Van ’t Schip wijst naar scheidsrechter: ‘Dan krijg je dit soort excessen niet'

Zaterdag, 10 november 2018 om

Het duel tussen PEC Zwolle en Willem II moest vrijdagavond tijdelijk worden gestaakt, omdat supporters voorwerpen op het veld gooiden. De Tilburgers stonden op dat moment met 0-2 voor en wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 2-3. John van 't Schip, trainer van PEC, kan zich voorstellen dat er irritatie ontstond bij de fans van de Zwollenaren door het optreden van scheidsrechter Richard Martens.

“Het heeft ermee te maken dat de scheidsrechter niet optreedt tegen bepaalde dingen. Willem II kon naar hartenlust tijdrekken. Dat moet hij bestraffen, daar heeft hij gele kaarten voor op zak”, zegt Van 't Schip in gesprek met FOX Sports. De oefenmeester wijst op het tijdrekken van Willem II-doelman Timon Wellenreuther. “Als hij snel geel krijgt, doet hij dat daarna niet meer. Je moet als scheidsrechter een grens trekken: tot hier en niet verder.”

“Hij wees elke keer op zijn horloge, ten teken dat er tijd zou worden bijgetrokken, maar dat gaat niet helpen. Op deze manier raken de spelers en het publiek geïrriteerd en krijg je een wedstrijd die uit de hand kan lopen”, vervolgt de oefenmeester van PEC Zwolle. “Nogmaals: ik keur het niet goed, maar we zijn allemaal mensen met emoties. Als de scheidsrechter harder optreedt, krijg je dit soort excessen ook niet.”


Poll

Ben jij het met John van 't Schip eens?


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door broersebroeder)

Wel mee eens. Natuurlijk moeten de supporters dit nooit doen, maar als de scheids gewoon normaal opgetreden had was dit nooit gebeurd. Sowieso zorgde de scheids door een gebrek aan optreden voor opstootjes e.d. doordat de spelers van Willen 2 naar hartelust gebruik gingen maken van de vrijheid die ze kregen.

10 november 2018 om 12:38

De scheidsrechter was inderdaad niet erg sterk. Maar supporters moeten dit gewoon niet doen. Dat is gewoon niet goed te praten. Scheidsrechter doet ook gewoon zijn werk en zijn best om de wedstrijd in goede banen te leiden. Door dingen op het veld te gooien wordt het echt niet beter.

10 november 2018 om 12:43

Zeker supporters moeten dit nooit doen en het moet ook zeker bestraft worden. Ik bedoel vooral dat het totaal onnodig was om het zo uit de hand te laten lopen. Hopelijk is dit een ervaring voor de scheids waar die wat van leert om het de volgende keer beter te doen

10 november 2018 om 13:24

Typisch onze maatschappij om naar een ander te wijzen. De schuld van het gooien van voorwerpen bij de scheidsrechter leggen... Wat enorm laag van vh schip. De schuld ligt bij de supporters die waarschijnlijk met een overdosis asperines en kalmerende dranken aan de westrijd begonnen is. De schuld ligt bij de eencelligen die denken dat je met voorwerpen moet gaan gooien omdat de keeper vd tegenpartij tijd rekt. De schuld ligt bij de club omdat ze dit soort randfiguren er nooit uit pikken omdat ze bang zijn om de die hard 'supporters' tegen zich te krijgen. De schuld ligt bij de overheid die geen adequate regelgeving wil doorzetten omdat ze dan misschien stemmen verliezen. Het zal natuurlijk ook niet liggen aan het feit dat de trainer van pec zijn team niet goed laat functioneren. Nee, het is duidelijk... Het ligt allemaal aan de scheidsrechter en de var

10 november 2018 om 13:46

Volgens mij heb ik het nergens over de schuldvraag. Ik geef enkel aan dat het wel voorkomen had kunnen worden

“nogmaals: ik keur het niet goed, maar we zijn allemaal mensen met emoties. Als de scheidsrechter harder optreedt, krijg je dit soort excessen ook niet.”

Om het vervolgens wel goed te keuren en vingertje te wijzen naar de scheidsrechter. Kap gewoon eens met smoesjes verzinnen voor triest gedrag als voorwerpen gooien naar een keeper en zeg dat het infantiel en sneu is. Maar nee, bang om supporters tegen zich in het harnas te jagen en dus maar afschuiven en recht praten.

Wat een slechte verliezer die van 't Schip, hoe laag kun je zinken door de scheidsrechter de schuld te geven!! En dat idiote gedrag van de supporters van Zwolle dan ook nog goedpraten, schandalig. Elke doelman treuzelt een beetje op het moment dat zijn team voorstaat. Dus ook de keeper van PEC, alleen hij minder vaak omdat ze bijna nooit voorstaan dankzij van 't Schip, haha..

10 november 2018 om 19:09

Jij hebt duidelijk de wedstrijd niet gezien of hebt een andere kleur bril op. Gedurende de hele wedstrijd waren zowel keeper als speler constant tijd aan t rekken. Het is enorm frustrerend voor iedereen dat dit gebeurt en als de scheidsrechter dan niet ingrijpt, is dat nog frustrerender. Daarbij komt dat het al niet goed gaat bij Zwolle de laatste maanden. Als je dan ook nog zo makkelijk goals tekenkrijgt is dat tijdrekken gewoon de druppel die de emmer doet overlopen, van alle frustratie die erin zit bij iedereen. Ik vind dat je als scheidsrechter dat laffe gedoe sowieso moet afstraffen, maar zeker in deze situatie. Daarvoor was t al behoorlijk onrustig en de enige die dit kon voorkomen was de scheids + dat een kaart 100% verdient was. Ik praat dat gooien niet goed, maar snap wel dat het een makkelijke uitlaatklep is..

Ach John, je hebt misschien dan wel een punt maar dit is niet het moment om het over randzaken te hebben. Zorg jij er nou maar voor dat de selectie weer eens wat laat zien, het liefst een keer twee wedstrijden op rij aangezien we dat nog niet hebben gezien dit jaar (niet alleen dit seizoen, het complete jaar 2018). Het spel is schandalig slecht zonder enig idee, en dat in november. En wat ging er in godsnaam door je heen toen je Kingsley aanvoerder maakte, één van de eerste spelers die ik zou vervangen.

10 november 2018 om 13:14

Valt me op de laatste tijd dat ik Van t Schip wel vaker excuses hoor zoeken (vraag me even geen voorbeelden, maar dacht toch echt te weten dat ik het nu al een paar keer voorbij heb zien komen de laatste weken) voor de slechte prestaties van Zwolle. Lijkt er toch een beetje op dat na een goed begin, de magie tussen Van t Schip en de spelersgroep een beetje is uitgewerkt. Jullie hebben echt wel een selectie voor een hogere plaats dan waar jullie nu staan heb ik het idee.

Onzin, je hebt je te gedragen. Als je hersenpan overkookt door zulke onnozele dingen, moet je jezelf en de wereld maar in bescherming nemen en niet meer je huis uit komen.

Óf je leert accepteren dat dit kan gebeuren en je niet zo laten opnaaien door de rest. Je gooit toch ook geen kaars naar een ober die je even over het hoofd ziet of een laptop naar een collega waaraan je je stoort tijdens een meeting? Kom op zeg, achterlijk gedrag dit en dan nog de oorzaak bij een ander leggen. Waanzin.

Vind persoonlijk dat ze eerder vandaag dan morgen nog moeten beginnen met het invoeren van zuivere speeltijd, dan heb je naar mijn mening dat tijdrekken minder. Wat vh Schip zegt over de keeper geel geven is leuk, maar de drempel naar een tweede gele kaart voor een keeper voor tijdrekken is zo hoog dat je dit eigenlijk praktisch nooit ziet

Werd wel 7 min bijgetrokken. Ik heb nog nooit zon lange blessuretijd gezien dus blijkbaar loonde het niet Alsof een gele kaart iets uitmaakt. Nog nooit heeft een keeper 2x geel gehad voor tijdrekken. Blessuretijd erbij is een veel grotere straf

10 november 2018 om 13:47

Dat was wegens het staken van 4 minuten. Dus eigenlijk maar 3 minuten extra tijd

Wat Van 't Schip bedoelde te zeggen is dat de scheidsrechter het moment diende te herkennen dat het mis zou gaan. Er hing al een gespannen sfeer op de tribunes vanwege het vertoonde spel en het provocerende gedrag van Wellenreuther verergerde dat. Supporters moeten dit natuurlijk niet doen, maar het was aan te voelen dat er iets ging gebeuren. Wij zagen al in de wedstrijd Feyenoord-AS Roma hoeveel invloed een slechte scheidsrechter kan hebben op de atmosfeer in het stadion. Als de scheids Wellenreuther één keer geel gaf voor tijdrekken zou hij het niet meer doen en zou er eveneens geen reactie komen vanaf de tribunes. De knokpartij aan het einde van de wedstrijd ontstond namelijk doordat Namli Wellenreuther aansprak op zijn irritante gedrag. Dit had heel goed voorkomen kunnen worden, maar deze referee liet het helemaal uit de hand lopen en dat sloeg over op het publiek. Dat daar gelaten gebeurde er echt niet heel veel. Natuurlijk is bier en flesjes gooien niet handig om te doen, maar uiteindelijk is er niets gegooid wat ernstig letsel zou kunnen aanbrengen aan de doelman of het spel onmogelijk te maken, op een confetti kanon na dan dat werd gegooid toen iedereen uit het strafschopgebied was verdwenen. Het neemt echter niet weg dat dit voelt alsof Schip nog een wit voetje probeert te halen bij de achterban, wiens vertrouwen helemaal weg is in de trainer.

Ten eerste scheids was gruwelijk slecht en zwak en totaal niet geschikt. Dat gezegd hebbende je kan het onze keeper niet kwalijk nemen dat hij in de fase waarin we verkeren (na aug geen wedstrijd gewonnen) dat ie tijd rekt. Aan de scheids op dit te voorkomen wat ie niet deed. Dat supporters dan met dingen gaan gooien, waar toch best serieuze zaken bij waren niet alleen bekertjes bier, snap ik het juichen voor het vak direct na de wedstrijd wel. Je bent 21 en krijgt tijdens de 2e helft zo wat alles naar je toe geslingerd dan snap ik dat ie ff minder professioneel is. Ik had als scheids de wedstrijd direct afgefloten bij die laatste keer toen Wellenreuther weg liep. Extra tijd was in het voordeel van Zwolle dusja als het publiek dan zo reageert dan houdt het op. Maarja zoals ik al zei deze was niet geschikt om te fluiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.VVV-Venlo32-12
12.PEC Zwolle29-11
14.ADO Den Haag28-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dirk MarcellisVerdediger11
Philippe SandlerVerdediger10
Bram van PolenVerdediger11
Tijani ReijndersMiddenvelder10
Mustafa SaymakMiddenvelder11
Erik IsraelssonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren