‘Volgens mij heb je te weinig klojo’s in het huidige team van Ajax’

Zaterdag, 10 november 2018 om

Jeroen Verhoeven stond tussen 2009 en 2012 onder contract bij Ajax. Met de Amsterdammers werd de sluitpost twee keer kampioen, terwijl één keer de KNVB Beker werd gewonnen. In gesprek met Ajax Showtime wijst Verhoeven op de verschillen tussen het huidige team en het Ajax waar hij deel van uitmaakte.

“Volgens mij heb je te weinig klojo’s in het huidige team. Die echt zeggen waar het op staat. Ik ben echt een teamplayer en wil samen beter worden. Nu zie je nog iets te veel individuen. Maar dat kan nog komen natuurlijk. Ik zeg altijd: je hebt een Jan Wouters of een Frank Rijkaard nodig, mensen die het team verbinden”, zegt Verhoeven, die drie duels voor Ajax keepte en daarna nog bij FC Utrecht en FC Volendam onder contract stond.

De oud-doelman noemt de komst van Klaas-Jan Huntelaar en Daley Blind belangrijk voor het elftal van Ajax. “Ik denk dat het heel belangrijk is. Ik denk dat die goed kunnen corrigeren, want dat is nodig. Als jij alleen maar hoort hoe goed je bent, dan werkt dat niet. Je moet ook af en toe horen dat het niet zo werkt. Dus ik denk dat dat heel goed is en hopelijk ook gebeurt”, stelt hij. Verhoeven ziet dan ook een stijgende lijn bij Ajax.

“Dat zie je nu ook wel groeien. Aan het begin van het jaar zag je nog veel individuen, en nu zie je toch dat het team samen strijdend is. Er zit een opbouw in”, vervolgt Verhoeven, die bij Ajax samenspeelde met onder meer Jan Vertonghen, Luis Suárez, Christian Eriksen en Toby Alderweireld. “Alleen maar geweldig! Het zegt genoeg over de lichting die we toen hadden en wat het beleid toen was. Dan kunnen ze wel zeggen: Het ging wat minder. Maar als je ziet wat voor voetballers eruit voortkwamen…”


Poll

Ben jij het met Jeroen Verhoeven eens?


Gerelateerd

81 reacties (laatste reactie door clarkkent2)

Wat een onzin, genoeg ervaren mondige spelers die zeggen waar het op staat. Daarnaast zie je dat Onana en de Ligt continu bezig zijn met de rest en niet schromen op hun flikker te geven. Altijd zo’n cliché dit.

10 november 2018 om 09:54

Jeroen Verhoeven had in zijn tijd ook wel iemand nodig die hem de kroketten uit de hand sloeg. Een echte klootzak a la van Bommel, Toivonen heeft Ajax eigenlijk zelden gehad er was altijd wel iets aimabels aan die jongens.

Dan denk ik aan Davids en Zlatan.

10 november 2018 om 10:20

Poulsen wellicht de laatste, die degradeerde de twee die jij noemt in 5 minuten tot kleine jongens.

10 november 2018 om 11:52

Wat een héérlijke wedstrijd was dat! Met absolute uitblinker Poulsen!

10 november 2018 om 11:53

En van Bommel degradeerde Ajax persoonlijk tot een kleine club in 2005 haha. Wat een machtsvertoning was dat zeg.

12 november 2018 om 16:39

"jeroen Verhoeven had in zijn tijd ook wel iemand nodig die hem de kroketten uit de hand sloeg. "
hahahahahahaha

OT: ik denk dat veel mensen ook wel een beetje in het verleden leven... een Onana of Ziyech kan net zo'n aanjager zijn als Rijkaard of Danny Blind vroeger. Weten wij veel tijdens de training. Wat ik weet is dat Ajax tot nu toe (op PSV uit na) heel veel talent herbergt en veerkracht.
Volgens mij ziet ook elke voetbalkenner dat dit elftal geweldig talentvol is, er nog niet is en dientengevolge tegen AS Roma in de 8e of kwart nog wel verdr kan komen, maar tegen 1 vd belachelijke superelftallen met 100 mio+ spelers en backs van 50 miljoen er gewoon uit vliegt. Is niet erg, is slechts de realiteit. En daar zou een 'type Jan Wouters'ook niet aan helpen...

10 november 2018 om 10:16

Die blunder van Onana werd anders met de mantel der liefde bedekt door De Jong en De Ligt. "Ja maar hij heeft ons al zo vaak gered dit seizoen..." Ze mogen blij zijn dat ze uiteindelijk een punt meenemen maar anders had je zomaar vele miljoenen kunnen mislopen...

10 november 2018 om 10:23

In de pers ja, waarom zou je daar een teamgenoot publiekelijk afvallen? Je kan ook mondig tegen elkaar zijn in de kleedkamer zonder camera’s.

10 november 2018 om 10:37

Ik zou het niet zo zeer afvallen willen noemen. Iedereen heeft gezien dat hij een meter naast de bal greep en op dat niveau kun je dat gewoon niet rechtvaardigen (te veel belangen en geld). Dan mag zoiets toch wel gezegd worden. Nu werd het door De Ligt en De Jong afgedaan als een schoonheidsfoutje... Had de reacties wel eens willen zien als Benfica tot op een punt was genaderd...

10 november 2018 om 11:25

Nou Limpy, ik begrijp juist heel goed dat ze dat naar buiten niet doen, maar binnenskamers juist wel. En zeggen dat ie ze zo vaak gered heeft, geeft juist aan dat ze het ook echt een fout vonden. Alleen zullen ze dat in de kleedkamer zeker wel zo benoemd hebben. Je zag De Ligt na die goal ook vloeken en tieren. Btw, ik vind De Jong ook wel een baasje die iemand op zijn kop geeft. Naast Onana, De Ligt, Schone en Huntelaar. De Jong zie je constant zijn medespelers sturen en oppeppen. Ook qua energie en mentaliteit al goed aanwezig.

10 november 2018 om 11:28

Oh, en het leuke is dat er ook vooral veel zelfkritiek is. Dat heeft er heel lang aan gescheeld. Als je Onana hoort na die wedstrijd. Ook ooit na die actie van Linssen bij Groningen. Geen smoesjes, altijd zelfkritiek. Dat zie ik bij De Ligt en De Jong ook heel vaak. Daar word je beter van.

10 november 2018 om 11:03

@JK Ajax De Ligt? Denk je dat iemand de Ligt serieus neemt als aanvoerder? De Ligt is een gemaakte aanvoerder. Als hij niet uit de Ajax opleiding kwam, zou hij nooit aanvoerder zijn. Hij straalt geen autoriteit uit. Het is allemaal gemaakt bij hem net als zijn praatjes voor de camera. Er is niets echt bij. Zo jong en nu al geacteerd voor de camera cliche achter cliche verkopen.

10 november 2018 om 11:10

Jup, Hunter en Tadic krijgen het ook gewoon te horen van De Ligt als ze verkeerd staan bij een corner tegen en ja die luisteren gewoon. Je hebt de waarheid weer in pacht he bombanera, je kent precies de verhoudingen binnen de spelersgroep en kent Mathijs' persoonlijkheid als de beste jij!

10 november 2018 om 11:23

@Sanderkoevoets
De Ligt heeft geen persoonlijkheid. Exact dezelfde persoonlijkheid als Klaassen. Een grijze muis. Weet je wat mij stoort. De Ligt is helemaal niet de beste optie voor het aanvoerderschap. Hij is alleen maar aanvoerder gemaakt omdat hij uit de jeugd komt. Ik weet zeker dat dat van hoger hand komt.
Ga maar het rijtje aanvoerders na. Siem de Jong, Klaassen, Veltman en nu de Ligt.
De jeugdopleiding moet verkocht worden met een aanvoerdersband. Marketingsstrategie. Het is gewoon politiek bedrijven. Het heeft niets met voetbal te maken om de Ligt aanvoerder te maken.
Er zijn veel betere opties.

10 november 2018 om 11:35

Bombanera: De Ligt is juist de beste optie. Altijd inzet, zelfkritisch, open, nuchter, direct én een (slimme) persoonlijkheid. (Dan noem ik niet eens Nederlands en kind van de club, want voor supporters en pers is dat ook duidelijker). Betere opties zijn er niet volgens mij. Tadic, Schone komen misschien in de buurt. Maar Tadic net bij de club en ook veel met zichzelf bezig (ook emotioneel) en Schone meer een stillere kracht. Dus ben benieuwd naar zowel je objectieve als subjectieve kijk 😉

10 november 2018 om 11:37

What the fuck gast. Stop gewoon met praten... "De Ligt heeft geen persoonlijkheid", ben je op je achterhoofd gevallen ofzo.. "Als je echt denkt dat De Ligt zonder band niet verkocht zou kunnen worden ben je nog dommer dan ik dacht. Verder verkondig je je mening weer eens als vaststaand feit: De Ligt heeft geen persoonlijk, punt. Dadelijk kom je weer met een verhaal over hoe goed je het wel niet onderbouwd en dat het jammer is dat anderen jouw mening niet accepteren maar misschien moet je dan stoppen met zulke sterke absurde meningen verkondigen als feiten.

10 november 2018 om 11:59

@Sanderkoevoets Het is zeker toeval dat de aanvoerders van de afgelopen jaren allemaal spelers zijn uit de jeugd? Volgens jou waren al deze spelers de beste optie om aanvoerder te zijn? De Ligt heeft inderdaad geen persoonlijkheid. Hij probeert wijs over te komen voor de camera en de coaching is niet natuurlijk maar geforceerd. Denk je dat Tadic en Ziyech hem serieus nemen of naar hem luisteren?

10 november 2018 om 12:06

Sanderkoevoets

“ben je op je achterhoofd gevallen ofzo.. “

“Als je echt denkt dat De Ligt zonder band niet verkocht zou kunnen worden ben je nog dommer dan ik dacht”

Wat ben jij gefrustreerd zeg! Slechte nacht gehad?

10 november 2018 om 12:13

Die bombanera verkondigd onzin zonder enige onderbouwing en de mods laten die onzin staan. Logisch dat sander wat gefrustreerd is.

10 november 2018 om 12:15

@bergwijn Je mag de dierbare oogappeltjes niet bekritiseren anders word je persoonlijk aangevallen. Dat is ook precies de reden waarom de Ligt aanvoerder is. De oogappeltjes van de jeugdopleiding moeten aanvoerder zijn uit marketing overwegingen. De Ligt is helemaal niet de beste optie op het veld. Hij is kunstmatig aanvoerder gemaakt. Weet je wat het bewijs daarvoor is. Altijd klaagt men dat de spelers te jong zijn en er geen ervaring is maar men maakt wel een 18 jarige aanvoerder en schrijft men hem meer aanvoerderskwaliteiten toe dan een ervaren speler. Kortom de Ligt is meer ervaren en volwassener dan de anderen op 18 jarige leeftijd. Wel oud genoeg om aanvoerder te zijn maar als de prestaties tegenvallen excuses gebruiken dat hij nog jong is en het team nog jong is. Als je een speler van 18 jaar aanvoerder maakt dan vind je hem per definitie niet te jong. Dus ik wil dat excuus dan ook nooit meer aanhoren bij de beoordeling van de Ligt.

10 november 2018 om 12:28

@voetbal Hier kan ik dus zo slecht tegen. Mensen waar je het inhoudelijk niet mee eens bent en niet het vermogen hebt om daar inhoudelijk tegen in te gaan, proberen monddood te maken door te gaan of proberen te klikken. Vind je het gek dat we geen persoonlijkheden meer hebben in de voetballerij door dit controlegedrag door iedereen te willen beheersen. Lees even mijn posts terug en zie hoe ik alles netjes onderbouw dit in tegenstelling tot velen. Niet voor niets zijn mijn comments lang omdat ik alles netjes precies uitleg waarom ik iets vind en waarom iets is. Probeer eens rustig in woorden uit te leggen waar je het precies niet mee eens bent en waar ik volgens jou niet genoeg gemotiveerd heb. Ik motiveer graag alles.

10 november 2018 om 12:29

@Bergwijn: inderdaad een wat slechte korte nacht gehad, wel apart dat je niet inhaakt op de onzin die bombanera herhaardelijk verkondigd maar wel op mij. Hoe kun je uitspraken als "De Ligt heeft geen persoonlijkheid" niet gefrustreerd vinden en uitspraken als "ben je op je achterhoofd gevallen" wel. Gevalletje selectieve verontwaardiging ook wel een beetje toch?

10 november 2018 om 12:36

Je mening an sich (De Ligt is niet de beste aanvoerder van Ajax) is helemaal niet eens zo raar, als je dat normaal zou onderbouwen was er geen probleem. Maar als je dan met uitspraken komt als "heeft geen persoonlijkheid" en "het moet om hem te kunnen verkopen" verpest je het natuurlijk weer. Maargoed, dat is mijn mening.

10 november 2018 om 12:40

Dat excuus word allang niet meer gebruikt bij De Ligt. Hij heeft namelijk al 100 profwedstrijden gespeeld, iets wat ook meeweegt om aanvoerder te zijn. Naast zijn goeie karakter (De Ligt heeft geen karakter moest wel om grinneken, maar weet van wie het komt). Bij jou is het zo dat hoe vol het glas ook is, het altijd halfleeg zal zijn.

10 november 2018 om 12:42

@sander Met alle respect hoor, hier moet je je toch niet door laten irriteren. Iedereen ziet toch dat die daar op uit is? Iedereen met een heeeel klein beetje voetbal knowhow ziet toch dat Matthijs een persoonlijkheid is.

10 november 2018 om 12:47

Bombanera, stop gewoon. Je bent alleen maar aan het klootvioolen hierzo, inmiddels kennen we het truukje wel. De grap is dood, move on.

10 november 2018 om 12:53

@ThugVz: Ja excuus, zo als Bergwijn terecht opmerkte een beetje een slecht nachtje gehad dus ik reageerde wat geïrriteerd, dat was niet nodig haha! Note to self: niet meer op zulke dingen reageren als je chagrijnig bent!

10 november 2018 om 12:55

@Sanderkoevoets
Dat is mijn mening dat hij geen persoonlijkheid heeft.
Dat is gebaseerd op zijn voorkomen in het veld en voor de camera.
Hij probeert als een trainer te praten zo geforceerd. Hij probeert wijs over te komen en durft niet zichzelf te laten zien.
Dan ben je geen persoonlijkheid.
Daar had Klaassen ook een handje van. Die ging Frank de Boer teksten overnemen zoals 'juiste mindset' en 'soms moeten we wat opportunistischer spelen om wat te forceren".

10 november 2018 om 13:00

@thugz Waarom heeft de Ligt volgens jou een persoonlijkheid? Waarin herken jij dit?

10 november 2018 om 13:29

We kunnen hem ook omdraaien. Waarin herken jij dat De Ligt geen persoonlijkheid heeft?

10 november 2018 om 13:55

@zytto Lees 2 posts eens terug van mij. Daar staat precies uitgelegd waarom ik vind dat hij geen persoonlijkheid heeft. Waarom vind je dat hij wel persoonlijkheid heeft?

10 november 2018 om 14:07

@marocberkane Ja dat heb ik gemerkt. Deze voetballers worden beschouwd als 'dierbaren'. Heel veel mensen gaan hun mening aanpassen omdat ze de bui al zien hangen dat ze verbaal op de man worden aangevallen wanneer ze kritiek uiten op dierbare spelers. Ik weet hoe mensen zijn en hoe men reageert. Daarom is een persoon als ik zo broodnodig. Om te leren omgaan met mensen waarmee je het niet eens bent en inhoudelijke kritiek uiten op je dierbaren. Men leest ook alleen maar de 'negatieve' dingen maar negeert compleet de kwaliteiten die ik hen toeschrijf. Men heeft geen controle over mijn inhoudelijke mening en dat is moeilijk te verkroppen. Maar ik neem ze niets kwalijk want iedereen leert elke dag. Ik was namelijk ook zo dat ik andere meningen moeilijk kon hebben die ingingen tegen personen die ik hoog heb zitten. Daarom is een forum ook zo goed. Je leert andere perspectieven. Het is beter voor de discussie dat de meningen uiteen lopen om van elkaars argumenten te leren. Je hoeft het niet eens te zijn of te worden. Je legt je argumenten neer en het is aan de ander hoe men het oppakt. Mooi forum is dit. Ondanks dat ik op de man wordt aangevallen, kan ik toch genieten dat men 'opkomt' voor hun dierbaren. Dat hoort er ook bij.

10 november 2018 om 14:48

@ Voetbel

Dat zijn we al jaren van hem gewend, lekker laten gaan die gozer. Door er steeds (inhoudelijk) erop in te gaan heeft hij er alleen meer lol in.

10 november 2018 om 14:56

@Sander, in een andere topic gaf je een advies aan Barca, namelijk 'profiel verwijderen'. Denk dat je dit advies beter aan bombanera kan geven. Bijna bij elke reactie kraamt hij onzin uit en ik begin te denken dat hij hier alleen maar aan het trollen is. Toen mijn zoon nog op de basisschool zat, sprak hij al verstandiger.

10 november 2018 om 15:04

@Kyle
Kan jij in verstandige inhoudelijke woorden aangeven wat er precies onzin is en hoe het wel zou moeten zijn met argumenten. Argumenteren is iets wat men op de basisschool ook al leert. Dat mis ik echter bij jou. Misschien even informeren bij de zoon hoe dat in zijn werking gaat?
Ik toon aan hoe makkelijk en goedkoop het is om zo te praten.
Probeer gewoon even rustig uit te leggen wat je precies inhoudelijk bedoelt?

10 november 2018 om 18:42

Nogmaals bombanera, jouw argumenten zijn meningen die jij doet voorkomen als feiten. Dat je zegt over de ligt dat hij geen persoonlijkheid heeft doordat zijn voorkomen in het veld en voor de pers volgens jou nep is en gemaakt, is ook een mening. Ooit nagedacht over dat deze jongen misschien wel echt al zo volwassen is?

10 november 2018 om 18:49

@luctemmi Ja dat klopt dat is een mening die ik met argumenten onderbouw. Ik zie hem nog als een jochie die probeert volwassen over te komen. Dat is mijn mening aan de hand van wat ik zie. Deze jongen is zijn hele leven bij Ajax op handen gedragen. Hij heeft nog niet te maken gehad met echte tegenslagen. Laten we dat maar eerst eens afwachten.

10 november 2018 om 09:40

Lekker trollen? In de vroege ochtend, net je bordje provo-brinta
opgegeten?...ik zou ook even.de spellingscontrole aanzetten..

10 november 2018 om 09:52

Ik denk wel dat hij gelijk krijgt, ik zie PSV tot de winterstop alles winnen, in de CL hebben ze ook alleen maar goed spel laten zien. Ajax vliegt er naar alle waarschijnlijkheid in de knock-out fase meteen uit. Niks mis mee maar daar koop je minder voor dan een dikke landstitel.

10 november 2018 om 09:56

Het gekke is dat ze dat goede spel niet (altijd) in de eredivisie (hebben) laten zien. Winnen wel en daar gaat t uiteindelijk om...

10 november 2018 om 10:36

Ik geef toch meer om cl dan een titel eerlijk gezegd. Het geld is gewoon te belangrijk. Door 2e te worden kunnen we ons ook prima plaatsen voor cl tegenwoordig. Tuurlijk wil ik ook wel weer is kampioen worden maar Psv is helaas onverslaanbaar tot nu toe.

10 november 2018 om 10:44

Ja want bij PSV gaat alles perfect. Daar spelen een Hendrix en Rosario natuurlijk nog steeds geweldig en is de bank alleen maar met toppers gevuld die de basisspelers zo kunnen vervangen. Onzin natuurlijk. Laten we nou nog maar even afwachten hoe het loopt want vooralsnog speelt Ajax nog zeer verdienstelijk mee op 3 fronten. Kan je helaas van PSV niet zeggen (ja ik vind het ook jammer voor het NL'se voetbal dat ze Europees niks klaarspelen). Het zou er over een paar weken heel anders uit kunnen zien in de competitie.

10 november 2018 om 10:59

Great Minds, vrij domme uitspraak als je de poules ziet waar ze beiden in spelen. Poule van Ajax is niet te vergelijken met die van Psv.

10 november 2018 om 12:13

Fr-manred, ik zeg toch ook dat ik het jammer vind? Doodzonde dat je het tegen Tottenham en Inter niet over de streep kan trekken. Daarbij vind ik wel dat de selectie van PSV niet breed genoeg is, het 'B-elftal' is namelijk een aantal klasses lager dan de basis-elf gezien de KNVB-Beker. En om de poule van Ajax nou ineens makkelijk te noemen gaat me ook wat ver, een Bayern blijft gewoon wereldtop, ook wanneer ze in een dipje zitten. Een Benfica blijft gewoon een stugge ploeg waar je in andere jaren gewoon van verliest. Daarom zeg ik, wacht het nou maar even af want bij zowel Ajax als PSV kan het minder gaan. Hierboven wordt gedaan alsof PSV al zeker uit gaat lopen en wel even kampioen wordt.

10 november 2018 om 14:26

Fr-manred als je de cl coefficienten van de teams bij Ajax en bij psv in de poule ziet dan zijn de poules zeker met elkaar te vergelijken. Alleen AEK is beduidend zwakker dan Inter. Benfica heeft betere stats dan Tottenham en Bayern dan Barça. Zegt dat alles? Nee zeker niet! Maar jouw uitspraak is krommer dan die van great minds. PSV heeft de pech met een ploeg in opkomst (inter) die door slechte resultaten van de afgelopen jaren in pot 4 staat en heel lastig is. Maar psv heeft teveel met een minderwaardigheidscomplex gespeeld waardoor het een selffulfilling prophecy werd. Dan niet Ajax gaan verwijten dat ze er slechte poule hebben. Nederlandse ploegen hebben een slechte track record tegen Portugese ploegen dus Ajax verdient van voetbalsupporters credits voor de (voorlopige) goede klassering en niet de vele jaloers overkomende reacties die ik hier lees.

10 november 2018 om 14:30

Praat die poule nou niet omhoog. Dit Bayern is slecht en kwetsbaar is niks vergeleken met een topploeg als Bayern van 8 jaar terug. En ja hierboven word dat geroepen want Psv speelt volwassener en hebben niet echt een uitblinker want ze zijn meer een team. Na 4 speelronden ED was dit allemaal al duidelijk. Maar al die Ajacieden hadden zo veel veren in de reet na Olympiacos en gingen daarna op hun bek omdat ze alles met een bril beoordelen. Iedereen ziet dat Psv verder is.

10 november 2018 om 14:34

Wat hoop ik graag dat wij spurs of inter gaan loten, zodat we kunnen laten zien dat dit absoluut nog geen Europese topploegen zijn. Uiteraard spurs met het huidige team, want er missen nu zeer veel basisspelers.

10 november 2018 om 18:21

@Fr-manred, hou toch op man met je Psv is veel verder. Baseer je dat op een wedstrijdje in Eindhoven? Als je al spreekt over een van de twee teams dat verder is dan denk ik toch eerder Ajax. Zij krijgen het wel voor elkaar om een brede selectie neer te zetten, met een 'B-elftal' een ronde verder te komen in de KNVB-Beker én punten te pakken in de CL. Ja Bayern heeft een dipje, maar voor de wedstrijd tegen Ajax hadden zij nog niet de dip die zo erg is als nu. En een Benfica stond toen ook gewoon 1e in de competitie. Nogmaals kijk het nog maar even aan, want ik denk dat beide ploegen nog genoeg punten gaan verspelen in de competitie en dat het spannender gaat worden dan dat jij momenteel doet vermoeden. Helemaal als de gehele middelste linie van Psv zo blijft spelen. Hendrix, Rosario en Pereiro spelen allen niet meer zo goed als in de eerste wedstrijden.

10 november 2018 om 09:47

Mazzel ploegen? Wat een onzin. Dit soort wedstrijden zijn wedstrijden die Ajax in het verleden gewoon verloor. Gebrek aan concentratie, volwassenheid, leiderschap en noem maar op hebben Ajax dit soort wedstrijden gekost. Nu wint Ajax zelf hun slechte wedstrijden en dat is een heel verschil. PSV zal een minder zwaar programma krijgen maar dat wil niet zeggen dat ze nooit te maken zullen krijgen met blessures of een vormdip.

10 november 2018 om 09:49

Lokomotiv en gala zijn mazzelplpegen, benfica en Bayern zijn gewoon CL waardige teams.

10 november 2018 om 09:53

Een Bayern in huidige vorm en geen Bayern. Het is een rommeltje met die Kovac.

10 november 2018 om 10:39

Dat heeft niks met mazzel te maken. Wie zegt dat Psv er een punt tegen had gepakt. Benfica was helemaal niet uit vorm toen ze tegen ajax moesten de 1e keer. Pas na het eerste duel met Ajax wisten ze niet meer te winnen. Lachwekkend ben je gewoon. Gewoon te jaloers om credits te geven

10 november 2018 om 11:05


10 november 2018 om 11:10

@barca Zeg het nog 1 keer. Dat spurs waar PSV uit tegen speelde wordt gewoon opgerold door Benfica. En de manier waarop PSV verdedigde tegen spurs, is einde oefening tegen Benfica, omdat daar wel backs lopen die iets kunnen met een bal. Blijf maar volhouden dat Ajax mazzel is in Europa. PSV had mazzel, troffen een Ajax waar de Ligt geblesseerd was, Blind nog bezig was met wedstrijdritme opdoen en Dolberg nog geen minuut gespeeld had. Maar daar roep je dan 3-0 zijn veel beter..... Ajax had helemaal niet 3 tot 5 punten minder gehad. Niveau Bayern is gewoon het niveau. Dat is niet vorm, die hebben niet doorgeselecteerd waar dat wel had gemoeten. Benfica? Stond gewoon 1e twee weken geleden en hadden nog geen wedstrijd verloren. Stonden tegen Ajax gewoon goed te ballen. Veld werd aardig klein gehouden en combineerde heel aardig als de mogelijkheid zich voor deed. Ajax heeft geen mazzel. Ajax is gewoon officieel sub top Europa. Eerst dacht iedereen nog dat de finale EL mazzel was. Vervolgens was het zogenaamd geluk in de voorrondes dankzij zwakke broeders. Die zelfde zwakke broeders zoals Anderlecht en Kiev zijn anders aardig op dreef in de EL. Zou langzaam toch wat meer realisme moeten komen over het daadwerkelijke niveau van Ajax.

10 november 2018 om 11:12

Benfica stond ongeslagen bovenaan in Portugal en had enkel van Bayern verloren het hele seizoen toen ze naar Amsterdam kwamen, ja die waren prima in vorm.

10 november 2018 om 11:13

Hopelijk zit ik er naast.. Ben gewoon stil. Praatte je ook zo toen Psv 2/3 jaar terug door de poule kwam? Ajax heeft laten zien dat ze enorm goed kunnen ballen, hou op met dit soort kansloze berichten.

10 november 2018 om 14:36

Benfica was voor de wedstrijd tegen ajax helemaal niet slecht in de competitie. Dit zelfde gaat op voor Bayern.

10 november 2018 om 09:54

Elke trainer van n topclub gaat n zware tijd krijgen als ie punten laat liggen, Sherlock... En de media is al sinds zn komst de messen (...) aan t slijpen. Deels terecht, maar de man begint zo langzamerhand credits te krijgen van diezelfde media. Ook terecht... Ajax had trouwens idd echt geluk met die mazzelploegen in de CL... Benfica zou t elke NL-se ploeg moeilijk maken en die typeer je als laagvlieger? Ook Bayern wint daar niet zomaar van.

10 november 2018 om 09:54

Elke trainer van n topclub gaat n zware tijd krijgen als ie punten laat liggen, Sherlock... En de media is al sinds zn komst de messen (...) aan t slijpen. Deels terecht, maar de man begint zo langzamerhand credits te krijgen van diezelfde media. Ook terecht... Ajax had trouwens idd echt geluk met die mazzelploegen in de CL... Benfica zou t elke NL-se ploeg moeilijk maken en die typeer je als laagvlieger? Ook Bayern wint daar niet zomaar van.

10 november 2018 om 09:55

Typisch een reactie van iemand die op kijkt tegen Ajax. Voorafgaand aan de CL was Ajax kansloos in deze groep en achteraf als Ajax nog ongeslagen is ligt het weer aan de tegenstanders. Hetzelfde liedje speelt zich altijd af wanneer Ajax in Europa laat zien wat er gevraagd wordt, dan is de tegenstander matig, dezelfde tegenstander die vooraf de hemel in wordt geprezen. PSV naar 8 punten? Als ik jou verhaal nu eens dezelfde lading geef maar dan bij psv; kansloos uit de CL, kansloos uit de beker, de competitie die steeds moeizamer verloopt, het is wachten tot Ajax eroverheen gaat en Psv straks met lege handen staat, uitgeschakeld voor alle prijzen. Ik vrees ontslag voor.. Wees blij dat Ajax de punten nog binnen harkt voor Nederland anders kan je straks met nog maar 1 ploeg de CL in (na voorronde)

10 november 2018 om 10:31

Op basis van wat zie je het gat groter worden? Ongefundeerde mening is het. En Benfica een laagvlieger noemen zegt genoeg dat je er niet veel van snapt. Ik zie eerder het gat kleiner worden dan groter, zeker als je ziet hoe PSV het de laats t e tijd lastig heeft, dat kan natuurlijk niet altijd goed blijven gaan.

10 november 2018 om 11:10

@Barca1 Je zit er niet naast. Dit schrijf ik al weken dat de Poule van Ajax veel zwakker is dan op papier. Het huidige team van Benfica en Bayern zijn geen topteams. Beide teams verkeren in een crisis. Benfica had het in de voorronde moeilijk tegen Fenerbahce die nu slecht presteren in Turkije. Je zag bijv de eerste 20 minuten in de wedstrijd tegen Bayern dat Ajax helemaal overlopen werd. Dat was nog niet eens de vorm van het Bayern van andere seizoenen.

10 november 2018 om 11:21

Jij en barca.1 zouden zo broertjes kunnen zijn ja. PSV'ers proberen enkel Ajax naar beneden te praten omdat ze zelf zwaar onder de maat presteren in de CL. Ja, ze hebben een zwaardere poule, dat ziet iedereen. Maar in dergelijk zware poules heeft Ajax (en ook PSV zelf) vroeger vaker dan eens meer gepresteert dan PSV nu doet hoor. Kijk ook maar Rode Ster, die zijn nog een stuk minder dan PSV, in een nóg sterkere poule, en die kunnen theoretisch nog overwinteren en doen nog volop mee om de derde plek. PSV is na 4 potjes roemloos uitgeschakeld. In plaats van gewoon naar jezelf kijken is het dan alleen maar roepen hoe matig Bayern en Benfica wel niet zijn, hoor je niet hoe dom je zelf klinkt als je zegt dat Bayern maar een matig ploegje is.... PS: waarom wordt er over Inter gesproken als 'nummer 2 van Italie', Spurs is de 'nummer 4 van Engeland' maar Bayern is 'matig, uit vorm, helemaal niks waard', waarom zijn zij niet gewoon de 'nummer 2 van Duitsland die ongeslagen bovenaan hun CL poule staat'? Allemaal dingen verdraaien om jezelf beter te laten lijken, nergens voor nodig..

10 november 2018 om 12:09

@Sanderkoevoets Niemand zegt dat Bayern matig is. Dat verzin je nu zelf. Bayern is op dit moment geen topteam. Dat is heel makkelijk aan te tonen. Je moet ook geen uitzonderingen gebruiken om proberen aan te tonen dat PSV niet veel punten heeft in de CL. Jij hebt de illusie om te denken dat Ajax het beter had gedaan in de poule van PSV gebaseerd op uitslagen van Ajax in een poule die bestaat uit teams die allemaal uit vorm zijn en zwak presteren in de competitie. Waar is dat in hemelsnaam op gebaseerd? Tottenham heeft de beste seizoensstart ooit gehad. Inter presteert het best in waarschijnlijk de afgelopen 10 jaar met 8 winstpartijen achter elkaar in Italie. PSV speelt tegen teams die in bloedvorm zijn en die ze treffen op de meest ongunstige moment.

10 november 2018 om 12:20

Het zegt helemaal niets dat inter het beste presteert van de afgelopen tien jaar. Dat is een kulargument. Ze hebben de jaren hiervoor belabberd gepresteerd.

10 november 2018 om 12:33

@voetbal Dat zegt dus inderdaad wel alles. Wat heeft het huidige Inter te maken met het inter van 3 jaar geleden. Helemaal niets. We hebben het over teams en niet over clubs. Mensen moeten eens beseffen dat een elftal een dagkoers heeft.

10 november 2018 om 15:04

@ barca.1

Ja, vandaar dat Ajax dit seizoen al 14 punten heeft verzameld. Vier meer dan allen Nederlandse deelnemers van dit seizoen bij elkaar opgeteld. Ook stond Ajax op de 32 plaats en PSV 37e op de Uefa club ranking voorafgaand aan dit seizoen. Voor het seizoen 2019/2020 staat Ajax momenteel op de 27e plaats. Waar Ajax vijf plekken gestegen is, is PSV helaas twee plekken gedaald naar de 39e plaats. Ajax staat over het algemeen hoger dan PSV op de Uefa club ranking, dus hoezo overschat.

Toen PSV de tweede ronde haalde wilde men in Eindhoven terecht niets weten over een makkelijkere groep toen opzichte van Ajax haar voorgaande lotingen. Wat twee keer achter elkaar een poule des doos was, waarin Ajax toch derde werd of bonuspunten wist te sprokkelen. Dus heb gewoon respect voor goede prestaties van beide clubs wanneer zij daartoe in staat zijn.

Dat Bayern dit seizoen wat minder is, en Benfica net zoals Ajax niet meer het Benfica uit het verleden is doet er helemaal niet toe. Van te voren roepen figuren zoals jij dat; Bayern in slechte doen of met een "b" ploeg alsnog makkelijk van Ajax moet kunnen winnen. Dan word er vervolgens resultaat behaald, maar dan ligt het opeens aan de zwakte van de tegenstander. Ook al is een sterker geachte tegenstander niet in beste doen hebben Nederlandse clubs daar vaak genoeg niet van weten te profiteren.

Of moet de Uefa dan maar de wedstrijden uitstellen totdat de betere geachte teams wel in goede doen zijn. Andersom krijgt PSV ook met dit soort kinderachtige reacties te maken, dus gedraag jezelf niet als een kleuter. Het kampioenschap is naar mijn mening vandaag de dag alleen super belangrijk wanneer je als club zijnde je daardoor rechtstreeks voor de Champions League kunt plaatsen.

Begrijp me niet verkeerd; natuurlijk zie ik Ajax graag kampioen worden, maar onze competitie is zo zwaar gedevalueerd dat een Nederlands kampioenschap naar mijn mening weinig glans heeft. Het zal wel arrogant klinken, maar het word toch Ajax of PSV 99 van de tijd, die elkaar in periodes afwisselen. Daarom hecht ik er veel meer waarde aan dat Ajax Europees fatsoenlijk voor de dag komt, daar worden talenten, de club (inkomsten en spelerswaardes) echt beter van. Dan is er nog het prestige wat je als club wint, iets wat er helaas helemaal niet meer is als het om het Nederlandse kampioenschap gaat.

Wat mij betreft worden de Nederlandse en Belgische competities samengevoegd, want dat is de enige manier om het voetbal structureel en economisch naar een hoger niveau te stuwen.

10 november 2018 om 15:10

@F18 Het is toch niet zo moeilijk om te zien dat Benfica en Bayern op dit moment geen topteams zijn. Ze zijn allebei of zwaar uit vorm of ze hebben de kwaliteiten niet op dit moment om een topteam te zijn. Daar is toch niets mis mee om dat te constateren.

Tadic, De Ligt, De Jong, Ziyech en Schöne zijn toch wel een aantal klojo’s van de basiself die Ajax de laatste weken heeft opgesteld. Vallen allen ook precies onder de kenmerken die Verhoeven toelicht, haha. Praten om het praten, dit.

10 november 2018 om 10:29

Wat verstaan we eigenlijk onder klojo?

Ja..En ook te weinig pizzabakkers..eehmmm koekenbakkers. .

Wat zijn sommige mensen in de ochtend toch snel lichtgeraakt. Sommige dulden geen enkele kritiek op 'hun' club. Alsof je kritiek hebt op de eigen moeder. Helaas gaan een aantal direct over in de persoonlijke aanval maar reageren helaas niet op de inhoud.

De lichte kritiek van Verhoeven vind ik persoonlijk helemaal niet zo shockend. Hij zegt gewoon wat hij constateer. En daar kan je het mee eens zijn of niet.

Zelf ben ik het wel deels met hem eens ook al heeft hij het over mijn club van voorkeur. Het was mij ook opgevallen dat het team bij lastige wedstrijden echt als een team kan opereren. Maar dat er ook veel nonchalante in het team zit bij 'makkelijke' wedstrijden.

De afgelopen wedstrijd tegen Willem 2 was het duidelijk zichtbaar. Na een 2 tegen 0 voorsprong leek een halve elftal voor zichzelf te spelen. Bijna een ieder deed maar wat en dat mocht lang duren voordat de trainer ingreep. Sterker nog de trainer deed helemaal niks hier tegen en probeerde het na afloop zelfs goed te praten. Gelukkig heeft Ajax ook realistische jongen in zijn elftal als de Jong en de Ligt. Die beaamde wat bijna iedere leek kon zien.

Er is niks om af en toe wat aan te kloten en iets uit te proberen. Maar zoiets mag niet te lang. Een voetbalwedstrijd op dit niveau is immers ook geen 'speeltuin'. Het zakelijk uitspelen van een wedstrijd is ook niks mis mee. Soms is dat nodig maar daar was in dit geval totaal geen sprake van. Het had niets met professionaliteit te maken.

Je kan het de spelers niet eens kwalijk nemen. Soms sluit zoiets er zomaar in. Wel vind ik het kwalijk dat de trainer als een 'jan lul' toekeek en niet hard ingreep door bijvoorbeeld te wisselen of iets dergelijks.

Kennelijk moet ten Hag ook nog in zijn rol groeien. Hopelijk heeft hij hier van geleerd en ik hoop heel snel. Anders is hij straks de controle kwijt. Al is het je sterspeler die loopt maar wat te doen. Gewoon wisselen om een signaal af te geven naar de rest. Ook tegen 'kleintjes'wordt er iets verwacht. En er mag best iets van discipline zijn. Is bij een grote groep gewoon af en toe nodig.

10 november 2018 om 10:56

Helemaal meeeens. Je moet als trainer geen vriendjes worden en ze een aai over hun bol geven bij verkeerd gedrag. Maar je weet natuurlijk ook niet wat er in de kleedkamer is besproken. En dit op het veld zo over laat komen.

10 november 2018 om 11:06

@snowy

In veel gevallen vind ik dat je bepaalde zaken intern moet houden. Maar als voetballers voor zichzelf aan het ballen zijn en niet bezig zijn met teambelang dan moet je hard ingrijpen. Gewoon publiekelijk duidelijk zijn dat je zoiets niet tolereert.

Geloof mij nou maar dat zoiets bijvoorbeeld een Hiddink of van Gaal maar 1 keer gebeurt. Die durven nog zelfs in de eerste helft in te grijpen als het moet.

Vriendjes worden doe je maar in de kroeg.

Hij bedoelt dat je in je team een klootzak nodig hebt die zeg waar het op staat en over lijken in een wedstrijd gaat door een tik uit te delen. Die uitgesproken klootzak a la Wouters/rijkaard heeft dit Ajax idd niet, al zag je tegen Benfica dat Tagliafico in zijn sas was en zich niet liet piepelen, de Ligt deelde een enorme klets uit op een goed moment en ik denk dat een Tadic en Zyech ook een tik uitdelen als het moet. Dit Ajax leert snel. Wat dat betreft was deze tweeluik tegen een rattenploeg als Benfica nuttig en leerzaam....ajax toonde menale veerkracht...best fijn om over te bezitten ) kan een heel mooi CL jaar worden... de vele haters hier op VZ kunnen hun borst nat maken hihi

Een type Davids of Nigel De Jong in het team zou niet verkeerd zijn. Die zou bijvoorbeeld Frenkie De Jong op zijn kloten geven als hij zich vastdribbelt. Of Ziyech op zijn kloten geven als hij niet thuis geeft. Dat houdt de boel op scherp.

Ik las te snel. Dacht dat Verhoeven bedoelde dat er te weinig kilo's in het huidige team van Ajax zitten.

Mensen die zeggen dat de ligt geen persoonlijk heeft moeten niet naar voetbal kijken maar een Andere sport honkbal of zo wat heeft deze jochie een sterke persoonlijkheid zeg er staat iemand voor de camera en ook zekersss op het veld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
31 fans
Keeper, 38 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 november
Michy Batshuayi keert in de toekomst mogelijk terug bij Olympique Marseille. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren