Kritiek op PSV'er: 'In de Champions League speel je met een man minder'

Zaterdag, 10 november 2018 om

PSV verloor midweeks in de Champions League met 2-1 bij Tottenham Hotspur en weet door die nederlaag dat het na de jaarwisseling niet meer actief zal zijn in het miljardenbal. Gastón Pereiro liet nog wel de assist aantekenen bij de openingstreffer van Luuk de Jong, maar kon daarna het verschil niet meer maken. Oud-international Jan Poortvliet is kritisch op de Uruguayaanse middenvelder.

Volgens Poortvliet ‘wordt het tijd om Pereiro op scherp te zetten’. "In de meeste wedstrijden is hij onzichtbaar, maar in de competitie kan dat nog wel allemaal, alhoewel dat niet de manier kan en moet zijn om een speler te beoordelen. Hij laat niks zien waarvan je zegt dat hij daar belangrijk in is. In de Champions League speel je met een man minder en dat is tegen deze tegenstanders gewoon niet te doen", vertelt de oud-verdediger aan PSV Inside.

Pereiro speelde uiteindelijk 73 minuten tegen Tottenham, waarna hij plaats moest maken voor Donyell Malen. Laatstgenoemde verdiende volgens Poortvliet een basisplaats op Wembley. "Ik heb genoten van de instelling van het team en ik vind het jammer dat Malen niet begonnen is in dit geval. Want je zag meteen hoe techniek aan strijd werd gekoppeld; hij heeft dat wel in zich. Malen verdiende het ook gewoon; hij werkt mee in het afjagen, is snel, creatief en kan scoren."

Pereiro is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van PSV, dat in de zomer van 2015 zeven miljoen euro neertelde voor zijn komst. De 23-jarige linkspoot speelde sindsdien 128 officiële wedstrijden voor de Eindhovenaren, waarin hij goed was voor 44 doelpunten en 18 assists. Dit seizoen is hij een zekerheidje in het elftal van trainer Mark van Bommel: in vijftien duels scoorde hij zeven keer en liet hij vier assists aantekenen.


Poll

Vind jij de kritiek op Gastón Pereiro terecht?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door ronaldo 2.7)

Hoop terechte kritiek op Periero. Zeker zijn houding en betrokkenheid is een aandachtspunt. Echter wordt wel vaak vergeten hoe vaak hij spelers voor de keeper zet en heeft een hoog rendement in zijn spel.

10 november 2018 om 15:40

Ja in de eredivisie, maar het minder wordende spel en minder aantal gecreëerde kansen heeft ook (grote) deels met de mindere vorm van pereiro. En bij balverlies staat die steeds uit positiez waardoor er gaten op het middenveld vallen.

Die trainers hebben allemaal geen verstand van voetbal.
Pereiro kon hier niets aan doen. Pereiro moet op de helft van de tegenstander spelen net als Luuk de Jong.
Als de tegenstander het spel bepaalt en de bal heeft dan heb je niets aan Pereiro. Pereiro is een valse spits die gevaarlijk is rondom de 16. Hij heeft geen loopvermogen en is langzaam.
Als hij de bal op een eiland ontvangt dan zijn er geen afspeelmogelijkheden en verliest hij de bal onder pressing.
Poortvliet moet eens wat beter oog hebben voor type spelers.
Hij voetbalt in de CL 40 meter van het doel en moet alleen achter spelers aanrennen.

10 november 2018 om 15:28

dan moet je er iemand anders neer zetten die daar beter in is, zodat je in ieder geval met 11 man speelt.

10 november 2018 om 15:45

Precies en dat is de schuld van Mark van Bommel. Maar die trainer doet alles goed he.

10 november 2018 om 15:57

@JasonRhijn Zit het zo diep? Dat is inderdaad de schuld van Mark van Bommel.

10 november 2018 om 15:53

Ook als valse spits heeft Perreiro veel te weinig laten zien. Er waren in de wedstrijd tegen Tottenham ook momenten waar De Jong de bal vast hield op de helft van de tegenstander en Perreiro gewoon niet goed bijsluit.

10 november 2018 om 16:01

@fcdc Hij sluit niet bij omdat hij kapot is van het lopen achter mensen aan. Hij werd ook steeds onzuiverder door vermoeidheid. Spelers als Pereiro hebben geen grote motor en je haalt al hun kwaliteiten weg als je ze laat rennen achter mensen aan. Bijna 73 min achter je man aanrennen. Van Bommel had hem niet moeten opstellen in een wedstrijd waar je 40 meter van het doel speelt.

10 november 2018 om 16:25

Ik heb het over momenten die ook al in de eerste helft plaats vonden. Het is een combinatie van zijn loop vermogen , start snelheid die te langzaam is en het lezen van het spel. Als je ziet dat De Jong word aangespeeld dan hoor je als speler al bezig te zijn met je vooractie, je moet een stap vooruit kunnen denken. Perreiro maakt pas zijn actie als De Jong de bal afspeelt en dan ben je alweer te laat omdat je tegenstander continue druk zet op de bal. In de eredivisie kunnen dit soort spelers goed meekomen omdat er niet of nauwelijks druk op de bal gegeven word maar wedstrijden op een hoger niveau komt Pereirro te kort.

10 november 2018 om 17:27

Waar is Pereiro dan wel goed in? Ik zie dat hij technisch prima is en een goede trap heeft maar verder zie ik echt niks in die jongen. Verbaast me echt dat er nu pas kritiek komt op Pereiro, ik roep hier al tijden lang dat het niks is. Je kunt ook geen elf spelers hebben van het niveau Lozano dat begrijp ik. Wat ik gewoon compleet mis bij Pereiro is de wil om te winnen en te knokken voor het team. Dat zie ik de tien overige Psvers namelijk wel doen, ongeacht hoe goed of slecht ze zijn. Het is gewoon een natte wind die het niet gaat redden in Europa met deze houding.

10 november 2018 om 17:41

@Ajaxchamps
De wil om te winnen?
Typische trainerstaal. Ik heb uitgelegd wat er bij Pereiro ontbreekt. Pereiro komt te weinig rondom de 16 omdat PSV veel gebruik maakt van de snelheid van de flankspelers. Iedereen is doelgericht en de kortste route naar het doel wordt gezicht. Pereiro is een combinatiespeler die in zijn element rondom de 16 is.
Hij heeft een enorm inzicht aan de bal waar te weinig gebruik van gemaakt wordt.
Toen Lozano vanaf links kwam, stak hij Lozano elke keer weg. Die verstandhouding heeft hij met bergwijn nog niet omdat Lozano veel meer zonder bal in de diepte loopt dan Bergwijn. Pereiro komt vaak van rechts naar binnen en dan is de kans dat hij iemand op links wegsteekt makkelijker dan iemand die van rechts komt.

Het wordt eens tijd dat van Bommel Guti erin gaat zetten i.p.v. Pereiro. Hij heeft inmiddels wedstrijden genoeg gehad om zich te bewijzen dat hij in de basis hoort. Het enigste wat hij op dit moment toevoegd aan PSV is het inschieten van penalty's.

Ik moet er wel bij zeggen dat Pereiro het wel altijd laat zien tegen Ajax en Feyenoord. Daarom zou ik hem er in die wedstrijden er altijd in zetten.

Gaston Pereiro, de enige Zuid-Amerikaan zonder temperament...

Ik heb het eigenlijk wel een beetje gezien met Pereiro. Iedereen kan zien dat hij heel goed kan voetballen, maar zijn instelling deugt gewoon niet. Ik heb bij hem vaak de indruk dat het hem gewoon niet zoveel kan schelen en dat hij niet meer energie in een wedstrijd wil steken dan strikt noodzakelijk. Natuurlijk heeft hij zo nu en dan een goede wedstrijd, maar hij zit inmiddels alweer 3,5 jaar bij PSV en is er tot dusver nog niet in geslaagd om een wat langere goede reeks neer te zetten.

En dit seizoen hoor je vaak het argument dat hij toch al 7 goals heeft gemaakt, maar dat is niet zo'n kunst als je de penalty's en bijna alle vrije trappen mag nemen. Slechts 3 van die 7 doelpunten waren veldgoals.

10 november 2018 om 15:25

Ben het met je eens, maar denk niet dat het zozeer instelling is. Persoonlijk denk ik dat het meer zijn karakter is, niet echt die drive hebben om voor 100% de duels in te gaan, energiek jezelf aanbieden, overtuiging in je passing leggen. Het komt op mij over als een soort onzekerheid. Vroeger hadden wij ook zo'n jongen in ons team rondlopen. Kon echt heel aardig voetballen, maar altijd een terughoudend in de duels of ballen opeisen. Daar doet Pereiro mij ook een beetje aan denken. Want dat temperament van Pereiro komt altijd wel tot uiting bij opstootjes. Daar is hij best regelmatig bij betrokken.

Ik vermoed dan ook dat je die drive er bij Pereiro niet meer in gaat krijgen. Van Bommel heeft het duidelijk geprobeerd gezien de geforceerde rare tackles die Pereiro er de laatste weken uit gooit. Maar het werkt gewoon niet. In potentie 1 van de beste voetballers van de Eredivisie qua techniek maar ik ben bang dat hij niet gemaakt is voor de echte top.

Van mij mag Malen vanavond op 10 starten. Guti is ook niet echt een aanvallende middenvelder dus vrees dat die daar niet tot zijn recht komt.

10 november 2018 om 16:08

@cabine
Het heeft niets met zijn instelling te maken maar met zijn motorinhoud.
Hij heeft een mindere motor en compenseert dat door zijn techniek en trap. Hij heeft geen versnelling.
Pereiro is gevaarlijk rondom de 16. In de buurt van de 16 worden andere spelers onrustiger en nerveus maar Pereiro is de rust zelve rondom de 16.
Het elftal moet in dienst van hem spelen, wil hij renderen.
Het helpt ook niet dat hij als 10 niet de spits kan inspelen voor de kaats. Luuk de Jong is geen kaatser die hij kan inspelen en bijsluit om af te drukken.
Het enige waar PSV voor moet zorgen is hem rondom de 16 in balbezit krijgen. De rest moet dan slim lopen.
Pereiro is een combinatiespeler. Inspelen en doorbewegen.
Maar als Pereiro constant achter zijn man moet aanhollen dan verpest je hem.
Van Bommel zou zijn elftal moeten leren in zone te spelen bij balbezit tegenstander. Dan hoeft iedereen minder te lopen. Als Pereiro weet dat hij maar 10 meter naar achteren hoeft te verdedigen bij zone verdediging dan bespaart dat enorm veel energie. Pereiro heeft geen inhoud en je stelt hem op voor zijn kwaliteiten aan de bal.

10 november 2018 om 17:36

Ik begrijp wat je wil zeggen over Pereiro maar de conclusie is dan simpel, Pereiro niet meer opstellen. Je hebt niks aan hem in de CL, dat is wel duidelijk. In de eredivisie kan hij van waarde zijn maar dat laat hij toch ook veel te weinig zien. Zelfs in de eredivisie speelt hij zeer regelmatig onzichtbare wedstrijden. Wordt het een klein beetje fysiek, dan haakt hij direct af en speel je met tien man. Probleem is ook dat de overige Psvers wel die strijd leveren, dan valt Pereiro enorm uit de toon.

10 november 2018 om 17:45

@ajaxchamps Hij laat het juist zien in de topwedstrijden in de eredivisie. Van Bommel moet hem in zijn kracht gebruiken. Hij moet zo snel mogelijk aan zonedekking gaan doen.

V. Bommel zegt dat hij doet wat er van hen gevraagd wordt, nou dan sturen ze hem zonder iets te vertellen het veld in waarschijnlijk... Of we tellen tot 10 en dan moe je je hebben verstopt, dat doet ie dan perfect.

Pereiro is een mooi weer voetballer. En het wordt nu winter.

Is door Cocu al meerdere keren op scherp gezet en maakt precies geen donder uit. Men moet accepteren dat er niet meer dan dit in zit. In de competitie is ie wel rete effectief, dus hem eruit halen is ook goals eruit halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

39 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren