Koeman ontkent straf aan international: ‘Op zijn positie loopt een aanvaller’

Maandag, 12 november 2018 om

Bondscoach Ronald Koeman ontkent dat Ruud Vormer niet is opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal omdat hij zich voor de vorige interlandperiode had afgemeld. De middenvelder van Club Brugge weigerde vorige maand een uitnodiging van Koeman voor de wedstrijden tegen Duitsland en België omdat hij rust nodig had. De afwezigheid van Vormer voor de Nations League-wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland heeft een andere reden, zo legde Koeman maandag uit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door titaantje)

Ik vind het ook niet super raar dat hij voor zijn vaste werkgever wel in actie komt. Koeman wilde dat hij de wedstrijden van Brugge zou laten schieten voor Oranje, maar als clubtrainer zou Koeman het zelf absoluut niet accepteren. Bovendien zou Vormer ook niet meer spelen bij Oranje als hij hierdoor bij Brugge zou worden gepasseerd. Al geeft hij Tete bijvoorbeeld wel krediet.

12 november 2018 om 19:50

Dat zijn de logische tegengestelde belangen.. i.m.o. Niets bijzonders aan.. maar je tussendoor afmelden voor Oranje mag je doen natuurlijk.. geeft naar mijn mening wel aan dat je er niet vol voor wil gaan.. we hebben de afgelopen jaren meer van dat soort afmeldingen gehad.. schiet Oranje niets mee op.. mij lijkt het allerhoogste dat je kunt bereiken je nationale elftal vertegenwoordigen.. als je dat dus liever laat schieten, verdien je het ook niet meer voorlopig

Hahha Tete de meest complete rechtsback noemen. Dan ben je ook niet meer serieus te nemen vind ik.

12 november 2018 om 19:01

Koeman heeft een vrij realistische kijk op voetbal, maar hier sluit ik ook niet bij hem aan. Tete is verdedigend een prima back, maar aanvallend vrij matig.

12 november 2018 om 19:24

We spelen 4-3-3 tegenwoordig. Dan is aanvallen toch veel minder belangrijk dan goed verdedigen? In 4-3-3 ben je verdedigend kwetsbaarder dan toen het 5-3-2 was, dus dan heb je veel meer aan een Tete dan aan een aanvallende back die matig is in verdedigen. In de laatste interland van Tete liet hij zien dat hij het niveau aan kan.

12 november 2018 om 20:05

Tegenwoordig spelen clubs die 4-3-3 spelen met aanvallende backs...

12 november 2018 om 19:20

Waarom niet dan? Ik vind hem aanvallend steeds beter worden en verdedigend ook goed zijn mannetje staan. Je kan twisten dat anderen ook nagenoeg gelijk zijn zoals bijvoorbeeld een Dumfries. Verder kom ik niet eigenlijk.

12 november 2018 om 20:56

Zoals je zelf al aangeeft aanvallend en voetballend is hij zwak. Ballen springen van zijn voet af en zijn handelingssnelheid is nogal laag. Daarnaast ziet zo een tackle er misschien spectaculair uit, maar dat zegt alleen maar dat hij positioneel ook niet zo goed is.

12 november 2018 om 19:52

Ik ben persoonlijk ook niet bijzonder gecharmeerd van Tete, maar je uitspraak over Koeman slaat compleet door. Sowieso heeft Koeman voor de rechtback positie niet bijzonder veel alternatieven. Overigens lachwekkend dat je andere erop aanspreekt dat ze niet inhoudelijk op je post ingaan, terwijl die post totaal geen inhoudelijke onderbouwing heeft.

12 november 2018 om 20:14

Ik zeg toch ook niet dat Koeman iemand anders had moeten oproepen, er zijn inderdaad weinig andere opties dus dat laat ik in het midden. Ik vind alleen dat Koeman zichzelf belachelijk maakt door het woord 'compleet' aan Tete te koppelen.

12 november 2018 om 21:18

“Misschien wel mijn meest complete”

12 november 2018 om 20:00

Als Koeman had gezegd de best verdedigende back had iedereen daar weer over gevallen.
Tete is verdedigend beter dan de andere backs, maar aanvallend is het niet geweldig.
Dumfries is aanvallend is beter, maar verdedigend iets minder.
Hieruit kunnen we opmaken dat Koeman met een redelijk gesloten verdediging zal gaan spelen, waar Tete het beste past.
Dumfries zal er nog wel voorbij gaan als die stappen blijft maken, maar de rest van de backs spelen niet, zijn geblesseerd of voldoen niet.

Tete de meest complete rechtsback? Als alle rechtsback beschikbaar zijn. Dan zijn Hateboer, Janmaat en Dumfries betere opties. Allemaal completer. En in tegenstelling tot Tete pakken ze de hele flank. En ze kunnen ook nog het belangrijkste. Verdedigen

12 november 2018 om 20:38

Haha! Daveke! Ik ga er voor het gemak maar even vanuit dat je een grap maakt? Zeggen dat Janmaat, in tegenstelling tot Tete wel kan verdedigen? Ik ben het met je eebs dat Tete niet de meest complete back is. En misschien zijn er wel betere alternatieven. Maar, juist het sterke punt van Tete ten opzuchte van de andere backs die Nederland heeft, is dat hij wel kan verdedigen.

Raar dat hij verwacht,dat vormer juist rust moet nemen bij de club,had hij dat ook geroepen als hij clubtrainer was.....

Vormer hoeft van mij ook niet per se in de Oranje selectie, alhoewel hij best ipv Rosario er bij had kunnen zijn. Hij doet het erg goed in Belgie, maar het is niet iemand die je naar de Europese top gaat brengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

330 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

Eerste oefenduel van Oranje richting EK lijkt topaffiche op te leveren

Het Nederlands elftal kwalificeerde zich afgelopen zaterdag dankzij een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij Noord-Ierland definitief voor het EK van volgend jaar en besloot zijn EK-kwalificatiecampagne dinsdagavond met een 5-0 overwinning...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren