Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op Ten Hag: ‘Bah, wiens brood men eet, wiens woord men spreekt’

Laatste update:

Ajax had zondag geen kind aan Excelsior en boekte een 1-7 overwinning. Erik ten Hag was tevreden, maar vond de tegentreffer ‘onnodig’ en vertelde bij FOX Sports dat er op een gegeven moment ‘passiviteit’ in de ploeg kwam. Hugo Borst is van mening dat Ten Hag hiermee ‘een soort dedain’ vertoonde.

“En ja hoor, hij beweert dat zestien in plaats van achttien clubs 'kwaliteitsbundeling' betekent, en een betere concentratie. En Ten Hag, die het sec over looplijnen zou moeten hebben, zegt ten slotte nog dat minder clubs commercieel veel beter is. Bah. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt”, schrijft de journalist in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

De Eredivisie kan alleen sterker worden wanneer de kleinere clubs, ‘de onderdeurtjes’, meer geld te besteden hebben, betoogt Borst. “Verdeel het tv-geld om te beginnen eens echt eerlijk. Laat kleinere clubs groeien, tot aan de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie aan toe. In die superspannende competitie, een kweekvijvertje van talent, zijn er negen clubs die om het kampioenschap strijden.” Waarom? De begrotingen liggen dichter bij elkaar.

Ajax, PSV en Feyenoord stelden begin oktober voor om het in de Champions- en Europa League verdiende televisiegeld anders te verdelen. Minimaal tien procent zou vanaf 2021 moeten terugvloeien naar de overige clubs in de Eredivisie. In ruil daarvoor willen de topclubs af van het kunstgras in de Eredivisie en zou men het liefst verder willen gaan met zestien in plaats van achttien teams.

Ben jij het met Hugo Borst eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij zou juist door het succes van.ajax en psv en hun heerschappij in de erdivisie, de kwaliteit van de eredivisie onhoog moeten gaan.
Zoals ajax en psv sterker worden in de cl mogen de nummers drie t/m 18 toch een paar keer per jaar tegen een cl club spelen en daar zouden zij volgens diezelfde logica toch ook sterker van moeten worden. Plus dat al die miljoenen die verdient worden deels toch ook iedere keer doorsijpelen naar de kleinere clubs.

Ik begin me een beetje te ergeren aan het continu aanhalen van het feit dat PSV en Ajax op dit moment oppermachtig zijn. Toen de competitie nog nivelleerde en iedereen van iedereen won, zoals in de Premier League, was dat zogenaamd slecht voor de Eredivisie. Nu is er de denivellerende situatie, zoals in Duitsland en Frankrijk maar ook wel in Spanje, en is het weer niet goed.

Natuurlijk mag de subtop iets sterker maar die gaan de komende jaren door de gigantische transferbedragen die bij Ajax en PSV binnenkomen ook echt wel meeprofiteren.

De eredivisie wordt niet beter als de topclubs meer inleveren de kleinere clubs rijker worden. De Ereidivisie wordt beter als er beter gepresteerd wordt in Europa en daardoor meer Nederlandse ploegen Europees voetbal mogen spelen. Dan zal het niveau van de Eredivsie automatisch weer stijgen.

12 november 2018 om 08:08

Tuurlijk. Geef kleine clubs gewoon meer geld. Met meer geld zal het niveau namelijk altijd stijgen. Zegt het even tegen de eigenaar van Vitesse die er elk jaar geld bij moet leggen om gaten te dichten, zonder dat de club daar nu aanmerkelijk beter van is gaan presteren. Vraag het aan Roda JC dat huurverlaging op huurverlaging heeft gekregen en nog steeds de eindjes niet aan elkaar geknoopt heeft gekregen, ondanks dat ze meer geld over zouden moeten halen. Vraag het aan AZ die tientallen miljoenen aan transferinkomsten heeft ontvangen en daar alleen een statische spits als Johnson voor terug heeft gehaald

Gewoon 18 clubs en hopen dat het niveau omhoog gaat. Clubs als Excelsior worden absoluut beter van tegen dit Ajax of PSV spelen. Het niveau in het hele land moet omhoog, dat krijg je alleen voor elkaar door meer weerstand te bieden. Op dit moment bieden PSV en Ajax de kleintjes weerstand en binnenkort wordt de weerstand van de kleintjes vs PSV en Ajax dus weer groter.

Ik maak me geen zorgen en wacht geduldig nog een aantal jaar af, dat geld is maar 1 ding maar Ajax en PSV kunnen ook geen 100 voetballers plaatsen

12 november 2018 om 14:47

Inderdaad. In een staat van paniek willen we nu opeens de hele competitie op de schop gooien terwijl dat helemaal niet nodig is. Een grotere weerstand als argument voor een Beneliga zou ik nog wel kunnen begrijpen (hoewel ik het er volstrekt mee oneens ben) maar wat gaat de Eredivisie terugbrengen van 18 naar 16 clubs ons brengen? Naar mijn idee weinig tot niets.

Zolang een degradant in Engeland meer TV-geld krijgt dan de kampioen in Nederland kun je de competitie zo groot of klein maken als je wil, dat verschil ga je nooit van zijn leven overbruggen. Gezond en verstandig financieel en technisch beleid voeren en op die manier doorgroeien in de Europa en Champions League, dat is de manier voor Nederlandse ploegen om internationaal aan te haken.

Het is ook nooit goed. Als ie er niks over zegt krijgt ie kritiek dat hij niks zegt, als hij daar als vertegenwoordiger van Ajax de mening van Ajax uitdraagt is het niet goed omdat hij de club naar de mond praat.

Voor de rest moet dat geneuzel over die verdeling van televisiegelden eens afgelopen zijn. Alsof dat het probleem is. Alsof Excelsior met 2 miljoen extra plotseling anders zou gaan spelen. De subtopclubs gaan er niet eens op vooruit. Ja, Willem II krijgt er wellicht nog een miljoentje bij. Dan kunnen ze Remko Pasveer op doel zetten in plaats van Wellenreuther. Tel uit je winst.

12 november 2018 om 08:06

Als al die clubs dat geld in echt gras steken mag de verdeelselutel van mij anders worden.

16 of 18 maakt naar mij idee geen reet uit. Vaak is hjet een beleid die bepaald hoe sterk de club is.
Ajax heeft een beleid gevoerd war ze 5 jaar geen kampioenschap kosten echter betaald het zich nu terug. PSV heeft toen der tijd door kunnen pakken en ook een prima beleid gevoerd.

Feyenoord beleid is ruk geweest en betaald daar nu nog de kosten voor. En helaas zal het jaren duren voordat ze weer bij zijn.
Maar de sterkte van je ploeg cq club heeft voor groot gedeelte met beleid te maken

De Eredivisie kan alleen sterker worden wanneer de kleinere clubs, ‘de onderdeurtjes’, meer geld te besteden hebben, betoogt Borst. “verdeel het tv-geld om te beginnen eens echt eerlijk. Laat kleinere clubs groeien, tot aan de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie aan toe. In die superspannende competitie, een kweekvijvertje van talent, zijn er negen clubs die om het kampioenschap strijden.” Waarom? De begrotingen liggen dichter bij elkaar.

Dit echt dit. typisch kleine club geneuzel. Ze bakken er niks van en maar wijzen naar inkomsten. Nogmaals al haal je al het tv geld weg bij Ajax en PSV dan nog kan de rest aansluiting vergeten. Ja misschien dat Feyenoord iets dichter bij kan komen. Maar that's it. Het is vervelender voor clubs als Utrecht, AZ en Heerenveen, Heracles, Vitesse enz. Het gat tussen subtop en degradatiekandidaat wordt kleiner. De stap naar de top blijft even groot.

Nee ze krijgen nu al compleet ten onrechte een deel van de Europese inkomsten aangeboden. Daar doen ze 0,0 voor. Helemaal niets. Dat vind ik al 2 stappen te ver. Jarenlang profiteren van het hebben van kunstgras ten opzichte van clubs die er wel gewoon gras in hebben (die kunnen immers gewoon minimaal 1 speler minder halen) en aan het eind van de rit ook nog gecompenseerd willen worden voor het verlies van het voordeel. Wat moeten clubs als NAC en Willem 2 wel niet denken dan.

Ik blijf erbij, helemaal geen bod doen. Gewoon een pot maken met Europese gelden en keer op keer verdelen onder de clubs die niet op kunstgras spelen. Zowel in de jupiler als in de eredivisie. het percentage wat je krijgt als club is afhankelijk van het aantal jaar dat je onafgebroken op gras speelt. Maar ook echt ruckzichloos, Ajax en PSV een CL jaar met dusdanig grote extra inkomsten, gewoon 30 tot 40 % erin pompen en verdelen.

Niet geslaagde talenten willen overnemen, korting tot aan gratis met een doorverkooppercentage en eventuele terugkoopclausule (afhankelijk van het aantal jaar onafgebroken op gras). Europese gelden en talenten gewoon gebruiken om de competitie scheef te trekken, Bungelen kunstgras clubs vanzelf onder aan. Krijgen grasclubs die dat stug zijn blijven volhouden de beloning die ze verdienen en worden ze gecompenseerd voor het nadeel dat ze jaren lang hadden. En onder gras, vallen ook gewoon de hybride matten. Ook in Engeland waar kunstgras verboden is, hebben ze geen problemen met hybride matten.

12 november 2018 om 09:09

Haha, leuke kijk erop. Kan me er wel in vinden. Vind het trouwens terecht dat de top 3 de meeste tv inkomsten krijgt. Daar kijken de meeste mensen naar natuurlijk. Het verschil mag wel wat kleiner worden.

Ik mis het allemaal een beetje. van de 18 ploegen zijn er 2 de beste, dan heb je een bijna standaard groep van 5 sub, 5 middenmoot en 6 degradatie kandidaten. Die laatste 6 spelen de helft van de wedstrijden voor spek en bonen en hopen vooraf eigenlijk enkel op punten tegen de andere laag geklasseerde. Maar als je van 18 ploegen naar 16 gaat, dan heb je toch ook een sterkere KK-divisie waarin zij meer wedstrijden spelen tegen gelijkwaardige teams en dus meer aan voetballen toekomen en beter worden. De KK-divisie gaat van 20 ook naar 16 clubs, waardoor er 6 clubs in een derde divisie terecht komen die daardoor ook stijgt een een eerlijker klimaat krijgt om in te acteren.
Een excelsior wordt toch niet beter van zo'n wedstrijd als gisteren. Die kunnen beter 90 minuten lang tegen een team spelen dat gelijkwaardig is.

Het blijkt uiteindelijk een afweging tussen sportief en financieel en snijd je dus altijd iemand in de vingers. Dat is dus aan de Knvb om op te lossen, niet aan de clubs. Clubs kunnen dit niet verzinnen of regelen, uiteindelijk moet de Knvb dat doen. Het enige dat je financieel kan doen is "de basis" gelijk trekken. Dus alle gelden die vanuit de Knvb voortkomen, die worden gelijk verdeeld over alle eredivisie ploegen. De KK-divisie die moet meer geld krijgen zodat het niet killing is om daar te spelen ipv in de eredivisie. En dat moet ook eerlijk verdeeld worden over alle clubs daar. Op basis van prestaties kunnen clubs zelf financieel beter worden, dat hoeft niet vanuit de Knvb te komen.

Ik denk dat je competitie niet direct sterker wordt van minder ploegen, maar ik denk dat een competitie sterker wordt van meer gelijkwaardige concurrentie. Dus niet ploegen die halverwege februari al zeggen, "nou we zijn veilig en we zingen het seizoen uit". Pakken hier en daar een puntje tegen de laagste en dan op naar volgend seizoen. Haal dat eruit. Laat (bijna) alle wedstrijden belangrijk zijn en dan wordt je beter.

12 november 2018 om 09:54

@jdg84

Je schrijft: "het blijkt uiteindelijk een afweging tussen sportief en financieel en snijd je dus altijd iemand in de vingers. Dat is dus aan de Knvb om op te lossen, niet aan de clubs. Clubs kunnen dit niet verzinnen of regelen, uiteindelijk moet de Knvb dat doen. Het enige dat je financieel kan doen is "de basis" gelijk trekken. Dus alle gelden die vanuit de Knvb voortkomen, die worden gelijk verdeeld over alle eredivisie ploegen. De KK-divisie die moet meer geld krijgen zodat het niet killing is om daar te spelen ipv in de eredivisie. En dat moet ook eerlijk verdeeld worden over alle clubs daar. Op basis van prestaties kunnen clubs zelf financieel beter worden, dat hoeft niet vanuit de Knvb te komen".

Je zit er dus volledig en voor de volle 100 procent naast. De Ere- en Eerste Divisie zijn twee volstrekt onafhankelijke ondernemingen waar de Knvb niets over te zeggen heeft. De Knvb gaat met andere woorden over de competitie, maar niet meer over de clubs. De Eredivisie NV heeft een contract afgesloten met Fox en niet de Knvb. Die gaat dus ook over de verdeling van die inkomsten en niet de Knvb. Voor de Eerste Divisie geldt exact hetzelfde. Het is natuurlijk ook een schijnoplossing als die oplossing er uit bestaat de zieke minder ziek te maken en de gezonde minder gezond. Daar ga je de competitie misschien iets evenwichtiger mee maken, maar natuurlijk niet sterker. Je kunt de competitie alleen maar sterker maken door clubs die niet zelf de broek op kunnen houden weg te saneren zodat de overgebleven clubs meer te verdelen hebben zonder dat dat ten koste van de stootkracht kapitaalkrachtige clubs gaat. De communistische gedachte van eerlijk delen werkt niet in een prestatiemaatschappij. Bovendien is die gedachte ook niet helemaal vrij van huichelarij omdat het een gegeven is dat de mensen die vooraan in de rij staan om te eisen dat er eerlijker gedeeld moet worden, de mensen zijn die zelf niets hebben om te delen. Zodra ze dat wel hebben, zijn ze ineens veel minder uitgesproken en zal je ze niet meer in de voorste rijen aantreffen als het gaat om een eerlijkere verdeling. Ik denk niet dat als de Tweede divisie clubs bij de Eerste Divisie clubs aankloppen met het verzoek om een deel van hun televisiegelden aan hen af te staan, er veel clubs zijn die bereid zijn om daar gehoor aan te geven. Ik denk eerlijk gezegd niet een.

Overigens kun je de competitie ook spannender en sterker maken zonder het aantal clubs te veranderen. Dat kan je doen door de opzet te wijzigen en het CL model te kopieren door de clubs naar coã«fficiã«nt over drie poules van 6 te verdelen, die 1 competitie van 10 wedstrijden tegen elkaar spelen. Na die competitie breng je de nummers 1 en 2 van iedere poule onder in een kampioenscompetitie over 2 uit- en 2 thuiswedstrijden, laatje de nummers 2 en 3 van die poule op dezelfde wijze een competitie afwerken waar coefficientiepunten en een geldbedrag mee verdiend kunnen worden en de nummers 5 en 6 om degradatie. Door deze werkwijze behoeven de grote clubs minder wedstrijden tegen de kleintjes te spelen en spelen ze vaker tegen elkaar. Daar wordt de competitie dus wel sterker en interessanter van, terwijl er geen clubs behoeven te worden weg gesaneerd. De TV gelden anders verdelen is een schijnoplossing en zal er alleen maar toe leiden dat er nog meer tweederangs buitenlanders in de eredivisie komen spelen. Waar ik veel meer in zie en wat ook veel eerlijker is, is dat Bvo's die voortijdig een talent bij een andere BVO wegpikken, die club met een vast percentage laten meedelen in de opbrengst als die speler wordt doorverkocht. Een dergelijk afspraak heeft Ajax al met Sparta gemaakt en die zou eigenlijk in alle gevallen moeten gelden.

12 november 2018 om 12:59

Dat van die gelden / knvb etc wist ik niet. thanks.

Een communistische gedachte in een prestatiemaatschappij bijv.
Ik zeg niet dat je alles moet verdelen, maar de basis moet in een prestatiemaatschappij wel hetzelfde zijn. Het is een competitie, geen oorlog. De prestaties leiden tot hogere inkomsten dan de basis zou zijn. Dus een beloning. "de zieke minder ziek te maken en de gezonde minder gezond." Dat vind ik de FFP gedachte. De grote blijven groot en de kleintjes blijven klein. De groten kunnen en mogen meer uitgeven, krijgen daarmee ook weer meer binnen en groeien. De kleintjes kunnen weinig uitgeven, worden niet groter en blijven klein.

Clubs die zelf de broek niet kunnen ophouden moet je idd weg saneren. Maar dat betekent toch niet dat die clubs geen gelijke kans mogen krijgen qua basis inkomsten?
Als ze het dan nog niet alleen kunnen, dan houdt het op. Maar je kan niet je ene zoon 100 euro zakgeld geven en de andere 10 euro, en dan gek opkijken als hij er eerder doorheen is toch?

Ik mis het voordeel van je CL opzet volgens mij. Ze spelen in de poule 10 keer tegen de top 5 en daarna tegen de mindere goden. Ze spelen nu ook 10 keer tegen de top 5 toch? En je bevat deze opzet dan niet nog maar 20 wedstrijden totaal?

Je lijkt hiermee te zeggen dat de competitie sterker wordt als je minder vaak tegen kleintjes speelt maar vaker tegen elkaar. Dus van een meer gelijkwaardige tegenstand gedurende je "seizoen" wordt je sterker. Dat zeg ik toch ook?
Je zegt zelf "daar ga je de competitie misschien iets evenwichtiger mee maken, maar zeker niet sterker". Maar in de opzet die je zelf geeft, ga je uit van een meer evenwichtige situatie waarin je minder wedstrijden speelt met een te groot niveau verschil. De grote jongens in Nederland die vallen echt niet om van iets minder basis inkomsten. En als ze dat wel doen, hebben zij net zo weinig bestaansrecht als een kleintje die de broek niet omhoog kan houden.

Ik heb het idee dat we allebei een beetje gelijk er over denken, maar een andere opzet ervan in ons hoofd hebben.

Afgezien dan het stukje van de knvb, dat klopte dus niet.haha

Mensen als Verbeek, Borst, Driessen, Vermeulen, Mossou, etc. Hebben altijd wat te zeiken en het liefste als tegen Ajax. Ajax draait helaas voor hen fantastisch dus dan krijg je dit soort wanhopige uithalen. Geneuzel over "spelvreugde" of de dingen die de trainer roept. Aandoenlijk is het bijna.

Het 'verschil' is zo groot omdat de mindere teams ongelooflijk naief en tactisch zwak spelen tegen de betere teams. Dit heeft vooral te maken met de slechte kwaliteit van trainers in NL.
De Graafschap, Emmen, Nac, Groningen enz allemaal proberen ze ten koste van alles onder zware pressing op te bouwen en maken enorme domme fouten in de opbouw. Doelpunten worden veel te makkelijk weggeven door te denken dat men kan voetballen.
Die plaat voor de kop bij NLse trainers met hun balbezit en controle obsessie zorgt ervoor dat die kleine teams zo ontzettend zwak ogen. Dat komt dus omdat ze in hun zwakte spelen.

12 november 2018 om 08:56

Vergeet er dan even niet bij te vermelden dat als er als goede spelers rondlopen bij dit soort clubs die het niveau omhoog halen, deze razend snel weggekocht worden door dezelfde clubs die nu zeuren over niveau verschil

12 november 2018 om 09:25

Vergeet jij er dan niet bij te vermelden dat als er goede spelers/talenten bij dit soort clubs rondlopen ze niet opgesteld worden zoals Frenkie de Jong en Virgil van Dijk bij Willem II. Als er bij NAC leuke spelers rondlopen zijn die niet eens van hun (manu Garcia, Unal en Angelino) en zijn ze sowieso na een jaar weg omdat Man City dat beter voor hun ontwikkeling vindt.

12 november 2018 om 09:59

Vergeet jij dan niet te vermelden dat spelers als van Dijk, Robben, de Koemannen, Suarez en nu waarschijlijk Doan bij Groningen wel degelijk een basis plaats hebben/hadden. Maar je begrijpt , of wil niet begrijpen wat de strekking van mijn verhaal is....

Een beetje onbegrijpelijk wat Hugo Borst hier zegt. Mag Ten Hag ongeacht of het juist is niet meer een eigen mening hebben? En heeft Hugo Borst weer een nieuw woord ( dedain) geleerd ?? Het is wel een beetje laag dat hij altijd wat aan te merken heeft op of Ajax of de leiding hiervan.

Ik ben het nooit met Hugo eens. Deze man praat maar wat onzin. Zo'n mannetje die bewust een andere mening wil hebben dan het gros. Niet dat een eigen mening hebben verkeerd is maar ik vind het gewoon een zeurpiet die altijd maar naar onrust en pietluttige dingetjes aan het zoeken is. Buiten dat wou deze man een tijdje geleden niks meer met voetbal te maken hebben dus ik hecht er totaal verder geen waarde aan.

Het terugdringen naar 16 clubs of inkomsten verdelen onder de clubs zet ook geen zoden aan de dijk. Wat hebben we eraan als een kleine club nog een Jurgen Matheij kan kopen? Of nog een Bram Van Polen?
Wordt het Nederlandse clubvoetbal daar beter van? Nee, natuurlijk niet!
Zonde dus van het geld!
Gewoon overschakelen dus naar de BeneLiga!
Dan klimmen we met onze competitie naar het niveau van de Franse competitie, komen we dichter in de buurt van de Duitse en Italiaanse competitie en gaan we de Portugese competitie zelfs voorbij.
En nog belangrijker:
We hebben dan een betere competitie dan die van Rusland, Oekraïne, Oostenrijk, Zwitserland, Griekenland, Turkije, Polen, Tsjechië, enzovoorts.
Wat dus zal betekenen dat we hoger op de coëfficiëntenlijst zullen komen en meer Europese plekken krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren