‘Kwakkelend NEC wil met ‘mentor’ sportieve crisis bezweren’

Dinsdag, 13 november 2018 om

NEC is momenteel bezig om een ‘mentor’ te vinden, die naast trainer Jack de Gier moet gaan werken. De Gelderlander schrijft dat de clubleiding op die manier hoopt om de crisis in Nijmegen te bezweren. Invloedrijke investeerders zouden volgens het regionale dagblad het vertrouwen in De Gier verloren zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat dit een oplossing is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door mtotheax)

Die schreeuwt allemaal gebrek aan visie uit. Je kan een vermogen aan spelers halen maar als je spelers haalt zonder visie heeft dit weinig zin. Je kan allemaal trainers halen maar trainers halen zonder visie heeft geen zin. Ik snap die investeerders wel.

Het is allemaal zo makkelijk roepen dat er geen visie is. Sinds de nieuwe directie in de zomer van 2017 is aangesteld vind ik dat er wel degelijk visie is. Er is een duidelijke visie waar NEC heen wil, met wat voor speelwijze en wat voor selectie daar bij hoort. Er wordt sindsdien gekozen voor een selectie met vrijwel alleen maar Nederlanders of in ieder geval Nederlands sprekende spelers met een mix van jonge talenten en een paar ervaren karakterspelers. Vorig seizoen konden ze niet direct de trainer vinden die bij die visie hoorde en hebben ze tijdelijk Adrie Boogers hoofdtrainer gemaakt. Op dat moment wilden ze ook al De Gier als trainer maar Almere wilde hem niet laten gaan. Dat ze vervolgens in de winterstop Pepijn Lijnders aanstelden was een grote fout, maar uiteindelijk hebben ze met De Gier voor dit seizoen alsnog de trainer gekregen die in het plaatje paste.

Als je voor het seizoen keek naar het hele plaatje met de selectie die er stond die uitgebalanceerd leek met veel kwaliteit, spelers met een goede mentaliteit en een goede mix van ervaring en talent, gecombineerd met een coach die met Almere heeft laten zien aanvallend te kunnen spelen en bovendien een clubheld is, dan zag het er gewoon uitstekend uit. Alle analisten die de eerste divisie nauw volgen concludeerden dat NEC er uitstekend voorstond en een van de grootste titelkandidaten zou zijn en de supporters waren voor het eerst sinds jaren weer echt positief.

Op dit moment is het voor mij echt onverklaarbaar dat het er niet uitkomt. Tuurlijk hebben we veel pech gehad met blessures, vooral met de blessure van Alblas nadat Coutinho onverwachts was gestopt, maar met het team wat er nu staat mag je nooit zo door de ondergrens zakken als de afgelopen weken 2 keer is gebeurd. Ik weet niet of er iets speelt in de selectie dat dit zou kunnen verklaren, maar ik denk dat de je de directie weinig kan verwijten en zeker niet een gebrek aan visie. Nu is het zaak om ook nu alles tegenzit toch vast te houden aan deze visie en dus niet allerlei noodingrepen te gaan doen. Ik denk dat De Gier zeker nog de juiste man op de juiste plek is en wellicht dat een mentor zou kunnen helpen als tijdelijke oplossing om de boel weer op de rit te krijgen.

Meedoen om de landstitel? NEC speelt toch echt geen Eredivisie meer...

Er was eens iemand bij NEC die zei: "alles komt goed".
Ideale mentor?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Telstar11-4
14.NEC10-1
16.TOP Oss8-6
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

2 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 oktober
Na het wegvallen van Alexis Sánchez, zoekt Internazionale naar aanvallende alternatieven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren