vooral doen alsof het heel goed ging onder Terim. Ik ben zeker niet tevreden over Lucescu, maar één ding wat ik hem wel nageef is dat hij een streep heeft gezet door de vorige generatie. Iedereen is die spelers van het EK van 2016 zat, dus niemand zal daarom gaan zeuren.

17 november 2018 om 20:43

Jij weet het ongetwijfeld wel beter dan ik, maar ik zag onder Terim wel strijd. Ik heb vandaag gezien, uit bij Rusland gezien én de oefeninterland tegen Roemenië... Verschrikkelijk.

17 november 2018 om 20:58

Heb je onze wedstrijden op het EK gezien? Ik zag alles behalve strijd. Terim creeerde een ploeg vol vedetten en hij had de ballen niet om ze te vervangen.

17 november 2018 om 21:55

Op het EK tegen ploegen als Spanje en Kroatië ( heb ik gezien) speelt ook een rol van overschatting denk ik. Vooral tegen Spanje. De kwalificaties daarvoor heb ik wel gezien, en dat was wel strijd en vol passie. Met name nadat je haast uitgeschakeld bent, toch nog weet door te gaan. Dat laatste, hij heeft nog aan de basis gestaan van WK kwalificatie, en heeft op een gegeven moment door geselecteerd.

Turkije is niet meer wat het was.. ze zakken terecht naar divisie C en horen normaal gewoon in divisie D..

17 november 2018 om 22:43

Turkije was ook nooit top 😅

17 november 2018 om 22:55

WK 2002 en EK 2008 waren ze toch wel top te noemen.

17 november 2018 om 23:19

Betekent niet gelijk dat ze top horen. Veel teams die een keertje op een wk of ek goed gepresteerd hebben, maar betekent niet gelijk dat ze bij de top horen. Maar ieder zijn mening.

18 november 2018 om 00:47

Subtop

18 november 2018 om 00:58

Turkije hoorde zeker bij de subtop tegen de europese top. Ze waren beter dan de croatie van nu..

Ontzettend triest hoe Turkije voetbalt, wat een schandalige vertoning zeg, ik heb vooral de laatste kwartier met frustratie gekeken, wat zijn ze in hemels naam aan het doen? Totaal geen wil om te winnen, echt wat een trieste elftal is dit, we stonden bekend als strijders en doorzetters daar is niks meer van over! Misselijkmakend dit! Enige creatieve speler die we hebben is Cengiz de rest is gewoon een hoop stront, Lucescu mag ook gelijk opdonderen, gefeliciteerd Zweden dik verdiend gewonnen.

17 november 2018 om 20:21

Met alle respect maar ik heb Turkije nooit als een topland gezien of uberhaupt in de buurt van de top (los van 2002 maar dat kan incidenteel gebeuren). Verwacht de Turkse bevolking gewoon niet iets wat er totaal niet inzit op het moment?

17 november 2018 om 20:26

Heb nergens aangegeven dat Turkije een top voetballend was, staat duidelijk strijders en doorzetters, de Turkse bevolking verwacht strijdlust en passie dat is al een tijdje zoek.

17 november 2018 om 20:35

Kwartfinalist EK 2000 Derde wk 2002 Derde confederation cup 2003 Halve finalist ek 2008 Toernooien dat ze niet mee deden was ook met redelijk goed voetbal maar veel pech. Het was niet topland maar wel zeer gevaarlijke subtop. Maar nu is turkije niveau malta ofzo. Dat is ff moeilijk te accepteren. Ze laten ook niet bepaald wilskracht zien om te winnen.

17 november 2018 om 20:35

Ik ben geen Turk, maar met de spelers die ze hebben, mag er toch best gewonnen worden van Zweden. Calhanoglu, Malli, Soyuncu, Under, Toprak, Malli en Tosun zijn al een paar spelers om op te noemen bij het Turkse elftal. Alleen is Zweden meer een team en Turkije zijn al een aantal jaren geen team. Dus het blijft apart dat Turkije zo hard aan het kwakkelen is.

17 november 2018 om 20:39

Je hoeft toch geen topland te zijn om degelijk te kunnen voetballen en je te kunnen meten met landen als Rusland en Zweden? Niemand verwacht dat we Europees kampioen gaan worden.

18 november 2018 om 00:48

Niveau malta is ook overdreven. Ze horen niet bij de top maar zijn wel gevaarlijk

Het doet mij pijn om geen pijn meer te voelen na zoveelste nederlaag van Turks elftal. Lucescu probeert te verjongen en zorgt voor vernieuwing, maar de spelers zijn simpelweg niet van het formaat war Lucescu in gedachte heeft. Er zit 0,0 scorend vermogen in dit elftal. Daarnaast loopt je verdediging elke wedstrijd wel te kutten, soms met een onwijs domme pingel en anderzijds met een individuele fout. Okay? Enige wat okay aan jou is, is jouw naam. Voor de rest ben je net een vogelverschrikker. Cenk, Hakan, Yunus et cetera. Daarmee win je geen oorlog!

17 november 2018 om 20:02

Bro Lucescu heeft ook gefaald, spelersmateriaal is idd drama maar kom op, je kan toch wel je elftal naar voren sturen zodat de ballen er in gepompt kunnen worden? Wij gaan doodleuk in de 90ste minuut op eigen helft rond tikken tot aan de 92ste minuut, echt triest dit.

17 november 2018 om 20:46

Als je thuis tegen Zweden met Okay-Mahmut op het middenveld speelt, heb je bij voorbaat al verloren. Ik vind het niet erg dat Okay die pingel veroorzaakt, dat kan gebeuren en dat overkomt zelfs de beste spelers wel eens. Pepe speelde in zijn 1e wedstrijd bij ons top tot de 90e minuut toen hij als een amateur een penalty veroorzaakte.

Lucescu moet inzien dat twee controlerende middenvelders niet werkt. Topal is daaraan gewend, hij heeft bij Fener jarenlang in dat systeem gespeeld. Maar Mahmut en Okay zijn dat niet. Uit tegen Zweden speelde Okay 2 wedstrijden. Tot de wissel van Topal was hij een van de slechtste spelers, na die wissel was hij een van de betere.

17 november 2018 om 22:17

Tuurlijk daar heb je gelijk in, waar het mij vooral om gaat is het moment dat je 1-0 achter staat en toch zogenaamd voetballend alles wilt oplossen, Sinan speelt Caglar in terug op Sinan en hoppa een dramatische lange bal naar Cenk die tussen beren staat die elke kop duel wint, als je wilt opbouwen via je centrale verdedigers horen je middenvelders zich aan te bieden ik heb het welgeteld 2 keer gezien, als je met alle respect een keeper op doel heb staan van Royal Antwerp heb je er weinig kaas van gegeten, ik vond Caglar wel als een beest spelen ondanks zijn fout, Cengiz werd tweede helft overgeslagen terwijl dat je gevaarlijkste man is, Hakan denkt ook dat hij vedette is met zijn aanvoerdersband, hij heeft helemaal niks ingebracht terwijl je van hem toch wat verwacht, onze corners gaan ook helemaal nergens over, je staat 1-0 achter je krijgt een corner wat doe je? Balletje opzij, terug, breed, schot die beland in Ankara, gooi em in de pot verdomme, dit ging nergens over, landen als Rusland en Zweden maken ons kapot dat zegt al heel wat, ik verwacht dat we nog veel verder omlaag gaan, het is een beetje klaar.

Het is hier wachten op supporters die Lucescu, de Turkse bond of de instelling de schuld gaan geven. Maar wake up. Turkije heeft hetzelfde probleem als Nederland twee jaar geleden. Weinig kwaliteit. Tip: niet zo druk maken en hopen dat er figuurlijk gezien wat talent uit de hemel komt vallen.

17 november 2018 om 20:06

Nederland had wel een goede lichting die tijd, je zag dat een aantal spelers in Jong Oranje aardig wat talent had, bij Turkije is dat niet het geval.

18 november 2018 om 18:22

Ik heb anders goede verhalen gehoord over Yunus Akgun (weet niet of ik zijn naam goed uitspreek)? Hij viel op bij een talententoernooi in Rusland en speelt bij Galatasaray.

17 november 2018 om 20:07

Zo gaat het altijd joh. Perioden van hoog- en laagconjunctuur wisselen elkaar altijd af. Je krijgt soms te maken met een mindere periode. Zoals nu. Turkije kent een bevolking van 80-90 miljoen. Die komen er echt wel bovenop weer hoor. En trouwens, op papier nog een aardig eftal hoor. Cengiz (Roma), Calhanoglu (Milan), Cenk (Everton). Moet je voorstellen als Ozil, Can en Gundogan voor Turkije gekozen hadden.

17 november 2018 om 20:15

Klopt, dat is precies wat ik wil zeggen. Met als toevoeging dat je de huidige situatie moet accepteren als supporter en gewoon geduld moet hebben.

17 november 2018 om 20:40

Qua selectie is het niet top, maar zeker ook niet heel slecht. Echter moet Lucescu sowieso weg. Die heeft naar mijn mening niet veel gebracht. Het verjongen had een Gunes, Kocaman of zelfs Vural ook wel gedaan. We stellen aanvallend niks voor, en daar heeft hij gewoon geen oplossing voor tactisvh gezien

18 november 2018 om 12:58

Dan moet je je misschien meer gaan aanpassen. “Modern” voetbal gaan spelen. Zak maar in, en laat de tegenstander het spelletje maken. Die ene kans krijg je altijd wel. Zo is Frankrijk ongeveer wereldkampioen geworden. Zo heel slecht vind ik het niet. Er moet toch wel wat van te maken zijn. Ik merk een beetje berusting ook. Dat men het geaccepteerd heeft. Heeft Lucescu een hoge afkoopsom? Dan snap ik het wel.

Wanneer zijn ze van plan om lucescu te onslaan en zelf op te stappen? Deze voetbalbond heeft ons verneukt. We staan 1-0 achter en lucescu zit te wachten tot de 80ste minuut! daarnaast gebruikt hij zijn laatste wissel om een verdediger erin te brengen. Nogmaals een vernedering meegemaakt. Dank je wel!

Als je C garnituur spelers als kaan ayhan etc. oproept dan belandt je ook in C divisie. Zijn er serieus geen betere spelers dan kaan, okay, malli en grabbelaar sinan bolat. Caglar was ook drama zeg.

Zolang Lucescu en de voorzitter Demiroren op hun positie blijven, interesseert het mij totaal niet wat het Turkse elftal doet. Toevallig belde een maat van mij om te vragen of we samen met een paar andere vrienden gingen waterpijpen en naar de wedstrijd zouden kijken. Uiteindelijk heeft de waterpijp en Netflix mijn voorkeur gekregen.

17 november 2018 om 20:19

Juiste keuze. Ik heb na lange tijd weer eens naar turkije gekeken. Ik heb spijt

17 november 2018 om 20:41

Aynen vriend, zo zonde van mijn tijd

17 november 2018 om 20:24

Ik heb even opgezocht Burak Yilmaz speelt nog gewoon, Umut Bulut ook. Gewoon wekelijks, waarom worden deze gasten niet opgeroepen. Burak heeft jarenlang bewezen dat hij een prima spits is met lengte..

17 november 2018 om 20:46

Burak yilmaz heeft samen met arda, caner en co de boel verpest op de EK in 2016. Daarom wordt hij niet meer opgeroepen en umut is gewoon een matig spits. Lucescu moest eigenlijk een andere umut oproepen! Umut bozok die 25 doelpunt had gescoord in de 2de divisie van Frankrijk.

Ik snap daarnaast ook niet hoe serdar gurler geen kansen krijgt. Hij was vorig seizoen bij genclerbirligi gewoon een spits die er 15 ofzo had gescoord.

Heb gekeken, en met alle respect het niveau van het Turkse elftal is bedroevend slecht. De Turkse VZ-ers die enige tijd aanwezig zijn weten dat ik Turkije en Gala hoog heb zitten. Op twee spelers na is dit elftal het niveau van de keuken kampioen divisie. Ik hoop voor alle Turken dat Lucescu eruit vliegt samen met de Turkse bond én deze spelers. Verschrikkelijk dat ze de Turkse fans dit aandoen. Er lopen genoeg goede Turkse spelers rond, en dan dit opstellen? Knettergek.

18 november 2018 om 18:15

Wat er nu bij Turkije gebeurt klinkt heel herkenbaar aangezien Rusland in hetzelfde schuitje zat in de periode onder Capello. Moet gewoon iemand komen die zijn eigen competitie door en door kent.

Ben er enorm van geschrokken omdat ze eerder wel van Zweden hadden gewonnen, dus ik had vooraf gedacht dat Turkije individueel sterker zou zijn, maar Rusland gaat met al die blessures die ze hebben nog een zware kluif aan dit Zweden krijgen.

Wat zijn ze slecht in afwerken en dan zo een domme penalty geven. Wij turken praten veel maar bakken er weing van..

17 november 2018 om 20:25

Fatih Terim ontslaan is het aller domste wat jullie bond ooit heeft gedaan.

17 november 2018 om 20:33

Ruhsuz1905,

Broer joun nickname zegt al genoeg op 1905 na dan..
Heb er geen woorden voor over.. Dramatİsch slecht zijn wij..

Meesterlijke wissel van Lucescu in de 87e minuut. Je staat 0-1 achter, je wisselt je linksback....voor een andere linksback. Je speelt thuis tegen Zweden met twee verdedigende middenvelders en uiteindelijk verlies je alsnog. Lucescu zit te verjongen, heel mooi, maar je moet onderhand wel doorhebben dat dit systeem niet werkt. Hij heeft het nu al zo vaak geprobeerd en het is iedere keer misgegaan. Iedere keer als je wat aanvallender ging spelen, pakte het goed uit want je hebt de spelers daarvoor. Dan is het onbegrijpelijk dat hij nog steeds hiervoor kiest. Een Aykut Kocaman kan op die manier resultaten behalen want dat is al jarenlang zijn vaste systeem, bij Lucescu is dat niet het geval. Maar hij zal nu vast de schuld aan de weersomstandigheden geven, of de koers van de dollar.

Turkije werd 10 jaar geleden nog gezien,als een van de meest opkomende landen op voetbal gebied,maar ze zijn er alleen maar op achteruit gegaan...

Ik dacht dat de turkse spelers in het buitenland goed konden voetballen maar dit was 10x niks. Enige speler die basis stond van de top 3 in turkije was h.kaldirim. De opstelling die ik zou willen zien is toch wel met wat oude spelers. Middenveld topal-akbaba-calhanoglu. Aanval gumus-tosun-cengiz. Verdediging kaldirim-aziz-kabak-ozbyrakli Op goal babacan of kivrak. We hebben alleen weinig opties op linksback en rechtsback posities.

volgens mij ben ik de enige maar:wat een schijt opstelling,een opstelling waarvan je denkt, ze nemen het totaal niet serieus, bolat op. doel ipv harun bv, geen serdar gurler umut bozok etc, maar. namen die shit zijn en uit vorm is, ook totaal geen intentie om te winnen, ze vonden het best zo, totale afgang en wat een schande, ik skip voortaan wedstrijden van turkije

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 37
351 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije.

36 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 augustus
Nacho Monreal staat op het punt om Arsenal na zes jaar te verruilen voor Real Sociedad. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren