‘Kwakkelend NEC wil met ‘mentor’ sportieve crisis bezweren’

Dinsdag, 13 november 2018 om

NEC is momenteel bezig om een ‘mentor’ te vinden, die naast trainer Jack de Gier moet gaan werken. De Gelderlander schrijft dat de clubleiding op die manier hoopt om de crisis in Nijmegen te bezweren. Invloedrijke investeerders zouden volgens het regionale dagblad het vertrouwen in De Gier verloren zijn.

Mede dankzij investeerders konden de Nijmegenaren afgelopen zomer veertien spelers aantrekken. De verwachting bestond dat NEC zou kunnen meedoen om de landstitel, maar dat valt voorlopig tegen. De formatie van De Gier bezet na 13 wedstrijden met 21 punten de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie, met een achterstand van negen punten op koploper Sparta Rotterdam. In de eerste wedstrijden van het seizoen werden een aantal pijnlijke nederlagen geleden.

Zo stapten FC Eindhoven (0-1) en TOP Oss (1-5) in Nijmegen als winnaar van het veld, terwijl NEC afgelopen vrijdag van de mat geveegd werd door Jong Ajax: 4-0. Die resultaten hebben ervoor gezorgd dat de invloedrijke investeerders zich zijn gaan roeren en een soort ‘mentor’ naast De Gier zou het vertrouwen kunnen herstellen. Binnen de club wordt hier voorlopig niet op gereageerd. De spelers hebben deze week een spreekverbod, om zich optimaal te kunnen voorbereiden op het duel met Sparta van komende zondag.

Overigens neemt ook de druk op technisch directeur Remco Oversier toe, omdat de zomerse versterkingen enigszins tegenvallen. Tevens is De Gier de derde trainer onder zijn bewind, na Adrie Bogers en het desastreus verlopen dienstverband van Pepijn Lijnders. De Gier kwam afgelopen zomer over van Almere City, waar hij ruim twee jaar aan het roer had gestaan. Eerder werkte hij al in verschillende functies bij NEC, onder meer als scout, assistent en beloftentrainer.


Poll

Denk jij dat dit een oplossing is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door mtotheax)

Die schreeuwt allemaal gebrek aan visie uit. Je kan een vermogen aan spelers halen maar als je spelers haalt zonder visie heeft dit weinig zin. Je kan allemaal trainers halen maar trainers halen zonder visie heeft geen zin. Ik snap die investeerders wel.

Het is allemaal zo makkelijk roepen dat er geen visie is. Sinds de nieuwe directie in de zomer van 2017 is aangesteld vind ik dat er wel degelijk visie is. Er is een duidelijke visie waar NEC heen wil, met wat voor speelwijze en wat voor selectie daar bij hoort. Er wordt sindsdien gekozen voor een selectie met vrijwel alleen maar Nederlanders of in ieder geval Nederlands sprekende spelers met een mix van jonge talenten en een paar ervaren karakterspelers. Vorig seizoen konden ze niet direct de trainer vinden die bij die visie hoorde en hebben ze tijdelijk Adrie Boogers hoofdtrainer gemaakt. Op dat moment wilden ze ook al De Gier als trainer maar Almere wilde hem niet laten gaan. Dat ze vervolgens in de winterstop Pepijn Lijnders aanstelden was een grote fout, maar uiteindelijk hebben ze met De Gier voor dit seizoen alsnog de trainer gekregen die in het plaatje paste.

Als je voor het seizoen keek naar het hele plaatje met de selectie die er stond die uitgebalanceerd leek met veel kwaliteit, spelers met een goede mentaliteit en een goede mix van ervaring en talent, gecombineerd met een coach die met Almere heeft laten zien aanvallend te kunnen spelen en bovendien een clubheld is, dan zag het er gewoon uitstekend uit. Alle analisten die de eerste divisie nauw volgen concludeerden dat NEC er uitstekend voorstond en een van de grootste titelkandidaten zou zijn en de supporters waren voor het eerst sinds jaren weer echt positief.

Op dit moment is het voor mij echt onverklaarbaar dat het er niet uitkomt. Tuurlijk hebben we veel pech gehad met blessures, vooral met de blessure van Alblas nadat Coutinho onverwachts was gestopt, maar met het team wat er nu staat mag je nooit zo door de ondergrens zakken als de afgelopen weken 2 keer is gebeurd. Ik weet niet of er iets speelt in de selectie dat dit zou kunnen verklaren, maar ik denk dat de je de directie weinig kan verwijten en zeker niet een gebrek aan visie. Nu is het zaak om ook nu alles tegenzit toch vast te houden aan deze visie en dus niet allerlei noodingrepen te gaan doen. Ik denk dat De Gier zeker nog de juiste man op de juiste plek is en wellicht dat een mentor zou kunnen helpen als tijdelijke oplossing om de boel weer op de rit te krijgen.

Meedoen om de landstitel? NEC speelt toch echt geen Eredivisie meer...

Er was eens iemand bij NEC die zei: "alles komt goed".
Ideale mentor?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.NAC Breda1811
5.NEC137
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. JangaAanvaller83
J. OkitaAanvaller52
N. AlblasKeeper80
A. SelloufAanvaller30
K. BukusuVerdediger30
G. ÇulhacıVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

3 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren