‘De klasse bij die jongens druipt er vanaf, die maken Oranje beter’

Zaterdag, 10 november 2018 om

Voor Oranje staat volgende week de thuiswedstrijd tegen Frankrijk op het programma in de Nations League. Pierre Vermeulen speelde tussen 1985 en 1991 in Frankrijk, waar hij het shirt droeg van Paris Saint-Germain, Tours en Angers. De 62-jarige Limburger voorspelt in gesprek met De Telegraaf een rooskleurige toekomst voor Oranje.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Oranje een goed resultaat behalen tegen Frankrijk?


Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door fhnb)

Wat een onzin. Hakim Ziyech zal nooit bij een echte topclub terecht komen. Daar voor voetbalt hij te onstabiel. Bij Ajax zou het ook verstandig zijn hem af en toe van het veld te halen. Er zijn wedstrijden dat hij niets toevoegt aan het elftal. Zijn genialiteit is te beperkt en zijn inbreng en kwaliteiten worden maar altevaak sterk overdreven.

10 november 2018 om 12:15

Hakim zit al bij een echte top club. Tenminste dat word ajax vanzelf als het zo doorgaat. Ik denk dat zyech in de toekomst een uitstekende wisselspeler word bij ajax. Ik moet het nog zien dat jongens als de ligt en de jong voor hun 25 e vertrekken. die zien zelf ook wel in dat als ze blijven ze zo maar eens de CL finale kunnen halen. zeker als er nog een paar jongens bij komen. Ze kunnen altijd nog cashen als ze 25 zijn.

10 november 2018 om 12:58

Als de jong en de ligt realistisch zijn, zien ze in dat ze met Ajax nooit de CL finale gaan bereiken; ik hoop jetet je mee hoor, maar dit is wishful thinking. De prestaties van dit seizoen in de CL zijn geweldig, maar de KO fase gaat het eindstation worden, niet de finale. Nu niet, en over vijf jaar ook niet. Ik denk dat beide spelers na dit seizoen verkassen, alhoewel ik het verstandig zou vinden als de Jong nog een seizoen zou blijven; de Ligt lijkt mij wel klaar voor een stap omhoog

10 november 2018 om 13:02

Is dit Nederlands opportunisme of Amsterdamse arrogantie? Ajax wordt geen stabiele Europese topclub, hooguit subtop. Simpelweg omdat ze niet elke week worden uitgedaagd tot het gaatje te gaan. Precies wat deze Pierre Vermeulen zegt. Om de absolute top te halen (en zowel De Jong als De Ligt hebben die potentie) moeten ze week in week uit meer tegenstand hebben. Dat kan Ajax niet bieden met wedstrijden tegen bijv. Excelsior en Fortuna etc. Die jongens gaan echt vertrekken.

10 november 2018 om 13:05

Ziyech een wisselspeler van Ajax in de toekomst? Ben je op jouw achterhoofd gevallen? Ziyech zal na dit seizoen vertrekken naar een subtop van de wereld. De absolute top is niet haalbaar voor hem, maar daaronder zou hij zeker mee kunnen draaien.

10 november 2018 om 13:20

@martijnovic

als een rijke sjeik Ajax overneemt en er een paar miljard inpompt misschien maar anders kan je echt vergeten dat Ajax ooit nog de CL gaat winnen. de financiele verschillen met de topclubs uit de topcompetities zijn veel te groot

10 november 2018 om 13:32

@voetbaldj

Toen Ajax in begin 70er jaren en mid 90er jaren de Europese top vormde, werd het Ajax-elftal net zo min niet elke week uitegaagd in de Eredivisie. Dus dat argument gaat niet op.

Bovendien zegt Pierre Vermeulen niet precies wat jij bedoelt. Hij zegt dat spelers vooral idividueel door gestuwd worden naar de absolute top door bij een Europese topclub te spelen, niet dat Ajax als club nooit de top kan bereiken door een gebrek aan weerstand.

Overigens lijkt het me niet nodig om die vermeende Amsterdamse arrogantie-kaart te trekken.

10 november 2018 om 13:42

@ voetbaldj het lage niveau van de eredivisie is juist een groot voordeel. Ten eerste heb je een minder grote selectie nodig wat een hoop geld scheelt. Dat weegt op tegen de grote inkomsten van een zware competitie. Ten tweede kun je spelers sparen voor het echte werk de CL. De inkomsten uit deze Cl zijn zo hoog dat als ajax jaarlijks overwintert en 1 speler verkoopt ze ook financieel mee kunnen met de absolute top.

10 november 2018 om 13:53

Martijnovic, Sorry maar je redenatie slaat echt kant noch wal. Zowel praktisch als theoretisch is wat jij zegt niet mogelijk.

10 november 2018 om 14:01

Sinds 2014 geen prijs gewonnen maar doodleuk zeggen dat Ajax een Europese topclub wordt , de CL finale gaat halen en Ajax financieel mee kan met de absolute topclubs in Europa. In wat voor fantasiewereld leef jij eigenlijk Martinovic?

10 november 2018 om 14:05

Dat is het punt, daar kun je geen beleid op maken.

10 november 2018 om 14:18

@buitenspelval, die tijden waren dan ook wel heel anders. De financiele verschillen tussen Nederland en de topcompetities en dito clubs van vandaag waren bij lange na niet zo enorm als ze heden ten dagen zijn. De betere spelers bleven daarom ook langer bij een Ajax. Daardoor had je per saldo een beter team met meer ervaring waar je hogere ogen mee kon gooien. Tegenwoordig is dat gat zo groot dat de echte topspelers (en daarom zie ik in Ziyech o.a. geen speler voor de top) veel eerder vertrekken. Als je in potentie een De Ligt, Frenkie, maar ook nuttige spelers van redelijk niveau als Ziyech en Neres tot hun 26e zou kunnen houden krijg je wel degelijk een heel goed team voor de Champions League. Dat gaat echter nooit gebeuren omdat die spelers zich in onze competitie maar beperkt kunnen ontwikkelen.

Als de financiele verschillen groter worden tussen competities raakt dit altijd eerst de onderlaag, daar is het geldpotje dan het snelst op en die clubs kunnen niet zo creatief scouten als de Nederlandse topclubs nog wel kunnen doen (al dan niet met teren op je (historische) naam). Zodoende is het niveau bij de meeste non-topclubs in Nederland snel gezakt, waardoor de tegenstand nog minder is geworden dan het vroeger al was. De echte topspelers die Nederland voortbrengt zullen dus steeds sneller willen vertrekken, omdat ze hier sneller uitgeleerd raken of niet voldoende geprikkeld worden. Je zie wat dat betreft die zorgelijke trend zich steeds verder naar boven werken in de Eredivisie. AZ dreigt nu weg te zakken in het moeras van de andere Eredivisie subtoppers en Feyenoord verliest de aansluiting met Ajax en Psv.

10 november 2018 om 14:52

@buitenspelgoal

Ik ben er zelf ook helemaal niet van overtuigd hoor, dat Ajax ooit nog structureel aansluiting met de Europese top gaat krijgen, verre van dat zelfs. De tijden zijn voorbij dat topclubs uit kleine landen dat nog voor elkaar gaan boksen. Ik ga ook mee in je betoog, dat de financiële kloof alleen maar groter en groter wordt, spelers niet te behouden zijn en aansluiting praktisch uitgesloten is.

Echter blijft wel staan, dat de Gouden elftallen van Ajax in het verleden net zo goed weinig wekelijkse tegenstand kregen vanuit de Eredivisie. Als reactie op het non-argument van voetbaldj, die stelde dat ‘Ajax nooit Europese top wordt’ met als reden dat ‘ze simpelweg niet uitgedaagd worden om tot het gaatje te gaan’

Die stelling op zich is gewoon onzin, omdat het verleden het tegendeel al heeft bewezen, los de veranderde financiële verhoudingen in het moderne voetbal.

10 november 2018 om 15:02

Het balletje is rond, 2 jaar terug riepen we allemaal dat er nooit meer een Nederlandse club een finale zou halen. Ik denk niet dat het kan, maar niks is onmogelijk en dan haal ik mijn kennis uit het Ajax van 94 tot 97. In 95 de Cl gewonnen, 96 finale gehaald zonder seedorf, 97 kansloos in de halve finale tegen Juventus zonder Davids, zonder Reiziger zonder Finidi. En zal er wel wat vergeten zijn. Het meeste werd aangevuld met jeugd. Zelfde geldt loot je in de halve finale dat jaar Dortmund, jaar ervoor toch vernederd door Ajax. Het is niet onmogelijk succes te halen ook als je spelers verliest, maar het belangrijkste is dan wel dat er vanuit de jeugd wel goeie aanwas is en die binnenboord weet te houden, die er meteen staan. Daarbij zal je elk jaar nieuwe verhogingen in contracten doen, zodat spelers voor het ultieme doel willen blijven. En dat is zeker mogelijk wanneer je een bijv. een goed verhaal hebt na dit seizoen om speler te overtuigen toch nog een jaartje te blijven.

Ik verwacht niet dat het lukt, maar niks is onmogelijk, wanneer je ziet dat Ziyech ook nog is gebleven, die eigenlijk weg wou.

10 november 2018 om 12:55

Dit zeiden ze bij Eriksen ook toen hij bij ajax voetbalde... Kijk waar hij nu staat.

10 november 2018 om 14:23

Alleen was Eriksen veel jonger, die bereikte een dergelijk niveau dus al op jongere leeftijd. Een speler kan stagneren, maar meestal duidt zoiets op een hoger plafond. Ziyech is ''al'' 25, wat voor een potentiele Europese topspeler laat is om de Eredivisie te verlaten. Na dit seizoen is hij dus al 26. Natuurlijk zou hij de top nog wel kunnen bereiken, maar dan zou hij eigenlijk nu naar een Roma, Lyon of andere subtopper moeten gaan en daar meteen twee seizoenen enorm uitblinken en dan alsnog die stap maken, en dat zie ik niet zomaar gebeuren. Ziyech heeft een geweldige techniek en kan een wedstrijd open breken, maar hij grossiert ook in wisselvalligheid, speelt te riskant voetbal voor de top en is te langzaam om in topcompetities als vleugelspeler te spelen (werd pijnlijk duidelijk in de cl, daar moest hij altijd inhouden omdat hij zijn man er op de vleugels gewoon niet uit kon rennen).

10 november 2018 om 15:28

Zeiden over Suarez ook. En die was 26 toen hij naar Liverpool ging. Bij voorbaat zulke dingen roepen laat je alleen voor paal staan. Elke speler is verschillend en ik acht Ziyech wel een speler die beter wordt als hij betere spelers om zich heen heeft. Net als Suarez. We zullen het eind van het seizoen zien

10 november 2018 om 14:50

Ik ben fan van Ziyech. Is onvoorstelbaar belangrijk voor Ajax. Groot inzicht, techniek en werklust. Ik ben ervan overtuigd dat hij voor elke club belangrijk zal zijn en blijven.

10 november 2018 om 12:11

On: Ajax heeft inderdaad heerlijk veel klasse in de ploeg. Als Feyenoorder zit het in mijn genen om Ajax te haten, maar de voetballiefhebber in mij zit toch elke CL wedstrijd met een semi-stiffa te juichen voor de Amsterdamse klasse.

10 november 2018 om 12:24

Zo hoort het te zijn. Fanatiek zijn wat je eigen club betreft maar de liefde voor het spelletje moet bovenaan staan. Ik ben Ajacied in hart en nieren maar een volle Kuip bezorgt mij ook kippenvel.

10 november 2018 om 13:25

Ik begrijp ook nooit als mensen een andere club dusdanig haten dat ze liever hebben dat hun eigen club verliest dan dat de andere kampioen wordt. Of dat ze door de haat of afkeer niet in staat zijn te genieten van mooi voetbal als de andere club Europees speelt. Ik geniet nog steeds van sommige ballen van Van Persie. Het zou absurd zijn als ik dat niet zou doen alleen omdat ik Ajax-supporter ben.

Bij PSV tegen Ajax werd Ajax enkele weken geleden door PSV met 3-0 van de mat geveegd!! Toen zag ik ze allemaal niet (behalve De Ligt die niet meedeed). Dus het is maar net wat onze Pierre wil zien...

10 november 2018 om 13:14

Het is ook allemaal overdreven. Als je het artikel leest dan doet deze persoon exact wat vele supporters doen.
Die beoordelen het elftal niet op het huidige niveau. Nee die gaan in de toekomst kijken en speculeren dat bepaalde spelers zeker de top gaan halen. Dat feit al is al een vorm van overschatting van het huidige niveau.
De toekomst gebruiken als graadmeter voor het niveau van het huidige elftal en op het huidige elftal toepassen.
Het is allemaal gebakken lucht en onzin wat er verkocht wordt voor de eigen ego.
Een voetbalelftal is een dagkoers de rest is allemaal onzin en speculatie.
Daarom moet je voetballers ook niet op hun leeftijd beoordelen maar op hun huidige niveau.
Als je kritiek uit op een jonge speler dan krijg je gelijk reacties op je dak dat hij nog jong is en kan leren.
Dat klopt maar dat doet er helemaal niet toe. Hij heeft op dit moment dus niet die kwaliteiten en dat leren is ook maar de vraag. Zo wordt alles recht gesproken. Het is net wiskunde. Alles moet kloppend gemaakt worden.
De dagkoers is het enige wat telt in de voetballerij. Je huidige kwaliteiten en niveau.
Dat is ook de reden waarom Ajax altijd het beste elftal heeft in de prognose. Het elftal meten aan de hand van speculatieve potentie en dat op het huidige niveau toepassen.

10 november 2018 om 17:30

@coolcat, dat geldt voor jouw reactie. Jij wil iets zeggen door 1 wedstrijd aan te halen. De bovenstaande analise is op basis van meer wedstrijden en hij doet dat aan de hand van wedstrijden met een hoger niveau, zoals in de CL. Onbegrijpelijk, hoe graag men uit Eindhoven constant Ajax/ spelers een sneer proberen uit te delen op basis van die ene wedstrijd. Lekker belangrijk zeg. Ajax was zoekende, speelde uit in Eindhoven (speelt Ajax vaak moeizamer). Ik begrijp dat lui zoals jij heel lang kunnen leven op 1 overwinning tegen Ajax. Maar aan de hand van die ene wedstrijd kan je helemaal Niks zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 16
2202 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger21
F. de JongMiddenvelder20
J. CillessenDoelman20
M. de RoonMiddenvelder20
G. WijnaldumMiddenvelder21
D. BlindVerdediger20
M. de LigtVerdediger21
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

97 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 29 2 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Matthijs de Ligt lovend: ‘Hij doet het hartstikke goed, hij brengt strijdlust’

FC Groningen ontvangt zaterdagavond Ajax, dat zich deze week kwalificeerde voor de halve finales van de Champions League door Juventus met 1-2 te verslaan. Kaj Sierhuis wordt momenteel door Ajax verhuurd...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
Manchester City kampt met een ontevreden selectie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren