‘Ik hoop wél dat ik ooit een uitzonderlijke speler word’

Maandag, 12 november 2018 om

Guus Til kroonde zich zondag tot de matchwinner van AZ. De middenvelder maakte het enige doelpunt in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, al is hij niet tevreden over zijn spel. De twintigjarige aanvoerder erkent in een interview met het Algemeen Dagblad dat het de laatste weken ‘minder’ met hem gaat.

“Ik denk dat elke topsporter dat heeft: het kan niet steeds in een stijgende lijn gaan. Als dat zo zou zijn, moet je echt een uitzonderlijke speler zijn. Ik schaar mezelf daar nog niet onder. Ik hoop wél dat ik het ooit word.” Til voegt eraan toe dat hij de sport anders beleeft dan toen hij net bij het eerste elftal kwam kijken.

“Ik kwam uit de jeugd en elke bal die ik naar de goede kleur speelde, was al een feest. Vorig jaar was ik één van de spelers die het goed deed. Nu ben ik aanvoerder. Ik heb gemerkt dat ik moeite heb met de verwachtingen, maar langzaam gaat dat beter”, besluit Til.

AZ hield tegen ADO overigens voor het eerst sinds 13 april ‘de nul’ in een uitduel in de Eredivisie. Het team van trainer John van den Brom staat na twaalf speelronden met achttien punten op de zesde plaats in de Eredivisie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door sirius)

Meneer Til zal nooit een onvergetelijke speler worden, ik denk zelfs dat AZ zijn plafond is.

12 november 2018 om 10:17

Oneens. 20 en met vlagen heel goed/ matchwinner dan zit je echt niet al aan je plafond bij de betreffende club...

12 november 2018 om 10:22

Ik vind helemaal niets echt bijzonder aan Guus Til, behalve dat er een goede kop op zit. Maar dat zegt niets. Van Dirk Kuyt zeiden de meesten exact hetzelfde en kijk hoe die het heeft gedaan. Een goede kop ( instelling, motivatie en slimmigheid) is ook een echte kwaliteit.

12 november 2018 om 12:30

Maar daar zit ook een grote kanttekening bij. Ten eerste krijgt een speler in het hedendaagse voetbal niet de kansen die Kuyt in z'n carriere kreeg. Bovendien is Kuyt meer een uitzondering op de regel en was Kuyt voetbaltechnisch te goed voor de Eredivisie. Guus Til is dat niet.

Komt altijd volwassen over en heeft goede momenten.
Nog zeker niet stabiel maar ik vertrouw erop dat dat nog wel komt

Een uitzonderlijke speler die in de wereldtop wordt Til niet, maar er is niks mee om in de subtop van Europa te belanden. Hij heeft nog wat jaartjes voor zich, en hij zou een beetje de voorbeeld kunnen nemen aan Davy Propper. Kwam bij een Nl'se topclub binnen, ontwikkelde zich goed en verdiende een transfer naar Engeland plus geregeld basisspeler in Oranje.

12 november 2018 om 11:30

Vind hem ook niet bijzonder, echter kan alles gebeuren, dirk kuyt is het perfecte voorbeeld daarvan.

Moet wel een beetje lachen om Til. In april dit jaar zei hij nog dat hij een tussenstap bij PSV of Ajax overbodig zou vinden. Het was hem toen iets te hoog naar zijn bol gestegen omdat hij toen ongeveer zijn debuut had gemaakt bij het Nederlands elftal en waarschijnlijk dacht dat hij al top of the league was.
Ik denk persoonlijk dat hij zelfs tekort komt voor PSV en Ajax op dit moment. Leuke speler voor AZ, net als dat Maher dat ook was. Al vond ik die nog een stukje beter in zijn tijd bij AZ.

12 november 2018 om 11:33

Maher is ook deels mislukt omdatber onder cocu zonder 10 werd gespeeld en hij daardoor minder in het spel werd betrokken/opeiste. Echter liet ook een goede indruk achter in oranje toen die mocht uitkomen zoals tegen Italië toen.

12 november 2018 om 12:27

Maher had voldoende talent om te slagen, maar leek mentaal niet aan te kunnen haken. Til is gewoon voetbaltechnisch niet goed genoeg voor de Nederlandse top. Naar mijn mening zit Til goed op z'n plaats bij AZ. Een redelijk talentje, maar daar is ook alles mee gezegd.

Ik snap dat een speler ambitie moet hebben, maar ik mag aannemen dat Til toch zelf ook wel weet dat hij totaal geen bijzonder talent is? Dit is eigenlijk een Eredivisie-subtop versie van Klaassen of Van De Beek. Vorig jaar werd Til om de 1 of andere reden enorm opgehyped, maar nu is de storm gaan liggen en zijn mensen weer wat objectiever als het op z'n voetbalkwaliteiten aankomt.

12 november 2018 om 15:47

Objectiever slaat nergens op, mensen zien nu gewoon dat hij niet goed voetbalt, wat erin resulteert dat niet iedereen meer super positief is. Vorig seizoen speelde hij ontzettend goed en kreeg hij terecht alle complimenten. Ik zie niet in waarom zoiets altijd gelijk als hype gezien wordt. Hij was toen gewoon beter. Dat kan.

13 november 2018 om 13:17

Ik praat niet over zijn vorm, maar over zijn kwaliteiten. Vorig jaar werd hij zelfs bestempeld als 'het toekomstige Oranje'. Dat noem ik nou niet bepaald objectief. Complimenten zijn prima voor een speler in vorm, maar als men daar in doorschiet ontstaat er al snel een hype rondom een speler.

Til is wel een vreemde eend in de bijt in Nederland, omdat hij - zoals je ze nog weinig ziet in Nederland en in het Duits zo mooi zeggen - veel meer een 'raumdauter' is. Iemand die kort achter de spitsen veel in de 16 is en het veel meer van z'n gevoel voor op de goede plek staan moet hebben. Eigenlijk zoals een Thomas Muller.

En nu AZ dus ook niet meer zo draait als vorig seizoen door met name een uitstekende Jahanbaksh, valt hij nu ook veel minder op. Al denk ik ook dat het aanvoerderschap (wie heeft dat bedacht?) hem best zwaar kan wegen. Hij is nog maar 20 jaar en zo'n band zou dan veel eerder naar een van de meer ervaren jongens moeten gaan lijkt mij.

Hoe dan ook ben ik nog wel benieuwd hoe hij zich blijft ontwikkelen. Een goede kop lijkt er in elk geval wel op te zitten met z'n ambitie.

12 november 2018 om 17:12

Maar daar hebben we juist meerdere van in klaasen (bewijst zich in de bundesliga) en vd beek (betere versie)

13 november 2018 om 13:21

Ook Van Ginkel is wel zo'n type speler en is ook stukken beter dan Til.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

5 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Christian Eriksen moet ervoor vrezen dat zijn droomtransfer naar Real Madrid niet doorgaat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren