‘Onsportieve’ Kasper Dolberg wekt woede op: ‘Hij vermoordde hem’

Zaterdag, 17 november 2018 om 13:48Robin Bruggeman • Laatste update: 14:41

Kasper Dolberg speelde vrijdagavond als invaller voor Nicolai Jörgensen ‘slechts’ twintig minuten mee in de Nations League-wedstrijd tussen Denemarken en Wales, maar de spits van Ajax was na afloop van het duel wel de meest besproken speler. De 21-jarige aanvaller haalde zich in het slot van de wedstijd de woede van de Welshmen op de hals met een charge op Ethan Ampadu, die als gevolg van de botsing hard in aanraking kwam met de reclameborden.

Bondscoach Ryan Giggs noemde de actie na afloop van het duel al ‘smerig’, waarna Age Hareide, keuzeheer van de Denen, het opnam voor zijn pupil door de stellen dat Dolberg ‘geen vlieg kwaad doet’. Ashley Williams trekt zich echter weinig aan van deze woorden: “Ik denk dat Ampadu daar vermoord werd. Je kan niet iemand zomaar tegen de borden aan beuken”, was de aanvoerder duidelijk in gesprek met de Bournemouth Echo.

Denemarken won het duel uiteindelijk met 1-2, waardoor het zich verzekerde van groepswinst en promotie naar Divisie A. Wales, dat niet meer ingehaald kan worden door Ierland in de laatste wedstrijd, wordt tweede en blijft daardoor in Divisie B. Williams meent echter wel dat er goede stappen zijn gezet: “Niemand wist precies wat we van de Nations League konden verwachten, maar voor ons is het de moeite waard geweest omdat we een beetje in een overgangsfase zitten.”

“Een nederlaag tegen Denemarken is niet iets om enorm teleurgesteld over te zijn. Ze waren een van de sterkste teams waar ik de afgelopen tijd op internationaal niveau tegen heb gespeeld. Ze spelen al lang samen en verliezen weinig. Met Christian Eriksen hebben ze een speler van wereldklasse en ze hebben verder nog meer goede voetballers. Het is niet alsof wij zelf niet goed speelden en we zullen hier veel van leren”, sloot hij af.


Poll

Vind jij dat Wales meer verdiende tegen Denemarken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door surreal)

Aldus Ashley Williams die vorig jaar Anthony Lopes van Lyon over de reclameborden smeet. Om over dat voorval met het tegen het hoofd van Robin van Persie van 1 meter afstand nog maar te zwijgen.

17 november 2018 om 14:10

En ook niks van zich liet horen toen zijn teamgenoot Calvert-Lewin Firmino met twee handen in de rug dwars over de boarding duwde vorig seizoen. Enorm hypocriet.

De beelden net gezien en bal aan de zijlijn waar hij hard doorloopt. Erger lijkt het enkel, omdat het dicht bij de reclameborden is. Een stuk minder dan de voorvallen waar Williams zelf bij betrokken is geweest. Om nog maar te zwijgen over de elleboog daarna van Ampadu op Dolberg. Wat een schijnheilig gedoe zeg.

17 november 2018 om 18:01

Hahah, weet je wat schijnheilig is? Janken om die elleboog, terwijl je kan verwachten dat je een tik terug gaat krijgen. De overtreding is niet zo ernstig, maar het is gewoon enorm lomp en hij had hem ernstig kunnen blesseren. Dat de bondscoach het vervolgens opneemt voor hem, vind ik nog schijnheiliger. Hier kan je best even vertellen dat het een zeer lompe actie is. Het meest schijnheilig vind ik echter de Ajacieden hier die andere voorbeelden gaan aanhalen. Wat heeft dat te maken met deze situatie? Maakt dat het minder lomp? Maakt dat het minder gevaarlijk? Nee. Domme actie van Dolberg, maar dat hoort bij voetbal en zeker bij aanvallers die een verdedigende actie inzetten. Wil hij hem door de bording beuken? Natuurlijk niet. Niet te veel waarde aan hechten en doorgaan.

17 november 2018 om 15:16

Inderdaad, wat een misselijke speler is dat zeg. Ook bij deze 'opstootjes' was meneer weer als eerst van de partij

17 november 2018 om 16:18

Dolberg is de liefste jongen uit de klas. Hij is zelfs te bang om te juichen als hij heeft gescoord!

17 november 2018 om 18:02

Dat is geen bangheid hoor, hij is gewoon erg onderkoeld wat ik trouwens geen prettige eigenschap vindt in een speler, maar dat is grotendeels smaak, het gaat uiteindelijk om het spel. Het zijn alleen vaak niet de types die voor je in de bres springen.

17 november 2018 om 18:03

Vind

17 november 2018 om 15:18

Eigenlijk toon jij hiermee hetzelfde te zijn als Ashley Williams. Jij zegt ook niks over Dolberg enz jij smerige actie

17 november 2018 om 15:47

Het was een duel waarbij Ampadu en Dolberg allebei voor de bal leken te gaan, Ampadu net iets eerder de bal beroerde en Dolberg daardoor het been van zijn opponent raakte. Ze belandden daarbij ook beiden tegen de reclameborden. Het was hard, maar zonder gemene intentie, smerig vond ik meevallen.

Hoe Ampadu een luttel aantal minuten Dolberg in de rug met zijn arm Dolberg attaqueerde, vond ik veel smeriger. Daar was geen sprake van een duel om de bal, maar dat was puur bewust zijn gram halen op Dolberg door hem onverbloemd neer te beuken.

Giggs en zeker Williams, die zelf niet vies is van hard spel op het randje, moeten niet zou zeuren over een moordaanslag. Bij duels om de bal gebeuren valpartijen nou eenmaal wel eens door verkeerde timing of te laat zijn. Dat zouden zij als (ex-)voetballers moeten weten

Laat ze eens beginnen over de wraakactie van Ampadu, die zijn eigen ploeg had kunnen benadelen. Er zijn genoeg arbiters, die rood trekken na zo’n wraakactie en terecht, spelers horen geen eigen rechtertje te spelen. Dolberg was al bestraft voor zijn actie.

17 november 2018 om 16:22

Dolberg maakte een overtreding die geel waard is, niet heel bijzondere overtreding verder. Verdiend eigenlijk geen topic en geen comments van de Welshmen. De wraakactie daarentegen was gewoon een rode kaart en veel smeriger, daar zou het over moeten gaan.

17 november 2018 om 17:45

Beetje t zelfde als met Ronaldo en die Dame. Als Dolberg een poging heeft gedaan om die jongen te vermoorden moet je aangifte doen, en niet als een sletje de media opzoeken voor aandacht

Ik kan er niet over oordelen aangezien ik de beelden niet heb gezien, maar Dolberg staat nou niet bepaald bekend om zijn agressieve karakter of zo. Ooit kan iets vervelend uitpakken, dat maakt je nog niet meteen een smerige speler.

17 november 2018 om 14:12

Haha nou ga de beelden maar eens kijken dan. Die bondscoach van Wales moet zich niet zo aanstellen. Het was een onhandige overtreding maar gewoon een beuk, geen schop of elleboog. Enige reden dat het ernstig lijkt is omdat hij tegen de reclameborden aanglijdt. Als dit op het middenveld was gebeurd had je niemand gehoord. Bovendien neemt die Ampadu vervolgens wraak door met z'n arm naar voren in de rug van Dolberg te springen. Maar daar hoor je die bondscoach niet over..

Hahahah Ashley Williams beukt zelfs erg veel, dat is zn enige kwaliteit als verdediger en koppen kan hij ook. Als je door Dolberg tegen de reclamen borden word getrapt dan kan je beter op ballet gaan. Nee begrijp dat t vervelend was maar iedereen weer dat Dolberg geen gemene speler is

Hahahah Ashley Williams beukt zelfs erg veel, dat is zn enige kwaliteit als verdediger en koppen kan hij ook. Als je door Dolberg tegen de reclamen borden word getrapt dan kan je beter op ballet gaan. Nee begrijp dat t vervelend was maar iedereen weer dat Dolberg geen gemene speler is

Zou mooi zijn als Dolberg meer van zich gaat afbijten. Vind hem sinds zijn blessure ook wat feller bij Ajax. Het hoeft niet tot smerig spel te leiden, maar wat vaker de beuk er in kan geen kwaad voor Kasper.

17 november 2018 om 15:26

Wel mooi dat hij verder nergens op reageert. Je kan hem echt niet boos maken.

17 november 2018 om 18:06

Soms moet je boos worden en amok maken. Als je niet meer van je afbijt gaat de scheids ook meer over het hoofd zien. Er zit een onverschilligheid in hem die niet in zijn voordeel werkt.

Ik vond de beuk van Ampadu op Dolberg bij die ingooi vele malen erger. Zoveel deed Dolberg niet.

Overdreven gedoe, Dolberg is juist een schoolvoorbeeld van een super sportieve speler.
Beter gaat Williams in de spiegel kijken. Smerige speler.

Terecht geel voor Dolberg, maakt een stevige overtreding ja. Totaal niks voor Dolberg om dat te doen trouwens. Dat overspannen gedoe daarna. Grappig dat ze daar met een groepje staan te ruziën en Dolberg loopt gewoon weg, kijkt niet op of om en accepteert zijn gele kaart. Zelfs na die idiote wraakactie wat heel donkergeel was, geen reactie van Dolberg. Voelt wat aan zijn hoofd, opstaan en weer door. Dat zie je toch zelden bij spelers. Eigenlijk wel heel mooi natuurlijk. Qua karakter zit die jongen toch wel wat apart in elkaar volgens mij. Begreep ook dat het vrij lastig is om echt contact met hem te maken. Je hebt stoïcijns en je hebt Dolberg. Aparte kerel.

Valt me meteen op dat na de overtreding Kasper Dolberg geen ruzie zoekt, zowel niet toen hij de overtreding maakte als toen hij moest incasseren. Terwijl het gros van beide teams vooraan stond ruzie te maken was Dolberg alweer rustig weggelopen. Wat een zege in het huidige voetbal, iemand die kan uitdelen en incasseren zonder dat hij in een neanderthaler veranderd.

Ik zie er ook geen kwade opzet in, hij deelt een stevige beuk uit maar het is vooral het feit dat er borden staan dat het zo vervelend is. In tegenstelling tot de wraakactie die volgt, waar overduidelijk een kwade bedoeling achter zat.

Ik vond die revanche-actie anders veel erger. Beetje lomp van Dolberg en z'n tegenstander komt daardoor ongelukkig terecht, was inderdaad ook niet echt een sportieve actie. Maar dat is wel wat anders dan willens en wetens gewoon op volle snelheid je elleboog in de kop van iemand anders planten. Dat was donkerrood en een paar maanden schorsing wat mij betreft, want zo'n actie heeft niks met voetbal te maken. Gewoon een ordinaire poging tot mishandeling..

Als ik overmars was ging ik op zoek naar een topspits. Huntelaar is over en Dolberg heeft niet (meer) het vereiste niveau.

17 november 2018 om 15:48

Dolberg en huntelaar scoren zowat iedere wedstrijd die ze spelen, dus waar heb je het in godsnaam over?

17 november 2018 om 17:55

Dolberg heeft in 7 potjes 5 doelpunten. Wat is precies het vereiste niveau als spits?

Het was meer een ongelukkige actie dan opzet. Als dat al vermoorden is...

17 november 2018 om 16:16

Ongelukkig? Dan ga je toch even kijken hoe het is en zeg je sorry? Gewoon een belachelijke actie..

17 november 2018 om 16:37

Duel om de bal. Die van Wales is op snelheid en Dolberg vangt hem -ik verwacht- bewust op. Niks smerigs aan, behalve dat de reclameborden het erger maken.

Het was geen beuk, geen wrede bodycheck, gewoon een botsing veroorzaakt door Dolberg. Klaar, en door!

Wauw. R.I.P. Ethan Ampadu. Veel te jong.

Lol Ashley Williams de smerigste die er is

Vervelende overtreding van Dolberg. Terecht geel. 100% rode kaart voor Ampadu. Springt gewoon langs de bal met zijn elleboog in de nek van Dolberg met als enige bedoeling hem te raken. Hoop toch dat er in de kleedkamer bij Wales wel wat over gezegd is tegen die 17 jarige jongen. Die moet dit niet als normaal gedrag gaan zien. Scheids doet daar in ieder geval al te weinig mee.

Heb ben we het over Dolberg, die niet juicht en weinig lacht en de rust zelf is, kan het me niet voorstellen dat hij iemand vermoord hahaha

Gewoon wat uitdelen en incasseren, dat is voetbal. Als het maar gewoon sportief blijft. Die elleboog die volgt is gewoon onsportief. Denk dat ze het dus eerst bij zichzelf moeten gaan zoeken.

Ampadu had rood moeten krijgen. De overtreding van Dolberg is niet okay en terecht bestraft met geel. Maar een wraakactie op die manier, dan moet je van het veld vertrekken en ook maar een tijd wegblijven.

Maar niet die walgelijke terugpakactie veroordelen? Wat een hypocriet gedoe zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 12
28 fans
Selectie
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller52
F. RønnowKeeper00
A. MaxsøVerdediger
A. ChristensenVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.

115 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren