Clubleiding NEC spreekt vertrouwen uit: ‘Posities staan niet ter discussie’

Donderdag, 15 november 2018 om

De clubleiding van NEC heeft het vertrouwen uitgesproken in trainer Jack de Gier en zijn technische staf. Technisch directeur Remco Oversier spreekt de verwachting uit dat de huidige selectie onder leiding van de trainer de weg naar boven zal weten in te slaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

7 reacties (laatste reactie door keizerstad1994)

Als een bestuur dit doet, sta je over 2 weken op straat.

15 november 2018 om 09:10

Vaak is dit inderdaad het geval ja. Bij NEC denk ik door verschillende redenen dat dit niet het geval zal zijn.
1. Jack de Gier is de absolute publieksfavoriet bij veel Nec'ers. Ik mis de dagen dat hij voor ons cluppie uitkwam.
2. Een hele rits vorige trainers bakten er ook niks van. Deze teloorgang is niet (alleen) de schuld van Jackie Goal!
3. Er is al veel kritiek op Oversier en zijn keuzes. Ik denk dat Jack de Gier zijn laatste strohalm is. Anders zal zijn positie onhoudbaar worden.

Telkens als er zulke uitspraken de ronde doen weet je dat de trainer nog maar 2 weken te gaan heeft,

Ik vind dat Jackie Goal mot blievuh! Hij moet tijd krijgen om deze jongens aan de praat te krijgen. Het spel is echter wel dra-ma-tisch! Nog nooit zo'n lamlendige ploeg gezien bij Nec. Ik had niet verwacht dat we makkelijk kampioen zouden worden, maar dit is wel erg slecht. Thuis met 1-5 verliezen van Top Oss... Met zo'n voorspelling had je rijk kunnen worden. Wie had gedacht dat oud-eredivisiespelers Darri, van Eijden en van den Berg zo weinig zouden brengen?

15 november 2018 om 10:30

Zo wat een bizarre pot was dat inderdaad, we hadden er makkelijk 10 kunnen maken toen, zelden zo'n zwakke defensie gezien! On: hoop dat ze het in Nijmegen snel weer op de rit krijgen, zou jammer zijn als NEC het nieuwe RKC wordt.

Ze gaan De Gier echt niet ontslaan. Hij is de trainer die perfect past in de visie die de directie vanaf het begin heeft uitgesproken, waarbij men weer naar een herkenbaar elftal wilt met vrijwel alleen maar Nederlanders, aanvallend voetbal, een paar ervaren karakterjongens aangevuld met jongere spelers waar men op termijn nog wat aan kan verdienen. Dat het er nu even niet uitkomt is duidelijk, maar de selectie heeft genoeg kwaliteit om in ieder geval de playoffs te halen.

De Gier is ten eerste een clubheld met veel krediet bij de supporters en ten tweede heeft hij bij Almere al aangetoond dat hij een goede trainer is die aanvallend wil spelen. Bij NEC staat er heel wat meer druk op vanuit de buitenwacht dan bij Almere, maar De Gier heeft denk ik wel het juiste karakter om hier mee om te kunnen gaan.

Prima vent hoor De Gier, maar na een paar maanden laat hij naar mijn mening zien totaal ongeschikt te zijn voor deze functie, en dan met name tactisch. Constant gewissel qua opstelling en speelwijze. Ene keer Achabar op de vleugel, dan weer op het middenveld en dan weer op de bank. Dan weer een middenveld met drie controleurs om het in de wedstrijd weer om te zetten. Ene wedstrijd Darri linksbuiten, dan weer Romeny en dan weer een ander. Centraal achterin ook vaak gewisseld (toegegeven, ook wat blessures). Zit totaal geen lijn in de spelopvatting. Verder wordt hij vaak tactisch verrast door de tegenstander. Een tegenstander kan een helft helemaal niks in te brengen hebben, maar door een kleine tactische aanpassing opeens helemaal terug komen in de wedstrijd. En dan ten slotte de fitheid, ik weet niet wat ze doordeweeks op de training doen maar de spelers ogen totaal niet fit. Een aantal staan na een kwartier al te puffen.

Persoonlijk zie ik totaal geen perspectief. Daar waar het bij trainers zoals Hyballa en Lijnders naar mijn mening vooral beleidsmatig fout zat, heeft De Gier echt veel mogelijkheden gekregen om er qua selectie iets van te maken. Bedoel, hij kan (mits fit) een elftal opstellen met Alblas, Sanniez, Van Eijden, Kvida, Labylle, Overtoom, Van den Berg, Achabar, Darri, Okita en Braken. Dan heb je als trainer van een club uit de eerste divisie echt niet veel te klagen hoor. Maar De Gier krijgt de spelers niet aan het voetballen, het spel wordt met de week slechter i.p.v. beter en hij krijgt het voor elkaar om 8e(!) te staan met een selectie die naar mijn mening gewoon top drie moet kunnen spelen. Als De Gier geen clubicoon was, was ie er allang uitgevlogen, want we hebben dit seizoen al een aantal zeer beschamende uitslagen neergezet zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
9.NEC5813
10.SC Cambuur5813
11.Jong Ajax5614
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. LabylleVerdediger370
J. OkitaAanvaller3715
M. DijkstraMiddenvelder311
T. Lartey SanniezVerdediger280
J. van den BergMiddenvelder281
T. OvertoomMiddenvelder251
M. NdayishimiyeAanvaller236
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.

2 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Vincent Kompany gaat Manchester City na een lang dienstverband verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren