Duwende voetbalvader gaat viraal: ‘Hij struikelde over zijn eigen voeten’

Zaterdag, 10 november 2018 om

Phil Hatfield vergaarde deze week grote bekendheid op het internet. De 35-jarige Engelsman was aandachtig toeschouwer bij een amateurwedstrijd van Bow Street Magpies, toen hij zijn keepende zoon van zes met een stevige duw naar grond werkte teneinde een doelpunt te voorkomen. Het moment werd bij toeval vastgelegd op camera, waarna de beelden viraal gingen.

Hatfields zoon Osian bracht met de hulp van zijn vader redding. In de rebound moest het jongetje alsnog vissen. Een wijze les, zo meent Hatfield. “Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander, waardoor hij verveeld raakte en niet oplette. Ik riep hem op te letten. Hij liep vervolgens naar mij toe, precies op het moment dat er op doel werd geschoten. Ik wilde hem daar slechts voor behoeden", laat de voetbalvader weten in een interview met The Sun.

Hatfield junior viel na de duw van zijn vader omver. "Hij struikelde over zijn eigen voeten, hij is een beetje onhandig", lacht senior. Osian moest uiteindelijk viermaal vissen, waardoor zijn ploeg Bow Street Magpies met 4-2 verloor. "Hij schaamde zich een beetje, maar hij wil zich graag herpakken. Hij speelt pas zes weken voetbal."

Jeugtrainer Amlyn Ifans moest hard lachen om het incident, zo laat hij weten aan de BBC. "We lagen allemaal dubbel, dus we hebben niet eens gezien dat de rebound er alsnog in ging. We hebben er met alle ouders nog eens over gesproken en iedereen vond wel grappig, net als Osian zelf."Gerelateerd

7 reacties (laatste reactie door tscheu la ling)

Is toch een wereld redding jongguhhhh zijn zoon zal hem dankbaar zijn 😂😂

Haha zie die vader nog balen op het einde😂😂

Haha mooie actie. Wat het zoontje doet mag Hans weten, maar vader geeft licht zetje, jochie valt achterover en meteen een wegwerpgebaar van papa. Als die via de rebound alsnog erin gaat heeft de vader zoiets van: 'f*ck this, I'm outta here!'.

Ik vind het wel een vreemde actie, ook vooral hoe die vader loopt te balen van die goal. Laat die kindjes lekker in hun neus peuteren en bloemetjes plukken tijdens de wedstrijd en wees niet zo fanatiek.

10 november 2018 om 19:02

Inderdaad. Vreselijk die ouders die alleen maar fanatiek zijn. Het zijn verdorie kinderen van 6 a 7 jaar. Laat die inderdaad hun eigen ding doen.

Ik lach helemaal dubbel toen ik dat zag. Fantastische zet van de vader, dit filmpje gaat dat jongetje nog heel vaak in zn leven tegenkomen. Maar ik vraag me af of de Engelse bond hier niet tegen moet optreden. Om met Furgesons woorden te spreken ‘that push could have killed the little fella’

Ach, een vader die zijn zoontje probeert te behoeden voor een afgang.
Het is een teamsport, zijn teamgenootjes zouden niet blij met hem zijn als hij niet in zijn doel staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 5
105 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Joe HartKeeper60
Kyle WalkerVerdediger60
John StonesVerdediger50
Gary CahillVerdediger51
Dele AlliMiddenvelder51
Eric DierMiddenvelder50
Adam LallanaMiddenvelder42
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren