‘Ik lach om een simpele speler als hij, want Pogba en Sterling steunen me’

Donderdag, 15 november 2018 om

Hoewel hij met Central Coast Mariners niet tot een akkoord kwam over een profcontract, koestert Usain Bolt nog altijd de droom om door te breken als profvoetballer. De voormalig topatleet vertelt aan Sky Sports dat hij deze maand nog de knoop wil doorhakken over zijn toekomst. Van de kritiek op zijn kwaliteiten als voetballer ligt Bolt niet wakker, geeft hij verder aan.

"We kwamen niet uit de contractvoorwaarden, dus dat is afgesloten", doelt de Jamaicaan op zijn avontuur bij Central Coast Mariners. "Maar ik heb veel aanbiedingen van andere clubs. We bekijken nu wat we gaan doen. Voor het eind van november zullen we besluiten of ik naar een andere club ga of het voor gezien houd." Bolt trainde enige tijd mee bij Central Coast Mariners en speelde onder meer mee in twee oefenduels. Hij scoorde tweemaal, maar werd flink bekritiseerd door onder meer Andy Keogh. Volgens de voormalig international van Noord-Ierland heeft Bolt 'de balaanname van een trampoline'.

"Mensen zullen altijd zeggen wat ze willen. Daar ben ik als atleet wel aan gewend", reageert de 32-jarige Bolt. "Toen ik begon als sprinter, waren veel mensen ook niet positief over me. Maar ik bewees ieder jaar hun ongelijk. Ik wil het voetbal in. Hij (Keogh, red.) was vast ook niet op zijn topniveau toen hij net was begonnen, begrijp je? Ik vat het niet persoonlijk op. Ik kan er wel om lachen. Ik heb zoveel topspelers ontmoet, zoals Patrick Vieira, maar ik heb ook gesproken met Paul Pogba en Raheem Sterling. Zij vinden het mooi om te zien dat ik het probeer."

"'Kom op, je kan het', zeggen ze tegen me. Ze steunen me, dus ik maak me niet druk om wat simpele spelers als er topspelers zijn die snappen dat het mijn droom is", benadrukt de achtvoudig olympisch sprintkampioen. Volgens Engelstalige media weigerde Bolt een contract voor 130.000 euro per jaar in Australië en mikte hij op 2,6 miljoen euro. Zelf lijkt hij dat wat te nuanceren. "Het gaat absoluut niet om het geld. Ik wil het proberen en zien hoe goed ik kan worden."


Poll

Denk je dat Usain Bolt doorbreekt als profvoetballer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door v-watcher)

“Het gaat niet om het geld” maar wel 20 keer het geboden aanbod vereenvoudigen... Bolt mag al in zijn handjes knijpen dat deze club hem een kans wilde geven.

15 november 2018 om 13:14

Maar wie bevestigt die 2,6 miljoen dan? De media? Want die zijn altijd geloofwaardig toch. Die zetten iedere speler af als geldwolf in de hedendaagse voetbalwereld. Weer zo’n schaap die de ‘waarheid van de kranten’ volgt.

15 november 2018 om 13:22

Gezien dit best grote informatie is, geloof ik niet dat kranten dit zomaar publiceren. Daarnaast zegt het genoeg dat hij het zelf niet ontkent.
Deze man is de weg kwijt, met 2,4 miljoen zou je in de Eredivisie de een-na-best betaalde speler na Tadic zijn waarschijnlijk, terwijl hij al 32 is en letterlijk niets anders bewezen heeft dan zonder bal sprinten.

15 november 2018 om 13:58

Ik denk dat hij dat bedrag baseert op basis van de inkomsten die hij voor een dergelijke club genereert, een naam als Bolt maakt je club voor sponsoren veel interessanter opeens omdat je een naam hebt die over de hele wereld bekend is.

Bolt is een fenomeen, die zal dus veel bekijks trekken en dan is het niet raar dat Bolt hier zelf ook wat van terug wil zien, dat hij misschien helemaal niet kan voetballen is niet bijster interessant.

15 november 2018 om 14:12

Ja dat is een paar weken leuk, maar als hij echt niet kan voetballen kunnen ze hem echt niet blijven opstellen. Dan tast je je geloofwaardigheid aan als club en ben je als coach ook maar een speelbal van de club. wat moeten teamgenoten denken als iemand die een bal niet kan aannemen 15 keer meer verdiend? Bovendien kan deze club overigens ook niet zomaar even een miljoenensalaris uitdelen. Op lange termijn zou dit niet zo’n goede investering zijn denk ik.

15 november 2018 om 14:11

"20 keer het geboden aanbod vereenvoudigen", wut? Bolt is btw een marketingmachine. Alles rondom die man draait om marketing. Dat was tijdens zijn sprintcarierre al zo en dat zou z'n 'voetbalcarierre' natuurlijk ook zijn. De mensen achter hem hebben berekend hoeveel hij een club op het gebied van marketing zou brengen en basseren daar zijn loon op, niet op zijn voetballwaliteiten.

Slaat nergens op, geef z'n plek aan iemand die wel voetballer wil worden. Bolt is een geweldige atleet, maargeen voetballer. Blijflekker bijje leest.

Ik hou erg van Bolt, maar als 32 jarige nog in de prof voetbale proberen te spelen is wel erg overdreven. Hij moet van 0 beginnen, dat hij snel is weten we al maar voetbal is meer dan alleen rennen

"kom op je kan het" en vervolgens in de vuist lachen! (goede vrienden heb je dan zogenaamd)

De beste man is al 32 en heeft nooit professioneel gevoetbald. Zijn conditie is voor 100 meter in 10 seconden rennen prima maar als je 2x 45min moet rondrennen is dat heel anders qua belasting!

Met zijn naam en faam vindt ie altijd wel een club die gek genoeg is om geil is voor de extra aandacht maar echt serieus is het allemaal niet te noemen helaas. Maar het is Usain allemaal gegund wat mij betreft.

Qua commercie kan je altijd ja zeggen. Neem die marinners heb ik nooit van gehoord tot bolt daar ineens was. Nu hebben ze de aandacht, en de volgende club die aandacht wil contracteerd hem.

Wat een zwakke reactie.

Wat een Pogba of een Sterling zegt, kan van twee hoeken komen:
- Of het zijn je vrienden die wel of niet geloven in jouw kansen, maar vooral jou willen steunen in het navolgen van een droom, hoe onmogelijk die ook lijkt te zijn. Dus dan focus je niet op hoe het eruit ziet, je blijft iemand aansporen en je hoopt dat het leidt naar een wonder. Of;
- het zijn gasten die tegen je liegen om jou te vriend te houden om hun eigen merk hoog te houden en omdat jij een geweldig grote merk bent, maar achter jouw rug om lachen ze om hoe slecht jij bent. Je te associëren met Usain Bolt kan een persoon nogal veel brengen.


Zo'n Keogh kent hem niet persoonlijk en heeft waarschijnlijk ook geen commerciële belangen door het te hebben over Usain Bolt. Dan geeft hij zijn eerlijke mening.

Bolt hoeft er niet naar te luisteren en hij kan zelfs zeggen dat hij zich daarvoor afsluit. Maar door Keogh ook nog een schop na te geven door hem een simpele speler te noemen, dat is bitchgedrag.

15 november 2018 om 22:30

Nee, want de reactie van Keogh is geen bitch gedrag zeker. Hij doet net alsof Bolt claimt te kunnen meekomen met Real of Barca, maar hij onderhandeld niet voor niets met een onbekende club uit een redelijk onbekende competitie met redelijk onbekende spelers, en de gene die kritiek levert is minstens even onbekend als het bovenstaande. Bolt is een legende, die weet wel dat hij de wereldtop niet meer gaat halen, moet dat hem stoppen om zijn eigen top te halen? Keogh is de gene die hier gal spuwt, Bolt spreekt hier simpelweg de waarheid.

16 november 2018 om 00:08

Nee, dat is het niet, want Keogh heeft het over wat hij vindt van zijn voetbalkwaliteiten. Hij is in de positie om daar wat over te zeggen, als voetballer van een Australische voetbalploeg. En het wordt hem gevraagd. Ook heel belangrijk.

"Hij doet net alsof Bolt claimt te kunnen meekomen met Real of Barca"
Onwaar, Keogh had het de gehele tijd duidelijk over Bolt en zijn toegevoegde waarde op A-League niveau.

Aan Bolt wordt waarschijnlijk gevraagd wat hij van de woorden van Keogh vindt en wat ik al had gezegd, zeggen dat je je er niets van aantrekt is prima, maar op de man spelen door ook nog erbij te vernoemen dat hij slechts een simpele speler is, is een overbodige opmerking wat aangeeft dat Bolt kennelijk dusdanig geraakt is dat hij moet zoeken naar dat soort dingen om de mening van Keogh onderuit te halen. Als je het relatief bekijkt, is het niet eens waarheid, want vergeleken met een Usain Bolt is een Andy Keogh een god in het voetbal.

Vind het een beetje de wereld op zijn kop om Keogh af te schilderen als de galspuwer terwijl Bolt hier eigenlijk uit zijn dak gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Australië

FIFA ranking: 42
13 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. TaggartAanvaller
G. ArnoldUnknown
M. RyanKeeper50
A. BehichVerdediger50
M. DegenekVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Australië.

459 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 7 0 0 0
2019/2020 Manchester United 16 1 1 0
2018/2019 Manchester United 35 13 6 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
2016/2017 Manchester United 30 5 7 0
Laatste voetbalnieuws

Van de Beek: ‘Hij is belangrijk voor het team, maar ook voor mij persoonlijk’

Edinson Cavani staat woensdagavond waarschijnlijk in de basis van Manchester United voor het Champions League-duel met Paris Saint-Germain. De aanvaller, die de voorbije jaren voor de Parijzenaars uitkwam, viel afgelopen zondag...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren