‘Het is een schande als de Ballon d’Or niet naar een Fransman gaat’

Zaterdag, 10 november 2018 om

Frankrijk werd afgelopen zomer in Rusland wereldkampioen, maar desondanks lijkt er geen Franse speler met de Ballon d’Or vandoor te gaan. Als het aan Thierry Henry ligt, gaat de prijs voor beste speler ter wereld dit jaar naar een Fransman. De trainer van AS Monaco vindt het een schande als dit niet het geval is.

“Het zou een schande zijn als de Ballon d’Or niet naar een Fransman gaat. Alleen Eden Hazard zou de prijs verder verdienen, omdat hij in iedere WK-wedstrijd buitengewoon goed was. Het zou logisch zijn als de Ballon d’Or naar een Franse speler gaat. Waarom niet Raphaël Varane? Hij heeft de Champions League gewonnen en speelde een belangrijke rol bij Real Madrid”, zegt Henry in gesprek met Sky Sports.

“Je hebt ook nog de buitenaardse Kylian Mbappé, of Antoine Griezmann. Ik kan zo nog wel een aantal speler opnoemen die de Ballon d’Or verdienen”, vervolgt de trainer van AS Monaco. Hij staat zondagavond met zijn ploeg tegenover Mbappé, als de Monegasken het in eigen stadion opnemen tegen Paris Saint-Germain. “We hebben een sterspeler. Hij is een buitengewone speler en laten we met z’n allen blij zijn dat hij in Frankrijk speelt.”

“Ik had graag gewild dat hij nog bij Monaco had gespeeld, dat had de wedstrijd van komend weekend een stuk gemakkelijker gemaakt. Wat kan ik verder over Mbappé zeggen? Iedereen praat over zijn dribbel, maar ik heb het altijd over zijn intelligentie op jonge leeftijd. Ik heb dat zelden bij iemand gezien”, besluit Henry, die als trainer van AS Monaco nog wacht op zijn eerste zege.


Poll

Ben jij het met Thierry Henry eens?


Gerelateerd

86 reacties (laatste reactie door migi)

Asjeblieft zeg, het zijn ook toevallig alleen de Franse die dit roepen. Enige die misschien aanspraak maakt om in de top 3 te zitten (dus niet winnen) is Mbappe. Griezman is echt niet zo speciaal als mensen (en hijzelf) denken. Volgens mij het meeste dat hij ooit gescoort heeft is 22 doelpunten. Nou, goed man! Dus op basis van het aantal doelpunten zou je hem niet eens mogen selecteren. Dan komt het aan op teamprijzen. Helaas is de Ballon D'or een individuele prijs en geen teamprijs, die hem je namelijk al ontvangen.

Anders kun je op basis daarvan Varane winnaar maken, want die heeft ook de CL gewonnen, maar jij en ik weten dat dat gewoon nergens op slaat. Gewoon Messi of Ronaldo

10 november 2018 om 12:52

Jij hebt gesproken. Griezman is niet beter dan Dybala, Martial KdB, David Silva, Coutinho, Salah en nog veeel meer spelers. Neymar en Mbappe komen als enige onder CR7 en Messi.

10 november 2018 om 13:43

Griezmann heeft absoluut een beter kalenderjaar gedraaid qua individueel spel dan KdB (vrij onopvallende tweede seizoenshelft en WK) en Martial (slechte 2e seizoenshelft en niet eens geselecteerd voor t WK).

10 november 2018 om 14:28

Griezmann het beste kalenderjaar? Heb jij het WK niet gezien ofzo? Die kerel was gewoon onzichtbaar en viel erg tegen.

10 november 2018 om 15:04

Beste kalenderjaar heeft hangover niet geschreven, beter kalenderjaar....

10 november 2018 om 15:21

Kalenderjaar houdt in 12 maanden, dat snap je wel toch

10 november 2018 om 15:57

Griezmann was zo'n beetje de beste Fransman op het WK. Heeft fantastisch gespeeld als teamspeler.

10 november 2018 om 12:54

Fransen staan bekend om hun chauvinisme, dus niet zo gek dat Henry en consorten dit roepen. Verder als je over voetbal intelligentie op jonge leeftijd hebt, dan heeft ie er zelf mee gespeeld.... Messi. Ik ben het met je eens hoor, die Griezman is goed, maar niet de beste. Mbappe gaat hem zeker een keer winnen, maar daar blijft het wel bij.

10 november 2018 om 12:55

Misschien moeten we dit soort prijzen alleen kopelen aan het WK of de CL. Gaat tegenwoordig niet meer over het hele jaar maar om een paar momenten en prijzen die je als team pakt...

10 november 2018 om 14:13

1. Messi/Ronaldo 2. Ronaldo/Messi 3. Messi/Ronaldo 4. Ronaldo/Messi 5.Neymar, M’bappe, Modric etc. Ronaldo en Messi zijn de 30 gepasseerd, hebben een staat van dienst (qua teamprijzen, individuele prijzen en doelpunten) waar de grootste zoals Cruijff, Maradona, Pelé en Platini niet aan kunnen tippen maar maken nog steeds elk jaar uit wie de beste van hun twee is. Dat Modric dit jaar een individuele prijs heeft gewonnen, dat M’bappe en Griezmann wereldkampioen zijn geworden, dat Salah een top seizoen heeft gedraaid is allemaal leuk en aardig maar Wat Ronaldo en Messi de afgelopen 10 jaar elk jaar hebben gepresteerd is nog niet geëvenaard. Tot die tijd moeten mensen niet zulke rare dingen zeggen als een Fransman moet de ballon d or winnen want wij zijn wereldkampioen geworden. Dan kan je die bal beter door 22 delen en Giroud ook een stukje geven, hij is toch ook wereldkampioen geworden?

10 november 2018 om 14:32

Het moeilijkste wat er is is om met je land prijzen pakken en dat hebben Pele, Zidane, Maradona, Beckenbauer wel gedaan. Ik denk dat Messi en CR al hun individuele prijzen zouden willen inleveren voor een wereldtitel.

10 november 2018 om 14:47

CR heeft anders ook een prijs gepakt met zijn land en dat is met Portugal knapper dan het winnen van een titel met een grootmacht als Brazilie of Duitsland.

10 november 2018 om 15:24

Die titel van Portugal was in het verleden niet mogelijk geweest, want dan was je als 3e in de groep gewoon naar huis gegaan.

10 november 2018 om 15:49

En toch zijn Messi en CR7 vele malen beter dan al Pele, Beckenbauer, Maradonna, Cruijf etc..Messi en CR7 hebben alle records verbroken en presteren al 10 jaar op ongekend niveau. 5 gouden baal is niet niks. Vele CL's en landtitels etc.

10 november 2018 om 16:24

Haha. Een beetje een tijd waarin alles over voeding, tegenstanders, taktieken, zwakke schakels tegenstander tot in detail bekend is met de tijd dat de beste spelers ter wereld landen op individueel vlak wereldkampioen maakten. Waar teams als Real en Barca de aller aller beste teamgenoten om de sterspeler heen hebben neergezet vergelijken met een team vol middelmatige spelers.

Het voetbal van vandaag is op geen enkele wijze te vergelijken met het voetbal destijds. Beter dan Maradonna en Pele? Geen idee. Het is niet aan te tonen omdat veel te veel factoren niet gelijk zijn. Exact de reden dat ik mij stoor aan dit soort opmerkingen....

10 november 2018 om 15:18

In het seizoen 15-16 maakte hij 32 doelpunten als valse spits naast dat hij veel assists geef bij Atletico en Frankrijk is het echt wel de grote ster bij de Franse ploeg.
Mbappe is zo ongelofelijk snel waardoor het lijkt alsof het een complete speler is maar dat komt vooral door zijn snelheid.
Hij heeft niet die finesse en overzicht zoals Griezmann die heeft.
En bovendien vind ik leeftijd geen rol spelen bij prestaties....

De Gouden Bal hoort te zijn voor de best presterende speler in het jaar 2018. Qua puur voetbal was dat met afstand Messi, als je de nadruk meer legt op de Champions League was dat Ronaldo. Maar geen enkele Fransman verdient deze trofee. Het WK-winnende elftal bestond uit spelers die letterlijk allemaal een geweldige concurrent hadden en op misschien Mbappé na allemaal vervangbaar waren. Ja, zelfs Griezmann hij liet weinig zien.

10 november 2018 om 13:19

Het probleem is dat de keuze wel ergens op gebaseerd moet zijn en niet op wie je het mooist vindt voetballen.

10 november 2018 om 15:51

Precies en zo goed was Frankrijk helemaaal niet! Er blonk ook niemand echt uit bij Frankrijk. Geen één Fransman hoort erbij te zitten! Spelers als Messi, Ronaldo, Modric en Salah verdienen het.

Ik vind trouwens jammer dat Kante zo weinig credit krijgt. Ik vond hem bijvoorbeeld onmisbaar voor Frankrijk, terwijl die grote mond Griezmann helemaal niet zo goed was.

Hoe komt hij nou bij Varane? Het zal wel weer tussen Messi en Ronaldo gaan. En Mbappe dan op de derde plek.

10 november 2018 om 12:52

Zowel WK als CL (en hij is natuurlijk een Fransman).

10 november 2018 om 13:08

Oh dus door hem heeft real de Cl gewonnen. Schei toch uit man even serieus. Iedereen weet dat messi en ronaldo boven iedereen uitsteken. En modric die mag wat mij betreft naar de 4e plaats want die man is echt heel erg overrated oke hij is heel goed. Maar niet beter dan messi en ronaldo. Ronaldo schiet er veel in. In italie. Wat mij betreft Ronaldo op 1. Die man is niet normaal ook die goal nog laatst tegen united. Ronaldo bewijst het in elk competitie en ook topscorder van portugal. En messi bij argentinie natuurlijk geen schim van de speler van barcelona.

10 november 2018 om 13:19

Messi is ook topscoorder van Argentinië. En Ronaldo heeft behalve tegen Spanje en Nederland nog nooit tegen een Europese topland. Zelfs Messi heeft er merr gescoord terwijl die veel minder wedstrijden tegen Europese toplanden heeft gespeeld.

10 november 2018 om 13:22

Klopt je ziet nu ook dat hij real madrid niet kan dragen ik vind modric echt overrated

10 november 2018 om 14:32

Zo vermoeiend dit; ik leg enkel uit waarom Henry (als Fransman) met de suggestie komt de prijs aan Varane uit te reiken. Dat was immers de vraag. In mijn vorige reactie gaf ik zelfs aan dat het eerder een schande zou zijn als de prijs naar een Fransman moest gaan.

10 november 2018 om 15:30

Messi 65 doelpunten uit 128 interlands en Ronaldo 85 doelpunten uit 154 interlands, Dat loopt dus vrijwel gelijk, iets in het voordeel van Ronaldo.
Alleen op een WK of EK heeft Ronaldo altijd gescoord! Euro 2004 2 doelpunten, WK 2006 1 doelpunt, EK 2008 1 doelpunt, WK 2010 1 doelpunt, EK 2012 3 doelpunten, WK 2014 1 doelpunt, EK 2016 3 doelpunten en tot slot het WK 2018 4 doelpunten.
Messi scoorde weliswaar ook doelpunten op de Copa America maar in de echte grote wedstrijden kon hij de druk niet aan...grootste voorbeeld tegen Chili waar hij een penalty de parkeerplaats op schoot.
Ook op Wk's heeft hij nooit het spel kunnen laten zien zoals bij Barcelona.
En tot slot heeft Ronaldo wã©l een prijs gewonnen met Portugal.

10 november 2018 om 16:28

ok, ik doe ook even aan deze altijd terugkerende vergelijking mee.

Ronaldo schiet de 3-3 binnen uit een briljante vrije trap tegen Spanje.
Messi mist een pingel op een cruciaal moment in de poule.

Staan als je er moet staan. Daar gaat het om in het voetbal.

10 november 2018 om 16:31

Jah dat kan wrl zo zijn dat hij topscorder is. Maar je ziet toch duidelijk dat messi bij argentinie kwa niveau veel lager is dan bij barcelona.

10 november 2018 om 16:32

Juist dat bedoel ik hij draagt het team niet. Hij is geen leider kijk ramos kijk marcelo die geven alles in elk wedstrijd. Modric loopt er maar wat rond.
Ronaldo was gwn de leider van RM en dat liet hij altijd zien een wereld speler. En dat heeft hij zo vaak bewezen messi ook een geweldige speler abnormale speler is messi en ronaldo ook.

10 november 2018 om 16:34

Oké, ik doe ook even aan deze altijd terugkerende vergelijking. C Ronaldo scoorde 2 geluks goals tegen Spanje, miste een penalty tegen Iran en was onzichtbaar tegen Uruguay! Messi gaf 2 assist tegen Frankrijk. Conclusie: C Ronaldo en Messi zelfde avond vlogen ze eruit. Individueel Messi dit jaar de beste speler ter wereld en hij verdiend de gouden bal dan elke speler!

10 november 2018 om 17:02

Dus je wilt zeggen dat Ronaldo bij Portugal wel goed is? Op dit wk was hij behalve tegen Spanje ook net zo slecht als Messi. En dan gaam we het nirt hebben over het wk van 2014. En het klopt dat hij t Ek heeft gewonnen, maar zijn aandeel was ook niet heel groot. En mensen zeggen dat Messi niet heeft gepresteerd, maar 3 finales achter elkaar is ook een grote prestatie.

10 november 2018 om 17:07

Oke leuke vergelijking Frankentime. Ik ken er ook een: Messi schiet Argentinië door de groepfase met onder andere 2 doelpunten tegen Nigeria, terwijl Ronaldo kansloos in de groepfase strandt. Ik probeer niet te zeggen dat Messi goed presteert met Argentinië, maar probeer alleen aan te geven dat beide heren veel minder presteren met hun landen.

Henry moet een keer kappen met dat chauvinistische gedoe. Het is altijd pro-frans, kan niets verkeerd doen of moet opgehemeld worden. Kappen en objectief zijn, franse bril AF!

Sympathieke gast die Henry, maar het zou eerder een schande zijn als de prijs per se naar een Fransman moet. Het gaat om de best presterende speler en die hoeft niet per se uit Franse gelederen te komen omdat zij het WK hebben gewonnen.

Kijkt Thierry H geen wedstrijden van Madrid? Vooralsnog speelt hij werkelijk een dramatisch seizoen met meerdere cruciale fouten. Als Ronnie en Messi zo doorgaan gaat het gewoon tussen die twee.

De enigste reden dat er niemand anders de Ballon wint is omdat niemand behalve Ronaldo en Messi financieel aantrekkelijk zijn voor de FIFA en daarom zal een van die twee het worden , welke argumenten ze dan aandragen maakt niet uit. Over twee/drie jaar gaat de strijd een aantal jaar tussen MBappe en Nymar want dan zijn die financieel aantrekkelijk. Ook al wint Ajax de CL ,scoort Dolberg er 20 in de CL en 50 in de competitie dan nog zal hij zelfs niet genomineerd worden. Het is een groot FIFA circus

10 november 2018 om 13:05

De Ballon d’or wordt niet uitgereikt door de FIFA maar door een Franse sportblad.

10 november 2018 om 14:40

Dat was vroeger. Sinds een aantal jaren is het een Fifa prijs. Ze hebben de rechten overgekocht.

10 november 2018 om 14:51

Sinds 2016 is het weer veranderd. FIFA heeft nu een eigen individuele prijs genaamd The Best.

10 november 2018 om 15:07

Je hebt gelijk. Internationale journalisten bepalen wie de winnaar wordt.

10 november 2018 om 13:05

Calimero gedrag dit. Heb je überhaupt iemand beter zien presteren dan Messi of Ronaldo ? De enige die het verdient na hun is Mbappe. En zelfs hij komt niet dichtbij

10 november 2018 om 13:10

@ droadnagel, laat Mbappe, Griezmann of welke speler dan ook 20 CL goals en 50 competitie goals maken en ik garandeer je dat hij dan de Ballon dor wint. Maar geen enkele speler passeert Ronaldo en Messi elk seizoen. Dat veel mensen het zat zijn om te zien dat deze twee elke keer de prijs winnen is geen reden om het aan een andere speler te geven.

10 november 2018 om 13:58

Droadnagel, fifa baseert de keuze echt niet op wat financieel aantrekkelijk is.Hierbij doe jij Messi en CR7 tekort! Alleen al de statistieken van de afgelopen 10jaar zijn voldoende om jou onzinnige theorie te ontkrachten.Voel je vooral vij om jou theorie te verkondigen.

Ze trommelen alle fransen op om maar te roeptoeteren dat de bal maat naar een fransman moet gaan. Naar wie dan? Griezman? Nee laat maar, totaal onwaardig zou hij m krijgen. Mbappe, zou kunnen maar was niet de beste speler, goed of zelfs geweldig maar nee. Varane? Laat me niet lachen. Messi zal m niet winnen dit jaar. Zal wel in de schoot geworpen worden van CR denk ik zo. Maar goed, franse prijs, we wachten het af.

10 november 2018 om 14:02

Varane is ook een optie als CL en WK winnaar, en natuurlijk Giroud.

10 november 2018 om 14:15

Naar mijn mening zou geen van deze heren de bal verdienen, zelfs niet als winnaars WK en CL. Vind ze niet tot de beste spelers behoren.

Misschien kunnen ze een gouden bus krijgen. Saaiste wereldkampioen aller tijden.

10 november 2018 om 13:07

Ik vond Spanje in 2010 nog saaier.

10 november 2018 om 13:23

Spanje 2010 hield er in ieder geval een positieve spelopvatting op na, waar Frankrijk zich ingraafde en op de omschakeling loerde. Als jij liever kijkt naar Kanté, Matuidi en Pogba dan naar Xavi, Iniesta en Busquets, vind ik dat wel opmerkelijk.

10 november 2018 om 13:27

Ja het was een verdedigend team maar de flitsen van mbappe lieten me wel genieten. Terwijl dat team van spanje echt vaak zielloos rond tikte. Er zat bij lange na niet zoveel tempo in als bij Barca in die tijd

10 november 2018 om 13:39

Misschien was het niet de goede woordkeuze, en had ik 'saaiste' moeten vervangen door 'meest armoedige'. Het team van Spanje in 2010 bevatte zo ontzettend veel individuele klasse, met in mijn ogen het beste middenveld wat we ooit gezien hebben, terwijl het Franse elftal volledig loerde op de snelheid van Mbappe en Griezmann en verder met fysiek sterke spelers de boel dichtgooide. Als voetballiefhebber gaat mijn hart daar niet sneller van kloppen.

10 november 2018 om 13:47

Heb je Frankrijk wel zien spelen op het WK? Die domineerden het meerendeel van de tijd gewoon hoor, er werd echt geen bus geparkeerd.

10 november 2018 om 14:01

Het blijft een subjectieve term, maar het is een breed gedeelde mening dat Deschamps samen met Mourinho tot een van de meest bedreven buschauffeurs van het mondiale trainersgilde behoort. 43 balbezit tegen Peru, 40 tegen Argentinie, 36 tegen Belgie en 34 tegen Kroatie zegt wat dat betreft alles (bron: soccerway.com).

10 november 2018 om 13:15

Frankrijk scoorde dit WK 14 keer. Spanje in 2010 met het tikkie taka voetbal 9.

10 november 2018 om 14:29

Dus het aantal doelpunten geeft aan of het een leuke ploeg is? Je kan 14x scoren uit een counter met geparkeerde bus of dominerend voetballen en er maar 9 scoren.

De vergelijking is hetzelfde, hij heeft er zo ontzettend veel gescoord, dus hij is de beste speler, of zoals nu, Frankrijk is Wereldkampioen, dus van dat land moet een speler de ballon do'r winnen.

Ik vindt het zo'n kul argument dat alles maar op doelpunten en prijzen word verdeeld de laatste jaren.hij heeft er 16 in de cl gescoord dus is hij de beste!!!!

Prijzen, assist en doelpunten zeggen geen fluit wie de beste is.over het algemeen zijn aanvallers kwalitatief de beste spelers. Maar een verdediger kan ook de beste zijn. Volgens mij moet je het zien, wie is de beste in zijn vak over alles, dus verdediging, middenveld, aanvaller en de keeper. Leuk dat Ronaldo en Messi er 300 per seizoen in knallen, maar was er iemand die het voorwerk verzorgde? Dan vind ik de man die het voorwerk steeds deed, de assist dus gaf beter, die brengt de spit in stelling makkelijk te scoren. Of een keeper die 40 wedstrijden geen doelpunt tegen heeft gehad, verdediging goed neer zette of een verdediger die geen slippertje heeft gemaakt, de verdediging leide en de keeper weinig werk heeft bezorgt. Het zijn dus allemaal voetballers en oefenen dus allemaal hun taak uit in mijn ogen moet je niet kijken wie heeft de beste techniek. De beste voetballer over een jaar is de meest efficiã«nte speler.

10 november 2018 om 14:43

Het aantal doelpunten zegt zeker niet alles en hoeft ook zeker niet allesbeslissend te zijn; het is echter wel een ontzettend belangrijke indicator. En doorgaans geldt wel: hoe aanvallender het spel, hoe meer doelpunten. Vind het dan ook een erg interessante statistiek.

10 november 2018 om 15:28

Ik hoor mensen roepen, Messi heeft geen prijs met land gewonnen, dus is Ronaldo beter net zoals Maradonna, beter is dan Cruyff, omdat Maradonna wel wereldkampioen is geweest en etc... Het zal wel van deze tijd zijn, dat prijzen en doelpunten ontzettend opgehemeld worden. Dus iemand die prijzen pakt met zijn land is meteen beter dan Cruyff of George Best? Het is een kul argument om dus prijzen te gaan vergelijken. volgens mij is het namelijk nog steeds een teamsport. De beste speler ooit had net zo goed geboren kunnen zijn in Tonga.

Het zou pas schandalig zijn als Ronaldo ‘m weer wint. Modric lijkt me een goede kandidaat, met hem in een sleutelrol heeft Real de CL gewonnen en Kroatië de WK finale gehaald (met een minder team dan de Fransen)

10 november 2018 om 13:25

Ach modric vind ik helemaal niet speciaal, hij is een goede voetballer. Maar niet meer dan dat. Wat heeft hij dit seizoen bewezen? Helemaal niks, de prijs moet gewoon naar ronaldo of messi gaan want hun bewijzen nu al 10 jaar dat hun de beste zijn en dat gaan ze de komende 2 jaar ook zo blijven..

Het is de prijs voor beste voetballer in periode van 12 maanden. Niet 1 maand. Wk telt heel zwaar mee maar als enige criteria is speler die meeste prijzen won had Bravo prijs moeten winnen in jaar dat barca treble won en hij ook nog copa.

Wat een gezeur, die Fransen zijn een voorbeeld als het gaat om winnen als een collectief. Laat het daar bij deze prijs nou net niet om gaan.

Veel mensen reageren hier vanuit hun onderbuik. Griezmann was tijdens het WK betrokken bij 7 doelpunten. In de Europa league finale scoorde hij tweemaal. Er zijn weinig spelers die hem dat nadoen. Ik denk dat Messi en Cristiano Ronaldo hem dolgraag in hun team willen hebben. Wat zijn eigenlijk de criteria voor het winnen van de Ballon d'Or en wie zijn de juryleden???

Als je naar de prijzen kijkt zoals ze dat de laatste jaren toch doen, dan heeft Henry gelijk.
Kijkt men niet naar de prijzen dan is Messi die het verdient.

Weet iemand waarom die Ballon d'or zo belangrijk wordt gevonden? Zeker voor de Fransen lijkt het wel het ultieme doel. Wat boeit mij het nou wie volgens een of ander Frans tijdschrift de beste is. En dan die meningen vooraf die doordrenkt zijn van chauvinisme en vriendjespolitiek. Nutteloze prijs als je het mij vraagt.

10 november 2018 om 14:49

Van mij mogen ze al die individuele prijzen vandaag nog afschaffen.

10 november 2018 om 15:38

Helemaal mee eens, gaat niet eens meer om voetbal, gaat erom wie is het meest populair. Wat verkoopt beter aan tijdschriften wereldwijd dan wie werkelijk de beste is. Hecht er sinds 2005 of zoiets elk jaar minder waarde aan.

10 november 2018 om 15:00

Ze horen de prijs per linie verdelen. Beste aanvaller, beste verdediger, beste middenvelder en keeper. Tegenwoordig krijgt alleen een aanvaller hem, omdat die de goals maakt.

Er is in mijn ogen maar 1 speler die deze prijs verdient en dat is Frenkie de Jong.
De meeste artikelen zijn aan hem gewijd.
Dit is een grapje even tussendoor. Even zonder dollen. Ik vind dat Messi de prijs altijd verdient. Hij is verreweg de beste speler ter wereld en heeft naar mijn mening individueel het best gepresteerd.
Dat is heel makkelijk aan te tonen. Maar tegenwoordig gaan we teamprestaties toepassen op het individu. We gaan doelpunten erbij halen enz.
Messi heeft verreweg de meeste invloed op een team als individuele speler. Dat is makkelijk aan te tonen met beeld en statistieken.
Ik kijk puur vanuit het individu en laat al het andere buiten beschouwing.
De rest is politiek en excuses zoeken om buiten het individu dingen erbij te halen waar de speler niet of gedeeltelijk voor verantwoordelijk is.

10 november 2018 om 14:17

bombanera, De beste is redelijk subjectief. Zo kun jij Messi de beste vinden en ik Ronaldo. We kunnen dan beide onze eigen set statistieken en argumenten gebruiken om ons gelijk te halen. Voetbaltechnisch vind ik Messi waanzinnig, Ronaldo brengt een winnaarsmentaliteit en fysieke kwaliteiten in bij zijn voetbal kwaliteiten. Wanneer we naar zo'n prijs gaan kijken en het echt eerlijk willen maken, zul je statistieken moeten gebruiken om te bepalen wie er dient te winnen. Defensieve capaciteiten moeten dan ook gewaardeerd worden om ook keepers en verdedigers een kans te geven.

10 november 2018 om 14:56

@Kink1984 Voetbalkwaliteiten aan de bal horen in mijn ogen doorslaggevend te zijn. Wat je met een bal doet. Daar komen de supporters voor naar het stadion. Tuurlijk is het subjectief maar er weegt niets op tegen de beslissingen die Messi aan de bal maakt. Elke pass van hem is de beste oplossing en meest effectieve oplossing. Hij is niet alleen een afmaker maar een aangever en spelmaker en bovenal een spelversneller. Dat is een criterium die doorslaggevend hoort te zijn. Ik zie zijn brein als hij de bal heeft. Messi heeft een einstein brein als het op voetballen aankomt. Hij neemt ook in een split second de meest effectieve beslissingen als hij op snelheid in de dribbel is. Moet je nagaan hoe snel zijn brein dingen verwerkt. Er zijn voetballers met een winnaarsmentaliteit bij de amateurs. Je ziet echter niemand bij de amateurs die voetbalt zoals Messi. Als de prijs de beste voetballer is dan moeten we voetbal criteria doorslaggevend maken. Wat iemand met een bal doet. Ronaldo is een afmaker.

10 november 2018 om 19:30

Ook ik vind Messi de beste. Ik wilde slechts duidelijk maken dat een ieder zijn eigen criteria heeft om de beste aan te duiden. Jouw mening is goed onderbouwd ;-) Voor wat betreft de Ballon denk ik dat je statistieken moet gebruiken, zoals ik boven al aangeef.

Wat een onzin het moet gewoon ronaldo of messi worden, als een fransman het zou moeten winnen is het varane omdat hij ook de cl heeft gepakt.

Allez Thierry? Op basis van wat is een Fransman de beste speler van het jaar? Defensief en onvermakelijk voetbal op het WK! En dat met een team met een waarde van over 1 miljard euro ( Transfermarkt) Lijkt helaas een trend te worden met trainers als Deschamps, Mourinho en Simeone... Voetballiefhebbers gunde het Kroatië veel meer en in mijn ogen verdient Luka Modric het nog meer dan een Fransman.

Het is een schande dat dit soort mensen serieus genomen worden. Wat een l*l zeg. Er zijn ook niet Franse spelers die iets bereikt hebben vorig seizoen. Spelers van Kroatië of Real Madrid bijvoorbeeld.

Fransen die zichzelf de hemel in prijzen. Ribéry, Griezman, Platini en nu ook Henry. Terugkerend riedeltje, kansloos in mijn ogen

Dus omdat Frankrijk wereldkampioen is geworden moet het per se een Fransman zijn, wat een gelul. Frankrijk heeft nagenoeg geen wedstrijd echt uitgeblonken, sterker nog er was meestentijds geen reet aan om naar te kijken wat ik dan persoonlijk weer een regelrechte schande vind gezien het enorme potentieel waar ze over beschikken. Wie hem wel wint zal me eerlijk gezegd om het even zijn, zolang ze het niet per linie uitreiken blijf ik het maar een onzinnige prijs vinden.

Ik vraag me altijd af of dit soort mensen het echt niet snappen of gewoon graag lullen voor de bühne. Henry snapt toch ook wel dat voetbal een teamsport is waarbij de beste speler niet per sé bij het beste team speelt? Frankrijk heeft een team vol met uitstekende spelers, daarom hebben ze het WK gewonnen. Dat betekent niet dat er bij Portugal of Argentinië of voor mijn part Gabon niet een betere individuele speler kan rondlopen.

Ik geloof echt niet dat er ook maar een iemand op deze wereldbol rondloop die Mbappé of Griezmann beter vindt dan Ronaldo of Messi. Kan niet. Is niet. Nooit niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
98 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
O. GiroudAanvaller70
A. GriezmannAanvaller74
K. MbappéAanvaller74
H. LlorisDoelman60
S. MandandaDoelman10
F. ThauvinAanvaller10
P. KimpembeVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Frankrijk.

Frankrijk
512 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2018-2019 AS Monaco
2014-2014 MLS All-Stars
2012-2014 New York Red Bulls
2012-2012 Arsenal
2010-2012 New York Red Bulls

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
Manchester City kampt met een ontevreden selectie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren