Update: Al-Jazira kiest voor Nederlander als opvolger van Keizer

Maandag, 3 december 2018 om

Al-Jazira wil opnieuw in zee met een Nederlandse trainer. De club uit Abu Dhabi werkte voorheen samen met Henk ten Cate en Marcel Keizer en wil nu dat Michael Reiziger aan de slag gaat in de Verenigde Arabische Emiraten, zo meldt De Telegraaf. Het is nog onduidelijk of Reiziger hier oren naar heeft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou jij Michael Reiziger adviseren om nu naar Al-Jazira te gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door joentje)

Persoonlijk zou ik, als ik Reiziger was, vriendelijk bedanken en rustig aan verder bouwen aan mijn trainerscarriere (bij Ajax). Voor het geld hoeft hij het, lijkt mij, niet te doen.

12 november 2018 om 08:02

Dat is dan echt persoonlijk. Als je bijvoorbeeld 5x meer kan verdienen dan bij Ajax dan zou ik er toch serieus over nadenken. Het is nou ook niet zo dat trainen in de Jupiler League zo fantastisch is en waarschijnlijk kan die na een paar jaar wel weer wat anders doen (zie Keizer). Denk ook niet dat Reiziger iemand is die de centen zomaar kan laten liggen. Tuurlijk hij zal geld genoeg hebben maar vroeger lagen de salarissen ook een stuk lager dan nu en hij moet nog de rest van zn leven. Zeg niet dat hij het perse moet doen maar ik zou er toch serieus over nadenken als ik hem was..

12 november 2018 om 08:27

Reziziger kamn het doen, maar als hij zijn carrière als jonge trainer zorgvuldig op wil bouwen, dan is het een onlogische stap. Trainer van Jong Ajax ben je ook niet, omdat het zo’n fantastische positie is. Je bent er feitelijk als coach in opleiding.

Een vergelijking met de situatie van Keizer, gaat niet echt op. Keizer was coach van Jong Ajax, werd doorgeschoven en na een half jaar ontslagen. Zijn stap naar Al Jazeera was logischer als trainer met een ‘beschadigd’ imago.

Als Reiziger aan carrierre-planning doet, dan is de vervolgstap bij een middenmoter of subtop in de Eredivisie een logische stap als doorschuiven naar Ajax 1 er niet van komt.

Op latere leeftijd in je carrière, vertrek je voor het geld naar de woestijn, op de leeftijd van de beginnende Reiziger is dat veel te vroeg, raak je al te jong uit beeld en eindig je wellicht als een typische coach voor het Afrikaanse continent.

12 november 2018 om 08:29

Reiziger heeft gevoetbald bij Ajax, PSV, Ac Milan, middlesborough en Barcelona. Die jongen hoeft het voor de centen echt niet meer te doen als hij het slim heeft weggezet. Hij komt uit het tijdperk “de boer, stam, Davids, Seedorf” hè? Niet uit het tijdperk van Abe Lenstra. Ik zou als ik reiziger was deze club links laten liggen als je je eigen carrière serieus neemt. Er heerst daar absoluut geen voetbalcultuur en alles wat kwaliteit heeft komt enkel voor het geld en om af te bouwen. Ik denk dat je meer leert van het opbouwen van een team dan van trainer worden in Abu Dhabi. Maar dat is mijn mening.

12 november 2018 om 16:30

Hij zal echt niet op een houtje moeten bijten en als hij het slim heeft weg gezet zal hij er best leuk van kunnen leven, maar ik denk dat je je toch een beetje verkijkt op hoe de salarissen begin midden jaren 90 zijn gestegen.

Toen Reiziger bij Barca kwam in 1997 was de omzet van FC barcelona ongeveer 50 miljoen (kun je zo opzoeken, nu is het 1 miljard, 20x zo veel dus, en je mag er vanuit gaan dat met salarissen hetzelfde is gebeurd). De omzet van barcelona toen is een bedrag wat vandaag de dag tussen de omzet van Feyenoord en de subtop (az/vitesse) in zit. Hij zal dus, tijdens de top van zijn carriere, ook een salaris hebben ontvangen wat vergelijkbaar is met dat van Feyenoord - de subtop in nederland nu tewijl hij de eerste 7 jaar bij Ajax fors minder verdiende. Nou zou ik net als de meeste mensen hier graag net zo veel willen verdienen als een top speler bij AZ of iemand die aardig mee komt bij Feyenoord, dan kom je toch al snel op een jaar salaris van 5 ton uit. Maar dat was op zijn top, bij Ajax verdiende hij dus veel minder.

Het is niet voor niets zo dat bij die generatie het fenomeen “zandbak” op dook, begin deze eeuw begonnen salarissen explosief te stijgen, en daar konden gasten van die generatie in een jaar of twee nog even netto net zo veel bij elkaar harken als in hun hele carriere.

12 november 2018 om 08:10

@manutd Hij wordt toch geen trainer van Ajax1. Ze houden hem toch alleen maar aan het lijntje. Die kans moet hij gewoon pakken.

12 november 2018 om 08:36

Oké bombenera99, jouw lijntje met Ajax is blijkbaar weer erg kort. Ik ben altijd blij met jouw Inside-information, altijd prettig om de mening van iemand te lezen, die diep zo in de organisatie zit 😉

on: Er is helemaal niks bekend of openbaar gebracht over doorschuiven naar het eerste elftal in de toekomst. Ajax heeft echter wel als beleid, dat ze jonge trainers zelf willen opleiden. Reiziger is een Ajax-jongen, een oud-ploegmaat van Overmars en in de relatie met Ajax zijn zover bekend geen impasses of onenigheden geweest.

Hoe kom je er in godsnaam bij, dat Reiziger aan het lijntje wordt gehouden? Het is weer een creatie uit je grote duim gezogen. Je aversie speelt je weer parten, anders doe je niet zo’n ongefundeerde uitspraak.

12 november 2018 om 08:47

@buitenspelval
We weten allebei dat Reiziger geen trainer wordt van het eerste. Die bot wordt hem wel voorgehouden om hem perspectief te bieden.
Iedereen zal het idee van Reiziger in de media afschieten wijzend naar het voorbeeld van Marcel Keizer. Hij zal dus al met een enorme druk beginnen.
Dat Ajax zelf trainers gaat opleiden is gebakken lucht. Ik hoef alleen maar een paar simpele vragen te stellen om dat aan te tonen.
Wie is er verantwoordelijk voor de opleiding van trainers binnen Ajax? Waar kunnen we precies het traject lezen wat trainers bij Ajax moeten afleggen?
Wie spijkert ze tactisch bij?
Krijgen de trainers bij Ajax trainingen?
Dat zijn even een paar simpele vragen.
Het is allemaal gebakken lucht om het aanstellen van Keizer te rechtvaardigen. Er is helemaal geen beleid om trainers op te leiden. Die trainers volgen gewoon het knvb traject zoals elke trainer in NL.

12 november 2018 om 09:30

@bombanera99

Gebakken lucht om het aanstellen van Keizer te rechtvaardigen?

En Frank de Boer dan? Je weet wel de trainer waar het allemaal mee begon, vervolgens volgde Gio bij Feyenoord, Keizer bij Ajax en van Bommel bij Psv. Ik wil het toch eerder een trend noemen dan gebakken lucht. Aangezien ze blijkbaar bij alle drie de topclubs eerst in eigen gelederen kijken voordat ze kijken naar buiten af. En zowel bij van Bommel en de Boer en eigenlijk ook gewoon Gio levert het nog resultaat op ook.

De volgende in de rij die aan stap 1 begonnen zijn, zijn Heitinga en van Nistelrooij......

Ik heb geen idee wat ze bij Ajax allemaal doen om de trainers bij te spijkeren anders dan ervaring laten op doen bij lagere elftallen. Echter heb jij net zo min antwoord op die vragen als dat ik dat heb. Voor hetzelfde geldt worden er halfjaarlijks docenten in van de universiteit uit Portugal (waar het trainersdiploma een universitaire studie is.....), dat weet jij net zo min als ik.

12 november 2018 om 10:09

Bombanera,

Prachtig als jij weer een totaal niet relevante sneer naar Ajax geeft die voor dit hele stuk geen enkele toegevoegde waarde heeft.

Er is niemand die zegt dat Ajax alle eigen coaches gaat opleiden. Dat er zo nu en dan een keer een geschikte tussenloopt bij jong Ajax voor het eerste, oké. Maar alle trainers zelf opleiden is niet te doen. Daar heeft Ajax ook geen expertise in, pretendeert het ook niet, nooit gedaan ook. Dus waar het “aan het lijntje” verhaal dan weer vandaan komt?

Het zijn van jou kant allemaal weer een hoop blinde aannames die feitelijk niet zijn onderbouwd.

12 november 2018 om 10:11

Weten we dat allebei? Ga je het nu ook al voor mij invullen? Ik zelf weet helemaal niet of Ajax Reiziger ooit zal doorschuiven, heb niemand gesproken de Ajax-directie de laatste tijd. Ik heb sowieso niet het vermogen om in de toekomst te kijken. Dat je dat schijnbaar beiden wel kan, is bijzonder.

Waarom zou het beleid van Ajax om zelf trainers op te leiden gebakken lucht zijn en waarom zouden jongen als Reiziger alleen een bot worden voorgehouden? Waarom altijd dat wantrouwen bij jou als het Ajax betreft? Heeft de club je ooit wat aangedaan?

Ajax heeft uitgesproken en bewezen zelf trainers op te kunnen leiden en heeft al vele decennia de lange traditie en ervaring in het opleiden en doorschuiven van doorgeschoven coaches.

Michels, Beenhakker, De Mos, Van Gaal, De Boer, o.a. om er maar een paar prominenten uit te pikken. Dat is toch een mooi lijstje zonder een vleugje gebakken lucht.

Wie verantwoordelijk is voor de trainers? Dat is de directeur voetbalzaken. Die is eindverantwoordelijk voor een eventueel traject. Opleiding gebeurt on de praktijk, aldoende leer je door vallen en opstaan het meest.

Voor de meeste trainers op de Toekomst begint trainerstraject met het coachen van junioren, zoals bij destijds De Boer of nu Heitinga, sommigen stromen met hun al opgedane ervaring als assisent en/of ex-topvoetballer bij Jong Ajax in, zoals Stam en Reiziger. Anderen kiezen voor een carrière als assisent-coach, zoals Witschge of Winter. Weer anderen willen het vak in als jeugdcoach, zoals Roy of Wooter.

Het is natuurlijk belachelijk te zeggen, dat het intern opleiden en begeleiden van trainers niet bestaat.

Voor het precieze beleid en het per individu af te leggen van een eventueel traject, verwijs ik je naar de beleidsvoerders van Ajax. Die kunnen het meest gedetailleerd antwoord geven op jouw simpele vragen.

De Ajax-leiding benaderen zal voor jou waarschijnlijk geen probleem zijn, gezien alle inside-infomation, die je ons altijd haarscherp weet te vertellen uit eigen inzichten en betrouwbare bronnen en waarmee je ons altijd weet te verblijden.

Tenslotte moest ik even glimlachen om je gedachtengang wat Keizer betreft. Er bestaat geen beleid om trainers op te leiden en er wordt enkel gebakken lucht verkocht om het aanstellen van Keizer te rechtvaardigen? Hoe verzin je het toch steeds weer, zoveel nonsens. Ajax heeft de wens om zelf trainers op te leiden al sinds de Fluwelen Revolutie uitgesproken...

Ik ben vaak best verbaasd over jouw schrijfsels en hersenspinsels.
Je ben duidelijk niet dom, gezien je schrijfstijl, woordenschat en je vermogen je stellingen te beargumenteren, maar je komt zo vaak met zulke verzinsels, vreemde complottheorieën en zelfbedachte feiten over Ajax, die geen feiten zijn, als het Ajax betreft voor..

Ik kan dat maar moeilijk met elkaar rijmen. Ik heb soms een sterke gevoel bij jou, dat je loopt te trollen en je je simplistischer voordoet, dan je in werkelijkheid bent. Soms lijkt het alsof je enkel aan het sarren en trollen bent en je je opzettelijk aan het domhouden bent. Maar goed, misschien zit ik ernaast.

12 november 2018 om 10:42

Overigens bombenera99, een prettige dag nog. Ik laat ‘t verder bij deze twee reacties op jou.

12 november 2018 om 10:58

@elnino Ik heb ook niet gezegd alle trainers. Ik heb het over de coaches die zijn aangesteld. Opleiden betekent beleid. Wat is exact het beleid? Ervaring opdoen? Dat is in het kader van de KNVB cursus. Wat doet Ajax precies als toegevoegde waarde om trainers op te leiden en waar kan ik dat lezen of zien?

12 november 2018 om 11:09

Bombanera.

Stel je vragen liever aan je vrienden bij Ajax. Die kunnen daar beter antwoord op geven dan dat ik dat kan.

Overigens vind ik je volhardendheid richting Ajax bewonderenswaardig. Je leeft echt voor die zaak en discussieerd maar door ondanks dat Buitenspelval zojuist alle vier je stoelpoten heeft afgezaagd door het benoemen van de ins en outs bij Ajax. Maar door je gekleurde bril heeft het voor mij eigenlijk geen zin om een objectieve discussie met jou te voeren. Wat recht is, is recht en wat krom is, is krom. Maar wat recht is in een Ajax-shirt is in jou ogen toch krom. Daar ga ik mijn tijd niet meer aan besteden. Een hele fijne dag verder.

12 november 2018 om 11:17

@buitenspelval
Als je mij een tijdje gevolgd hebt wat betreft reacties dan is dit niet specifiek naar Ajax toe. Gebakken lucht is iets wat men structureel in de voetballerij verkoopt. Het is achteraf redeneren om een beslissing achteraf te rechtvaardigen.
Voor mij is het heel simpel. Als er een opleidingstraject binnen Ajax geldt dan zou het duidelijk moeten zijn wie daar verantwoordelijk voor is.
Ik kan jou op een briefje meegeven dat dat niet duidelijk is.
Ouali zal de jeugdtrainers wel beoordelen en functioneringsgesprekken voeren met jeugdtrainers. Hij is dan degene die de specifieke ajax trainersopleiding moet monitoren en sturen?
Of zou Overmars in zijn stropdas van afstand dit opleidingstraject leiden.
Marcel Keizer is niet opgeleid bij Ajax. Die heeft ervaring buiten Ajax opgedaan. Dat moest verkocht worden en men maakte dat ervan om zijn aanstelling te verkopen. Het was niets anders dan vriendjespolitiek omdat hij bevriend is met Bergkamp.
Dit is niet specifiek naar Ajax maar dit is gebakken lucht wat dagelijks in de voetballerij en in het dagelijks leven verkocht wordt.
Ik kom hier niet om te trollen. Ik kan slecht tegen onzin die verkocht wordt.
Er is helemaal geen trainersopleiding binnen Ajax. Ajax heeft gewoon trainers in dienst en mocht daar een talent tussen zitten dan wordt deze doorgeschoven.
Toen Frank de Boer begon bij Ajax als jeugdtrainer was al besloten dat hij trainer van het eerste zou worden na een bepaalde tijd puur op basis van zijn Ajax verleden. Frank de Boer heeft een ontzettend goede band met bestuurders. Het is allemaal politiek wat achter beslissingen zit.
Net als dat van der Sar is 'opgeleid' tot algemeen directeur.

12 november 2018 om 11:44

@elnino Ik begrijp wat buitenspelval bedoeld maar daar doel ik niet op. Het begeleiden van trainers is iets wat bij alle clubs geldt. Ervaring opdoen doen alle trainers al. Mijn vraag is wat precies de ajax trainersopleiding inhoudt meer vraag ik niet. Gewoon ervaring opdoen in het kader van de knvb cursus? Volgens Ajax hebben ze Keizer opgeleid. Wat hebben ze hem dan precies geleerd? Waar kan ik dat teruglezen? Dit zijn vragen die ik mezelf altijd afvraag als ik mensen voor de camera dingen hoor zeggen.

Al Jazira klinkt gewoon niet echt als een naam waar je naar toe wil. Misschien een mooie stap voor Reiziger, bij een internationale club op het hoogste niveau ervaring op doen (en in de voetstappen van ten Cate en Keizer moeten treden)

Of het een goede zet is voor Ajax betwijfel ik, Reiziger doet het leuk in de KKD met Jong Ajax en midden in het seizoen je trainer laten gaan heeft mogelijk ook nadelen voor het eerste.

Keizer heeft het -zowel financieel als sportief- geen windeieren gelegd. Gewoon gaan dus.

12 november 2018 om 08:04

Wat heb je aan geld,als je gewoon bij je jeugdliefde Ajax kan werken als trainer ?

12 november 2018 om 08:07

Neem aan dat hij niet zijn hele leven jeugdtrainer wil zijn. Heeft nu wel voldoende jeugd getraind bij Sparta, Ajax en Jong-Oranje zou je zeggen. Een stap naar een profclub is gewoon zo gek nog niet. En zeker niet als je daar misschien wel het tienvoudige kan verdienen als bij Jong-Ajax.

In ieder geval nog 1 land waar Nederlandse trainers gewild zijn...

3 december 2018 om 23:44

Bij een zekere Portugese (top)club zit toch echt een zekere Nederlander die niet meer ervaring heeft dan deze zandbak club en een krap half jaartje Ajax.

Het niveau van Al Jazira kun je vergelijken met het niveau subtop KKD. Dus als hij ambitiues is ( wat ik uiteraard verwacht) zal hij niet gaan. Deze stap maak je alleen voor het geld.

Nog een paar jaar als assistent dan kan hij waarschijnlijk als hoofdtrainer aan de slag bij Ajax. Zou een mooi vervolg zijn van zijn trainerscarrière.

Jammer dat ze niet hebben gekozen voor Reiziger. Op zijn plek kan Ajax een betere trainer aanstellen.

4 december 2018 om 12:49

Ze wilde Reiziger graag hebben, maar Reiziger heeft te kennen gegeven het naar zijn zin te hebben bij Ajax en heeft vriendelijk bedankt voor de getoonde interesse.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Al Jazeera Abu Dhabi

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sharjah2411
4.Al Ain2415
5.Al Nasr233
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Hazza SubaitAanvaller
Ali KhaseifKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Al Jazeera Abu Dhabi.

7 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren