Bayern wanhoopt niet: ‘Dit was onze beste wedstrijd in lange tijd’

Zaterdag, 10 november 2018 om

Bayern München verloor zaterdag Der Klassiker van Borussia Dortmund en heeft nu zeven punten minder dan BVB. Als Der Rekordmeister er deze voetbaljaargang niet in slaagt om kampioen te worden, komt er een einde aan een reeks die nu al zes seizoenen voortduurt. Trainer Niko Kovac weigert echter om zich hier nu al bij neer te leggen.

“Op veel vlakken was dit onze beste wedstrijd in lange tijd en daar moeten we op verder bouwen”, reageerde hij na afloop van het duel tegenover Sky Deutschland. “Dat zullen we ook doen, al missen we de komende week veel internationals. Een achterstand van zeven punten lijkt misschien groot, maar in het voetbal is alles mogelijk. Het seizoen duurt nog lang. We hebben veel werk te doen.”

Bayern kwam twee keer op voorsprong tegen Dortmund, maar verloor door twee goals van Marco Reus en een treffer van invaller Paco Alcácer uiteindelijk met 3-2. Kovac heeft ondanks dit negatieve resultaat wel van de wedstrijd genoten: “Het was een fantastische en open wedstrijd, het had net zo goed een gelijkspel kunnen worden. We geven twee keer een voorsprong weg, dat mag niet gebeuren. Dortmund heeft snelle aanvallers, daar hadden we wat compacter tegenover moeten staan. We maakten het Dortmund ook te makkelijk gezien hun manier van druk zetten.”

Dortmund-trainer Lucien Favre genoot eveneens van de wedstrijd. De trainer zag hoe Bayern in de openingsfase domineerde, maar uiteindelijk toch wat meer ruimte weg moest geven: “We hadden het heel zwaar, maar ik wist wel dat ze het niet konden volhouden. Ze zetten zo veel druk, het leek net een boemerang. Ze bleven komen. We moesten tegenhouden en wachten. In de rust hebben we het een en ander omgezet.”


Poll

Denk jij dat Bayern München dit seizoen nog kampioen gaat worden?


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door superbuli)

Voor Robben (ook al speelde hij vandaag niet), Ribery, Boateng en zelfs wellicht Neuer is het na dit seizoen klaar. Ook Hummels en Muller zijn niet fantastisch meer. Ze gaan echt niet allemaal weg na dit seizoen (robben en Ribery waarschijnlijk wel), maar het is wel echt tijd voor Bayern om door te gaan selecteren.

10 november 2018 om 23:52

Met Neuer zit je voorlopig goed het is de verdediging die zo bagger is. Boateng in topvorm had zo een gat bij de 3-2 wel kunnen dichten. Het gaat zeker een dure zomer worden mag ook wel afgelopen zomer hebben ze geen cent uitgegeven.

10 november 2018 om 23:58

Neuer is sinds zijn blessure niet meer de oude, heeft toch zo nu en dan slippertjes. Hij heeft er lang uitgelegen dus het kan nog/weer beter worden, maar Bayern moet toch wel voorzichtig gaan rondkijken voor de lange termijn. Boateng is al heel lang niet meer in topvorm, voor club en land. Dat heeft Bayern al flink punten gekost (duitsland ook trouwens).

11 november 2018 om 00:03

Met Neuer komt het zeker goed, maar over Boateng heb je gelijk die jongen heeft het niet meer ik geloof dat hij simpelweg niet meer hongerig is net zoals veel spelers bij Bayern. Die hebben de afgelopen jaren zoveel gewonnen en bepaalde spelers wouden vertrekken maar Bayern werkte hier niet aan mee, dit is het resultaat.

11 november 2018 om 13:29

Neuer kan nog zeker 1of 2 jaar mee. Maar daarna moet hij ook vervangen worden, want hij wordt steeds minder. En daar moet bayern nu al een vervanger voor zoeken en niet pas als hij weg moet. Als bayern zou ik nu benatia weer bij Juventus terughalen ( hij is niet zo jong, maar voor korte termijn oplossing heel goed). Benatia momenteel beter dan hummels en boateng.

11 november 2018 om 07:30

Ze hadden jaren geleden al moeten doorselecteren, maar iedere keer als de oude garde minder speelt gaan ze muiten. Nu zijn ze te laat en staat de oude garde weer vooraan om commentaar te leveren.

De fans van Bayern moeten zich niet druk maken joh, voor je het weet is Kovac ontslagen en komt Jupp de boel weer redden

11 november 2018 om 01:23

Haha inderdaad, ze hebben een standaard draaiboek al klaarliggen daar.

11 november 2018 om 02:35

Het zou wat zijn als Jupp echt terug komt en het weer gewoon flikt.

Bayern heeft overigens een groot probleem ben ik bang. Ze hebben niet doorgeselecteerd en bijna het hele team is op z'n retour. Probleem is daarbij ook nog dat het lijkt dat veel spelers het niet beseffen en zich zelf beter vinden dan ze daadwerkelijk zijn. Eerst waren er verhalen met Ancelotti dat de selectie zich tegen hem keerde en ook nu met Kovac lijken die verhalen op te duiken.

11 november 2018 om 07:29

Met Ancelotti en Kovac zijn er precies dezelfde verhalen. Ze willen beide veranderingen brengen en spelers stls Muller, Ribery, Robben en Boateng banken langzaam vervangen. Daar kwamen de problemen. Hoe Heynckes het beter maakte is een raadsel voor iedereen.

11 november 2018 om 10:53

Heynckes is een people manager, heeft natuurlijk gezag. Hij had mindere spelers ter beschikking maar speelde het aantrekkelijkste voetbal met pressing en 7 aanvallers waarvan Lahm en Alaba de 2 schaduw aanvallers waren.

11 november 2018 om 11:06

@ Super

Met een behoorlijke hangover; dus...

Heynckes had niet de opdracht het team te verjongen. Het ging om het stabiliseren van het bestaande personeel destijds. Toen hebben de "oudjes" nog een keer alles uit de kast gehaald, als een soort dank aan de trainer. Was overduidelijk. Maar in de halve finales van de CL was al te zien dat ze niet meer echt wereldklasse waren.

Nu dringt de tijd voor verandering wel heel erg.. Tot nu toe kwamen de oudere spelers Robben, Ribery en Boateng regelmatig in opstand tegen deze logische ontwikkeling. Heel subtiel wisten ze via pers en Hã¶ness altijd hun gelijk te halen. Inmiddels hadden ze de juiste tijdstip gemist voor de noodzakelijke veranderingen, en die pap moet Kovac nu opeten.

Hoe dan ook voor ons BVB fans is het echt genieten. Niet allen vanwege de overwinning gisteren, maar om naar het mooie en intelligente spel van de Borussen te kijken.

Gisteren was vanaf minuut 30 elke BVB speler sneller qua spelopvatting en loopvermogen. Als het zo is, red je het niet meer met "routine". Graag je mening.


11 november 2018 om 22:20

Haha mooi gefeliciteerd !

Het is zeker mooi om naar Dortmund te kijken. Puur omdat er een idee achter alles zit, volle gas tot het einde al komen ze 2-0 achter ze zorgen ervoor om het een 2-3 van te maken. Het spel is vloeiend en iedereen voelt elkaar, de aankopen waren geweldig en zijn een schot in de roos gebleken.

Over Bayern gesproken. Het lijkt wel alsof de halve finale behalen van CL en competitie winnen voldoende is. Ze weten dat je met Robben en Ribery niet meer kan en ze hoopte ook op een jongen van 17(?) die pas in december komt. Je moet eens voor de grap op zoeken hoeveel ze afgelopen zomer hebben uitgegeven aan transfersommen(0 euro).

Het belangrijkste van alles spelers zijn naast hun schoenen gaan lopen daarmee doel ik op Boateng, Ribery en Robben. Zij teren teveel op wat ze goed konden.

Al met al ben ik er stiekem blij om dit maakt de Buli veel sterker. De clubs voelen dat ze het kunnen en zo gaan ze proberen aan te vallen tegen Bayern.

11 november 2018 om 09:59

De enige trainer die Bayern redden kan zou Zidane zijn, samen met Franse co-trainer die het Duits machtig is.

11 november 2018 om 10:51

Lizarazu, Ribéry, Papin, van Buyten, Sagnol.

11 november 2018 om 11:03

Ik denk eerder aan Valérien Ismael. De anderen die je hebt opgesomd, lijken me niet realistisch.

Wat mij opvalt bij Bayern is dat er al jaren positief over hun beleid wordt gesproken maar als je kijkt wat er voor spelers lopen dan vraag ik me af of dat beleid echt zo goed was? Spelers die aan eind van hun carrière zitten en spelers die weggeplukt zijn bij de directe concurrent en voor de rest weinig eigen jeugd en totaal geen vernieuwing.

11 november 2018 om 01:33

Eigen jeugd dat zal altijd wel met vlagen komen, dat zie je bij andere topclubs ook en is niet iets wat je met ‘beleid’ oplost.

Verder hebben ze een lading opvolgers klaar proberen te stomen die niet echt het niveau van de oudjes konden aantikken: een Gotze, Coman, Rudy, Bernat, Sanches daar werd meer van verwacht dan ze uiteindelijk brachten, en de helft is alweer weg.

Tis niet dat ze het niet proberen, dat verjongen, maar die aankopen zijn te zwak. Sule, James, Kimmich en Tolisso zijn goede aankopen, maar vier echte successen is toch te mager in 4 seizoenen, waarin je 6-7 posities moet verjongen. En als de jongeren telkens slechter zijn dan de ouderen, dan wordt de basis dus steeds ouder.

11 november 2018 om 02:42

Verbaasd me dat ze nooit hebben geprobeerd om Martial aan te trekken. Kan zowel op de flank als in de spits spelen. Zou een goede aankoop zijn om Ribery of Lewandowski te vervangen. Verder zou ik achterin proberen De Ligt aan te trekken. Sanchez heb ik nog wel vertrouwen in ook al heeft hij niet z'n beste seizoenen van z'n carriere achter de rug.

11 november 2018 om 09:27

Martial was 70m destijds, toen vond Bayern dat soort bedragen te hoog. Bovendien dachten ze met Coman een vergelijkbaar goede linksbuiten te hebben. Maar Duitse buitenspelers als Sane en Draxler hadden ze ook ooit wel kunnen kopen.

Maar goed, het zal allemaal wel goed komen als ze in Januari Frenkie de Jong, VD Beek, Ziyech, De Ligt en Onana aantrekken.

11 november 2018 om 01:51

Wat vooral goed aan het beleid van Bayern is dat ze zichzelf niet in de schulden steken. Dit is het grote verschil met andere topclubs.

11 november 2018 om 11:15

Juist het goede beleid is meer gebaseerd op het financiële beleid. Niet gekke transfersoms en overbodige aankopen. Alleen de vraag is hoe lang gaan ze dat volhouden nu elke club miljoenen uitgeeft.

Ik als Bayern supporter ben hartstikke blij dat we hier weer onderuit gaan. Dat we al een paar jaar keihard onderuit zijn gegaan met de CL. Ik hoop echt echt echt dat dit aanhoudt, misschien dat we dan eens een keer echt de transfermarkt ingaan.

"Als Der Rekordmeister er deze voetbaljaargang niet in slaagt om kampioen te worden, komt er een einde aan een reeks die nu al zes seizoenen voortduurt." Werd eens tijd... Eindelijk weer competitie in de Bundesliga i.p.v. Bayern die rond februari al wéér kampioen is...😑

11 november 2018 om 11:04

Of weer niet als Dortmund kampioen zou worden met een grote voorsprong.

Ik heb nooit begrepen dat bayern niet Dortmund kopieert en dan bedoel ik met jonge goedkope talenten binnenhalen en opleiden. Dan hoef je ook niet veel geld uit te geven en kun je zelfs winst maken. Ik weet dat er bij bayern meer gekeken word op kwaliteit dan leeftijd maar het zou geen slecht idee zijn om wat meer jonge talenten binnen te halen op meerdere posities.

Ff serieus. Als dit hun beste wedstrijd is, dan kan bayern wel ff naar de tweede divisie. Dortmund had gisteren elk moment kunnen scoren. Verdediging is helemaal niks. Neuer is ook niet die van 2014/15. Maar ookal was neuer helemaal in vorm, die verdediging is gewoon helemaal niks. Als Dortmund gister scherp was, had het minimaal 5-2 kunnen zijn. Wil bayern nog überhaupt nog Europees willen concurreren, dan moeten ze een compleet nieuw team bouwen. Op spelers als robben, ribery, muller.... kan je niet meer rekenen. Voor de volgende ronde van de cl zou ik als bayern beter de bus parkeren, want anders gaan ze tegen een sterke team over 2 wedstrijden meer dan 8 goals krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Kroatië
2013-2013 Kroatië O21
2006-2009 Red Bull Salzburg
Laatste voetbalnieuws

Gok van FC Utrecht wordt recordaankoop van 50 miljoen: ‘Dat betekent veel’

Dries Mertens was met een transfersom van 8,5 miljoen euro zeven jaar lang de meest lucratieve uitgaande transfer van FC Utrecht, maar de destijds door PSV aangetrokken Belg moet sinds woensdag...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
De wegen van Baba Rahman en Chelsea lijken eindelijk definitief te gaan scheiden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren