Van Bommel: ‘Wat mij betreft blijft hij, maar ik snap de interesse’

Zaterdag, 10 november 2018 om

Mark van Bommel zag PSV zaterdagavond met 1-4 winnen bij De Graafschap en de trainer pakte en passant op De Vijverberg meteen een record. Door de twaalfde overwinning op rij van de Eindhovenaren is hij de eerste beginnende trainer in de Eredivisie die zijn eerste dozijn wedstrijden in een zege heeft omgezet. Van Bommel verbeterde daardoor het record van Morten Olsen, die 21 jaar geleden als coach van Ajax elf duels op rij wist te winnen. De voormalige middenvelder bleef zelf nuchter onder alle aandacht.

“Het zijn maar statistieken. Het belangrijkste is natuurlijk dat we weer hebben gewonnen. Maar een record is uniek”, glimlachte hij na afloop van de wedstrijd voor de camera’s van FOX Sports. “Ik ben ook tevreden. Maar niet over onze eerste helft. Tot aan de rust moesten we onze voorsprong van 2-1 verdedigen. In de rust heb ik uitgelegd hoe we beter druk konden zetten. In de tweede helft hebben we het beter gedaan en zijn we ook niet meer in de problemen gekomen. Toen hadden we wel de controle.”

Van Bommel dankt de zege voor een deel aan de twee doelpunten die Luuk de Jong maakte tegen zijn oude club. De spits tekende alweer voor treffer nummer tien en elf van het Eredivisie-seizoen en is topscorer van de Nederlandse competitie. Van Bommel denkt dat De Jong nog wel een keer de stap naar het buitenland zou kunnen maken.

“Hij is groot, kan ontzettend goed koppen. Dat is denk ik erg belangrijk. Snelheid heeft hij niet, maar dat is het enige dat ontbreekt. Hij is slim, kan een bal controleren, weet waar hij moet lopen en heeft een werklust voor drie. Wat mij betreft blijft hij hier, maar ik snap wel dat buitenlandse clubs hem interessant vinden”, legt de oefenmeester uit.


Poll

Denk jij dat Luuk de Jong bezig is aan zijn laatste seizoen bij PSV?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door marchello020)

Luuk de Jong heeft helemaal niets te zoeken in het buitenland

Lekker bij PSV blijven ballen, dat is zijn top, en dat is op zich al een wonder

Kom op zeg...

10 november 2018 om 23:23

Ik vind De Jong niet minder dan een Weghorst momenteel, en die kan het in Duitsland ook. Als je je spelers instelt op De Jong en hem goede voorzetten geeft kan hij best wel wat. Ook in de CL wint hij gewoon kopduels van topspelers. Hij zal nooit slagen in de top, maar een nieuwe poging wagen bij een middenmotor in de bundesliga zou best kunnen.

10 november 2018 om 23:26

Dat is opzich al een wonder? Overdrijven is ook een vak. Luuk heeft meermaals aangetoond dat hij meer dan goed genoeg is voor de Eredivisie en voor PSV. Dat hij beperkt is in zijn kunnen klopt, maar daar heeft hij allemaal rappe jongens om zich heen voor. Ik denk dat hij best wel een uitdaging in het buitenland man aangaan, zolang hij maar niet te hoog van de toren blaast. Een middenmotor in Frankrijk of een iets lager geklasseerde ploeg in Duitsland, why not? Zolang hij goed gebruikt wordt en hij net als nu zijn goaltje meepikt zie ik geen probleem.

10 november 2018 om 23:34

@rutgerrr: middenmotor in Frankrijk of een iets lager geklasseerde ploeg in Duitsland? Serieus? Wat een denigrerende tekst richting een vd beste spelers van de ED. Maar ik snap zulke teksten weer wel gezien jouw clubvoorkeur. Maar volgende keer eerst zijn statistieken checken alvorens je zoiets typt. Alleen verdedigende acties zit hij bijv. boven een Hakim Z. En dan heb ik niet eens over aantal doelpunten. Scheelt 3 jaar tussen die twee. Als ik jou redenering mag volgen, dan kan Hakim het beste aan de slag bij Genk in België. ergens zit een kern van waarheid in deze redenering aangezien er geen kip geïnteresseerd was in de man afgelopen seizoen

10 november 2018 om 23:48

Volgens mij is Ziyech wel een topper in de ED, in de eredivisie en heeft hij ook in de CL best aardige dingen laten zien. Misschien is jouw reactie wel een beetje denigrerend, vind je zelf ook niet?

Zo goed ben ik niet op de hoogte, en jij kennelijk wel, dus kun je me vast wel vertellen welke topploegen na afgelopen seizoen interesse hebben gehad in L. de Jong?

10 november 2018 om 23:51

Check zijn statistieken even in Duitsland en Engeland. PSV is zijn plafond, prima ook, komende van de Graafschap, maar ik zou blijven zitten nu.

10 november 2018 om 23:57

Een spits en een middenvelder vergelijken op aantal doelpunten.. als je wilt dat mensen serieus op je provocaties ingaan zou ik op z'n minst nog met enigzins relevante voorbeelden komen Martini. En aangezien een middenmoter in Frankrijk of lager geklasseerde teams (Bordeaux, Saint Etienne, Hannover, Mainz denk ik?) Al denigerend zijn ben ik benieuwd waar Luuk dan terecht zou kunnen? Voorlopig is hij bij een middenmoter uit Duitsland en een degradatiekandidaat uit Engeland door het ijs gezakt. En heeft hij Europees met PSV nou ook niet bepaald de pannen van het dak gespeeld. Maar gezien jouw clubvoorkeur en extreme manier van uiten zal hij wel de opvolger van Cavani bij PSG worden?

10 november 2018 om 23:59

@crema, nee hoor. Dit is de realiteit van een speler die bij vlagen goeie dingen laat zien, maar overall simpelweg too much risico in zijn spel neemt. Zie bijv. laatste kwartier van Hakim Z tegen Benfica. Hij bleef maar dom balverlies lijden terwijl een slimme speler overgaat op een andere tactiek, namelijk die van bal in de ploeg houden. Deze speler kan niet overschakelen van momenten. Het is 1 issue speler en daarom is hij zo onaantrekkelijk voor andere ploegen boven Ajax.

Oja, de jong heeft zichzelf niet in de etalage gezet afgelopen seizoen. Dus hoezo interesse andere ploegen? itt Hakim Z die eigenlijk weg moest bij Ajax, en zelfs zijn nummer 10 werd ontnomen als ultieme vernedering. Eigenlijk na die andere vernedering toen ie klap kreeg van supporters van Ajax. En dan heb ik het niet eens over dat gefluit gehad heel seizoen lang na zijn balverlies. Dus Genk is zo gek nog niet hoor.

11 november 2018 om 00:00

@diego_forlan, er zit iets tussen Mainz en psg. Maar dat snap jij denk ik niet.

11 november 2018 om 00:04

@martina

Wat loop je Luuk zo te verdedigen. Maakte 0,0 indruk in het buitenland.

Ik denk dat hij te hard bezig is met het plannen van zijn carriere, wat eerlijk gezegd heel slim is want hij probeert er het meeste (geld) uit te halen en dan zit je bij PSV niet slecht. Kijk naar zijn broer en dan mag je van geluk spreken dat je nog tenminste speelt en succesvol bent in de eredivisie.

Daarom zie ik hem niet meer naar het buitenland gaan. Na dit seizoen wordt hij 29 jaar, dan kun je kiezen om het risico te pakken en nog wat meer geld te verdienen maar de kans/angst zit er in dat het opnieuw niet lukt en dan wat? Dat houdt hem tegen, ben ik zeker van. En dat er weinig leuke ploegen interesse in hem hebben.

11 november 2018 om 00:22

Europa wordt heus wel wakker als Ziyech bij de beste 16 clubs van Europa floreert. Dus mocht het zover komen dan praten we einde van het seizoen wel weer.

11 november 2018 om 00:38

Wat verwacht jij dan Martina? Dat Luuk naar Dortmund gaat ofzo? En mijn clubvoorkeur heeft hier helemaal niets mee te maken, sterker nog ik was een van de weinigen die het opnam voor Luuk tijdens zijn slechte periode. Dat ik voor Ajax ben betekent niet dat ik een blinde haat naar andere clubs heb of dat ik niet objectief kan schrijven over Luuk. Ook vreemde reactie door Hakim erbij te halen, volgens mij heb ik niets gek gezegd? Kan Luuk in de top van Spanje Frankrijk Duitsland of Engeland mee? Nee. Als jij vindt dat ik Luuk tekort kom omdat ik voor Ajax ben, ben je eigenlijk niet goed snik. Als je dan toch al die opmerkelijke vergelijking tussen Ziyech en Luuk de Jong wil maken, dan zie je toch zeker zelf ook wel dat Ziyech de betere voetballer van de twee is? En dat zeg ik niet om op te scheppen of omdat hij voor Ajax uitkomt, want jullie hebben ook fantastische spelers rondlopen met Lozano en Guti. Malen niet te vergeten. Reageer alsjeblieft volwassen, anders heb je hier vrij weinig te zoeken.

11 november 2018 om 01:26

Martina, blijft bizar en vermakelijk hoe je tot in de treurnis Luuk of Psv blijft verdedigen. Voor Psv en de eredivisie is Luuk een topspits, maar voor Oranje en buitenlandse clubs is Luuk ongeschikt. En wat heeft Hakim te maken met deze topic?

11 november 2018 om 01:32

Ik denk dat wanneer De Jong door rood rijdt, Martina hem alsnog gaat verdedigen omdat denk ik een shitload posters op zijn muren heeft van hem.

11 november 2018 om 09:17

Als is een groot begrip.
Eerst nog waar maken.

11 november 2018 om 09:20

''ik denk dat wanneer De Jong door rood rijdt, Martina hem alsnog gaat verdedigen''

Kan me nog heel goed herinneren het ongeluk wat Kluivert veroorzaakte en Ajax supporters het maar verdedigde en zeiden dat het wel meeviel.

tjaaa...hypocriet noem je dat

11 november 2018 om 09:43

@martinar.

Je schrijft: "alleen verdedigende acties zit hij bijv. boven een Hakim Z. En dan heb ik niet eens over aantal doelpunten. Scheelt 3 jaar tussen die twee. Als ik jou redenering mag volgen, dan kan Hakim het beste aan de slag bij Genk in Belgiã«. ergens zit een kern van waarheid in deze redenering aangezien er geen kip geã¯nteresseerd was in de man afgelopen seizoen"

Probeer eens wat respect op te brengen voor spelers die niet bij je eigen team horen. En noem ze gewoon bij hun naam en niet alsof ze crimineel zijn. Dat is gewoon heel ziek. En probeer je eens aan de feiten te houden. Er was meer dan genoeg interesse voor Zyech en er lag een contract voor hem klaar bij AS Roma dat alleen nog maar getekend behoefde te worden. En Roma is geen Genk. Dat het niet door is gegaan, ligt niet aan Zyech, maar kwam omdat de clubs er niet uit kwamen. En doe niet zo dom door Zyech met De Jong te vergelijken, dat is alsof je Messi vergelijkt met Beugelsdijk. De Jong doet het nu goed, maar je zit kennelijk zo diep in je adoratie dat je alweer vergeten bent dat hij de afgelopen jaren helemaal niets heeft gepresteerd, terwijl Zyech al jaren lang een van de meest waardevolle spelers van de eredivisie is.

Als je het perse over kippen wilt hebben: je redeneert werkelijk als een kip zonder kop. De Jong heeft het geprobeerd in het buitenland en genadeloos door het ijs gezakt. Zyech heeft nog uitsluitend in NL gespeeld en dat hij niet in het buitenland zou kunnen slagen, is dan ook niets meer dan een aanname. In andere landen denken ze ook niet zoals in NL, vanuit een glas dat altijd half leeg is. Daar zetten ze een speler als Zyech op een voetstuk ipv hem de grond in te trappen en zijn minpunten vangt men gewoon op door mensen in zijn dienst te laten spelen. Dat deed Juventus ook met Pirlo. Die was trager dan zijn eigen schaduw en verdedigde geen meter mee, maar dat loste de club gewoon op door drie mandekkers in zijn rug te zetten zodat hij zich alleen maar bezig hoefde te houden met het voeden van de spelers die voor hem stonden. En dat deed hij met verve. En laat dat nu ook de specialiteit van Zyech zijn, terwijl die de afgelopen jaren ook nog de speler in de Eredivisie was die de meeste ballen veroverde. Je verhaal raakt derhalve kant noch wal en slaat werkelijk nergens op. Door er als een vleesgeworden populist in te blijven volharden om Zyech Hakim Z te noemen, wek je bovendien de schijn dat je iets tegen Marokkanen hebt en dat is niet alleen verwerpelijk, maar daar is dit forum ook niet voor bestemd.

11 november 2018 om 15:32

@martinarody, misschien is begrijpend lezen niet jou sterkste punt, maar dit artikel gaat over interesse van andere ploegen. Speciaal voor jou vet gedrukt in de titel!

En dat je de kwaliteiten van Ziyech niet helemaal goed ziet, neem ik je niet eens kwalijk en het lijkt me tevens zinloos om daar met jou over in debat te gaan.

11 november 2018 om 01:10

Zuur zuur zuur en dat van iemand met 020 in zijn naam. Verrassing!
Kijk toch eens naar die goal die hij in een keer en beheerst op zijn slof neemt. En vorige week die subtiele voetbeweging waarmee hij de winnende maakt.

Nou ja, wat zou het ook. Blijven jullie maar mekkeren over Luuk, dan zijn wij gewoon blij met zijn goals.
Hij loopt al 1 op 1 geloof ik?

11 november 2018 om 01:26

Het is jammer dat het nu lijkt alsof elke Ajacied zo denkt over Luuk, puur omdat er iemand is die 020 in zijn naam heeft en domme dingen roept als huilen van Luuk. Hij zegt niet perse zoveel verkeerd, maar dat gehuil gaat nergens over. Als hij de rest anders had geschreven kwam het een stuk fatsoenlijker over. Volgens mij loopt Luuk nu 1 goal voor op de wedstrijden? Dus iets meer dan 1 op 1? Overigens is er ook nog ene Sol die het ook niet verkeerd doet in de competitie. Het is alleen jammer dat Luuk meteen bakken vol kritiek over zich heen krijgt als hij opeens 2 maanden niet genoeg scoort. We hebben gezien hoe hij dan door sommige mensen hier met de grond gemaakt wordt.

11 november 2018 om 01:30

Overigens geldt dat voor vrijwel elke voetballer. Huntelaar had er in de eerste wedstrijden ook al een mooi aantal in liggen, maar gaat ook van hero naar zero in 1 wedstrijd. De Ligt was een supertalent en werd afgemaakt na zijn debuut in Oranje.

11 november 2018 om 19:38

Ja, vind ik ook raar.
KJH valt wat mij betreft ook in de categorie “blij dat ie terug wilde naar de Ed”. Echt heerlijk om die erbij te hebben.
Mss qua karakter iets minder, maar ik mag hem wel. Jammer dat zijn connectie met PSV er nooit echt is meer geweest nadat hij werd verhuurd. Rasspits.

11 november 2018 om 19:44

Dank trouwens voor je fatsoenlijke toon.
Eigenlijk te gek voor woorden dat dat bijzonder is.

Zoveel haat tussen onze supporters hier. Het lijkt soms wel of er een straf op staat om de ander eens wat erkenning te geven, laat staan een compliment.
Ik vind Ajax en de CL dit jaar een prima combi en hou er niet van als mensen dan meteen gaan downplayen omdat het even niet goed gaat met Bayern en dat AEK niets voor stelt. Een Bayern in crisis is nog altijd beter dan welke NL club ook. Dus een resultaat tegen hen is altijd goed.

Zo zouden Ajax fans waardering kunnen hebben voor de vechtlust van PSV in de CL. Na de loting vond iedereen een kansloze missie en dat is het inmiddels ook, maar PSV heeft keihard gewerkt en gevochten.

12 november 2018 om 17:56

Ja sorry

Ik vind het een heel naar ventje, en een slechte voetballer

En ik denk dat hij niets in het buitenland te zoeken heeft

Ok, hij zou een soort Bas Dost rol kunnen vervullen bij een subtopper ergens

Bas is nu ook niet de meest gepolijste voetballer, maar werd toch bijna Europees topscorer

Maar in Engeland hoeft hij het niet meer te proberen, daar staat hij in de top 10 van slechtste aankopen ooit

Nederland is echt wel zijn top naar mijn mening

Topscorer van de ED, verdedigt tevens uitstekend mee en liet zich tevens internationaal gelden. En toch hebben mensen nog kritiek op deze man. ALs 1 psv'er onverstoorbaar is, dan is hij het wel. Hoe hij uit de dood herrees na zijn mindere periode vorig jaar getuigt van grote klasse. En Luuk de jong is thans mentaal zo sterk dat hij geweldig zou doen in het buitenland. Wat mij betreft zou hij weer in Duitsland proberen. Zit nu als voetballer in de kracht van zijn leven en kan zo als geslepen spits weer zijn opwachting maken. Echter moet PSV wel 3x nadenken voor ze hem laten gaan. Gelukkig lijkt Romero op de weg terug en kan hij in loop van dit seizoen hopelijk laten gelden. De toekomst ziet er in ieder geval goed uit in Eindhoven. 12 duels..geen enkel verliespartij. Onverstoorbaar. De concurrentie ziet die cijfers ook staan en zal binnen afzienbare tijd breken.

10 november 2018 om 23:29

Waarom zou de concurrentie breken omdat ze de cijfers zien staan? Ik vind het hartstikke knap wat PSV laat zien, dat zeer zeker. Een unieke prestatie 12 duels op rij winnen.

10 november 2018 om 23:36

@rutgerrr, de zegereeks van PSV dateert niet enkel van dit seizoen he. Voor het binnenhalen van kampioenschap had PSV ook al een aardige reeks. En nu weer zoiets. Als je bijna iedere week zulke eclatante cijfers ziet, terwijl jezelf ook goed voetbal op de mat legt, want dat doet Ajax zeker, dan komt er een moment dat je breekt.

11 november 2018 om 00:09

Ajax is vooral met zichzelf bezig en heeft alle competities breed een veel betere reeks neergezet na die blamage in Eindhoven en dat sterkt op die manier ook wel. Ajax moet lekker met zichzelf bezig blijven, het is nog maar november. Wel proviciat met het knappe record!

11 november 2018 om 00:44

Die zegereeks begon inderdaad vorig seizoen al, al gaat het hier om de beste start van de competitie, dat zijn 2 verschillende dingen. Ik heb alle respect voor de prestaties van psv, ze hebben ons ook weer met beide voeten op de grond gezet in Eindhoven (al kan je Ten Hag daar ook wel ergens voor aanrekenen). PSV wint de wedstrijden vrij overtuigend qua uitslagen, maar is het spel echt zo bijzonder de laatste wedstrijden? Nee. Ik zal het niet ondermaats noemen, maar ook voor PSV geldt dat zolang Ajax het goed doet, PSV een keer punten kan laten liggen. De toekomst garandeert ons niets, voor hetzelfde geld verliest psv de komende 2 wedstrijden en Ajax ook. Ik snap dat je PSV wilt beschermen, maar je slaat een beetje door. We zitten hier op een forum, daar zit een ieder om zijn mening te geven en respect te tonen voor andere meningen. Als jij schrijft dat Ajax breekt omdat psv maar blijft winnen, ben ik het daar niet mee eens. Volgens jouw logica moeten we dan nu maar gewoon alvast de prijzen verdelen?

Dus.... PSV wil cashen??? Want wie is NUFC en BMG nu alweer vergeten dan? Hij is al internationaal gewogen en simpelweg te licht bevonden, geenszins een schande maar nu doen of er daarin iets verandert is vind nogal naief.

11 november 2018 om 00:03

Vak104: zo zo, ik zal een naam noemen: Babel. Hopelijk gaat nu beetje een belletje rinkelen bij jou. Stop hate, make love.

11 november 2018 om 00:06

Hate?? Warme herinneringen aan de Jong, maar simpelweg te licht, geen schande.

11 november 2018 om 00:11

Babel kon het niveau in het buitenland wel aan. Heeft te lang lopen kloten, heeft de kans gegrepen om terug te komen naar Ajax en wat vertrouwen te tanken en te toetsen hoe goed hij was (zag je duidelijk dat hij te goed was voor de eredivisie, bij Luuk is dat niet zo het geval) en ging toen het geld weer achter na (verder zijn goed recht).

Geen idee waar Babel mee bezig was. Kan zijn dat Babel eerst weer wat geld wou verdienen en zich daarna weer kon focussen op zijn carriere. Hij had zijn contract bij Hoffenheim namelijk uitgekocht. Dacht al minstens 1 miljoen euro uit eigen zak.

Blijft toch een goede speler. Wat ik persoonlijk vind is dat hij zijn techniek en snelheid niet verder heeft ontwikkeld Hij liet in zijn Twente tijd, op die vlakken, een aantal mooie dingen zien.

De Jong werkt hard en is een goede kopper. Balcontrole heeft hij zeker niet aangezien de bal te vaak van zijn voet springt en vaak een een verkeerde pass geeft. en wat Van Bommel ook aangeeft dat hij niet snel is. Dit zijn toch wel aspecten wat je op z'n minst moet beheersen om in het buitenland te slagen.

Luukheeft bewezen dat wanneer hij niet juist gebruikt wordt er ook weinig ontstaat, maar Cocu heeft hem al die tijd de ruimte gegeven en het 1e wat v Bommel zei dat de Jong weer lekker zou gaan spelen. Ik denk dat Luuk heel goed kan renderen in een ploeg met goede toevoeren. Ik denk dat Luuk niet in een ploeg behoort te staan waar de creativiteit van zijn voeten afhangt.

Ik vind het niet terecht als er nu wordt gezegd dat hij al eerder mislukt is in een buitenlandse competitie dus de eredivisie zou zijn plafond zijn. De Jong is nu veel beter als in die periode. Newcastle is sowieso een hele moeilijke club en bovendien was Luuk nog erg jong toen. Hij is ouder, wijzer en veel sterker geworden. Ik zou hem nog wel eens willen zien in een grote competitie. Denk dat hij zeker van waarde kan zijn. Ik vind het het nog steeds erg sterk hoe hij is terug gekomen na die gigantische vormdip. Kanttekening is wel dat een dergelijke dip die hij toen had in het buitenland zou betekenen dat je direct bent afgeschreven.

Voor 7,6 miljoen laten gaan, we hebben Romero , Malen, Lammers nog. Hoewel ik denk dat Malen de opvolger van Bergwijn zal worden.

Voor de topclubs in het buitenland is hij niet goed genoeg als eerste spits en die clubs zullen ook wel zijn periodes in Engeland en Duitsland laten meewegen.
Luuk de Jong is echt een traditionele spits net zoals Huntelaar alleen dan minder van kwaliteit en komt het beste tot zijn recht als hij dicht bij de 16 staat en voorzetten van de zijkanten krijgt.
Hij kan het altijd weer proberen na hier weer zijn vertrouwen hervonden te hebben om voor dat avontuur te gaan.
Ik zou het hem wel gunnen, want het Mexicaanse avontuur ging voor hem helaas niet door en zou die ook niet moeten doen
Misschien in Frankrijk bij Nantes ofzo of Italië naar Atalanta zouden wel iets zijn..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3026
H. LozanoAanvaller2817
D. MalenAanvaller277
C. GakpoAanvaller121
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman300
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

272 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
Manchester City kampt met een ontevreden selectie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren